FELFEDEZŐ

Rekord: mindössze 22 hetesen születtek meg a koraszülött ikrek – veszélyben volt az életük

Szinte hihetetlen, de csak néhány órán múlt az életük.
Fotó: Congerdesign / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. március 07.


Link másolása

A 22. hétben jöttek világra, ezzel Guiness-rekordot döntött egy kanadai koraszülött ikerpár – írja a BBC.

Adiah és Adrial Nadarajah 126 nappal korábban jött világra, megelőzve a korábbi, 125 napos korai rekordot, amelyet 2018-ban állított fel egy ikerpár az Egyesült Államok Iowa államában.

Az ikrek édesanyja 21 hetes és ötnapos terhes volt, amikor megindult nála a szülés, az orvosok közölték is vele, hogy a babáknak nincs esélyük a túlélésre. A legtöbb kórházban a terhesség 24. és 26. hete között tesznek kísérletet legkorábban az életmentő beavatkozásra, ám ez esetben a szülők el tudtak utazni a torontói Mount Sinai kórházba, aminek speciális újszülött intenzív osztálya van.

Az édesanyának, Shakina Rajendramnak vajúdásának második napján – 21 hét és 6 nap a terhesség kezdetétől számítva – azt mondták, hogy ha a gyerekek csak néhány perccel a 22. hét előtt születtek volna, akkor nem lett volna esélyük a túlélésre.

Adiah és Adrial most már egyévesek, és annak ellenére, hogy számos komoly egészségügyi problémával kellett szembenézniük, jól vannak. „A babák többször is majdnem a szemünk láttára haltak meg, és bár az orvosok most is szorosan figyelik őket, most remekül vannak” – mondta az édesanyjuk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Bekapott egy kisfiút egy víziló Ugandában – döbbenetes, ami utána történt
Sokkal súlyosabb baj is történhetett volna.
Fotó: Sylwia Głowska / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. március 31.


Link másolása

Megdöbbentő dolgot csinált egy víziló Ugandában: lenyelt egy kisgyereket, utána viszont ki is köpte, így a kisfiú életben maradt - írja a Telegraph.

A kis Paul az otthona közelében játszott pár száz méterre az Edward-tótól, amikor megjelent egy éhes víziló, ami bekapta a szájába.

Már éppen le akarta nyelni, amikor egy helyi férfi meglátta, mi történik, és elkezdte kővel dobálni az állatot. Az ettől megijedt és kiköpte a gyereket, majd visszarohant a tóhoz.

Az ugandai rendőrség szerint eddig ez volt az első olyan eset, amikor egy víziló az Edward-tótól eltávolodva megtámadott egy gyereket. Közlésük szerint

az állat már félig lenyelte a kisfiút, amikor a segítségére sietett a megmentője.

A történtek után Pault kórházba vitték, ahol elővigyázatosságból veszettség elleni oltást is kapott, majd hazaengedték.

A vízilovak növényevők, de ha fenyegetve érzik magukat, képesek nagyon agresszíven viselkedni. Hajlamosak csónakokra támadni, de arra is volt már példa, hogy egy víziló három oroszlánnal szállt szembe egyedül. Becslések szerint évente legalább 500 embert ölnek meg vízilovak, általában úgy, hogy az agyarukkal megsebesítik áldozatukat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Élő adásban szellentett a vendég a BBC-n, röhögőgörcsöt kaptak a stúdióban
Nehezen is lehetett volna kibírni az egyébként cuki kis eregetéseket.

Link másolása

Még a házigazdák is belepirultak, amikor a BBC reggeli műsorának egyik vendége többször is szellentett élő adásban, írja a Daily Star. Naga Munchetty és Charlie Stayt

alig bírták visszafojtani a nevetést, amikor a stúdióban szüleivel vendégeskedő csodababa pukizni kezdett.

Heidi akkor jött világra, amikor anyukája és apukája is daganatos betegséggel küzdött. Röviddel a kislány fogantatása előtt az apukánál Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak, és azt mondták neki, hogy a kemoterápia befolyásolhatja a termékenységét. Nem sokkal később a felesége a terhesség 21. hetében tudta meg, hogy non-Hodgkin limfómája van. Szerencsére Jamesnél és Bethanynál is visszahúzódott a daganat, a kislány pedig teljesen egészségesen született.

Rögtön a beszélgetés kezdetén a kisbaba szellentett egyet, amin azonnal derültek a műsorvezetők, és egyúttal köszöntötték is a nézőket.

A kislány ezután sem hagyta abba az eregetést, és többször lehetett még hallani az összetéveszthetetlen hangokat a beszélgetés közben.

A két műsorvezető megjegyezte, hogy még soha nem beszélgettek röhögőgörcs közepette egy olyan komoly témáról, mint a rákbetegség. A szellentésáradatot a nézők is kiszúrták. A Twitteren valaki egyenesen szívmelengetőnek nevezte azt a néhány percet, amikor a szomorú téma közben a kisbaba tudtán kívül ellopta a show-t.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Horror: skorpió volt az akciós eperben – Both Zoltánt is be kellett vetni
Az állat élt és virult a gyümölcsök között.

Link másolása

Szörnyű meglepetés ért egy magyar vásárlót, aki akciós epret vett egy szupermarketben – írja a Promotions.hu. A Tünde nevű hölgy egy helyi Facebook-csoportban osztotta meg a rémálomszerű esetet:

a gyümölcsök között egy élő skorpiót talált.

Az állatot egy üvegpohár segítségével „hatástalanította”. Az interneten keresett egy hivatásos állatbefogót, ám – mint mesélte – a szekértő csak 18 ezer forintért vállalta volna a kiszállást.

A posztot látta Both Zoltán, az ország legismertebb vadállatbefogója is, aki felajánlotta segítségét Tündének. A szakértő szerint a megtalált skorpió nem akármilyen fajta:

egy Heterometrus, egészen pontosabban az óriás erdei skorpió egyik közepes méretű alfaja, mely elsősorban Délkelet-Ázsia szubtrópusi tájain honos.

Hazája például Kína, Malajzia, Indonézia. Szúrása az emberre alapvetően nem mérgező, csak arra érzékenyeknél válthat ki allergiás reakciót a legfeljebb bőrirritációt okozó akciója. Halálos végkimenetel nem ismert.

Nem várt meglepetés az 500 grammos eperben; forrás: Facebook


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Soha nem hagyják abba a növekedést a világ legnagyobb mellű nőjének keblei
Egy ma már tiltott eljárás miatt folyamatosan növekszenek Chelsea Charms mellei.

Link másolása

Hosszú idő után került újra rivaldafénybe a világ (állítólag) legnagyobb mellű nője, írja a Daily Star. Chelsea Charms-ról sokáig szinte semmit nem lehetett tudni, ám nemrég új posztokkal jelentkezett az Instagramon.

A 47 éves sztár egy tizenkét évvel ezelőtti interjúban azt mondta, hogy mellei egyenként 13 kilogrammot nyomnak, de havonta nagyjából 25 millimétert növekszenek.

Charms melleit egy ma már illegális eljárással nagyobbították meg, melynek során polipropilén szálat ültettek a keblekbe. Az implantátumok irritálják a melleket, amitől folyadék képződik, ezt pedig magába szívja a mesterséges anyag, így akár a végtelenségig folytatódhat a növekedés.

Chelsea Charms szerint ma már egyre lassul a folyamat, de időnként így is zavarják hatalmas mellei. A 2011-es interjúban kilátásba helyezett egy mellkisebbítő műtétet is, melynek során kivennék a polipropilén szálakat, de a most posztolt fotók alapján erre végül nem került sor.

Az amerikai nő Icinek és Picinek becézi hatalmas melleit, melyek egyben a megélhetését is biztosítják.

Kezdetben erotikus fotózásokon vett részt, majd belekóstolt a pornózásba és táncosként is vállalt fellépéseket. Az ormótlan keblek azonban sok nehézséget is okoznak neki: ma már nem tud beülni egy repülőgép mosdójába, ráadásul állandóan tornáznia kell, hogy elbírja az óriásmelleket.

Charms saját YouTube-csatornát is üzemeltet. Az évekkel ezelőtti felvételeken látható mellei azóta jóval nagyobbak lettek:


Link másolása
KÖVESS MINKET: