News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

„5 éve kezdtem el pornózni, életem legjobb döntése volt”

Shona River magyar pornószínésznő tabuk nélkül mesélt a szakmájáról, a női testképhez való viszonyáról és szexuális fantáziákról a Baszki, én is! podcast adásaiban.

Link másolása

hirdetés

A Baszki, én is! podcast tavasszal indult első évadának legnépszerűbb epizódja a „10 tabu a szexről”, ezt szorosan követik azok a részek, amiket a házigazdák, Vica és Zsófi meghívott vendégükkel, Shona River pornószínésznővel vettek fel: a „Pornó” és a „Szex, pornó és önazonosság”.

Mi okoz bizonytalanságot egy elismert pornószínésznőnek, miért szeretnek vele dolgozni, mit szól a családja a választott szakmájához?

Ezeket a kérdéseket is körbejárva, de a szokásos interjúformátum helyett Vica, Zsófi és Shona laza beszélgetések keretében keresik a választ rá, hogyan maradhat valaki hiteles és kiegyensúlyozott, ha a szex a munkája.

A Shona Riverrel készített epizódok lehettek volna szaftos pletykálások a pornófelvételekről, az iparág kritikái, vagy akár az ezredik rácsodálkozás, hogy egy diplomás fiatal nő miért ezt a pályát választja.

Ehelyett azt helyezték fókuszba, milyen hatással lehet a magabiztosságunkra, az életünkre és a kapcsolatainkra, ha a szexuális életünket önazonosan, a saját szabályaink és vágyaink szerint éljük. Ha ugyanúgy tudunk nemet mondani, mint igent, ha tisztában vagyunk önmagunkkal és igazán partnerként kezeljük a másikat – legyen szó egy éjszakáról vagy ezeregyről.

Keretes szerkezetet adva az első évadnak, az első rész feldobja a tabutémákat, az évadzáró pedig teljesen kibontja az egyik legnagyobbat: a pornót.

hirdetés

„5 éve kezdtem el pornózni, életem legjobb döntése volt” – kezdi Shona a beszélgetést a podcast tizedik részében. A csapat kifejezetten olyan vendéget keresett ehhez a részhez, akinek a perspektívája végre felmenti a pornót a bűnös, mocskos szexmunka ítélete alól, így került ő a mikrofon mögé.

Vica és Zsófi saját bevallásuk szerint azért határozták el, hogy publikussá teszik alapesetben csak egymás között elhangzó beszélgetéseiket, mert elegük lett, hogy a szexualitás legtöbbször a felnőtt, egészséges és nyitott emberek között is tabu. Szerettek volna változtatni ezen és kinyitni a beszélgetést a szexuális örömszerzésről mindenki számára.

A podcastnak nem célja a traumakezelés, a szexuálpszichológiai tanácsadás, vagy a sokak számára szélsőséges szexuális szubkultúrák mutogatása, sokkal inkább törekszik arra, hogy megmutassa, milyen sokszínű lehet az intim kapcsolódás magabiztos, érdeklődő, egymást tisztelő felnőttek között.

A pornó esetében a legérdekesebb kérdés Vica és Zsófi számára nem az, hogy mit adnak a felnőtt filmek annak, akinek a szex hiányzik az életéből, sokkal inkább az, hogy miként gazdagítja, vagy hogyan gátolja a kiteljesedésben azt, akinek egyébként van lehetősége egészséges szexuális kapcsolódások megélésére.

„Attól még, hogy valami felizgat téged, nem biztos, hogy azt is szeretnéd csinálni” – mondja Shona River. Több olyan pornóból ismert jelenet is felmerül ezekben az epizódokban, ami sokaknak izgató, és maszturbáláshoz is kiváló segítség lehet, de élőben se Vica, se Zsófi, de akár Shona sem szeretnék kipróbálni. Ilyen például a gang bang – az a felállás, amikor egy csapat férfi tesz magáévá egy nőt –, vagy egyes szerepjátékok.

Vica, Zsófi és Shona úgy döntik meg a pornóval kapcsolatos tabukat, ahogy az összes többi felmerülő témát is kezelik a maszturbálástól az orális szexen át a nemi betegségekig: kiveszik belőle a számukra hasznos és/vagy inspiráló gondolatokat és élményeket, a károsakat pedig elengedik, miközben erre invitálják a hallgatókat is.

A Baszki, én is! podcast eddigi epizódjait Spotify-on és Apple Podcasts-on, valamint a baszkienis.hu weboldalon keresztül lehet meghallgatni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
5 dolog, amit ne felejts el, ha hosszú kocsiútra indulsz
Mutatjuk, mi mindenre kell figyelni!

Link másolása

hirdetés

Itt a nyár, a szabadság és a pihenés időszaka! Annak érdekében, hogy csak pozitív izgalmakban legyen részed a családi nyaraláson, érdemes pár ellenőrzést elvégezni a kocsin és a pakolási listán is indulás előtt.

1. Aludd ki magad az út előtt!

A kimerültségre az utazás megkezdése előtt gondolj, – ne közben vagy utána. Hosszabb vezetés előtt legalább két egymást követő napon aludj hét órát energiatartalékod felépítése érdekében. A legjobb, ha egy kipihent éjszaka, nem pedig egy végigdolgozott nap után indulsz útnak. Tarts rendszeres szünetet a vezetésben, hogy friss és éber maradj. Állj meg legalább 150 km-enként, vagy 2 óránként. Egyes tanulmányok szerint 13 és 15 óra között, mikor a test hőmérséklete lecsökken és elálmosodunk, érdemes megszakítani a vezetést.

2. Vizsgáltasd át a kocsid!

Ellenőrizni a fékrendszer és a futómű állapotát, a guminyomást, szükség esetén pótolni vagy cserélni a hűtővizet és a motorolajat, megvizsgálni a klíma hatékonyságát – néhány a legfontosabb teendők közül, melyeket mindenképp el kell végezni autós utazás előtt. Egy szervizben akár fél óra alatt is elvégzik ezt a szemlét, így nem az úton derül majd ki, hogy valami nincs rendben a kocsival.

3. Figyelj a biztosításra!

A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében utazások előtt ne felejts el utas- vagy indokolt esetben kiterjesztett biztosítást kötni. Ha például nagy értékű felszereléssel indulsz útnak, mindenképpen gondoskodj poggyászbiztosításról. Előtte vizsgáld meg, hogy az autódhoz kapcsolódó, meglévő szerződéseidben vannak-e kiegészítő biztosítások. Például üzemanyagkártya esetében a trélerbiztosítással vagy cascobiztosításnál poggyászra is kiterjedő védelemmel jelentős összegeket spórolhatsz. Külföldi utazás előtt azt is ellenőrizd, hogy az autó rendelkezik-e a határátlépéshez szükséges érvényes nemzetközi zöldkártyával.

4. Tervezd meg az útvonalat!

Ha már teljesen átvizsgáltad az autót műszaki szempontból, és a megfelelő biztosításokkal is rendelkezel, készülj fel az utadat befolyásoló többi tényezőre is. Tervezd meg előzetesen az útvonalat, és nézd meg az esetleges alternatív útvonalakat is arra az esetre, ha az időjárás vagy a forgalom miatt módosítani kellene az irányon. Mindig tele tankkal indulj el, emellett célszerű a töltőállomásoknak is utánanézni, hiszen bármikor szükség lehet üzemanyag pótlásra vagy pár falatra az utazáshoz.

hirdetés
TIPP:

Hazatérve a hosszú utazásból biztosan neked is jól esne, ha nem üres hűtő várna otthon. Jó hír, hogy a hét minden napján bevásárolhatsz az országszerte 23 db Tesco mini shopban a Shellnél, ahol élelmiszerek színes választékával várnak, így a hazaérkezés napján is gyorsan összedobható az aznapi vacsora.A polcokon a különböző pékáruk, tejtermékek, előre csomagolt felvágottak, fagyasztott és félkész termékek mellett, alkoholos és alkoholmentes italok is megtalálhatók. Az egészségtudatos vásárlók pedig bátran válogathatnak egészséges élelmiszerek közül. Emellett gondolva a házikedvencekre is, a vásárlók háziállatok ellátásához szükséges termékeket is felfedezhetnek a sorok között. Így legyen szó egy elfelejtett hozzávalóról vagy épp a nagy bevásárlásról, az üzletek lehetőséget kínálnak a felmerülő igények teljesítésére.

Legyen elég folyadék az autóban!

Főleg kánikula idején fontos, hogy legyen nálad elég folyadék, hiszen a napsütésben hamar átmelegszik a kocsi, ami könnyen kiszáradáshoz vezethet. Az átmelegedést akár dugóban ülve, akár egy parkolóban hagyott autó esetében a legegyszerűbb szélvédőtakaróval és különféle árnyékolókkal enyhíteni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Négy karral és négy lábbal született egy csecsemő Indiában
Az emberek szerint isteni inkarnáció lehet a nyolc végtaggal született gyerek. Mások szerint a természet csodája.

Link másolása

hirdetés

Egyenesen a „természet csodájának” nevezik és isteni inkarnációnak tartják azt indiai kisbabát, aki négy karral és négy lábbal jött világra a hétvégén - írja a Daily Star. A Hardoi városában született csecsemő extra végtagjai a hasából nőttek ki.

A közel 3 kilogrammos súllyal született gyerek anyukáját még szombaton szállították kórházba, amikor beindultak nála a szülési fájdalmak. Nem sokkal később meg is született a baba. A gyerek és anyja is jól vannak annak ellenére, hogy az orvosok is meglepődtek a dupla végtagokkal érkező csecsemőn.

Miután elterjedt a különös jövevény híre a környéken, az emberek a kórházhoz sereglettek, hogy lássák a csodás gyereket. Sokan közülük az egyik többkarú hindu isten földi megtestesülésének tartják az ismeretlen nemű és nevű babát.

Idén már született Indiában egy szintén négykarú és négylábú csecsemő. A január 17-én világra jött gyerekről készült fotók gyorsan bejárták az internetet. A helyi hírességről szintén úgy vélték a kétszer annyi végtag miatt, hogy isteni eredetű lehet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Ingyen szállhatsz meg egy ibizai hotelszobában, ha nem zavar, hogy bárki láthatja, mit csinálsz odabent
Az üvegfalú Zéró Lakosztály a szálloda halljában van, ahol rengeteg ember fordul meg naponta.

Link másolása

hirdetés

Egyetlen eurót sem kérnek az ibizai Paradiso Art Hotel egyik szobájában eltöltött éjszakákért. A vendégeknek csupán azt kell elviselni, hogy a recepciótól néhány méterre kialakított szoba falai üvegből vannak, így az arra járó többi ember minden mozdulatukat látja, írja a LADbible.

A Zéró Lakosztály névre keresztelt üvegkalitkát nemcsak a fáradt utazók, hanem a művészek figyelmébe is ajánlják, de akár rádióműsor készítésére is alkalmas lehet. A spanyol hotel honlapja szerint azonban csak azok vegyék igénybe, akiket nem zavar a teljes nyilvánosság.

Az ingyenes hotelszobába néhány napja egy népszerű tiktoker költözött be. Olympia Anley azóta több videót is posztolt az üvegkalitkából. Az egyikben azt írta, hogy elég sok barátra tett szert alig néhány óra leforgása alatt. De akadtak olyanok is, akik hosszasan bámulták az ágyban fetrengő nőt, mások pedig az üveghez nyomták az arcukat.

Anley elárulta azt is, hogy azért nem kell mindent a kíváncsiskodók orrára kötni. Az ágy melletti ajtó egy fürdőszobába vezet, amit rendes falak vesznek körül.

@olympiaanley i’ve made a lot of friends tonight #ibiza #paradiso #art ♬ Lights - Em1r

Az üvegfalú, ingyenes hotelszobát ebben a spanyol nyelvű videóban hosszabban is szemügyre lehet venni:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Még sötétben is körbe tudnám járni” – 104 éve ugyanabban a házban él egy idős asszony egy angliai faluban
Az egyik hálószobában született, és azóta sem költözött ki onnan egy napra sem. Nem is tudja máshol elképzelni az életét.

Link másolása

hirdetés

Egész életében ugyanabban a házban lakott egy 104 éves angol nő - számolt be róla a Sun.

Elsie Allcock 1918-ban született a Nottinghamshire megyében található Huthwaite faluban. Először az édesapja bérelte ki a két hálószobás sorházat a Barker Streeten, csupán hét és fél shillingért, majd a felesége is odaköltözött. Öt gyerekük született, Elsie volt a legfiatalabb, aki testvéreihez hasonlóan az egyik hálószobában jött világra. Alig 14 éves volt, amikor édesanyja tüdőgyulladásban meghalt.

Miután 1941-ben megházasodott, nem akart elköltözni a szülői házból, hogy vigyázhasson a megözvegyült édesapjára, így a férje is beköltözött hozzájuk. Az apa nyolc évvel később meghalt, a házaspár pedig az 1960-as években meg is vette a házat.

Akkor csupán 250 fontot (116 ezer forint) fizettek az otthonukért, ami most már 75 ezer fontot (35 millió forint) ér. Mivel 250 fontjuk nem volt akkoriban, a helyi tanácstól kértek és kaptak hitelt, így lett az övék a ház.

Elsie elmondása szerint alig változott valami a kicsi, de annál otthonosabb ingatlanban. A házaspár első dolga az volt, hogy kialakítsanak egy fürdőszobát, addig ugyanis egy bádog fürdőkádban mosakodtak, és vécé is csak az udvarban volt. Utóbbi egyébként a mai napig megvan és működik is.

"Sosem akartam máshol élni. Ez az otthonom, a mindent jelenti számomra. Még sötétben is körbe tudnám járni. Sehol máshol nem lennék ilyen boldog"

- vallja az asszony.

hirdetés

Bár férjét viszonylag korán elveszítette, hiszen Bill 79 évesen hunyt el 1996-ban, Elsie nincs egyedül, mivel igen népes a családja. Két gyereke, hat unokája és 29 dédunokája van. Egyik fia, a 75 éves Ray most is vele él.

"Sosem fogja elhagyni ezt a házat. Imádja, mert tele van emlékekkel"

- mondja a férfi.

Nem is csoda, hogy a ház az egész család számára nagyon fontos.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: