Sörből, koktélból és bármilyen más alkoholból képes fagyit csinálni egy amerikai találmány
A forró napokon sokan vágynak fagyira és hideg sörre, és ha minden igaz, hamarosan már nem is kell választaniuk a két kedvencük közt - írja a Metro.
Az alkohol fagyáspontja nagyon alacsonyan van a fagyi többi összetevőjéhez képest, ezért a fagyik eddig nem voltak képesek megőrizni az alkoholtartalmat.
A Below Zero gép ezzel szemben bármilyen folyadékot képes kristályosítani, így az ital minden összetevője a fagyiba kerül. Egy sörből fagyit formázni körülbelül 30 percbe telik, ám minél magasabb az alkoholtartalom, annál hosszabb a folyamat.
- magyarázza a feltaláló, Will Rogers.
A férfi a saját fagyiboltjában először magas koffeintartalmú, presszókávés fagyit szeretett volna létrehozni, azután jutott eszébe, hogy ugyanezt alkohollal is megpróbálhatná.
“A személyes kedvencem a vodka-limonádé, egy forró napon éppen olyan, mint az olasz fagyi” - mondta Rogers.
Rogers a gépet jelenleg amerikai bárokban és éttermekben próbálja értékesíteni, ha beválik, talán Európában is hamarosan találkozhatunk vele.