FELFEDEZŐ
A Rovatból

„5 éve kezdtem el pornózni, életem legjobb döntése volt”

Shona River magyar pornószínésznő tabuk nélkül mesélt a szakmájáról, a női testképhez való viszonyáról és szexuális fantáziákról a Baszki, én is! podcast adásaiban.

Link másolása

A Baszki, én is! podcast tavasszal indult első évadának legnépszerűbb epizódja a „10 tabu a szexről”, ezt szorosan követik azok a részek, amiket a házigazdák, Vica és Zsófi meghívott vendégükkel, Shona River pornószínésznővel vettek fel: a „Pornó” és a „Szex, pornó és önazonosság”.

Mi okoz bizonytalanságot egy elismert pornószínésznőnek, miért szeretnek vele dolgozni, mit szól a családja a választott szakmájához?

Ezeket a kérdéseket is körbejárva, de a szokásos interjúformátum helyett Vica, Zsófi és Shona laza beszélgetések keretében keresik a választ rá, hogyan maradhat valaki hiteles és kiegyensúlyozott, ha a szex a munkája.

A Shona Riverrel készített epizódok lehettek volna szaftos pletykálások a pornófelvételekről, az iparág kritikái, vagy akár az ezredik rácsodálkozás, hogy egy diplomás fiatal nő miért ezt a pályát választja.

Ehelyett azt helyezték fókuszba, milyen hatással lehet a magabiztosságunkra, az életünkre és a kapcsolatainkra, ha a szexuális életünket önazonosan, a saját szabályaink és vágyaink szerint éljük. Ha ugyanúgy tudunk nemet mondani, mint igent, ha tisztában vagyunk önmagunkkal és igazán partnerként kezeljük a másikat – legyen szó egy éjszakáról vagy ezeregyről.

Keretes szerkezetet adva az első évadnak, az első rész feldobja a tabutémákat, az évadzáró pedig teljesen kibontja az egyik legnagyobbat: a pornót.

„5 éve kezdtem el pornózni, életem legjobb döntése volt” – kezdi Shona a beszélgetést a podcast tizedik részében. A csapat kifejezetten olyan vendéget keresett ehhez a részhez, akinek a perspektívája végre felmenti a pornót a bűnös, mocskos szexmunka ítélete alól, így került ő a mikrofon mögé.

Vica és Zsófi saját bevallásuk szerint azért határozták el, hogy publikussá teszik alapesetben csak egymás között elhangzó beszélgetéseiket, mert elegük lett, hogy a szexualitás legtöbbször a felnőtt, egészséges és nyitott emberek között is tabu. Szerettek volna változtatni ezen és kinyitni a beszélgetést a szexuális örömszerzésről mindenki számára.

A podcastnak nem célja a traumakezelés, a szexuálpszichológiai tanácsadás, vagy a sokak számára szélsőséges szexuális szubkultúrák mutogatása, sokkal inkább törekszik arra, hogy megmutassa, milyen sokszínű lehet az intim kapcsolódás magabiztos, érdeklődő, egymást tisztelő felnőttek között.

A pornó esetében a legérdekesebb kérdés Vica és Zsófi számára nem az, hogy mit adnak a felnőtt filmek annak, akinek a szex hiányzik az életéből, sokkal inkább az, hogy miként gazdagítja, vagy hogyan gátolja a kiteljesedésben azt, akinek egyébként van lehetősége egészséges szexuális kapcsolódások megélésére.

„Attól még, hogy valami felizgat téged, nem biztos, hogy azt is szeretnéd csinálni” – mondja Shona River. Több olyan pornóból ismert jelenet is felmerül ezekben az epizódokban, ami sokaknak izgató, és maszturbáláshoz is kiváló segítség lehet, de élőben se Vica, se Zsófi, de akár Shona sem szeretnék kipróbálni. Ilyen például a gang bang – az a felállás, amikor egy csapat férfi tesz magáévá egy nőt –, vagy egyes szerepjátékok.

Vica, Zsófi és Shona úgy döntik meg a pornóval kapcsolatos tabukat, ahogy az összes többi felmerülő témát is kezelik a maszturbálástól az orális szexen át a nemi betegségekig: kiveszik belőle a számukra hasznos és/vagy inspiráló gondolatokat és élményeket, a károsakat pedig elengedik, miközben erre invitálják a hallgatókat is.

A Baszki, én is! podcast eddigi epizódjait Spotify-on és Apple Podcasts-on, valamint a baszkienis.hu weboldalon keresztül lehet meghallgatni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Kamulagzit szerveztek a NAV-osok: megbüntették a sminkest, a tortakészítőt és a DJ-t is
Egy hónap alatt hozták össze az álesküvőt, ahol aztán csak úgy röpködtek a büntetések. A legtöbben ugyanis nem adtak számlát.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. február 24.


Link másolása

Minden szolgáltatót megbüntettek azon a „kamuesküvőn”, amit a NAV dolgozói szerveztek. Szinte alig volt olyan szakember, aki adott volna a számlát.

A különös történetet egy NAV-os hölgy mesélte el Balázsék műsorában a Rádio 1-en. Ahogy elmondta, az álesküvőt körülbelül egy hónap alatt szervezték meg és körülbelül félmillió forintba került. Azonban például fotóst és vőféjt nem is sikerült leszervezni ilyen rövid idő alatt.

A legtöbb probléma abból adódott, hogy szinte alig volt szolgáltató, aki számlát adott volna a kamu párnak.

Így megbüntették a dj-t, a tortakészítőt és a sminkest is, de bírságot kapott az az autómosó is, akihez a lagzi előtt bementek.

„A rendezvényszervező megtámadott minket, hogy megszondáztat mindenkit, mert az adóellenőrök munkában nem ihatnak. Akkor mondtam neki, hogy ezzel egy probléma van: azok, akik a jegyzőkönyvet felvették nem ittak” - mondta el a hölgy, aki a menyasszony szerepét játszotta.

via Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Lengyel Tamás: „Magyar Péter állításait tovább súlyosbítja az a tény, hogy Varga Judit csak 1, 2, 3, max 4 gyereket szült neki”
Újabb remek videóval állt elő Lengyel Tamás, Molnár Áron és Rainer-Micsinyei Nóra. Ezúttal egy álsajtótájékoztatóval jelentkeztek be, amiben üzennek Varga Judit exférjének is.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. február 25.


Link másolása

Egy ideje remek politikai pamfleteket gyárt Rainer-Micsinyei Nóra, aki nemcsak színész, de a jelenetek írója is, Lengyel Tamás és Molnár Áron. A legújabb, Fidesz frakcióülés előtti sajtótájékoztatóról szóló, ezúttal a TikTokra kikerült epizódban biztosítják a sajtót arról, hogy bármilyen igazságot is derítenek ki róluk, az álszent csúsztatás. Az is elhangzik még, hogy Varga Judit exférjéből „a tények beszélnek csúnyaságokat”.

„Gonosz dolgokat mond direkt, kritikát fogalmaz meg rólunk, ezzel pedig teljesen hitelteleníti teszi az állításait.van bizonyíték? Naugye! Magyar Péter állításait tovább súlyosbítja az a tény, hogy Varga Judit csak 1, 2, 3, max 4 gyereket szült neki”

A rövid sajtótájékoztató meghökkentő fordulatot vesz a végén, de egy a lényeg: Marikának továbbra is kussolnia kell.

@lengyeltamasofficialFrakcióülés előtt

♬ eredeti hang - lengyeltomiTOK


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Orrvérzés miatt ment el az orvoshoz, 150 élő lárvát találtak a férfi fejében
Miután megvizsgálták a floridai férfit, az orvosa azt mondta, mozgást lát az orrában. Az undorító kártevők akár meg is ölhették volna.

Link másolása

150 élő, lárvaállapotban lévő bogarat távolítottak el az orvosok egy floridai férfi orrából a hónap elején - számolt be róla a New York Post.

A férfinek október óta rendszeresen vérzett orra, de csak február elején fordult orvoshoz, amikor az arca és az ajkai felduzzadtak. Ekkor

egy orvos megvizsgálta, és közölte vele: mozgást lát az orrüregében.

David Carlson, a vizsgálatot végző orvos azt mondta, hogy elsőre körülbelül tucatnyi lárvát fedezett fel, amelyek a férfi orrából és orrmelléküregéből táplálkoztak. A gyulladást ezek ürüléke és elhalt szövetei okozták.

„A méretüket tekintve voltak eltérések, de a nagyobbak akkorák voltak, mint a kisujjam vége” - mondta Carlson. Az orvos szerint a lárvák közvetlenül a férfi koponyaalapjához értek, az agya alatt voltak, és akár meg is ölhették volna.

A lárvákat elsőre megpróbálták egyszerűen kiszívni, de ez nem vált be, mert a nagyobb lárvák eltömítették a berendezést. Így végül más - nem részletezett - módszerrel szedték ki a kártevőket a férfi orrából.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen bogár lárvái ették be magukat a szerencsétlen férfi orrüregébe, de a New Yort Post szerint vélhetően légynyüvességet kapott. A páciens azt mondta, azután kerülhettek az undorító kis jószágok a szervezetébe, miután döglött halakhoz nyúlkált.

Carslon úgy nyilatkozott, hogy a hosszú fül-orr-gégészi pályafutása során még nem találkozott ilyen esettel.

via 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Mi történne, ha négyévente nem lenne február 29.?
A négyévenkénti szökőnap nélkül idővel karácsonykor nyár lenne. Kevesen tudják, de százévente egyszer elmarad a szökőév a még pontosabb korrekció érdekében.

Link másolása

2024 szökőév, ami azt jelenti, hogy idén a február nem 28, hanem 29 napból áll. Világszerte több tucatnyi szökőévi hagyomány létezik: Írországban például ezen az extra napon a nők is megkérhetik a férfiak kezét, ahogyan ez történt a 2010-ben bemutatott Szökőhév cím vígjátékban is, írja a Unilad.

Eközben Texasban szökőév-fesztivált tartanak a február 29-én született babák tiszteletére. Az amerikai állam korábban a „világ szökőév fővárosának” nevezte magát. Az idei fesztivált Anthony városában rendezik majd március első két napján.

De vajon miért van szükség erre a plusz egy napra négyévente, vagyis miért van szökőév minden második páros évben? A válasz egy szám: 0,242190.

A Föld pontosan 365,242190 nap alatt kerüli meg a Napot, vagyis ez a 0,242190, közel egynegyed napnyi idő az oka, hogy minden negyedik évben hozzácsapunk egy extra napot a februárhoz.

A Julius Caesar által bevezetett Julianus-naptár például 365,25 nappal számolt egy évet, amit XIII. Gergely pápa a 16. században módosított néhány kiegészítéssel. Ezeknek köszönhetően a máig használt Gergely-naptár szerint például hiába lenne szökőév, mégsem lesz majd 29 napos a február 2100-ban, 2200-ban és 2300-ban sem.

Ezeknek az apró korrekcióknak és a négyévenkénti szökőnap bevezetésének köszönhetően nem csúsznak el teljesen az évszakok. Younas Khan, a birminghami Alabama Egyetem fizikusa szerint

a szökővek nélkül néhány száz év múlva a nyár például novemberre esne, de karácsonykor is verőfényes napsütés és kánikula lenne.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk