FELFEDEZŐ

Úszás közben harapta le egy nő lábfejét a cápa egy luxus karibi szigetnél

A 22 éves amerikai nő lábfejét már nem tudták visszavarrni, mert csak hat óra múlva érkezett meg érte a repülőgép.

Link másolása

Cápa tépte egy 22 éves connecticuti nő lábfejét úszás közben a Karibi-szigeteknél, írja a LADbible. A fiatal nő egy barátjával utazott a Turks- és Caicos-szigetekre, hogy együtt ünnepljék meg a Yale-en szerzett diplomáját. A karibi zátonycápa szerdán támadta meg a festői Grace Bay Beach-nél.

A hajós túrát szervező Big Blue Collective egyik kapitánya azonnal a vízbe ugrott, hogy mentse a nőt. A férfi érszorítót tett az áldozat lábára, miután kihúzta a vízből. A nő lábát már nem tudták visszavarrni, miután hat órát kellett várni a repülőgépre, ami kórházba szállította.

Az egyik szemtanú szerint csak ketten voltak a vízben, ami teljesen nyugodt és tiszta volt a támadás előtt. A cápa feltehetően tévedésből támadt a nőre, mivel nem bántotta azután, hogy letépte a lábfejét, hanem tovább úszott.

A helyi rendőrség vizsgálja a cápatámadás körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Ennyibe kerül lehozni egy holttestet a Mount Everestről
Az összeg attól függ, hogy milyen magasságból hozzák le, és mennyi munkaórát vesz ez igénybe.
Címlapkép: Pixabay - szmo.hu
2023. május 30.


Link másolása

Átszámítva akár 14 millió forintba is kerülhet egy holttestet lehozni a Mount Everestről. A Föld legmagasabb csúcsánál jelenleg is körülbelül 200 holttest van.

Mi is beszámoltunk róla, hogy

a családja kérésére Suhajda Szilárd holtteste mindenképpen a hegyen marad.

Amennyiben biztonságosan megközelíthető helyszínen van, akkor a mászó eszközeit fogják lehozni a hegyről, hogy pontosabb képet kapjanak a történtekről, illetve utolsó emlékként a családnak.

Egy ilyen döntésnek azonban nemcsak lelki okai lehetnek, hanem anyagi is. A Volgakstovo fehérorosz oldal számításai szerint ugyanis

egy holttest lehozása a hegyről 10.000 és 40.000 dollár, vagyis 3,5 millió és 14 millió forint körül mozog.

Az összeg attól függ, hogy milyen magasságból hozzák le, és mennyi munkaórát vesz igénybe ez a folyamat. Ezenkívül sérültnél a kórházba vagy a hazába történő továbbszállításhoz szükséges helikopter vagy repülőgép bérleti díja is beleszámíthat a számlába.

A sok kísérlet ellenére mindeddig csak egyetlen holttestet sikerült lehozni.

(Forrás: mandiner.hu, volgakstovo.ru)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Zseniális szóviccel köszöntötte a születésnapos Orbánt az amerikai nagykövet
David Pressmannek láthatóan van humorérzéke, kétértelmű szöveggel lepte meg a magyar miniszterelnököt.

Link másolása

60. születésnapja alkalmából az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman is felköszöntötte a miniszterelnököt a Twitter-oldalán, de nem akárhogy.

A diplomata a Twitteren közzétett üzenetében azt írta, hogy „no pressure”, aminek elsődleges jelentése a „nincs gond”, vagy „csak nyugodtan”, de ezt a kifejezést szokták használni ironikus értelemben is. A hvg.hu emlékeztetett rá, hogy ezt a kifejezést olyankor is használják, amikor valakinek stresszes, nagy munkával járó melót osztanak ki sürgős határidővel, és a feladat ismertetése végén közlik vele, hogy „csak nyugodtan”.

Ezzel nyilvánvalóan arra is célzott Pressman, hogy korábban a miniszterelnök többször utalt arra, hogy a nagykövet azért van itt, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormányra.

Sőt, van egy harmadik értelmezés is, hiszen Orbán Viktor az évértékelőjében a nevére utalva Présemberként hivatkozott Pressmanre, majd később is arról beszélt, hogy a nagykövet bele akarja préselni Magyarországot a háborúba.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Teljesen bepánikoltak az emberek a tengerből kimászó, bizarr lényektől Dél-Afrikában
Pedig teljesen más szerepel a képeken, mint ami látszik.

Link másolása

Elég ijesztőnek tűnik az a néhány kép, amit egy fotós töltött fel egy helyieknek szóló Facebook-oldalra.

A felvételeken az látszik, mintha idegen, ismeretlen óriáslények másznának ki a tengerből, holott erről szó sincs.

Sokan megijedtek a fotók láttán, és még azt is megkérdőjelezték, hogy egyáltalán biztonságos-e bemenni a vízbe, de hamar kiderült, hogy miről van szó.

Valójában az aloe vera növény elszáradt maradványai láthatók a képeken.

A New York Post szerint magát a fotóst is meglepte az emberek reakciója. Jan Vorster egy helyi lapnak elmondta, hogy nem számított ilyen fogadtatásra, hiszen ő csak csinált néhány fotót a Nyugat-foki-szigeteki Still Bay tengerpartján.

A 62 éves fotós az elszáradt aloe vera maradványokat napfelkeltekor fotózta a tengerparton, talán ezért tűnik annyira túlviláginak az egész. Jan hozzátette azt is, hogy azért hozta nyilvánosságra a fotókat, hogy felhívja a figyelmet a környezet pusztulására, és nem azért, hogy bárkit is megijesszen.

Mindenesetre ez a történet a fotóst arra a tömegpánikra emlékeztette, ami a legenda szerint még 1938-ban tört ki Amerikában Orson Welles Világok harca című rádiójátéka kapcsán, de erről az ún. médiapánikról később kiderült, hogy csak egy városi legenda.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
SUV autód van? Akkor ne lepődj meg, ha egyik éjjel leeresztenek a gumijai
Persze nem maguktól, hanem klímaaktivisták egy csoportjának jóvoltából, melynek tagjai célba vették az utcai terepjárókat. Visszaszorítanák a hatalmas szabadidő-autókat.

Link másolása

Világszerte leeresztik az SUV-k gumiabroncsait a Tire Extinguishers nevű nemzetközi klímavédelmi csoport aktivistái, akik így szeretnék elérni, hogy csökkenjen a Föld autóinak szén-dioxid-kibocsátása.

A brit székhelyű aktivistacsoport 2022-ben hajtotta végre első akcióit, majd az utcai terepjárók ellen irányuló klímavédelmi demonstrációik gyorsan átterjedtek Németországra, Franciaországra, Spanyolországra, Hollandiára, az Egyesült Államokra, és a legfrissebb hírek szerint Ausztráliában is megvetették a lábukat – írja a LADbible.

A Tire Extinguishers taktikája az, hogy az éj leple alatt leereszti az SUV-k gumiabroncsait. Álláspontjuk szerint az utcai terepjárók aránytalanul nagy hatással vannak a klímaválságra más járművekhez képest, és gerillaakcióikkal az autók szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére ösztönöznek másokat.

Úgy vélik, amit csinálnak, az nem jogellenes, és nehéz rajtakapni őket, mert az a SUV-tulajdonosok nem töltik ébren az összes éjszakát, hogy megvédjék járműveik gumijait a leeresztéstől.

„Az Egyesült Királyságban a rendőrség megosztott abban, hogy bűncselekménynek számít-e kiengedni a levegőt egy gumiabroncsból.

Ez még a bűnügyi kár küszöbét sem éri el” – mondta a Tire Extinguishers egyik szóvivője. Hozzátette, nem titkoltan kellemetlenséget, frusztrációt szeretnének okozni azoknak, akik „hatalmas, gyilkos járművekkel” közlekednek az utcán.

Lapozz a cikk folytatásához!Link másolása
KÖVESS MINKET: