hirdetés

FELFEDEZŐ

Megfogta a pincérnő fenekét egy vendég – keményen helyretette őt a nő

Azonnal reagált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. július 19.

hirdetés

Az eset a Georgia állambeli Savannah-ban történt. A férfi elsétált a 21 éves Emelia Holden mellett, és mintegy mellékesen megfogta a fenekét. A hölgy azonban ezt rendkívül rossz néven vette, megfordult, elkapta a fickót a nyakánál fogva, és levágta őt a földre.

A felvétel készítője, aki a Redditre tette fel az azóta világot bejárt felvételt, azt állítja, hogy ő a pincérnő unokabátyja és éppen az étteremben volt, amikor az ominózus eset történt. A szemtelenkedőt nem sokkal később a rendőrök tartóztatták le felesége és két gyermeke előtt.

Emeliáról csupán annyi derült ki, hogy e munkájával tanulmányait finanszírozza, emellett elhagyott állatokat gondoz. Korábban egy állatorvosi rendelőben dolgozott.

A Reddit számos felhasználóját lenyűgözte a nő villámgyors reakciója. Az egyik hozzászóló, aki szintén ott dolgozik, elmondta, hogy az ilyen esetek mindennaposak, pedig már kamerákat is felszereltek az étteremben, de ez volt az első támadó, aki így pórul járt. Egy másik egyszerűen annyit írt: „Ő a hősöm”.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Tizennyolc evangélikus alapítvány, akiket támogathatsz adód 1%-ával

Adunk pár tippet, kik vehetik hasznát a felajánlott egy százalékodnak!
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2021. április 12.

hirdetés

Idén is lehetőséged van arra, hogy rendelkezz az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-áról, egy regisztrált civilszervezetet és egy technikai számmal rendelkező vallási közösséget támogathatsz így. Tizennyolc evangélikus alapítványt mutatunk be, akiket civil 1%-oddal is támogathatsz.

A Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet A Dunaújvárosi Evangélikus Centrumért Alapítványa (19097570-1-07) kulturális, hitéleti és szociális munkával segíti a közösség életét. A dunaújvárosi evangélikus templom számos koncertnek és kiállításnak, előadásnak és konferenciának ad otthont, ezek szervezése, támogatása az alapítvány feladata. Emellett a rászorultakat és nagycsaládosokat karácsonyi támogatással, csomagokkal, táborozási lehetőségekkel segíti.

A nyíregyházi Luther Márton Evangélikus Kollégium Luther Márton Kollégium Tanulóiért Alapítványa (18803640-1-15) főbb céljai elsősorban az intézmény tanulóinak nevelése és képességfejlesztése, a széles körű ismeretterjesztés, valamint a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi egyenlőségének elősegítése, szociális támogatása. Az alapítvány többnyire olyan programokat szervez és támogat, amelyek a közösségfejlesztést, az ismeretszerzést és a szabadidő hasznos eltöltését szolgálják. A jövőben a közösségfejlesztésre, közösségépítésre szeretnék helyezni a hangsúlyt, mert a pandémia és az online oktatás miatt a diákok részéről óriási igény mutatkozik ezen a területen.

A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség azért hozta létre a Segítség Háza a Tirpák Utódokért Alapítványt (18151053-1-15), hogy működési területén a különböző élethelyzetben élő embereket támogassa programjaival és iránymutatással, valamint hogy erősítse azok gyülekezethez való tartozását, evangélikus identitását.

A Pápai Evangélikus Egyházközséghez tartozó Sola Fide Pápai Evangélikus Gyülekezet Alapítványa (18930720-1-19) a pápai evangélikusok életét kívánja segíteni. Fontosnak tartják az 1786-tól álló barokk evangélikus templom felújítását. Az oltalom és nyitottság gondolata mentén szélesre tárt kapu várja az evangélikusokat és a keresőket. Az alapítvány a belvárosban folyó közösségi élet, az ifjúsági és nevelőmunka, az értékek megőrzésének támogatója.

hirdetés

 A Büki Evangélikus Egyházközség Fülöp Dezső Evangélikus Alapítványa (18897140-1-18) leginkább az egyházközség épített örökségének karbantartásában vállal segítő szerepet, emellett évente több alkalommal támogatja a gyermekek és fiatalok keresztény tartalmú programjait. A nyári hittantábor szervezésében és lebonyolításában is jelentős szerepet vállal. Mindemellett az alapítvány tartja fenn a gyülekezeti házat, és hozzájárul az ott zajló közösségi élet anyagi feltételeihez.

Az Evangélikus-Keresztyén Ovoda Alapitvány (19181929-1-13) célja, hogy biztosítsa a nagytarcsai Szivárvány Evangélikus-Keresztyén Óvodába járó gyermekek színvonalas nevelését. A beérkezett 1%-os felajánlásokból az óvodai csoportok minden karácsonykor új játékokat, felszereléseket, könyveket kapnak, továbbá a hozzájárulások a tavaszi csoportkirándulásokhoz is támogatást biztosítanak. Gondot fordítanak arra is, hogy az óvodai dolgozók érezzék a szülők megbecsülését, ezért évente egyszer SZÉP kártya juttatást biztosítanak számukra.

 A Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség Zuglói Evangélikus Egyházközségért Alapítványa (18158287-1-42) aktív szerepet vállal az egyházközség szociális tevékenységében, a családsegítésben, az időskorúak gondozásában, az ifjúság nevelésében-oktatásában és képességfejlesztésében. Az alapítvány közreműködésével valósulnak meg a többhetes nyári napközis táborok, ahol ötven–hetven gyermek hitéleti közösségben tölti boldog napjait. A közös énekléssel, zenéléssel, sportolással és kézműves-foglalkozásokkal teszik tartalmassá és változatossá a gyermekek napjait, amelyen a rászoruló családok gyermekei térítésmentesen vehetnek részt. Az alapítvány támogatásával jelenik meg évente három alkalommal a Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség lapja, a Reménység is. Mindezek mellett minden egyházi esztendőben a budapesti evangélikus gimnáziumokat is egyenlő mértékben támogatják.

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola és a Mezöberényi Petöfi és Goethe Alapítvány (19061522-1-04) célja, hogy olyan lehetőségeket biztosítson az intézmény tehetséges tanulóinak, közösségi csoportjainak és nevelőinek, amelyek fejlesztik a tanulók személyiségét, és növelik érvényesülési esélyüket. Támogatják az idegen nyelvi képzést, a nyelvtudás fejlesztését, az ÖSD és Pannon nyelvvizsgáztatást, a cserekapcsolatok szervezését és azokat a tanulmányi, kulturális és sportprogramokat, versenyeket, rendezvényeket, amelyek a tehetség kibontakozását szolgálják.

A Kaposvári Evangélikus Egyházközség „Növekedés” Alapítványának (18761638-1-14) elsődleges célja a Kaposváron és környékén élő evangélikusok segítése, épületeik tárgyi feltételeinek javítása. Emellett segíti a gyermekek és az ifjúság erkölcsi nevelését és oktatását, az időskorúak gondozását, a családokat, valamint különféle zenei és irodalmi alkalmak szervezésében is részt vesz. 2021-ben a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde fejlesztését tekintik prioritásnak.

A Ne Aggódj Alapítványt (18521937-1-41) az Óbudai Evangélikus Egyházközség hívei hozták létre. Céljuk az evangélikus hagyományok és értékek szellemében a szociálisan rászoruló személyek és a nagycsaládosok életkörülményeinek javítása, valamint a gyermekek és az ifjúság egészséges fejlődésének támogatása. A nagycsaládosok boldogulását családi napok, programok, kirándulások szervezésével, a gyermekek és az ifjúság egészséges fejlődését különféle kulturális és sportesemények, közösségépítő ifjúsági táborok szervezésével támogatják. A Határtalanul szeretjük hazánkat eseményen az erdélyi Zajzon és a szlovákiai Gömör fiataljai találkozhattak.

A Deák Téri Evangélikus Gimnázium Deák Téri Evangélikus Gimnázium Iskola Alapítványa (18101522-1-41) a gimnázium rászoruló tanulóinak nyújt szociális segítséget, valamint az iskola kulturális és tanulmányi munkáját támogatja: az osztálykirándulásokat, az iskolai bálokat, az erdei iskolát, valamint rászorultsági alapon ingyenes ebédet és rendszeres szociális támogatást is nyújtanak. A járvány alatt elektronikus eszközökkel segítették az iskolai munkát és szükség szerint az otthon tanuló gyerekeket. Az intézmény projektorai és számos informatikai eszköze az alapítvány támogatása révén került a gimnáziumba.

 A Pilisi Evangélikus Egyházközség Pilisi Evangélikusok Erős Vár Alapítványa (18672693-1-13) Halkó Péter Petyusz gyógyítására gyűjtött, azonban Péter egy súlyos betegséggel küzdve 2019. október 8-án, hosszú harc után itthagyta a földi világot, hogy az angyalokkal játszhasson. Az összegyűlt pénzből és adományokból egy játszóteret szeretnének létrehozni Pilisen, az összefogás segítő erejére emlékeztetve a jövő gyermekeit.

 A Mezőberényi I. Kerületi Evangélikus Egyházközség Erős Vár Alapítványát (18376438-1-04) 1996-ban egy Svájcban élő, Mezőberényből elszármazott hozta létre. Az alapítvány támogatja a szellemi fogyatékos gyermekek képzését és foglalkoztatását, a nehéz anyagi körülmények között élő tehetséges gyermekek továbbtanulását, valamint az időskorúakat és az egyedülálló, idős korú személyeket. A rászorulók havonta pénzbeli juttatást is kapnak. Az egyházközséggel közösen évente megrendezik az evangélikus bált, amelynek bevételét szintén támogatásra fordítják.

 A Veszprémi Evangélikus Egyházi Alapítványt (18913419-1-19) a Veszprémi Evangélikus Egyházközség alapította 1992-ben. Az alapítvány célja az evangélikus egyházi élet fellendítése, az egyházi ingatlanok fenntartása, a hitélet támogatása, a gyülekezet tárgyi feltételeinek biztosítása, az ifjúság erkölcsi nevelése és az egyházi iskolák támogatása. Kiemelten segítik a veszprémi gyülekezet által alapított Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodát, valamint minden évben az alapítvány gondozásában jelenik meg a gyülekezeti újság. Több sikeres alapítványi pályázat bevételéből újult meg a templom orgonája, és a lelkészi hivatal is kapott egy multifunkciós fénymásolót.

 A Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség Penúél Békásmegyeri Evangélikus Gyülekezetépítő Alapítványa (18075096-1-41) az Észak-Budán élő evangélikusok szociális, diakóniai, kulturális és közösségi tevékenységét támogatja. Szociális-diakóniai tevékenysége középpontjában két intézmény, a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház és a Sion Nevelőszülő Hálózat segítése, támogatása áll. Kulturális-közösségi tevékenységük keretében, a csillaghegyi evangélikus gyülekezet közösségén túlnőve, a környezetükben élő érdeklődők számára koncerteket, templomtárlatokat, író-olvasó találkozókat és érdekes beszélgetéseket szerveznek. Az alapítvány szerkeszti és finanszírozza a Hét Hárs gyülekezeti folyóiratot is. Idén kiemelt célkitűzésük olyan új projektek szervezése és finanszírozása, amelyek a Gaudiopolis Szeretetház demenciával élő idős lakóinak életkörülményeit, életminőségét javíthatják.

 A Bonyhádi Evangélikus Egyházközség Templom 2000 Alapitványa (18851564-1-17) célja a Bonyhád–Hidas–Kismányoki Evangélikus Egyházközséghez tartozó ingatlanvagyon (templomok, egyéb ingatlanok) karbantartásának, felújításának és fejlesztésének, valamint a gyülekezet hitéleti céljainak, programjainak finanszírozása.

 A Beledi Evangélikus Egyházközség „Tégy a Tehetségekért” Alapítványa (18534984-1-08) támogatja a tanulmányaikban átlagon felüli teljesítményt nyújtó, vallásukat gyakorló evangélikus diákokat. Továbbá segíti a nehéz anyagi helyzetben levő általános iskolai, valamint közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató tanulókat. Az alapítvány anyagi segítséget nyújt az egyházhoz kötődő ifjúsági diákutazások (köztük a konfirmációs táborok) megszervezéséhez is.

 A Luther-Rózsa Alapítvány A Sárvári Evangélikus Egyházközség Fejlesztéséért (18890246-1-18) immár huszonkét éve végzi helyi közösségi programok szervezését, támogatását, továbbá hozzájárul az egyházközségben folyó munka személyi és tárgyi feltételeinek javításához.

Támogasd szja 1+1%-oddal a Magyarországi Evangélikus Egyházat (technikai szám: 0035) és az evangélikus szeretetotthonok, nevelési-oktatási intézmények vagy gyülekezetek munkáját! Az evangélikus alapítványok adatai a https://egyszazalek.lutheran.hu/ oldalon érhetők el.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Napi 10 szál cigarettát szívott el terhességei alatt egy nő, egyik gyermeke majdnem meghalt a szülésnél

A 40 éves brit nő szerint egyetlen orvos vagy ápoló sem magyarázta el neki nyomatékosan, miért kéne abbahagynia a dohányzást.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2021. április 12.

hirdetés

Első gyermeke alacsony súllyal született, a második majdnem meghalt annak a brit nőnek, aki nem hagyott fel a dohányzással terhességei alatt sem. A 40 éves édesanya szerint ez nagyban annak is köszönhető, hogy orvosai közül senki sem figyelmeztette igazán, csak annyit mondtak, hogy a baba mérete kisebb lehet a megszokottnál - írja a Daily Mail.

Gemma Tucker 13 évesen szokott rá a dohányzásra, és azóta sem sikerült letennie a cigit: mikor 20 évesen teherbe esett első gyermekével, akkor sem tudott leállni vele. Az angliai Bathban élő nő naponta legalább tíz szálat szívott el, ám terhessége rendben zajlott. Egyetlen vészjósló szám merült csak fel a szülésnél, ám az épp talán a legfontosabbak közül való: első gyermeke, Tiger-Lily mindössze 2,5 kilogrammosan született.

Az édesanya ezt követően sem szokott le, mivel úgy gondolta, hogy nem befolyásolta a terhességet a szenvedélye, sőt, mikor hat évvel később ismét teherbe esett, akkor sem.

Második gyermekénél megint majdnem napi fél doboz cigarettát szívott el, ám akkor már sokkal nagyobb baj történt szüléskor: ez a gyermek is alacsony súllyal született - mindössze 2,2 kilogrammot nyomott -,

komplikációk léptek fel a szüléskor, és sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani az anyán. A gyermek szíve leállt, így újra kellett éleszteni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Felfüggesztették a tanárt, aki A hobbitot vetítette le 11 éves diákjainak Kanadában

Az iskola szerint eltért a tantervtől, és az óráin sem tudott rendet tartani.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

Két és fél év jogi huzavona után eldőlt, hogy felfüggesztik és továbbképzésre küldik azt a tanárt, aki 11-13 éves gyerekeknek vetítette le az iskolában A hobbitot és a Ne bántsátok a feketerigót! filmeket - derült ki az üggyel kapcsolatban most kiadott jelentésből.

Az eset a Brit Kolumbiában található Prince George általános iskolában történt, ahol Andrew Dennis tanított. Dennis még 2018-ban vetített le két olyan filmet, amelyet a tanárszövetség kifogásolt: a J.R.R.Tolkien könyvéből készített A hobbitot, és a Ne bántsátok a feketerigót! című 1962-es filmet. Mindezt hatodikosoknak és hetedikeseknek vetítette le, azaz 11-13 éves gyerekeknek. Az iskola később több panaszt kapott a szülőktől, amiért a gyerekek korának nem megfelelő alkotásokat nézetetnek a diákokkal. Az iskola helyt is adott a panasznak, ugyanis az említett filmek nem voltak benne a tanrend által felsoroltak listájában, így vizsgálat indult.

A szülők azt kifogásolták a Ne bántsátok a feketerigót! esetében, hogy előkerül benne a rasszizmus és a nemi erőszak témája is, ráadásul rengeteget használják benne pejoratív értelemben a "nigger" szót. A hobbit esetében az iskola azt kifogásolta, hogy az alkotás nem kapcsolódott a tantervhez.

A panaszok ellenére egy hónappal később a tanár levetítette a The Lottery című rövidfilmet a diákoknak, amelyben embereket köveznek halálra a jó termésért. Időközben olyan panaszok is érkeztek a tanárról, hogy óráin nem tud rendet tartani.

Az ügyben végül most hoztak döntést, a két és fél év tanakodás eredménye pedig az lett, hogy

Dennist egy napra felfüggesztették munkájából, valamint olyan továbbképzésre kell mennie, amelynek címét nagyjából úgy lehetne lefordítani, hogy "pozitív és kreatív tanulókörnyezet megteremtése".

Ameddig ezt nem teljesíti, addig nem taníthat hetedikesnél fiatalabb diákokat. Ezzel együtt figyelmezteték arra, hogy szigorúan tartsa magát a tantervben leírtakhoz.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Videón, ahogy légi tankolást hajtanak végre Orosháza felett

A különleges eseményben három gép vett részt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 12.

hirdetés

Légi tankolást hajtottak végre szombaton Orosháza-Kondoros-Szarvas légterében - írja az Oroscafe. A különleges eseményben három gép vett részt, egy Boeing KC-135R Stratotanker légiutántöltő-repülőgép és két Lockheed MC 130J Herkules szállítógép - mondta a lapnak Vámosi Sándor, aki már 10 éve fotózza és figyeli a repülőgépeket és a légi gyakorlatokat.

A két szállítógép az angliai Mildenhall légibázison állomásozik. A szombati gyakorlatozás során a németországi Ramsteinből indultak el, és miután a térség felett megtörtént a légi tankolás, a romániai Konstancába mentek tovább és ott szálltak le.

A légi tankolásról még videó is készült.

VIDEÓ: A légi tankolás

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: