FELFEDEZŐ
A Rovatból

Lekötözött és piros festékkel fújt le egy majmot egy gazda, hogy megbüntesse a gyümölcslopásért

Ráadásul videóra is vette, ahogy üvöltözik a lábainál kifeszített, tehetetlenül fekvő állattal. A helyiek kiakadtak a látottakon.

Link másolása

Bosszút állt egy maláj farmer, miután rajtakapott egy majmot, ahogy a kertjéből gyümölcsöt lop.

A dühös férfi annyira kiakadt az állatra, hogy a földhöz kötözte, majd teljesen lefújta piros festékkel a bundáját.

Ráadásul videóra is felvette, hogy a majom tehetetlenül fekszik, a gazda pedig ostorozza a lopásért: helyi nyelvjárásban káromkodik, majd figyelmezteti a "betolakodót", hogy ne merészeljen még egyszer a kertje közelébe menni.

"Most elengedlek, de mondd meg a barátaidnak is, hogy ne jöjjenek ide enni, megértetted? Ha lopni akarsz, menj jó messzire!"

- kiabálja a majomnak a férfi.

Az általa készített videó múlt héten került ki a netre, és óriási felháborodást váltott ki a helyiek körében. Sokan aggódtak a majom egészsége miatt, ugyanis a spray nem tehetett jót neki, ráadásul azt sem derül ki a felvételből, hogy a gazda végül szabadon engedte-e az állatot.

A videóért kérjük, lapozz!Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Új coffice várja a freelancereket és a digitális nomádokat a Margit körúton - ismerd meg a KLIQ Coffice-t!
Ideális választás azoknak, akik inspiráló helyszínt keresnek a napi munkához, üzleti találkozókra vagy egyszerűen csak egy kellemes kávézásra vágynak.

Link másolása

Buda szívében, a Margit körúton kibontakozó, egyre pezsgőbb közösségi élet közepette egy új kávézó és munkaterület nyitotta meg kapuit, kifejezetten azokra szabva, akik rugalmas munkakörnyezetre vágynak. A KLIQ Coffice egyedülállóan ötvözi a coworking tér nyújtotta rugalmasságot és a kávézói élményt. Nem csak a modern munkavégzés igényeit elégíti ki, hanem figyelmet fordít az ízletes, gondosan válogatott alapanyagokból készült harapnivalók és italok kínálatára is. Ideális választás azoknak, akik inspiráló helyszínt keresnek a napi munkához, üzleti találkozókra vagy egyszerűen csak egy kellemes kávézásra vágynak.

A KLIQ Coffice új színfolt a coworking kultúrában

Egy hely, ahol a kávé élvezete mellett tárgyalhatsz, prezentálhatsz, és mindezt egy segítőkész közösségben teheted, ahol a munkavégzés minden feltétele adott. A lokáció nem csupán a könnyű hozzáférhetőség miatt megfelelő, de a budai oldal szellemiségét is magában hordozza.

A produktivitás és a kreativitás fontos szerepet játszik a KLIQ Coffice életében és ezt minden apró lépéssel igyekeznek is támogatni a tulajdonosok, ahogy ezt a szlogen is összefoglalja “Be inspired in a comfy place to get things done.” A hely designja is ezt a célt szolgálja, minden részletében a kényelmet és a funkcionalitást helyezve előtérbe.

A kialakítás során kiemelt figyelmet fordítottak a digitális nomádok és a távmunkát végzők igényeire. Az asztalok és ülőhelyek sokfélesége lehetővé teszi mindenki számára, hogy megtalálja a legkényelmesebb munkapozíciót, legyen szó akár egy hagyományos asztalról, egy magas állóasztalról, vagy egy kényelmes fotelről. A kávézóban minden adott a zavartalan munkavégzéshez - minden asztalnál elérhető konnektorok, mobiltelefon-töltők és laptoptartó párnák várják a dolgozni vágyókat.

A KLIQ Coffice nem csupán egy munkahely, vagy kávézó, hanem egy közösségi tér is, ahol a látogatók kapcsolatokat építhetnek. A helyszín ösztönzi a szakmai találkozókat és a networkinget, hiszen a coworking kultúra fontos része a személyes kapcsolódás és inspiráló véleménycsere. A szabadon lapozható könyvek pedig lehetőséget kínálnak a feltöltődésre és az önképzésre.

Fotós: Hegyi Júlia Lily

Üzleti megbeszélések újratöltve

A szolgáltatások skálája igazodik a modern vállalkozó és szabadúszó igényeihez, legyen szó egy üzleti megbeszélés helyszínéről vagy egy személyre szabott reggeliről. Ezek közé tartozik a "Meeting table" csomag, amely ideális megoldást nyújt üzleti találkozókra. A csomag tartalmaz asztalbérlést, frissen főzött kávét, valamint egészséges, agyműködést serkentő snackeket, így garantálva, hogy a megbeszélések a lehető legproduktívabbak legyenek. Továbbá, üzleti reggelik személyre szabható választékát kínálják 2, 4 vagy 6 fő részére, lehetőséget biztosítva a vendégeknek, hogy édes vagy sós reggelivel, frissítő limonádéval és kiváló minőségű kávéval kezdjék a napot.

KLIQ Coffice - coworking kávézóba csomagolva

A KLIQ Coffice nem csak munkateret, hanem egy olyan társasági helyszínt is kínál, ahol a pult mögött álló segítőkész csapat mellett a többi látogató is nyitott a közös gondolkodásra és az új ötletek megosztására. A nappali munka után a helyszín esténként különböző programokkal válik a városi élet részévé: a KLIQ Talks beszélgetésektől kezdve a különféle meetupokon és workshopokon át egészen az üzleti könyvklubig. Ezzel egy multifunkcionális térként szolgál, ahol a munka és a személyes fejlődés kéz a kézben jár. Mindehhez társul alkalmanként egy-egy kiállítás megnyitó, így időről-időre újabb műalkotások kerülnek a falakra. Így válik a városi élet egy dinamikus és inspiráló szigetévé.

A KLIQ Coffice rendezvények mellett nyugodtan lehet a helyszínnel tervezni akkor is, ha saját esemény szervezéséről van szó, vagy a teljes helyszínt ki szeretné valaki bérelni. Ehhez a teljes infrastruktúra rendelkezésre áll egy nagy TV-vel, Apple eszközökkel, de a klasszikus flipchart, vagy nyomtató is igénybe vehető.

Fotós: Hegyi Júlia Lily

Ahol a Nutella és a matcha turmix is otthonra talál

A helyszín büszkén szolgál fel olyan ételeket és italokat, amelyek nem csupán a nap folyamán adnak energiát, hanem az ízlelőbimbókat is kényeztetik. A gondosan válogatott alapanyagokból készült szendvicsek mellett a kávézó egyedi finomságokat is kínál - kérhetsz Nutellát kanállal, termelői mézzel készült vajas-mézes molnárkát vagy frissítő matcha turmixot is.

A finom falatok mellett a hazai pörkölésű CafeNash kávékat kortyolhatunk, ami kétségkívül megadja a nap keretét, legyen az a Green Balance 100% arabica, el salvadori kávéból készült latte, vagy a Castro Cuba-ból, kubai Serrano Superior arabica kávészemekből varázsolt tüzes, eredeti ízű doppio.

KLIQ Coffice megnyitása a modern munkavégzési formák támogatásával nem csak a helyi freelancereknek és digitális nomádoknak kínál otthont, hanem mindenki számára, aki egy kreatív és inspiráló közösségi térre vágyik.

Aki tehát kedvet kapott hétköznapokon reggel fél 8-tól este 6 óráig élvezheti a KLIQ Coffice vendégszeretetét  Budapesten a Margit körút 38/A szám alatt. Az aktuális eseményekről és frissítésekről pedig a kávézó közösségi média oldalain lehet tájékozódni, ahol folyamatosan frissülő tartalom várják az érdeklődőket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Suhajda Szilárd felesége először beszélt a tragédiájukról: „Meg kellett mondanom a kisfiunknak, hogy apa nem jön haza!”
Legindi Tímea elárulta, egy pszichológussal is átbeszélte, mit kell mondani egy ilyen korú kisfiúnak ebben a szívszaggató helyzetben.

Link másolása

Suhajda Szilárd tavalyi tragédiája óta most először beszélt hosszabban a nyilvánosság előtt a hegymászó özvegye, Legindi Tímea, aki Csisztu Zsuzsa műsorában azt mondta, a legmesszebbmenőkig megbízott férjében és hitt abban, hogy képes meghódítani a Mount Everestet.

Tímea beszélt azokról az órákról is, amikor először kapott információt arról, hogy férje meghalhatott a csúcstámadás során, de még keresik.

„Nem rohantam a fürdőszobába zokogva, hanem valahogy úrra lett rajtam a megfontoltság, és a magam számára is meglepő módon azt válaszoltam a hír hozójának, hogy várjuk meg, amíg ezt egy másik forrásból is megerősítik, csak akkor mondjuk el a médiának” – mondta az özvegy a Csisztu Channel videójában.

Tímea azt mondta, férje remek formában, teljes mértékben felkészülve indult a csúcstámadásra. Hozzátette,

Szilárddal szinte mindennap beszélt telefonon, a végső hajrá előtt is „összeszedett volt, térben és időben, teljesen el tudta magát helyezni, semmi jel nem vetítette előre a később bekövetkezett tragédiát. Ha ott állok mellette, akkor sem tudom visszafordítani és nem tudom lehozni.”

Miután bebizonyosodott, hogy férje nem tér vissza a Mount Everestről, Tímea egy pszichológussal is beszélt, hogy átsegítse magát és 5 éves kisfiát, Somát a családfő elvesztésén. A szakember többek között abban is segített, hogy mit kell mondani egy ilyen korú kisfiúnak ebben a szívszaggató helyzetben.

„Csak négynapi nem alvás után tudtam rávenni magam, hogy leüljek beszélgetni Somával. Szívbe markoló pillanat volt, amikor meg kellett mondanom neki, hogy apa nem jön haza!” – mondta Tímea.

A teljes beszélgetést ITT tudod megnézni.

via Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Beszorult egy középkori toronyba a magyar kutató, egy szemceruza és egy vattapamacs segítségével sikerült kiszabadulnia
Ilkó Krisztina gyerekkorában nagyon kedvelte a MacGyvert. A címszereplő most biztos büszke lenne rá.

Link másolása

Hét órára beszorult egy középkori toronyban kialakított vécébe a Cambridge-i Egyetem magyar kutatója. Ilkó Krisztina végül egy szemceruza és egy vattapamacs segítésével szabadult ki - számolt be róla a BBC.

A középkori történelemmel foglalkozó 33 éves kutató a 16. századi filozófus, Erasmus egykori lakrészében él. A történelmi toronyban vastag falak és nehéz faajtók vannak, a kialakított fürdőszobán pedig nincs ablak. A fürdőszoba ajtajának reteszét letörte egy vízvezeték szerelő, miközben a zuhanyzót javította. A nehéz faajtó azonban csütörtökön becsukódott Krisztina mögött, aki így bentragadt, és a takarítók csak a következő hétfőn jöttek.

„Próbáltam felidézni, hogy meddig lehet életben maradni csak vízzel, és reméltem, hogy nem halok meg ott. Vajon ha az emberek keresnének, megnéznék a fürdőszobát, vagy meg kellene várnom a hétfőt? Próbáltam a zuhanyrózsával verni az ajtót, erővel betörni, és segítségért kiabálni, de semmi sem működött, senki sem hallott meg”

- emlékezett vissza a magyar kutató.

Krisztina azonban felidézte gyerekkorának egyik kedvenc sorozatát, a MacGyvert, amelyben a címszereplő a legkülönfélébb hétköznapi tárgyak segítségével húzta ki magát a szorult helyzetekből. Ebből inspirálódva Krisztina egy vattapamacsból kampót készített, egy szemceruzával pedig sikerült lenyomnia a reteszt. Így hét óra elteltével végül siekrült kiszabadulnia a fürdőszobából.

„Arra számítottam, hogy legalább öt napig ott leszek” - mondta később a kutató. A zárat azóta levették az ajtóról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Sokkoló videón, ahogy diákok egymás lábujjait nyalogatják és szopogatják egy iskolai rendezvényen
Az oklahomai Deer Creek középiskolában készült felvételt 24 óra alatt több mint 50 millióan látták a közösségi médiának köszönhetően. Az illetékes oktatási hivatal vizsgálatot indított az ügyben.

Link másolása

Vizsgálat indult az oklahomai Deer Creek középiskola ellen, miután a közösségi médiában elterjedt egy videó, melyen a tanulók mogyoróvajat nyalogatnak és szopogatnak diáktársaik lábfejéről az iskola tornatermében.

A felvételt csütörtökön készítettek egy adománygyűjtő eseménysorozat részeként. Az iskola tájékoztatása szerint a 9. és 12. osztályos diákok önként jelentkeztek a „lábnyalogatós versenyre”, amelyen az nyert, aki legelőbb lenyalta az összes mogyoróvajat az adott lábfejről.

A jótékonysági rendezvény bevételét egy fogyatékossággal élő embereket alkalmazó helyi kávézónak ajánlották fel, és végül összesen csaknem 153 ezer dollár (több mint 55 millió forint) gyűlt össze a célra.

A Deer Creek középiskola vezetése először pozitívan nyilatkozott az általuk sikeresnek ítélt adománygyűjtő akcióról, de miután a lábnyalogatásról készült videó villámgyorsan elterjedt a közösségi médiában és 24 óra alatt több mint 50 millióan látták, általános felháborodás célkeresztjébe kerültek a verseny szervezői. Sokan gusztustalannak és megalázónak nevezték a „lábnyalogatós versenyt”, és azonnali felelősségre vonást követeltek. Az iskola később elnézést kért a diákoktól és a szülőktől az incidens miatt.

Ryan Walters, az Oklahoma állami oktatási hivatal főfelügyelője undorítónak nevezte a Deer Creek középiskola tornatermében történteket, egyúttal pedig bejelentette, hogy hivatalos vizsgálatot indítottak az eset miatt.

A verseny szervezői elismerték felelősségüket és azt, hogy a „lábnyalogatós játék” megsértette a diákok méltóságát, amivel hibát követtek el, ezért elnézést kértek minden érintettől és a helyi közösségtől.

Forrás: New York Post

Link másolása
KÖVESS MINKET: