FELFEDEZŐ
A Rovatból

Megunta, hogy a plakáterdőt kell néznie, a saját lányairól rakott ki egy képet a 10-es elkerülő mentén az ürömi apuka

Takács András szeretné elérni, hogy az akciójából országos kezdeményezés legyen, és minél több helyen váltsák fel hasonló, vidám plakátok a kéretlenül az arcunkba tolt hirdetéseket.
Kiss András - szmo.hu
2022. május 02.Igazi plakáterdő fogadja azokat, akik a 10-es út elkerülőn autóznak el Ürömhegy mellett. Az egymás után felbukkanó reklámok többek között C-vitamint, akciós mandulát, hőszivattyút hirdetnek, és persze a választás előtt itt is felbukkantak a politikai plakátok is.

Március óta azonban az egyik plakáton két mosolygó kislány látható, a felirat pedig egyszerűen csak annyi: Légy vidám!

A két kislány Benedetta és Linett, ők Takács András gyerekei. A plakáthelyeket ő bérelte ki, és a tervei szerint hamarosan újabbak is megjelennek majd. Reményei szerint nem is csak a környéken.

„Májusra már kettő plakát lesz a 10-es elkerülőnél és egy Solymárnál. Ezeket azonban már korábban lefoglaltam" – mesélt lelkesen a terveiről András. Ahogy elmondta, az első plakátokról szóló cikk megjelenése óta jönnek is a felajánlások. Van, aki szeretne saját plakátot magának, saját képpel, neki András segít az indulásban, ellátja tanácsokkal. Ha azonban valaki a Légy vidám! logójával szeretne plakátot kitenni, akkor András is beszáll a költségekbe: „mondjuk, a harmadát én fizetem, és segítek a tervezésben is”.

Az első plakát óta készült két újabb kép is. Az egyik egy igazi cukiság-atombomba: a lányok mellett ugyanis a család kutyája is szerepel rajta. A másik fotó pedig az Omszki tónál készült.

„Külön ezért mentünk oda, nézegettük, hol lehet a legjobb fotót csinálni” – meséli az utóbbiról András, miközben a telefonján mutatja a képeket. Ezek fognak májusban kikerülni összesen három helyszínen - a C-vitamin, az akciós mandula, miniferi, a hőszivattyú és többi helyett.

Mikor arról kérdezem, hogy bírják a gyerekek, hogy egyfajta plakátsztárokká váltak, András azt feleli, hogy annyira nem is nagy sztárok.

„A kicsit nem is annyira érdekli, ha eljövünk a plakát mellett, akkor integet magának. A nagyobbik viszont örül neki. Most már többen is megállítják ismeretlenül is, mert felismerik a plakátról. Örül az új barátoknak.”

András azt is elmesélte, hogy a plakátot március 1-től rendelte meg, ezen a napon pedig szinte óránként kijöttek megnézni, hogy kikerült-e már?

A plakátolás azonban nem olcsó mulatság: egyetlen helyért havonta 80-100 ezer forintot kell fizetni, igaz, ebben már benne van a grafikai tervezés, a kihelyezés és magának a plakátnak a legyártása is. Így jogosan merült fel bennem is a kérdés: miért vállalja ezeket a költségeket egy kétgyerekes apuka, aki amúgy közgazdászként dolgozik? Válaszképpen András az egymás után sorakozó plakátokra mutat, amelyek kéretlenül tolják az arcunkba a kereskedelmi, vagy politikai üzeneteket.

„Egyszerűen el akarom tüntetni az óriásplakátokat. Itt a 10-es elkerülő mentén végig sorakoznak az út mentén a táblák, pedig olyan gyönyörű lenne ezek nélkül a táj. Én próbálom magam távol tartani a negatív hatásoktól: évek óta nem nézek tekevíziót, és már hírportálokat sem olvasok. A plakátokat azonban nem tudom megszüntetni.”

Bár a hirdetések régóta zavarják,

Andrásnak akkor „telt be a pohár”, amikor januárban az első választási plakátok is megjelentek, és a vizuális kavalkád kiegészült miniferivel és a hazudós Orbán Viktorral is.

Mivel az összes plakátot nem tudta eltüntetni, úgy döntött, legalább egy helyet kibérel, ahonnan nem a kéretlen üzenetek ömlenek a gyanútlan bámészkodó arcába. Bár a fordulópont valóban a politikai reklámok megjelenése volt, András hangsúlyozza, hogy ez nem egy politikai ellenkampány, őt a kereskedelmi reklámok is ugyanúgy zavarják.

A kétgyerekes közgazdász ezért vágott bele a plakát akciójába, és autodidakta módon tanulta meg a honlapkészítést, hogy egy weblapot is elindíthasson, ahol leírja, mi volt a célja ezzel a kezdeményezéssel.

„Nem akartam céget rakni a kezdeményezés mögé, és a plakátra sem akartam túl sok mindent kiírni, hogy amikor az emberek ránéznek, elgondolkozzanak rajta és maguk nézzenek utána, hogy mi lehet ez?”

És hogy megérte-e mindez? András reméli, hogy igen. A célja ugyanis, hogy a kezdeményezéséből egy országos megmozdulás legyen, és minél több helyre kerüljenek ki ehhez hasonló, vidám plakátok a reklámok helyett.

Neki azonban úgy tűnik már most megérte a két kislányról készült plakátot kitenni a 10-es elkerülő út mentén. Ahogy mondja, azóta már észre sem veszi, a többi hirdetést.

„Már csak erre a plakátra figyelek. Ahogy jövök Budapest felől, mindig a kicsi bukkan ki előbb a kanyarból. A körforgalom előtt általában fel is torlódik a kocsisor, így mindig van időm megnézni a képet, nagyon jó érzéssel tölt el” – mondta el a büszke családapa.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Szandi ki se szállt a kocsiból, elvette a 600 ezres gázsit, majd távozott a segélykoncertről, mert szerinte túl kevesen voltak
A szerződésben legalább 50 néző szerepelt, de Szandiék szerint nem voltak ennyien. A szervezők igazolni tudják, hogy 60 jegyet eladtak a koncertre.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 20.Hatalmas botrány lett egy jótékonysági koncertből a szlovákiai Madaron. A rendezvény legnagyobb sztárja, Szandi ugyanis nem volt hajlandó fellépni, miután meglátta, hogy hányan vesznek részt a rendezvényen, tudta meg a Blikk.

„Szandi az esti órákban érkezett meg, majd amilyen gyorsan jött, úgy távozott is. Nem lépett színpadra, mert állítólag túl kevesen voltunk. Úgy láttam, az autóból sem szállt ki, csak elvette a pénzt a leengedett ablakon keresztül.

Szerencsére a többi fellépő feledtette velem a döbbenetem. Ettől függetlenül sokan fel voltak háborodva, a műsorvezető be is számolt róla a színpadon, a történtek részletei pedig futótűzként terjedtek” – mondta a lapnak az egyik néző.

Szavait a jótékonysági koncert egyik szervezője is megerősítette:

„Sajnos, minden így történt. Szandi megérkezett, majd – arra hivatkozva, hogy kevesen vannak – még a kocsiból sem volt hajlandó kiszállni. Átvette a gázsit, 1500 eurót (kb. 600 ezer forint), majd távozott. Azt mondta, a szerződésében benne van, hogy ötven fő alatt nem ad koncertet, de mi igazolni tudjuk, hogy hatvan jegyet adtunk el a helyszínen, és még további 40-50 fő volt önkéntesként jelen, akik szintén szerették volna őt látni. Igaz, hogy elszórva volt a közönség, de ha a művésznő a színpadra lépett volna, biztos mindenki odamegy nézni őt, hiszen van, aki csak miatta jött el. Beismerem, kezdők vagyunk, nem csináltunk még ilyen rendezvényt, így voltak hibák, de a technikai feltételeket biztosítottuk” - részletezte a történteket a szervező. A komáromi Angyali Kezek Nonprofit Szervezet december óta gyűjt egy Madaron élő családnak, ahol a mentálisan sérült anyuka nehéz körülmények között él a három gyermekével, akik közül kettő szintén beteg.

A szervező elmondása alapján Szandi annak ellenére hajthatatlan volt, hogy kérték: ha nem is ad egyórás koncertet, legalább 3-4 dalt énekeljen el. Végül egyáltalán nem lépett színpadra. A lap megkereste Szandi férjét, Bogdán Csabát is az elmaradt koncert miatt.

„Rendszeresen járunk a Felvidékre koncertezni, mindig jól sikerült, és most is azért utaztunk több száz kilométert, hogy Szandi énekeljen. Közvetítőn keresztül mentünk, a helyi szervezőkkel semmilyen kapcsoltban nem álltunk.

Arról sem tudtunk, hogy egy család megsegítéséről szól a rendezvény, a helyszínen szembesültünk ezzel, ahogyan a szervezetlenséggel és azzal is, hogy alig volt ott valaki. Szerintem az is nagy hiba volt, hogy a plakáton nem tüntették fel, ki mikor lép színpadra”

– magyarázta Bogdán Csaba, aki elismerte, hogy a szerződésükben valóban kitétel a minimum 50 fős közönség.

„Ha ez meglett volna, minden gond nélkül leadjuk a koncertet. De azt gondolom, ilyen megalázó helyzetbe nem lehet hozni egy előadót, pláne úgy, hogy a tévé is kint volt. Mi próbáltunk együttműködni, fél órán át várakoztunk, hátha jönnek még emberek, illetve törtük a fejünket további megoldásokon, de a szervezők részéről semmilyen ötlet nem volt, így csalódottan és szomorúan távoztunk Másnap beszéltünk telefonon a hangosítóval, aki elmondta, hogy miután eljöttünk, kinyitották a kaput és ingyen beengedték az embereket, így lett 50-60 néző az egy órával később kezdődő Happy Gang-koncerten. Ha ezt előbb megteszik, Szandi is színpadra lépett volna” – tette hozzá az énekesnő férje.

Szandi elismerte, hogy valóban nem lépett ki az autóból, de szerinte azért, mert nem nagyon volt hova.

„Egy nagy focipályán volt egy színpad kivilágítva és ennyi. A szervező hölgy nagyon együttműködő volt, mondta, hogy tökéletesen megérti, hogy így nem állok színpadra, majd sűrűn elnézést kért, a könnyeivel küszködve. Meg is sajnáltam őt, még a kezét is megszorítottam. Könyörgésről azonban szó sem volt”

– tette hozzá az énekesnő.

„Szeretnénk felajánlani, hogy ha a szervezők küldenek egy számlaszámot, visszautaljuk a pénzt, ezzel is támogatva a családot, hiszen mindig is szívügyem volt a rászorulók megsegítése. Sajnáljuk, hogy így alakult, hiszen a 35 éves pályafutásom során ilyenben még sosem volt részem”

– mondta a Blikknek Szandi.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Orbán Viktor már értékelte is a németek elleni vereséget: Megmutattuk, miért vagyunk itt
A szerdai vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került a magyar válogatott. Mintha a kormányfő is már kicsit lemondott volna a továbbjutásról.


Szerda este kétgólos vereséget szenvedett a magyar válogatott Németországtól a második Eb-csoportmeccsen Stuttgartban. Ezzel a Németország lényegében biztosította is a továbbjutását, míg a magyar csapat nagyon nehéz helyzetbe került.

Azonban egy mérkőzés mindenképpen vár még a magyarokra ezen az Eb-n: vasárnap 21 órától Skóciával találkozunk a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában. Azon a meccsen pedig már mindenképpen nyerni kell, hogy maradjon esély a legjobb 16 közé kerülésre.

Nem sokkal a szerda esti drámai vereség után már Orbán Viktor is értékelt a Facebook-oldalán.

„Megmutattuk, miért vagyunk itt”

- írta a bejegyzésében a kormányfő, aki némileg lemondóan azt is hozzátette: jön Skócia, csak a becsület.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
„Igen, szokott itt mosatni” – Megtalálták az autómosót, ahol Szigligeti Ivett állítólagos szeretője dolgozik
Dudás Miki szerint nem véletlenül jár a modell heti háromszor kocsit mosatni Vecsésre. Az autómosó dolgozóinak is ismerős Szigligeti Ivett.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 21.Gyorsan reagált Szigligeti Ivett Dudás Miki állításaira. A világbajnok kajakos posztjában azt írta, hogy Ivett csalta meg egy vecsési autómosóban dolgozó ismerősükkel. Szerinte a modell ezért is járt oda heti háromszor mosatni.

„Szerettem volna csendben lezárni, de felháborít, hogy engem neveznek hűtlennek, amikor én lettem megcsalva. A továbbiakban nincs mit ehhez hozzáfűznöm, csak szerettem volna megvédeni magam, én nem vagyok hűtlen!!!! Csak nem itt élem az életem, mint a gyerekeim anyja”

– írta minapi bejegyzésében a sportoló.

„Szeretnék reagálni a kiírt storyra... Igazából nem szeretnék! Ne szólj szám, nem fáj fejem! Mindenki azt gondol bele, amit akar! Az igazság nálam van!”

– áll Szigligeti Ivett 24 óráig látható Instagram-sztorijában. A Blikk ezután kereste meg a szóban forgó vecsési autómosót.

„Igen, szokott itt mosatni, de arról nem tudok, hogy gyengéd szálak fűzik egy munkatársunkhoz”

- mondta a lapnak kocsimosó egyik dolgozója, míg egy másik kollégának is ismerősnek tűnt a modell, de „nem merne megesküdni rá”.

Ivett új kedvesét végül nem találták meg, de a cég vezetése úgy ítélte meg, hogy a bizonytalan információk miatt jobb, ha az autómosó nem keveredik bele a botrányos történetbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Csak a legszemfülesebbek veszik észre ezen a fotón a második lovat
Egy kép, két ló, de hova bújt a másik? 10 másodperces játék azoknak, akik képesek egy kicsit elrugaszkodni a legnyilvánvalóbbtól. Ennél többet nem segítünk.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 20.Bármennyire hihetetlen, egy második lovat is elrejtettek a LADbible cikkében megjelent fotón. A felvételen egy fehér foltos, barna ló ácsorog. A feladvány szerint 10 másodpercen belül kell kiszúrni a második hátast a képen, ami állítólag csak a legintelligensebbeknek szokott sikerülni ilyen rövid idő alatt.

Aki tesztelni szeretné a saját éberségét, ezen a képen kezdje keresni a második pacit:

Sokan arra gondolnak, hogy a nagyobb ló kitakarhat egy mögötte álló kisebbet, de nem ez a jó megfejtés. Mások a fehér foltokban próbálják felfedezni villámgyorsan a másik állatot, ők már egy fokkal közelebb járnak a megfejtéshez.

A megoldás pedig egy kis elrugaszkodást is igényel a teljesen nyilvánvalótól, na és persze egy kis angol nyelvtudást is:

Vagyis a fehér foltokból olvasható ki az angol 'horse' (magyarul: ló) szó.

Link másolása
KÖVESS MINKET: