News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Minnie egér kékpöttyös nadrágkosztümbe öltözik, de a masni marad

Az új öltözéket Stella McCartney tervezte a párizsi Disneyland fennállásának 30. évfordulója alkalmából. A változtatás sokaknak nem tetszik, pedig a híres egérlány nem először visel nadrágot.
MTI - szmo.hu
2022. január 28.


Link másolása

hirdetés

Kék pöttyös nadrágkosztümre cseréli hagyományos piros pöttyös ruháját Minnie egér:

az új öltözéket Stella McCartney tervezte a párizsi Disneyland fennállásának 30. évfordulója alkalmából

- írta a BBC hírportálja.

A világ leghíresebb egérlánya természetesen az új öltözékhez is viselni fogja legendás masniját, a kosztümben márciusban, az Egyesült Államokban a nők történelmének szentelt hónapban debütál.

"Új pöttyös nadrágkosztümje a fejlődés szimbólumává teszi Minnie egeret az új nemzedékek számára"

- fogalmazott McCartney.

A változás csak ideiglenes, mégis meglehetősen vegyes fogadtatásra talált a Disney-rajongók körében. Míg egyesek üdvözölték Minnie újratervezett stílusát, másokat elkeserített, hogy eltér a klasszikus piros pöttyöktől és jól megszokott ruhájától.

hirdetés

Candace Owens konzervatív amerikai író, műsorvezető szerint az átalakítás célja, hogy Minnie egeret maszkulinabbá tegyék, és azzal vádolta a Fox Newsnak adott interjújában az ötletgazdákat, hogy "megpróbálják tönkretenni társadalmunk szövetét". Később a rajzfilmfigura új ruházatát Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter híres nadrágkosztümjéhez hasonlította.

Több rajongó felhívta a figyelmet arra, hogy nem ez az első alkalom, hogy Minnie nadrágot visel. 2019-ben az egérlány Minnie kapitányként jelent meg a Disney tengerjáró hajóján és fehér matróznadrágot viselt.

Minnie egeret először csaknem 100 évvel ezelőtt mutatták be a képregényolvasó közönségnek Mickey egér szerelmeként. Csak 1942-ben árulták el, hogy teljes neve Minerva.

VIDEÓ: Ilyen lesz az új ruhahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kiderült ki lehet Putyin egyik lányának a szeretője – Zelenszkijnek hívják
Ugyanakkor a jelek szerint nem áll rokoni kapcsolatban az ukrán elnökkel.

Link másolása

hirdetés

Katerina Tyihonova 2017-ben vált el Oroszország egyik legfiatalabb milliárdosától, Kirill Shamalovtól. A románca Zelenszkijjel ekkor kezdődött – írja a Daily Mail az IStore és Der Spiegel közös oknyomozása alapján.

Putyin lányának szeretője nem azonos az ukrán elnökkel, bár a névegyezés így is pikáns. A cikkben azonban

az 52 éves balettsztárról, Igor Zelenszkijről van szó, aki egészen a közelmúltig a Bajor Állami Balett élén állt,

és az egyik legsikeresebb orosz balettáncosnak tartják. A párnak már egy kislánya is született.

A lap megszerezte a pár repülési adatait is, amelyekből kiderült, hogy Katerina a Zelenszkijjel közös gyermekükkel, egy dadával és biztonsági őrök kíséretében az elmúlt két év alatt több mint 50 alkalommal repült Münchenbe. Kiszivárgott dokumentumokban bukkantak rá Putyin lányának, Zelenszkijnek, illetve egy 2017-ben született kislánynak az útlevéladataira is, illetve ezekből derült ki, hogy

hirdetés
a repülőjegyeket minden esetben Katerina testőre vásárolta meg.

A névazonosság ellenére az ukrán elnöknek vélhetően semmilyen rokoni kapcsolata nincs Igor Zelenszkijjel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Egy hónapig nem fürdeti meg babáját a Tiktoker anyuka, sőt szülés után a magzatmázat sem törölhették le róla
Shahnta szerint istenien hidratál az anyag, ami a babákat az anyaméhben bevonja, ezért esze ágában sincsen megfürdetni újszülött fiát.
Fotó: Tiktok/hoareboys - szmo.hu
2022. május 19.


Link másolása

hirdetés

A kisbabák első néhány hetében sok mérföldkövet élnek át a szülők: az első etetés, az első pelenka csere és az első fürdetés. Azonban egy négy gyermekes anyuka, Shahnta Hoare máshogyan vélekedik az utóbbiról. Legkisebb fia, Ozzy május elején látta meg a napvilágot, akit azóta sem fürdetett meg.

Shahnta egy hónapig nem akarja megfürdetni kisfiát, sőt nem engedte meg a nővéreknek, hogy letöröljék róla a magzatmázat sem.

Az anyuka megosztó véleményét Tiktok-oldalán osztotta meg a világgal, amit a The Sun szúrt ki. Első gyerekét Jaxont már a kórházban megfürdették tudta nélkül, majd ezután következő ikreit is megtörölgették a kórházban szülés után.

„Amivel Ozzy született, az rajta maradt, amíg természetes módon le nem jött róla. Tudom, hogy egyesek számára ez undorító lehet, de amikor a saját babádról van szó, meglátod, hogy ez a cucc annyira jó! Még sok hétig nem fog először fürdeni”

- mesélte Shahnta videójában.

@hoareboys Reply to @leylaniramos14 ♬ original sound - Shahnta Hoare

A babát beborító magzatmáz anyagát szuper hidratálónak és olajosnak írta le az anyuka, majd felidézte, hogy Ozzy-nak a nyakráncaiban, a fülében, az ujjai és a lábujjai körül is ott maradt.

A lap szerint több egészségügyi ajánlás is alátámasztja, hogy a babáknak nagyon jót tesz, ha rajtuk marad a magzatmáz. Hidratáló képessége mellett, az első időszakban a fertőzések ellen is védi a kicsit. Az ajánlás szerint sima vízzel elég fürdetni a babákat az első hónapban.

hirdetés

A vélemény megosztotta az anyuka követőit, egyesek szerint undorító volt a szülés és alig várták, hogy megfürdessék gyereküket. Míg mások egyenesen odavoltak a baba illatáért és szintén hetekig nem fürdették meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Rendőrt hívott a vendég, mert drágának találta a díjnyertes kávézó kéteurós eszpresszóját
A firenzei tulajdonost végül meg is büntették, mert nem tüntette fel látható helyen a kávé árát.
Fotó: Soner Köse / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. május 19.


Link másolása

hirdetés

Felidegesítette magát a kávézó egyik termékének árán egy firenzei férfi, végül rendőrt is hívott a tulajdonosra – számol be a The Guardian cikke alapján a 444.

A firenzei Ditta Artigianale díjnyertes kávézó koffeinmentes eszpresszója egyébként éppen két euró, azaz mai árfolyamon mérve kevesebb, mint 770 forint, ami egy jobbféle vendéglátóhelyen még magyar viszonylatban sem számít kirívóan drágának. A vevőt ugyanakkor az is zavarta, hogy az ár nem volt feltüntetve a pult mögötti ártáblán, emiatt pedig nem találta elégségesnek a panaszkönyv elkérését, hanem rögtön a rendőrséget hívta.

A hatóság kiérkező emberei a szabálytalanságért egyébként meg is büntették a kávézót 1000 euróra (mai áron kb. 387 ezer forintra).

Az esetről a közösségi médiában maga a felháborodott tulajdonos, Francesco Sanapo számolt be. Mint videóüzenetében elmondta, a koffeinmentes presszója alapját adó kávé egy aprócska mexikói ültetvényről érkezik, hogy aztán vízkivonásos módszerrel koffeinmentesítsék, megőrizve ezzel karakteres ízét.

„Ezt elhiszitek? [...] Hogy valaki még ma is képes annyira felidegesíteni magát, hogy a rendőrséget mozgósítsa, amely aztán egy idejét múlt törvény miatt megbüntet”

– fakadt ki a megbüntetett kávézó tulajdonosa.

Olaszországban átlag egy euróba kerül amúgy egy eszpresszó, bár idén a presszók hetven százaléka árat emelt, mert a rossz termés és az ellátási nehézségek miatt megugrott a kávé világpiaci ára, így a fogyasztói érdekvédelmi csoportok szerint akár másfél euróra is emelkedhet az átlagár. A Ditta Artifianaléban viszont már 2013-ban 1,50-et kértek egy sima presszóért, ami sokakat már akkor is felháborított, de ezidáig még senki nem fordult a rendőrséghez.

hirdetés

A kisvállalkozások érdekvédelmi szervezete, a Confartigianato firenzei tagszervezetének elnöke, Alessandro Vittorio Sorani Sapano védelmére kelt.

„Nagyon elkeserít az egész. A minőségi termék előállítása sok munka, a minőség pedig megtérül, mert mindenkinek megéri”

– mondta el a lapnak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Blikk szerint Orbán Ráhel személyesen is beállt a pult mögé a bababoltjában
Egy abszolút aktív, dolgozó anyuka vagyok - mondta a miniszterelnök lánya.
Címlapkép: HYPE&HYPER - szmo.hu
2022. május 19.


Link másolása

hirdetés

Kedden megnyitott Orbán Ráhel bababoltja, az ODU Store a Hegyvidék Bevásárlóközpontban. A bolt több mint 4000 árucikkel várja az érdeklődőket, de kávézó és játszósarok is van benne. A bolt nyitónapján több influenszer és ismert ember is megjelent az üzletben, többek között Tóth Gabi és párja, Krausz Gábor, de ott volt Görög Zita a kisfiával és Dobó Ági is.

Az UDO-ban, amelynek neve nem a kuckóra, hanem a fenntarthatóságra utal, a Blikk is körbenézett. A lap munkatársát igencsak meglepte, hogy a tulajdonos, a háromgyermekes édesanya a babakocsikat igazgatva adott tanácsokat a vevőknek, egy másik érdeklődőnek a törlőkendőkről, a rollerekről beszélt készséggel.

Orbán Ráhelék már hazaköltöztek Spanyolországból. A lapnak azt mondta, hogy még itthon kezdett el dolgozni az üzleten, amit a távolból is tervezett. Ahogy fogalmazott:

"egy abszolút aktív, dolgozó anyuka vagyok”.

A boltban található árucikkekről azt mondta, hogy minden egyes terméket ő választott ki, mindegyikkel volt már dolga. Vagy azért, mert használta, vette vagy kapta korábban.

hirdetés

"Ezért tudom, kinek mit ajánljak. Ezért is szívesen foglalkozom a vevőkkel, adok tanácsot nekik, hiszen az én vásárlóim. Ahogy az időm engedi, szeretnék most még sokat jelen lenni. Ez egy hat és fél éves álom megvalósulása, hiszen Alíz lányom éppen ennyi idős" – mondta a miniszterelnök lánya a lapnak.

A Blikk beszámolójában azt írja a termékek kapcsán, hogy találtak 4690 forintért tanulófogkefét lebomló anyagból, és szilikon tányéralátétet is 5000 forintértért. Egy hatvandarabos, biológiailag lebomló törlőkendő 700 forinba kerül, A három nyúl című mesekönyvet pedig 2000 forintért kínálják.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: