hirdetés

FELFEDEZŐ

Szenzoros ruhákkal rögzítették, hányan fogdosták meg a nőket a szórakozóhelyeken

A hőtérképre továbbított adatok szerint többszázan taperolták le őket néhány óra alatt.
Címkép: Ogilvy brazil/YouTube - szmo.hu
2021. január 13.

hirdetés

Olyan ruhákkal állt elő egy reklámügynökség, amelyek rögzítik, hol fogták meg a viselőjüket. A Schweppes megrendelésére készült kampány célja az volt, hogy fényt derítsenek rá, milyen mértékű zaklatás megy végbe a szórakozóhelyeken - írja az iheartintelligence. 

Az ilyen esetek zöme soha nem jár következményekkel, sokan hajlamosak szemet hunyni fölöttük. Nem így az Ogilvy reklámügynökség által létrehozott “okosruhák” viselői, akik az öltözetüknek hála minden ilyen incidensről információt továbbítottak.

A kísérletben három nő, Juliana Schulz, Tatiana Rosas és Luisa Castro vett részt. Mindannyian szenzoros ruhában jelentek meg egy brazíliai partin, ahol 3 óra 47 percen át követték a mozgásukat. 

A szenzorok nemcsak az érintés helyét, de erejét is rögzítették. Az így gyűjtött információkat wifin keresztül egy számítógépre továbbították, ami az érintések nyomán hőtérképet hozott létre.

hirdetés

A kérdésre, hogy miért érnek hozzájuk felhatalmazás nélkül a férfiak, többek közt az alábbi válaszok születtek: “Ki menne el egy klubba csütörtök éjjel csak azért, hogy táncoljon?”, illetve: “Szerintem ez csak rinyálás mindenért!”

Habár a nők kérték a férfiakat, hogy álljanak le, összesen 157 alkalommal fogdosták meg őket - azaz körülbelül 5 percenként egyszer. 

Brazíliában a nők nem kevesebb mint 86 százaléka élt már át utcai zaklatást, ám a probléma globális. Tatiana, a tanulmány egyik résztvevője úgy fogalmazott: 

“A nők nem állatok, amiket be kell keríteni és elfogni.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Sokkot kapott a lány, amikor fal mögé rejtett kamerákat és kétirányú tükröt talált új otthonában

A 18 éves amerikai lány videóban mutatta meg családja ijesztő felfedezéseit.
Címkép: annabellmickelson/TikTok - szmo.hu
2021. január 18.

hirdetés

Sokkoló dolgokra lett figyelmes egy amerikai lány és családja az új házukban: rejtett kamerákat és más érdekességeket találtak a falak mögött - számolt be róla a Mirror.

Mickelsonék tudták, hogy nem egy átlagos arizonai házba költöznek. Az előző tulajdonos ugyanis arról volt ismert, hogy állandóan bulit tartott.

A család azután fedezte fel a korábbi lakó rejtett dolgait, hogy gyanússá vált nekik egy falba épített nagy tükör a fürdőszobában, és ezért elkezdték megbontani a falakat.

Rájöttek, hogy az valójában egy kétirányú tükör, vagyis ezen keresztül egy másik helyiségből is át lehetett látni, akár egy ablakon. De nem ez volt az egyetlen bizarr dolog. Szekrényeket és vezetékeket is találtak, amelyek rejtett kamerákhoz tartoznak. Kiderült, hogy az előző tulajdonos az egész házat bekamerázta.

A 18 éves Annabell a TikTokra feltöltött videójában mutatta meg ijesztő felfedezéseiket. A felvételt már több mint 2,8 millióan látták.

@annabellmickelson

I’m a little scared!! ##hiddenwall ##scary ##cabinets ##twowaymirror ##walldestruction ##curious ##MyRoutine ##fyp ##viral ##wtf ##someonehelp ##weird ##strange

hirdetés
♬ Oh No - Kreepa

Mivel rengeteg kérdést kapott a kommentelőktől, egy újabb videóban még többet elárult a házban talált furcsaságokról. Például elmondta, hogy az egyik szomszéd rendszeresen bulizott a házukban korábban lakó férfivel, ő mondta el nekik, hogy a kamerák a hátsó bejárathoz vezetnek, ott engedték be a parti vendégeit az épületbe. De az is bizarr, hogy

amióta Annabellék beköltöztek, valaki mindig eljön és a pénzét keresi náluk. Azt feltételezik, hogy valahol a kertben 25 ezer dollárnyi készpénz lehet elrejtve.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Élő műsor közben vetélt el az ismert brit rádiós

Myleene Klass nem szakította meg a felvételt, még egy órán keresztül élőben beszélt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 17.

hirdetés

Őszintén mesélt vetéléséről és az abból fakadó traumájáról a britek egyik ismert személyisége, Myleene Klass - írja a Daily Mail.

Az énekesből lett rádiós a You magazinnak adott interjút, amelyben megosztotta élete egyik legnehezebb élményét is.

Klass éppen egy élő rádióműsort vezetett, amikor a szünetben gyorsan kiment a mosdóba. Akkor látta meg, hogy nadrágja csuromvér, egyben tudatosította, hogy korai stádiumban levő terhességének vége, elvetélt.

"Éppen műsorban voltam, csak a zenei betét alatt szaladtam ki a mosdóba. Mindenem véres volt, fogalmam sem volt, mit tegyek, egy óra még hátra volt a műsoromból"

- emlékezett vissza a rádiós.

Ekkor felhívta egyik legjobb barátját, Lauren Laverne-t, egy másik ismert brit rádióst, akivel arra jutottak, hogy végigcsinálja a műsort. Laverne lelki támaszt nyújtott neki a felvétel alatt: azt beszélték meg, hogy egy-egy újabb blokk után lélegzik pár mélyet, és hívja a nőt. Így sikerült átvészelnie az egy órát.

hirdetés

A most 42 éves Klass korábban is nyíltan beszélt vetéléseiről, amelyből összesen négy volt, mire megszületett fia, Apollo. Korábbi házasságából két lánya van.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Exe után nevezte el a kisfiát az anya, a gyermek apja apasági tesztet akar csináltatni

Előre megegyeztek egy névben, ám az anya mégis mást választott.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2021. január 17.

hirdetés

Meglehetősen nagy botrány keveredett egyetlen név miatt, a dühös újdonsült apuka Redditen osztotta meg élményeit és kért egyben tanácsot.

A párnak ugyanis, aki négy éve van együtt, nemrégiben megszületett első fia, és

ugyan előre megegyeztek a gyermek nevében, de amikor a férfi alá akarta írni a baba születési bizonyítványát, egy teljesen más elnevezést látott meg a gyermek nevénél a papíron - méghozzá barátnője exének nevét.

A férfi posztjában leírta, hogy évek óta együtt vannak a barátnőjével, ám mikor összejöttek, a lány éppen egy nyolc éves kapcsolatból lépett ki, és nagyon úgy tűnt, mint aki nincs még túl rajta. Az ex egyébként továbbra sem maradt ki az életéből, ő is abba a városba költözött, ahol ők laktak, sőt, még a jelenlegi barátjának is bemutatta. Négy év együttlét után aztán gyermekáldás elé nézett a pár, és ugyan sokat vitatkoztak születendő gyermekük nevéről, mégis megegyeztek.

A szülés után, mikor már anya és fia is biztonságban otthon voltak, a férfi elment elintézni a papírokat, ám mikor a születési bizonyítványt kellett volna aláírnia, látta, hogy nem az a név szerepel a gyerek nevénél, amiben megegyeztek, hanem az ex keresztneve, ráadásul az anya egy második nevet is adott a gyermeknek.

Hazaérve felelősségre vonta a barátnőjét, aki azzal érvelt, hogy pillanatnyi döntés volt, és a szülés után annyira fáradt volt, hogy nem volt ereje erről beszélni a férfival.

Néhány napos mosolyszünet után a férfi közölte a barátnőjével, hogy addig nem írja alá a születési okmányt, amíg át nem nevezik a gyermeket, cserébe az édesanya azt válaszolta, hogy amíg nem írja alá, addig nem szól hozzá.

hirdetés

A férfiban ráadásul kételyek merültek fel az ex nevét illetően:

az is megkérdőjeleződött benne, hogy egyáltalán ő-e a gyermek apja, már arra is gondolt, hogy apasági tesztet csináltat.

A posztban, amelyet azóta már töröltek, tanácsot kért a többi felhasználótól: a többség szerint igenis jogos a felháborodás, és azt sem tartják túlzásnak, hogy apasági tesztet akar csináltatni. A fejleményekről egyelőre nem jelent meg újabb poszt a Redditen.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

„Kis prostinak” csúfolták a suliban a lányt, aki most bekerült Anglia legszebbjei közé

Az angol kamaszlányt olyan durván zaklatták a diáktársai, hogy nemcsak az iskolából, az országból is elmenekült. Most a Miss Anglia címért versenyez.
Fotó: Northfoto - Rheanna Cartier/SWNS - szmo.hu
2021. január 18.

hirdetés

Bekerült a Miss Anglia szépségverseny döntőjébe az a 17 éves angol lány is, akit néhány éve olyan durván zaklattak a diáktársai, hogy az országból is elmenekült - számolt be róla a Daily Star.

Rheanna Cartier gyakran költözött a családjával, ezért sokszor kellett iskolát váltania, ami sosem volt egyszerű számára. Majdnem minden évben új intézménybe került, és mire megszokta volna a közeget, már megint máshová kellett mennie. 12 éves volt, amikor egy olyan oxfordi iskolába iratkozott be újra, ahol egyszer már tanult. Már az első napok is borzalmasan teltek, mert az idősebb lányok piszkálni kezdték.

Ribancnak, szajhának, kis prostituáltnak nevezték, egyszer pedig azt is mondták neki, hogy "miért nem ölöd meg magad?". A közösségi oldalakon is rendszeresen zaklatták, durva üzeneteket írtak neki.

A lány szerint azért kezdték ki őt a többiek, mert féltékenyek voltak arra, hogy összebarátkozott egy felette járó fiúval, aki elég népszerű volt az iskolában. Igazi barátja azonban nem volt, így egyedül kellett megküzdeni a zaklatással.

"Senki sem akart olyannak a barátja lenni, akit folyton cikiznek. Egyre rosszabb volt a helyzet. Már féltem végigmenni a folyosókon"

- mesélte Rheanna.

hirdetés

Sokáig tűrte a sok bántást, de egyszer betelt nála a pohár és verekedésbe keveredett. Az édesanyját pedig többször is behívták a suliba, mert a lánya a sok stressz miatt nem tanult jól.

Ekkor a család úgy döntött, hogy ennek véget kell vetni. Rheanna anyjának volt egy dán barátja, aki ajánlott neki egy jó bentlakásos iskolát, ami szerencsére bevált a lánynak. Végre újra jól érezte magát, helyreállt az önbizalma is, így volt bátorsága jelentkezni a Miss Anglia szépségversenyre.

"Korábban túlságosan ideges voltam ahhoz, hogy ezt megtegyem. De nem fogom hagyni, hogy azok az emberek megakadályozzák, hogy azt csináljam, amit szeretnék. Mindig is jelentkezni akartam, de nem a zaklatások miatt. Eddig nem volt meg hozzá az önbizalmam"

- mondta.

Azért is jelentkezett a szépségversenyre, hogy legyen egy platform, ahol felszólalhat az iskolai zaklatások ellen. Szeretne ugyanis a saját tapasztalataival segíteni azoknak, akik hasonlón mennek keresztül, mint ő, és nem tudják, hogyan vessenek véget ennek.

Azt azonban álmában sem gondolta volna, hogy bejut a verseny döntőjébe. Nyáron 27 másik lánnyal mérkőzhet meg a Miss Anglia címért, de már azért is kapott egy koronát, hogy a legszebbek közé került. Ez is erőt ad neki ahhoz, hogy újra önmaga lehessen.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: