hirdetés

FELFEDEZŐ

„Tégy úgy, mintha ismernél” - kérte egy idegentől a New York-i nő, akit három férfi követett az utcán éjszaka

A nő szerencséjére épp egy olyan férfibe botlott, akinek a szexuális zaklatás a szakterülete.
Fotó: donterase/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. október 13.


Link másolása

hirdetés

Amikor egy New York-i nő rádöbbent, hogy három férfi követi a kihalt utcán, nem tehetett mást, egy idegen segítségéért folyamodott - írja az iheartintelligence.

A történetet a férfi mesélte el a közösségi médiában, felidézve, hogyan lépett hozzá oda a nő az éjszaka közepén.

“Épp a vonathoz igyekeztem néhány perce, amikor egy nő odalépett hozzám, szorosan megölelt, és azt suttogta, 'Kérlek, tégy úgy, mintha ismernél engem. Ezek a férfiak már követnek egy ideje'. Belementem, és vele sétáltam három sarkon át az otthonáig. Micsoda élmény mindkettőnknek!”

- írta Dane Weeks a Twitteren.

A féri azonban azt sem titkolta el, eleinte habozott, nem tudta, hogyan cselekedjen:

“Nem fogok hazudni, hirtelen nem tudtam, hogy reagáljak, hiszen New Yorkban könnyen átverik az embert. Az ölelése viszont túlságosan őszinte volt, és valóban láttam mögötte a három alakot. Ahogy sétáltunk és beszélgettünk, láttam, mennyire rémült. Azt hajtogatta, haza kell vinnem a fiához.”

hirdetés

Az is kiderült: a nő egy boltba is betért, hátha ezzel lerázza a követőit, ám azok folyamatosan a sarkában voltak, mivel már a vonaton kinézték maguknak. Amikor Dane-t megölelte, akkor végül leszálltak róla. A nő legnagyobb örömére pedig az is kiderült, megmentőjének épp a szexuális bántalmazás a szakterülete, így már azt is értette, miért reagált ilyen gyorsan a helyzetre.

“Aznap éjjel te voltál a hősöm. Komolyan attól féltem, hogy a fiam anya nélkül, az anyám a lánya nélkül marad” - mondta neki később a nő, akinek Dane ezek után megígérte, máskor is hazakíséri, ha későn érkezik haza a munkából.

“Szomorú, hogy a lányoknak és nőknek ilyesfajta félelemben kell élnie, mert a férfiak ilyen mérgező környezetet teremtettek. Én megpróbálok jobb lenni ennél”

- írta.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Lecserélnéd rossz szokásaidat egy álomutazásért?!

Fontos, hogy tudatosan odafigyeljünk a szokásainkra és inkább azokat építsük be a napi rutinba, melyek valóban hasznosak számunkra.

Link másolása

hirdetés

Az amerikai Duke University egyik tanulmánya szerint mindennapos tevékenységeinket 45%-ban a szokásaink határozzák meg. Szokássá pedig akkor válik egy tevékenység, ha azt minden nap és hosszú távon végezzük. Tehát a szokásainkat mi alakítjuk. Biztonságot és keretet adnak a mindennapjainknak és nagyban hozzájárulnak a mentális és lelki egészségünkhöz is. Ezért fontos, hogy tudatosan odafigyeljünk a szokásainkra és inkább azokat építsük be a napi rutinba, melyek valóban hasznosak számunkra.

A bűvös 21 nap

Leszokni a dohányzásról vagy az egészségtelen nassolásról nem könnyű, rászokni ezekre annál inkább. Többet sportolni, többet olvasni, több salátát enni - azt gondolnánk, hogy nincs is ennél egyszerűbb, mégis sokan küzdünk azzal, hogy napi rutint alakítsunk ki ezekből az egészséges szokásokból.

Számtalan kutatásra alapozott elmélet létezik a témában. Egyes kutatások azt tartják, hogy ha 21 napig minden nap egy bizonyos szokás szerint cselekszünk – például minden nap megeszünk egy almát - akkor az rögzül és automatikusan szokássá válik. Viszont más kutatások eredményei szerint kevés a 21 nap, legalább 66 nap szükséges egy szokás kialakításához. Hogy mi lehet az igazság? Ez valójában mindenkinél más. Különbözőek vagyunk, más-más életmóddal, személyiséggel, tapasztalatokkal, egyedi igényekkel és célokkal rendelkezünk. Van, akinek valóban elég 21 nap, míg másnak a 66 nap is kevés. De ezzel nincs is semmi probléma - mindenki a saját tempójában változik és fejlődik.

6+1 TIPP arra, hogyan cseréld le a rossz szokásokat jó szokásokra?

1. Felejtsd el a számokat! – ne szabj magadnak határidőt, hiszen akkor várni fogod a végét. Egy jó szokásnak pedig pont az a lényege, hogy állandósuljon.

2. Fő a motiváció! Gondolkozz el, hogy miért csinálod, miért szeretnél egészségesebben élni. Akár írd le magadnak az érveket. Minél több érvet gyűjtesz össze, annál biztosabb leszel magadban.

hirdetés

3. A jó cél mérhető, megvalósítható, releváns és időben jól meghatározott. Tehát ne azt mond, hogy mától több almát eszem, hanem azt, hogy mától minden nap megeszem két almát. Így konkrétan meghatároztad a célodat és az almák mennyiséget is, amit így könnyebb lesz betartani.

4. Kezdd kicsiben és legyél türelmes magaddal! – például, ha eddig nem jártál futni és az a célod, hogy hetente ötször fuss majd, akkor kezdj heti egy vagy két futással, rövidebb szakaszokat kijelölve. Hidd el, idő kell a lelkednek és testednek is amíg megszokja az új mozgásformát, így csak fokozatosan növeld az alkalmakat!

5. Ismerd az erősségeidet és a gyengeségeidet és ezeket figyelembe véve alakítsd ki az új szokásodat – ne erőltess magadra semmit – például, ha nem szeretsz korán kelni, semmiképpen se indulj el futni hajnalban, hanem inkább délutánra időzítsd az edzést. Ugyanez étkezéses példával: ha nem szereted a rukkolát, semmi gond, hagyd ki a salátából! Elvégre azért dolgozunk, hogy jobban érezzük magunkat!

6. Minden nap csak egy kicsi lépést kell megtenned. Ne siettesd a változást, Rómát sem egy nap alatt építették.

+ 1 TIPP

Ha időnként elcsábulsz vagy egyszerűen úgy érzed, hogy ez „ma nem megy” - belefér. A fontos az, hogy ne csüggedj, tudatosítsd magadban a célodat és gondold át újra a léptéket, motivációdat! Lehetőségként tekints a változásra, ne kényszerként éld meg!

A BioCo 31 napos Őszi Egészség Kihívás segít elindulni a változás útján!

Elkötelezettek vagyunk az egészséges életmód mellett és szeretnénk, ha mindenki legalább egy kicsit egészségesebben élne, egészségtudatosabb szokásokat építene be a mindennapjaiba. Rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut arra, hogy odafigyeljünk a helyes táplálkozásra, a rendszeres mozgásra, vagy a mentális egészségünk fenntartására. Ezért indítottuk el a BioCo Őszi Egészség Kihívást, amely során könnyen elvégezhető, egészségtudatos kihívásokat hirdetünk meg: sport, táplálkozás és mentális egészség témakörben október 1-31. között.  Az egy hónapos program során saját tempódban haladva, könnyen teljesíthető napi feladatokat oldhatsz meg.

Csak magadat kell legyőznöd, ezért elég, ha apró lépésenként haladsz!

Reméljük, hogy a kihívások szokássá válnak majd az életedben és a játék vége után is beépíted őket a mindennapjaidba, ezzel kialakítva egy hosszútávon fenntartható, egészségesebb életmódot!

MÉG NEM KÉSŐ! Nyerj Apple Watch Okosórát, vagy norvégiai álomutat a BioCo Őszi Egészségkihívásával! – csatlakozz az utolsó pillanatban!

A játék már elindult, de még nem maradtál le semmiről! Hogyan vehetsz részt gyorsan a kihívásban? Kattints a www.egeszsegkihivas.hu oldalra, ahol már számos posztot találsz. Minden poszt egy kihívás.

Minél több kihívást teljesítesz, annál több esélyed lesz megnyerni az értékes ajándékok egyikét! Minden október 31-ig (bármikor, tehát visszamenőleg is!) teljesített napi kihívás automatikusan részt vesz a fődíjsorsoláson.

Nem kell külön regisztrálnod, hiszen a feladat megoldásával automatikusan részt veszel a játékban.

Díjazzuk a jó szokásaidat!

A fődíj nem más, mint egy egymillió forint értékű, négynapos álomút két fő részére a festői fekvésű, észak-norvégiai Tromsø városába, ahol nemcsak a lenyűgöző északi fényt csodálhatod meg egy hajós kirándulás során, hanem részt vehetsz egy husky-szafarin, sőt azt is kipróbálhatod, hogy milyen rénszarvasokkal szánozni ー mindezt magyar idegenvezetéssel!

Kattints és játssz velünk!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Duplafejű, malactestű, rózsaszín mutáns borjú született Oroszországban

A borjú még az ellést sem élte túl, az anyja néhány nap múlva pusztult el.

Link másolása

hirdetés

Nem élte túl az ellést az a borjú, ami két fejjel és a disznóéhoz hasonló rózsaszín testtel jött világra egy orosz faluban. A mutáns borjú után néhány nappal az anyja is elpusztult.

A bizarr állat tetemét még a hónap elején tanulmányozták az állatorvosok, melynek valódiságát a helyi egészségügyi hatóság október 25-i közleménye erősítette meg. Ebben elismerik, hogy a mutáns borjú valóban világra jött Matkechik falu egyik tanyáján.

A hatóság szerint a különös állat mesterséges megtermékenyítés eredménye lehetett. Éppen ezért olyan intézkedések bevezetését sürgetik, melyek megtiltanák a gazdáknak, hogy saját maguk végezzék el az állatok keresztezését.

A mutáns borjúról készült fotót a Daily Star cikkében lehet megnézni. A képen jól látszik, hogy a már kimúlt állatot az udvaron kiterítették.

A duplafejű borjú mindkét szájából nyelv lóg ki, ahogy a patás lábain pihennek a csukott szemű fejei. A furcsa állat már csak rózsaszín teste miatt is összességében sokkal inkább hasonlít egy sertésre, mint egy szarvasmarhára, jegyzi meg a lap.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Vakcinahoroszkóp: kiderült, hogy melyik jegy szülöttei oltatják be magukat a leginkább

Az amerikai Utah államban nézték meg ezt 1,2 millió már beoltott ember születési adatai alapján.

Link másolása

hirdetés

Az amerikai Utah állambeli közegészségügyi hivatal felmérése szerint jelentős számbeli eltérések vannak a koronavírus ellen beoltott emberek között, ha a csillagjegyek szerint csoportosítják őket, írja a The Guardian. Az anonim statisztika 1,2 millió oltáson átesett ember születései adatait vetette össze az állam és súlyozottan az ország teljes lakosságával.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy leginkább az Oroszlán jegyében születettek nyitottak a Covid-19 ellen kifejlesztett vakcinára: a július 23 - augusztus 23. között világra jöttek 70 százaléka vette már fel az oltást. Alig három százalékkal maradtak le az első helyről a Vízöntők.

A vakcinahoroszkóp képzeletbeli dobogójának harmadik helyén holtverseny alakult ki az egyaránt 59 százalékos oltakozási hajlandósággal álló Kosok és Nyilasok között. A lista végén a Skorpiók kullognak, akiknek kevesebb mint fele (46%) oltatta már be magát.

A jegyek oltási hajlandóságát tartalmazó sorrendet a hivatal a Twitteren tette közzé:

A különös lista ötletét a közegészségügyi hivatal egyik informatikusa adta, aki azon viccelődött, milyen érdekes lenne egy ehhez hasonló összevetés. Végül azért döntöttek a "nem túl tudományos" vakcinahoroszkóp elkészítése mellett, mert az asztrológia rengeteg embert érdekel, és így talán elérhetnek olyanokat is, akik eddig teljesen elzárkóztak az oltástól.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Azért nem vette fel a telefont egy eltévedt túrázó a mentőknek, mert ismeretlen számról hívták

Már a második mentőcsapat kezdte meg reggel a kutatást, amikor a férfi mit sem sejtve visszakocsikázott a kiindulási pontra.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2021. október 26.


Link másolása

hirdetés

Több mint 32 órán át semmit nem tudtak egy férfi hollétéről, aki Colorado állam legmagasabb hegyén kirándulva tévedt el. A túrázó eltűnését 24 órával az indulása után jelentették a hatóságoknak, akik hiába próbálták elérni telefonon az össze-vissza kóválygó férfit.

A cikkünk borítóképén is látható Mount ELbert környékén bóklászó ember nem reagált egyetlen hívásra, SMS-re, de még a hangpostán hagyott üzenetekre sem, mivel ezek ismeretlen számról érkeztek a telefonjára, írja a The Guardian.

A férfi eltűnését még október 18-án este nyolc óra körül jelentették, amikor nem tért vissza a kiindulási pontra. A hatóságok azonnal megpróbáltak kapcsolatba lépni a túrázóval, de sikertelenül. Két órával később már több mentőcsapat is kereste a területen a férfit, de sikertelenül. Végül hajnali 3-kor adták fel a kutatást a 4401 méter magas hegyen, és csak reggel 7 körül folytatták a mentőakciót. Két és fél órával később derült ki, hogy a kiránduló végül sikeresen megtalálta az autóját, és sértetlenül visszaért a szálláshelyére.

A mentőcsapat szóvivője elmondta, hogy a férfinek fogalma sem volt arról, hogy közben nagy erőkkel keresik. Elmondta, hogy azért nem vette fel a telefont, mert nem ismerte a számot, amiről hívták, az üzeneteket pedig észre sem vette.

A mentők képviselője azt kérte, hogy aki túrázni indul, mindenképpen vegye fel a telefonját még akkor is, ha ismeretlen vagy rejtett számról keresik. Ezt még abban az esetben is tegye meg, ha egyébként minden a legnagyobb rendben van, mert lehet, hogy aggódó ismerősei jelentették az eltűnését, és legalább őket meg tudják nyugtatni a hatóságok.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: