News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Félelmetesen képtelen dolgok, amikért leszállítottak repülőgép-utasokat

Potyaitalt akart átcsempészni turista-osztályon utazó haverjainak, ezért megkérték, hogy szálljon le az induló repülőgépről.

Link másolása

hirdetés

Az Independent összegyűjtött néhány meglepő esetet, amikor az utasok áthágták a légi közlekedés bizonyos szabályait, és így kénytelenek voltak elhalasztani utazásukat.

A fent említett utas az első osztályra váltott jegyet egy American Airlines járatra, ahol ingyen alkoholos ital járt neki. Szerette volna azonban e kiváltságban részesíteni az olcsóbb szektorban utazó cimboráit is.

Figyelmeztették ugyan, hogy egyszerre csak egy italt rendelhet, de ő azt próbálta elhitetni a személyzettel, hogy a második pohár a szomszédjáé. Csakhogy rajta kapták, hogy mindkét italt megpróbálta átvinni a turista-osztályra. Miután az egyik biztonsági ember feltartóztatta, azt állította, hogy a mosdóba megy, de balszerencséje az első osztályú utasok mellékhelyisége nem abban az irányban volt. Az ügy heves szóváltássá fajult, végül az utast felszólították, hogy szedje a cókmókját és szálljon le.

Egy négytagú család a JetBlue New York – Las Vegas járatán okozott galibát egy születésnapi tortával. Az értékes csomagot először a fejük feletti tárolóba tették, majd miután ott nem volt jó helyen, egy másik tárolóba, végül pedig a lábuk elé, a repülőgép padlójára rakták. Az utastársak nem emeltek ellene kifogást, de a személyzet egyik tagjának nem tetszett az ötlet. A torta helye végül olyan vihart váltott ki, hogy még a pilóták is bekapcsolódtak, végül mindenkinek le kellett szállnia. A születésnapos család kénytelen volt más járatot keresni.

Az orosz röplabdázó Alekszandr Kimerovnak termete okozta vesztét.

hirdetés

A sportoló ugyanis 213 cm-re nőtt, és nem fért el a Pobjeda légitársaság Moszkvából Szibériába tartó olcsó járatán – legalábbis azt állította a gép egyik biztonsági embere, hogy Kimerov hosszú lábai elfoglalják a folyosót.

A röplabdás még azt is felajánlotta, hogy kifizeti még egy ülés helyét, hogy legyen helye a lábainak, de erre a személyzet nem volt hajlandó. Végül a rendőrséget kellett hívni, hogy lecsillapítsák és leszállítsák a feldühödött Kimerovot.

A Spirit Airlines Chicago-Orlando járatáról azért távolítottak el egy utast, mert állítólag túlságosan mélyen hordta a farmernadrágját. Bár bizonyíthatóan nem látszott ki semmilyen, mégis úgy ítélték meg, hogy a nadrág dereka a hátsó fele alatt volna. Természetesen végül őt is „agresszív magatartás” címén tették le a gépről.

Nem mindenki értékeli a jó szándékot:

New York La Guardia repülőterén az egyik utaskísérő boldog Karácsonyt kívánt az egyik felszállónak, aki gorombasággal válaszolt neki. Miután egy másik is ezzel próbálkozott, a férfi dührohamot kapott, amelynek következtében a repülő nélküle indult el.

Egészen hátborzongató utolsó történetünk: az American Airlines Los Angeles-Honolulu vonalán történt, hogy egy utas egy lepkét látott kiszállni az előtte lévő ülés hátsó zsebéből. Felpattant, kergetni kezdte a lepkét végig az utastéren, egészen a mosdóig. Zavart viselkedése megrémisztette a személyzetet, attól tartottak, hogy robbanóanyag van nála. A férfit végül ártalmatlanná tették és leszállás után letartóztatták. Az utas később azt állította, hogy az utazás idején „beteg” volt és hallucináció áldozata lett.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kilógott a pénisze az olasz tízpróbázónak futás közben, a kezével próbálta menteni a helyzetet
Alberto Nonino végül utolsóként ért célba a 400 méteres futáson.

Link másolása

hirdetés

Igen kínos helyzetbe került egy olasz sportoló a kolumbiai Caliban rendezett U20-as atlétikai-világbajnokság tízpróba számában szombaton. A Daily Mail beszámolója szerint Alberto Nonino bár jól rajtolt a 400 méteres futásban, a táv közepe felé komoly problémája akadt.

Mivel a 18 éves versenyző

elfelejtett alsónadrágot húzni, ezért a nemi szerve kilógott a nadrágjából futás közben.

A közvetítés távoli képein is kivehető, ahogy Nonino a kezével próbálja megregulázni a szabadon lengedező hímtagot. Ez azonban annyira lekötötte a sportolót, hogy végül utolsóként haladt át a célvonalon, 51,57 másodperces idővel.

A fiatal sportoló később azt írta az Instagramon, hogy az eset „nyilvánvalóan baleset volt”, és most már próbál nevetni az egészen, de a verseny után szörnyen érezte magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Videón, ahogy közvetlenül a turisták feje felett landol egy Wizz Air-gép Görögországban
Még a felkészült bámészkodókat is meglepte az igen alacsonyan sikerült landolás.

Link másolása

hirdetés

A szokottnál is izgalmasabbra sikerült a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépének pénteki landolása a görögországi Skiathoson. Az Airportal cikkében azt írja, hogy a szigeten a tengerpart mellett vezető úthoz nagyon közel van a repülőtér futópályájának küszöbe, ezért

sok turista látogat ki erre a helyre, hogy az alacsonyan érkező gépeket megfigyelje.

A pénteki landolásnál azonban a Wizz Air gépe annyira alacsonyan közelítette meg a kifutópályát, hogy az még az erre felkészült turistákat is meglepte. Az esetről a görög GreatFlyer videósa készített felvételt, ami alapján

úgy tűnik, hogy a gép mindössze néhány méterrel repült el a bámészkodók feje fellett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Lenyelte a bálna, egy törött lábbal megúszta
Az amerikai férfi egy Massachusetts állambeli partfoknál búvárkodott. Elmondása szerint egy koromfekete, húsos üregben találta magát, és a légzőkészülékét is elvesztette.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2022. augusztus 07.


Link másolása

hirdetés

Michael Packard éppen egy Massachusetts állambeli partfoknál búvárkodott, homárokat keresve tavaly júniusban, mikor érzésre hirtelen egy nagyjából 100 tonnás teherautónak megfelelő méretű lény ütötte el – írja a Mirror.

A férfi nagyjából 13-14 méter mélyen volt, amikor a Föld egyik legnagyobb élőlénye, egy hosszúszárnyú bálna lenyelte. A bálnák akár 1,4 tonnányi apró halat vagy krillt meg tudnak enni.

A tapasztalt búvár először azt hitte, hogy egy hatalmas cápa nyelte le. Miután azonban tudatosult benne, hogy az állatnak nem voltak fogai, és leírása szerint egy koromfekete, húsos üregben találta magát, már arra hajlott, hogy egy bálna nyelhette le.

Ezután elmondása szerint heves küzdelmet folytatott az életéért, elvesztette a légzőkészülékét, és a sötétben kellett tapogatóznia – minden értelemben.

Elég kilátástalannak tűnt a helyzete, gondolatai a kisgyermekeire és a családjára terelődtek, amikor hirtelen a sötétségből fény lett, a bálna kinyitotta a száját, és visszadobta az óceán felszínére.

A férfi egy törött lábbal megúszta a nem mindennapi találkozást.

Kutatók szerint fizikailag szinte lehetetlen, hogy egy hosszúszárnyú bálna egészben lenyeljen egy embert. A történelem során csak egyszer fordult elő, hogy lenyelt egy embert egy bálna. Az 1890-es években James Bartleyt, aki éppen egy bálnavadász expedíción volt a Falkland-szigetek közelében. Hihetetlen módon túlélte.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Előre kifizettetnék a temetésük és mentésük költségeit a Mont Blanc-ra induló hegymászókkal
Úgy viszonyulunk hozzájuk, mintha öngyilkosságot készülnének végrehajtani - mondta egy francia polgármester a szerinte felelőtlen túrázókról.

Link másolása

hirdetés

Letétbe helyeztetné a Mont Blanc meghódítására indulú hegymászókkal a mentésük és a temetésük költségeit a csúcs közelében fekvő Saint-Gervais-les-Bains polgármestere - számolt be a Telegraph.

Jean-Marc Peillex a lapnak azt mondta, hogy

„a hegymászók sokszor felelőtlenül orosz rulettet játszanak a hegycsúcson”,

és vannak olyanok, akik nem veszik figyelembe Mount Blanc veszélyeivel kapcsolatos figyelmeztetéseket.

Peillex ezért 15 eurós, vagyis átszámítva közel hatmillió forint letétet javasolt. Ebből tízezer eurót tenne ki az esetleg mentés költsége, ötezer euróból pedig a temetést szerveznék meg. A polgármester szerint az ostoba emberekre olykor csak buta ötletekkel lehet hatást gyakorolni.

„Úgy viszonyulunk hozzájuk, mintha öngyilkosságot készülnének végrehajtani, ezért megkérjük őket, hogy fizessék meg nekünk az ezzel járó költségeket”

- fejtette ki Peillex.

hirdetés

A 4808 méter magas Mont Blanc az Alpok, Nyugat-Európa és egyben az Európai Unió legmagasabb hegye, amely a francia Haute-Savoie és az olasz Valle d’Aosta régiók között fekszik. A hatóságok évente körülbelül 700 mentési akciót hajtanak végre a csúcson, ezek 95 százalékához helikopter szükséges.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: