FELFEDEZŐ

Nagyszülők lettek a brit lottómilliomosok, akik a nyereményből fizették ki lányaik lombikprogramját

Azt tervezték, hogy a nyugdíjukból segítik majd lányaik mesterséges megtermékenyítését, aztán nyertek 1 millió fontot, és már nem volt kérdés, hogy miből finanszírozzák.

Link másolása

Lányaik anyává válását segítették hatalmas nyereményükből azok a brit szülők, akik 2018-ban nyerték meg az EuroMillions lottót - számolt be róla a Wales Online.

Ruth és Mark Chalmers mindkét lánya policisztás petefészek szindrómával (PCOS) küzd, ami megnehezítette számukra a teherbe esést. A mesterséges megtermékenyítést akarták megpróbálni, ám ez nagyon sok pénzbe kerül.

A 60 éves családfő és 61 éves felesége úgy tervezték, hogy a korengedményes nyugdíjukból segítenek majd finanszírozni az eljárást, végül azonban hatalmas lehetőség hullott az ölükbe.

"A lottó egy olyan fantázia, amely valósággá vált számunkra. Biztonságot és sok örömet adott nekünk, legfőképpen pedig két unokát"

- mondta Mark Chalmers.

A Halifaxben élő házaspár számára nem is volt kérdés, amellett, hogy kifizetik az adósságaikat, a lányaik álmait fogják támogatni az egymillió fontos (455 millió forint) nyereményből.

"Natalie már jó pár éve küzdött a teherbe eséssel, mire kiderült, hogy egészségügyi problémái vannak. Volt egy pont, amikor sírva hívott fel azzal, hogy ki akarják venni a méhét, és azt hitte, ez a vég. Szerencsére kitartott, felkeresett más orvosokat, így nem kellett kivenni a méhét. Aztán elkezdtünk utánanézni a mesterséges megtermékenyítésnek. A folyamat meglehetősen egyszerű volt, neki és Leanne-nek is sikerült első próbálkozásra teherbe esni, és született két fiú unokánk. Mondhatjuk, hogy duplán megnyertük a lottót"

- mondta az édesapa.

Lányaik nem lehetnek elég hálásak a szüleiknek, hiszen az ő segítségüknek köszönhetően vált valóra az álmuk.

"Nem tudom eléggé megköszönni nekik. Ők adták nekem Koby-t, de tényleg. Nélkülük nem tudtam volna ezt megcsinálni"

- mondta a 33 éves Natalie, akinek kisfia már 3 éves.

36 éves nővére, Leanne már 21-22 éves korában megtudta, hogy policisztás petefészek szindrómája van, ami akkor természetesen nagyon lesújtotta, hiszen rögtön arra gondolt, hogy sosem lehet majd gyereke. Már hozzá is szokott ehhez a gondolathoz, pláne miután az orvosa is kijelentette, hogy nem tud teherbe esni.

"De mint kiderült, nem volt igaza. Nem lehetetlen, csak nagyon nehéz"

- mondta a másfél éves Brogen édesanyja.

Azt is elmondta, hogy kisfia és húga gyermeke külsőre nagyon hasonlítanak egymásra, mindenki azt hiszi róluk, hogy ikrek. Valójában azonban Brogen nagyon nyugodt fiú, míg Koby az éles ellentétje.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Bújócska közben elrejtőzött egy konténerben, hat nappal később egy másik országban találtak rá a bangladesi fiúra
A 15 éves Fahim a játék közben elaludt. A konténert azonban közben vele együtt lezárták és útnak indították Malajziába.

Link másolása

Bújócskázás közben egy konténerben rejtőzött el egy 15 éves bangladesi fiú, akire csak hat nappal később Malajziában találtak rá - írja a Daily Star.

A cikk szerint Fahim miután január 11-én elrejtőzött a konténerben, de mivel a hunyó sokáig nem talált rá, így végül elszundított.

Csakhogy a konténert közben lezárták és útnak indították Malajzia felé. Fahim az út során hiába dörömbölt és kiáltozott segítségért, ezt senki nem hallotta.

Végül, hat nappal később és 3000 kilométerrel odébb, a malajziai Port Klangban egy kikötői munkás figyelt fel a fiú segélykiáltásaira a kirakodás után. Az ekkora már nagyon rossz állapotban lévő Fahimot kiszabadították, ő pedig azzal szembesült, hogy egy szót sem ért abból, amit a döbbent munkások beszélnek hozzá.

A kiszabadításának pillanatairól egy videót is megosztottak a TikTokon.

@al_zach90

Ah sudah!!!!!

♬ bunyi asal - AAL

Miután megtalálták Farimot a dolgozók értesítették a hatóságokat és végül kórházba szállították, ahol lázzal kezelték.

A hatóságok kezdetben arra gyanakodtak, hogy valamilyen embercsempészettel kapcsolatos ügyre bukkantak,

de a nyomozás során kiderült, hogy Fahim igazat mond. Jelenleg zajlik a 15 éves fiú hazajuttatásának megszervezése.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Tücskös csokival rukkolt elő a Ritter Sport, sokan felháborodtak
A német csokigyártó ropogós tücsöklábakat ígért a finom csoki mellé, de kiderült, hogy csak poénnak szánták.

Link másolása

Még kedden jelentette be a Ritter Sport a közösségi oldalain, hogy hamarosan piacra dobja a tücskös csokit. A német csokoládégyártó be is mutatta az új termék csomagolását, amiről kiderült, hogy

a Ganze Grille (egész tücsök) névre keresztelt új szeletben a finom csokoládé mellett a fogyasztók „ropogós tücsöklábakkal” is találkozhatnak. A fehérjében dús édesség csomagolására is egy jókora tücsök került.

Az oldal követői közül a többségnek azonnal leesett, hogy viccről van szó. Sokan közülük jelezték, hogy már régóta vártak a rovaros csokira, és alig várják, hogy elmajszolhassák az elsőt. Akadtak azonban olyanok is, akik véresen komolyan vették a tréfát, és kommentekben fejezték ki felháborodásukat.

A Ritter Sport a helyzet tisztázása érdekében szintén egy hozzászólásban jelezte, hogy a termék kizárólag "digitálisan érhető el", ahogy az összes többi ehhez hasonló kamucsokijuk is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
35 évesen meghalt a népszerű tiktokos apa, aki fiával együtt milliók kedvencévé vált
Az apa-fia videókat gyártó férfi gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.

Link másolása

Meghalt Randy Gonzales, a TikTokon közel 16 millió követővel rendelkező influencer – adta hírül a TMZ. A hírt később bátyja is megerősítette.

A platformon fiával, Brice-szal Enkyboys néven videókat gyártó apa hamar nagy népszerűségre tett szert, vidám videóik rendszeresen többmilliós megtekintéssel büszkélkedhettek. Rajongóik elsősorban a szeretetteljes és vicces apa-fia összhangért kedvelték őket. Ugyanakkor latino származású amerikaiként gyakran ábrázolta ironikusan közössége tagjait és szokásait is.

Randy 2022 áprilisában árulta el rajongóinak, hogy súlyos vastagbélrákban szenved, ez fél évvel korábban derült ki. Ezután videóiban Brice-szal gyakran hívták fel a figyelmet a betegségre és annak megelőzési lehetőségeire.

Őszintén beszélt arról is, hogy az orvosok szerint maximum 2-3 éve lehet hátra, amit kemoterápiával is csak legfeljebb 5 évre tudnak hosszabbítani.

Ennek ellenére bízott egy kezelésben, amit a Texasi Egyetem rákkutató központjában kapott volna, és amihez a GoFundMe oldalon gyűjtést hozott létre.

A tiktoker az NBC Amerikában népszerű Lopez vs Lopez című sorozatában is szerepet kapott. A családhoz közel álló egyik forrás azt mondta, Randy Gonzales egy hospice-házban halt meg szerda reggel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A három gyerekét megfojtó anya férje könyörög, hogy bocsássanak meg az emberek feleségének
Patrick Clancy szerint igazi álomcsalád voltak, amíg Lindsay állapota rohamos romlásnak nem indult.

Link másolása

Azt kéri az emberektől a háromszoros gyerekgyilkos massachusettsi anyuka férje, hogy bocsássák meg feleségének szörnyű tettét, írja a New York Post.

A súlyos szülés utáni depresszióval küzdő Lindsay Clancy még kedden fojtotta meg 8 hónapos, 3 és 5 éves gyerekeit, majd kiugrott az ablakon. A zuhanást túlélő nőt emberölés és fojtogatás miatt helyezték vád alá másnap.

A két nagyobb gyerek röviddel a támadás után halt meg, míg a nyolchónapos csecsemő a kórházban veszette életét. Az otthonról dolgozó férj csak 25 percre hagyta el a lakást, hogy ételt vegyen, ezalatt történt a tragédia.

Patrick Clancy egy szombati online adománygyűjtő akció során azt írta, hogy „az igazi Lindsay nagylelkűen szeretett és törődött mindenkivel”. A megtört férj abban reménykedik, hogy 32 éves felesége „valahogy békét talál” a történtek után.

„A sokk és a fájdalom elviselhetetlen és könyörtelen. Folyamatosan eszembe jutnak, és amikor néha elalszom, újra és újra róluk álmodom”

– írja a megfojtott gyerekekről az apa.

A legkisebbről azt mondja, hogy Callan „nagy bátorsággal halt meg annak ellenére, hogy olyan kicsi volt”. Az ötéves Cora sokat nevetett és gyönyörű volt, míg a hároméves Dawson mindig megosztotta a játékait a többiekkel.

A férj szerint csodálatos volt a házasságuk, mígnem a nő állapota hirtelen romlani kezdett, amit nem részletezett.

Igazi szerelem első látásra volt az övék, és mindig nagyon büszke volt arra, hogy Lindsay őt választotta. Hiába teltek az évek, minden reggel megölelték egymást, és biztosították a másikat szerelmükről. Lindsay szeretett ápolónő lenni, de minden álma az anyaság volt. Patrick szerint jórészt neki köszönheti, hogy jó apa lett belőle.


Link másolása
KÖVESS MINKET: