FELFEDEZŐ

Több mint 5,3 kilós óriásbabát szült egy amerikai nő, az orvosok sem gondolták, hogy ilyen nagy lesz

Az orvosok előzetesen 4,1 kilogrammra becsülték a születendő gyerek súlyát. Tévedtek.

Link másolása

A TikTokon osztotta meg egy Ruby Mcadam nevű nő, hogy az orvosai a várandóssága alatt azt jósolták neki, hogy körülbelül 4082 gramm súlyú gyermeket fog szülni - írja a The Sun.

A kisfia végül 5358 gramm súllyal jött a világra.

A videón megmutatta a hatalmas hasát, egy ultrahangos felvételt, majd pedig végül magát az óriási gyermeket.

@rubyy98_x He was extremely popular on the ward ? #bigbaby #11lbbaby ♬ Popular - From "Wicked" Original Broadway Cast Recording/2003 - Kristin Chenoweth

A videó alatt sok kommentelő kifejezte az együttérzését az immár kétszeres édesanya iránt, illetve sokan beszámoltak hasonló élményekről, amikor az orvosok alábecsülték a magzatuk súlyát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Napelemes töltéssel alacsony karbonlábnyommal autózhat
A tisztán elektromos autók egyik előnye, hogy nem bocsátanak ki káros anyagot, de a valódi zéró emisszió eléréséhez érdemes a töltést megújuló energiaforrásból termelt árammal biztosítani. Az E.ON rendszereivel már ez is lehetséges.

Link másolása

A zöld energia alappillére a fenntarthatóságnak: hiába a törekvés és a modern technológia, környezetbarát forrásból származó energia nélkül nem lépünk igazán nagyot a fenntarthatóság felé. Az E.ON ma már olyan komplex energetikai megoldásokat is kínál, amelyek a felelősen gondolkodó emberek környezeti igényeire is megnyugtató, energiahatékony válaszokat adnak. A SolarHome napelemes rendszer kiépítésével Ön is fenntartható módon láthatja el villamosenergiával háztartását, amelyet akár elektromos autója töltésére is használhat. Mutatjuk, hogyan.

A fosszilis energiahordozók kiváltására az egyik fenntartható és egyre népszerűbb megoldás a napenergiát hasznosító háztartási méretű kiserőművek – azaz a napelemes rendszerek – telepítése.

Kinek éri meg a napelemes rendszer telepítése?

Az új házat építőknek, vagy a régit felújítóknak mindenképpen érdemes napelemes rendszer telepítésében gondolkodniuk, hiszen egy jól beállított és folyamatosan monitorozott rendszer mellett csökkenthető az áramszámla. Az E.ON SolarHome rendszerének különlegessége, hogy más okosotthon eszközökkel is össze lehet kapcsolni és távolról vezérelni. Az E.ON saját E.ON Home nevű (webes felületen vagy mobil applikációban elérhető) alkalmazásában, internet kapcsolaton keresztül ellenőrizhető az otthoni napelem rendszer működése, látható a megtermelt áram mennyisége, illetve – megfelelő szolgáltatási csomag esetén - az elektromos autó otthoni töltése is irányítható ezen a felületen keresztül.

A napelemes rendszer kiépítése egy helyszíni felméréssel kezdődik, ugyanis az éves átlagos áramfogyasztás alapján számítják, ki, hogy mekkora teljesítményű rendszerre lesz szükség, valamint az ingatlan adottságai alapján a napelemes rendszer milyen műszaki paraméterekkel létesíthető. Ilyenkor érdemes már azzal is kalkulálni, hogy az elektromos autót is a napelemes rendszer által megtermelt villamosenergiával töltjük majd.

Az E.ON otthontöltési megoldásai Magyarország egész területén elérhetőek. A kiválasztott töltőkészülék csomag részét képezi a professzionális telepítés mellett a 3 év jótállás, valamint a tanácsadás is. A telepített eszközöket az E.ON Home rendszerhez (webes felületen, vagy applikáción) is lehet csatlakoztatni és internet kapcsolaton keresztül akár távolról is vezérelhetők. Emellett az E.ON havidíjas kiegészítő szolgáltatásaként az E.ON nyilvános elektromos autó töltőit a mindenkor érvényes eseti töltés áránál 15 százalékkal kedvezőbben veheti igénybe.

Nemcsak a családi házban élőknek érdemes számításba vennie az elektromos autó töltő telepítését, hanem privát, közforgalom elől elzárt parkolóval rendelkező társasházakban élőknek is kedvező alternatíva lehet, hiszen elérhetőek olyan e-töltő megoldások is, amelyek igény esetén olyan elszámolási rendszerrel is telepíthetőek, mely segítségével elkülöníthető, és külön elszámolható a lakók, bérlők egyéni töltőhasználata.

Miért jó az otthoni elektromos autó töltő?

Az energiaárak változása jelentős kihatással van az elektromos autók töltésére, ennek jelentősége azonban csökkenthető, ha ehhez a saját magunk által termelt villamosenergiát használjuk. Ha az otthoni napelemes rendszerrel összekötjük az elektromos autó töltést akkor összeségében a napelemes rendszer és otthontöltési megoldás telepítése is hamarabb megtérülhet. Nagyon fontos tényező mindemellett, hogy ezáltal sokkal inkább elérhető az alacsonyabb emissziós autózás, mivel az elektromos autó működése mellett az annak töltéséhez szükséges villamosenergia termelése sem jár károsanyag-kibocsátással. Az otthoni, napelemes rendszer által megtermelt villamosenergiával való töltés időt is megtakarít, mivel a speciálisan kialakított töltőkészülék nagyobb teljesítményű, így a hagyományos, hálózati csatlakozón keresztül végzett folyamathoz képest rövidebb idő alatt végezhető el az elektromos autó feltöltése.

A fenntartható, kibocsátásmentes energiatermelés és okos és energiahatékony felhasználás már nem a jövő, hanem a jelen.

Advertisement
Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
„Imádtam gyilkolni” – Egy elitkommandós arról beszélt, milyen érzés embert ölni
A magát „gyilkosságfüggőnek” tartó Eddie Penney nem tart számon minden gyilkosságot, de nagyjából ötven emberrel végezhetett kommandósként.

Link másolása

Egy ötórás podcastban mesélte el egy volt amerikai elitkommandós, hogy milyen érzés embert ölni, írja a Unilad.

Eddie Penney előbb tengerészgyalogos volt, majd ezután csatlakozott a haditengerészet különleges alakulatához, a Navy SEAL-hez. A terjedelmes beszélgetésben mesél a pokol hetéről, vagyis a kiképzésről, amit nem minden jelentkező él túl. Ezután terelődik a szó az egykor ugyancsak elitkommandósként, majd CIA-ügynökként szolgáló házigazdával a gyilkolásra.

Penney legújabb, Unafraid (magyarul: Félelem nélkül) című könyvében külön fejezetet szentel az emberi élet kioltásának megélésére. Már az epizód címe (Kill Addict, vagyis Gyilkosságfüggő) is árulkodó, és a beszélgetésben sem rejti véka alá, hogy kifejezetten élvezte a gyilkolást.

A műsorban szóba kerül, hogy a kommandós egységét egyszer Irak nyugati részén vetették be „értékes célpontok” likvidálása érdekében. Amikor a megadott épülethez értek, egy földön alvó férfira és feleségére találtak. Ekkor még nem esett túl az első emberölésen, „éhes” volt a gyilkosságra az alakulat több más tagjával szemben. A földön fekvő férfi a pisztolyáért ugrott, mire Eddie lelőtte.

„Már elterült, de én még fektében is lőttem rá” – emlékezett vissza a beszélgetésben az első emberülésére az egykori kommandós. A helyzet annyira eszelős volt, hogy a férfi mellett fekvő felesége meg sem tudott mukkanni és még sírni is képtelen volt. A nő egyszerűen csak felült és érzelemmentesen szemlélte az eseményeket.

„Az érzés, ahogy beleküldtem a golyókat, olyan volt, mint... ahhh” – teszi hozzá a kommandós, aki szabályosan függő lett azóta. Onnantól kezdve csak az motiválta, hogy annyi rosszfiút küldjön a másvilágra, amennyit csak lehet. Penney egyenesen azt mondja, hogy „imádott” ölni, szabályosan olyan volt számára az emberi élet kioltása, mint az „oxigén”.

A podcastból kiderül, hogy nem emlékszik minden gyilkosságra, de időnként bizonyos dolgokról eszébe jut egy-egy eset. Penney nem számolta, hogy hány emberrel végzett pályafutása során, de nagyjából ötvenre becsüli a számukat. A teljes, angol nyelvű beszélgetést itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Úszás közben harapta le egy nő lábfejét a cápa egy luxus karibi szigetnél
A 22 éves amerikai nő lábfejét már nem tudták visszavarrni, mert csak hat óra múlva érkezett meg érte a repülőgép.

Link másolása

Cápa tépte egy 22 éves connecticuti nő lábfejét úszás közben a Karibi-szigeteknél, írja a LADbible. A fiatal nő egy barátjával utazott a Turks- és Caicos-szigetekre, hogy együtt ünnepljék meg a Yale-en szerzett diplomáját. A karibi zátonycápa szerdán támadta meg a festői Grace Bay Beach-nél.

A hajós túrát szervező Big Blue Collective egyik kapitánya azonnal a vízbe ugrott, hogy mentse a nőt. A férfi érszorítót tett az áldozat lábára, miután kihúzta a vízből. A nő lábát már nem tudták visszavarrni, miután hat órát kellett várni a repülőgépre, ami kórházba szállította.

Az egyik szemtanú szerint csak ketten voltak a vízben, ami teljesen nyugodt és tiszta volt a támadás előtt. A cápa feltehetően tévedésből támadt a nőre, mivel nem bántotta azután, hogy letépte a lábfejét, hanem tovább úszott.

A helyi rendőrség vizsgálja a cápatámadás körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Rémisztő időjárási szörnyetegként kavarog a nemrég felfedezett új felhőtípus
Csak hat éve vették fel a Nemzetközi Felhőatlaszba a legritkábbnak tartott felhőtípust. Amilyen félelmetes, olyan ártalmatlan az undulatus asperatus.

Link másolása

Igazi világvége hangulatot áraszt egy nemrég felfedezett felhőtípus. Az undulatus asperatus meglehetősen ritka felhőtípus, Magyarországon leginkább kevert hullámfelhőként emlegetik, mivel mozgása a tenger hullámzására emlékeztet. Az apokaliptikus felhőtípus annyira új, hogy a Meteorológiai Világszervezet (WMO) csak 2017-ben vette jegyzékbe Asperitas néven, írja a LADbible.

Gavin Pretor-Pinney, a Felhőrajongók Társaságának alapítója éveken át próbálta elérni, hogy az egyelőre megmagyarázhatatlan módon viselkedő felhő bekerüljön a Nemzetközi Felhőatlaszba. A felhőszakértő szerint úgy lehet a legegyszerűbben megfogalmazni a ritka időjárási jelenséget, mintha a hullámzó tengerfelszínt látnánk alulról.

Az időjárási szörnyeteget ebben a videóban lehet közelebbről is szemügyre venni:

Az első pillantásra fenyegetőnek tűnő felhőt nem kíséri vihar és zivatar sem, hanem gyorsan szertefoszlik. A lehetséges magyarázatok közül az egyik szerint kialakulása a felfelé áramló meleg levegővel lehet kapcsolatban. Egy másik elmélet alapján viszont a lencsefelhőhöz hasonlóan a magas hegyről érkező bukószél nyomán alakulhat ki.


Link másolása
KÖVESS MINKET: