FELFEDEZŐ

Lehull a lepel: ennyi pénz keresett eddig a magát Madeleine McCann-nek kiadó nő

Az ügy magánnyomozója beszélt arról, mennyire érte meg a hírverés Julia Wendellnek.

Link másolása

Hatalmas vihart kavart a médiában az elmúlt időszakban egy 21 éves lengyel nő, aki azt állította, hogy ő a 2007-ben (4 évesen) eltűnt Madeleine McCann, egy leicestershire-i brit házaspár kislánya. McCann-nek egy portugáliai nyaralás során veszett nyoma. Bár sokak szerint a most felbukkant Julia Wendell csak hírnévre vágyik a médiában, és története merő kitaláció, a hatóságok már arcfelismerő szoftverrel és DNS-vizsgálattal is megpróbáltak az ügy végére járni.

Wendell legutóbb a híres amerikai tévés pszichológus, Dr. Phil műsorában is szerepelt, ahol egy vele együtt szereplő magánnyomozó azt állította, hogy a nő nem hazudik. Jóllehet a korábbi vizsgálatok eddig nem bizonyították az igazát.

Fia Johansson, aki egyszersmind médiumnak is vallja magát, elmondta, hogy neki köszönhető, hogy a rendőrség biztonságba helyezte Wendellt, akit az ügy kipattanása óta számos alkalommal megfenyegettek és online zaklatják.

Johansson a Dr. Phillel való beszélgetés után Instagramon válaszolta meg azt a kérdést, hogy mennyi pénzt kerestek Juliával az utóbbi időben a médiában való szereplésükkel – írja a Daily Star.

„Hogy kerestünk-e pénzt Dr. Phil műsora miatt? Valójában egy fillért sem kaptunk. Nem kaptunk semmit, Julia sem kapott semmit, csak felment a színpadra, magát adta és elmondta az igazságot. Sokan azt is kérdeztétek, hogy bármilyen más sajtóorgánumtól, például a Radar Online-tól kapott-e pénzt Julia. A válasz: nem”

– állítja a magánnyomozó.

(via RTL)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Garantáltan meghal valaki, ha felteszik a világ legszörnyűbb kérdését
Íme a borzasztó kérdés története, mely több mint 200 éve része a tengerészfolklórnak, és csak extrém helyzetben hangzik el. Kizárólag 18 éven felülieknek és erős idegzetűeknek!

Link másolása

A tengerészek „kényes kérdésként” hivatkoznak egy szörnyű forgatókönyvre, amely mindig valaki halálához vezet a hajó legénységének tagjai közül. Nem szeretnek róla beszélni, de a tengeren fennáll a veszélye, hogy bizony előfordul.

A világ legszörnyűbb kérdésének eredettörténete több mint 200 évvel korábbra, egészen 1820-ra nyúlik vissza. Ennek az évnek az őszén az Amerikai Egyesült Államok Massachusetts államához tartozó Nantucket szigetről indult útnak a The Essex bálnavadászhajó, melyet november 20-án bosszúból megtámadott és elsüllyesztett egy nagy ámbráscet.

A 20 túlélő három kis evezős csónakban lelt menedékre, de jól tudták, nincs elég élelmük és vizük ahhoz, hogy mindannyian életben maradjanak, amíg elérik a szárazföldet.

Két hétig hánykolódtak a tengeren a mentőcsónakokban, amikor elfogyott az étel és a friss víz, ezért a tengerészek tengervízzel öblítették ki a szájukat, és már kénytelenek voltak a saját vizeletüket inni. Két matróz meghalt, őket társaik a tengerbe temették. Majd Isaac Cole sem bírta tovább, akinek halála után a kétségbeesett tengerészek úgy döntöttek, hogy megeszik a holttestét. A korabeli jelentések szerint „elfogyasztották a máját és a veséjét, de alaposan megküzdöttek az inas hússal”.

Ám a túlélőknek hamarosan ismét élelemre volt szükségük, ezért kiválasztották maguk közül, hogy ki áldozza fel magát a többiekért – ezt a hátborzongató tengeri szokást azóta „kényes kérdésként” emlegetik.

A kegyetlen döntéshez az Essex naplójának egy üres oldalát kitépték és csíkokra osztották. Az egyik kicsit rövidebb lett, mint a többi, majd mindegyiket egy kalapba tették, és sorsot húztak. A 18 éves Owen Coffin, az Essex kapitányának, George Pollardnak az unokatestvére húzta a legrövidebbet.

Későbbi beszámolók szerint Pollard önként jelentkezett fiatal unokatestvére helyett, de Coffin nem fogadta el a kapitány önfeláldozását.

Ezután a hóhért is sorsolással választották ki, ő Charles Ramsdell lett, aki Coffin közeli barátja volt, és neki kellett lelőnie hajóstársát.

Lapozz a cikk folytatásához!Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Videó: 20 év után nyitották ki a dédi rejtett szobáját, bizarr dolgokat találták benne
A család eléggé meglepődött, miután sikerült feltörni a két évtizede lezárt ajtót.

Link másolása

Egy mexikói nő, Dayanne Flores egészen meglepő titokra jött rá: a nemrég elhunyt dédije házában talált egy szobát, amit több mint húsz éve nem nyitott ki senki - írta meg a 24.hu.

Az alábbi videón az látszik, hogy egy férfi próbálja feltörni a zárt ajtót annak érdekében, hogy megnézhessék, mit rejt a szoba.

@dayannefloresa ¿Quieren saber que habia adentro? #miedo #fyp #viral #parati #escalofriante ♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects

Aztán egy következő videón már lehullt a lepel: a szobában vallási szobrok, bizarr festmények és ijesztő csecsebecsék voltak szétszórva minden felé, és még a keresztre feszítésről is volt egy ábra a falon.

@dayannefloresa no sabemos que nos podamos encontrar ? #miedo #fyp #viral #parati #escalofriante ♬ Horror, suspense strange sound - DN.FACTORY

A nő elmondta azt is, hogy a tervek szerint teljesen átalakítják majd a szobát egy kiadós takarítás után.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Elég nyomasztó üzenetet találtak egy piros kabát zsebében egy adományboltban
Úgy fest, a kabátot a tulajdonosa, aki korábban viselte, annyira megszerette, hogy magával akarta vinni a sírba.

Link másolása

Egy adományboltban talált piros kabát zsebében egészen bizarr, nyugtalanító üzenetet talált egy nő, aki a kabátot felpróbálta az üzletben, sőt, még fotót is lőtt magáról benne - írta a LADBible.

Ám ezután a kabát a zsebében egy cetlit talált, amire egy üzenet volt írva:

"Ebben a piros kabátban temessenek el"

Úgy fest, a kabátot a tulajdonosa, aki korábban viselte, annyira megszerette, hogy magával akarta vinni a sírba. Nos, ez láthatóan nem történt meg, viszont a kissé creepy üzenet, amely valószínűleg a rokonoknak szólt, megmaradt a zsebében:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Videón, ahogy rongybabaként dobálnak egy hajót az orkák Gibraltárnál
Egyre gyakoribbak és súlyosabbak a gyilkos bálnák által elkövetett támadások a hajósok ellen.
Fotó: Efraimstochter / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. június 05.


Link másolása

Elképesztő bálnatámadásról készített videót egy hajós Gibraltárnál: a 60 éves Iain Hamilton kapitány felvételein az látszik, ahogy vitorlását a hatalmas állatok úgy lökdösik, mint egy rongybabát. Hamilton szerint az állatok „összehangolt támadást” intéztek hajója ellen, de úgy véli, az orkák csak játszottak a kormánnyal, amivel akaratlanul is nagyon veszélyes szituációba keverték.

A kapitány a BBC Radio 4 csatornának így mesélte az esetet:

„20 mérföldre nyugatra vitorláztam Gibraltártól, észrevettem egy uszonyt, majd érzékeltem egy enyhe ütést, majd egy nagyon nagyot, körbenéztem, egy nagyon nagy bálna úszott ott, és megpróbálta megharapni a kormányt. Volt egy nagyobb és egy kisebb bálna is, és csak lökdösték és lökdösték a hajót, aztán egyiküknek sikerült leszednie az egyik kormányt, amiből kettő van a hajón.

Aztán elvesztettük a második kormányt is, így nem tudtuk kormányozni a hajót, a bálnák irányították azt úgy, hogy lökdöstek minket, mint egy rongybabát”.

Hamilton szerint egy nagyobb nőstény bálna vezethette a támadást, és négy fiatalabb orka csatlakozott a csónak üldözéséhez „szinte szinkronúszásszerűen”.

A gibraltári vizeken dolgozó spanyol Salvamento Maritimo szerint meredeken megemelkedett az orkák (más néven gyilkos bálnák vagy kardszárnyú delfinek) támadása a hajók ellen:

idén kevesebb mint fél év alatt már több mint kétszer annyi, összesen 24 vitorlást kellett a partra segítenie, mint tavaly egész évben.

A szakértők abban reménykednek, hogy a bálnák felszerelése GPS-jeladóval elejét veheti a hasonló támadásoknak, amik egyre veszélyesebbé kezdenek válni.

Hamilton kapitány szerint csak idő kérdése, hogy mikor válik annyira elterjedtté az orkatámadás, hogy a társaságok erre már nem lesznek hajlandóak biztosítást kötni. A kardszárnyú delfinek támadásai már most is annyira gyakoriak a spanyol partoknál, hogy tudósok vizsgálják az eseteket.

(Forrás: Daily Mail)


Link másolása
KÖVESS MINKET: