FELFEDEZŐ

17 egészen furcsa világnap, amit nem sokan ismernek


Link másolása

4. Az udvarlás és bókolás világnapja – március elseje

Egy holland férfi indította hódító útjára ezt az ünnepet. Ő egyébként a bókolás szakértője, könyvet is kiadott már erről.

randika

5. Párnacsata nap

Na, fogadni mernénk, hogy sokaknak rögtön valamilyen koleszos, nyári táboros jelenet ugrik be elsőre, ahogyan lassított felvételen húsz éves, lenge öltözékű lányok dobálják egymáshoz a párnáikat.

Pedig nem.

Ezt a világnapot komolyan megrendezik.

Tavaly például április 2-án 15 órakor a Hősök terére szerveztek Párnacsata napot, amelynek a következők voltak a játékszabályai: 1. Puha párnát hozz! 2. Csak párnás embert üss! 3. A csata addig tart, ameddig tart. +1. A fotósokra vigyázz!

6. Radírnap

Április 15-én ünnepeljük az emberiség egyik legpraktikusabb találmányát, a radírokat. Amelyeknek egyébként az egyre erőteljesebben digitalizálódó világban persze kevesebb hasznát vesszük, mint tíz vagy húsz évvel ezelőtt.

Aki emlékszik még, milyen nagy szám volt a szagos radír és a különleges, külföldről hozott radír annak idején az általános iskolában, vagy aki ma is gyakrna használja munkája során, az talán átérzi ennek a világnapnak a jelentőségét.

7. Különböző színű cipők világnapja

Május 3-án, ha teheted, te is húzz teljesen más színű cipőket a lábadra.

Azért, hogy érezd, milyen másoktól különbözni, milyen kilépni a komfortzónádból, és milyen egy nap, amit úgy töltesz el, hogy nem akarsz másoknak megfelelni.

Ez ugyanis a világnap célja.mascipok

8. Szürke-nap

Divatkörökből terjedt el ez az ünnep, amelyen bárki megmutathatja, hogy a jelentéktelennek tartott szín különféle árnyalataival hogyan lehet játszani, és mi mindent lehet kihozni a szürkéből. Május 25-én tehát a szürke a kötelező viselet, még a kiegészítőknek is szürkének kell lenniük.

9. Garfield napja

Van valaki, aki június 19-én ne emlékezne szívesen a cinikus, álmatag macskára? Akit Jim Davis illusztrátor a saját NAGYAPJÁRÓL mintázott? Garfield ma már a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb figurája. Először 1978. június 19-én jelent meg egy újságban, és egy csapásra akkora sikere lett, hogy amikor pár hét múlva eltűnt a lapból, az olvasók visszakövetelték.

10. A sár napja

Külföldön több helyen is tartják, nálunk azért kevesen ismerik. Június 29-e azért lett a Sár Nemzetközi Napja, mert szinte az egész világon megtalálható, szinte az egész világon ismerik, könnyen előállítható, környezetbarát, sokféle játékra alkalmas, és a festékekkel szemben kimosható a ruhából. A gyerekek imádnak a sárban, pocsolyában taposni és ugrálni.

11. A parkettacsiszolás világnapja

Július 29-én tartják, és nekünk már attól elmegy az életkedvünk, hogy ezt leírjuk, szóval ugorjunk a következőre.

12. A lustálkodás napja

Ha nehezen kelsz reggelente, ha hétvégén szeretsz minél tovább az ágyban hemperegni és nyújtózkodni, ha számodra a tökéletes kikapcsolódást a lustálkodás jelenti, akkor az augusztus 10-i ünnepet neked találták ki!

13. A férfiak szépítkezésének napja

Augusztus harmadik péntekére esik az a nap, amelyen az ehhez elég bátor férfiak akár kozmetikushoz is mehetnek. Vagy legalábbis a napot arra szánják, hogy minél ápoltabbak legyenek.

14. Szingli lányok világnapja

Épületes baromságnak tűnik, de ha neked tetszik, augusztus 25-én ünnepelheted meg.szingli10

15. A tojás világnapja október második péntekén

Először a Nemzetközi Tojásszövetség hirdette meg, 1999-ben, azzal a céllal, hogy a vitaminokban gazdag, nélkülözhetetlen fehérjeforrásra felhívják a figyelmet.

30 országban rendezik meg, és 2015-ben ehhez a világnaphoz kapcsolódott Kecskeméten a tojásfesztivál.kaja_tojas

16. WC világnap

Persze ezt a pontot el lehetne simán hülyéskedni, de jó lenne, ha legalább november 19-én gondolnál azokra, akiknek igenis problémát okoz a személyes higiénia, mert nem élhetnek olyan helyen, ahol magától értetődő a csempézett, tiszta, vízöblítéses vécé…

17. A szerelmi vallomás napja

Jaj, de romantikus! November 26-ra esik, és reméljük, lesz akivel megünnepelheted.

+1: "Kertészkedj meztelenül" világnap!

Május első szmbatján tartják, az 2017-ben május 6-án lesz.kerteszkedj

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
ValóVilág: 1000 darab energiaital, 320 mirelit pizza – kiderült, miből mennyit kaptak eddig a villalakók
Kenyérből, sajtból és csirkemellből is rengeteg fogyott az évad indulása óta.

Link másolása

Bár a ValóVilág 11. évadának játékosai most a Fitt hét keretein belül egészséges étkezésre kényszerültek, azért a nézők láthatják, hogy a villában egyébként igazi jólét van, a bentlévők gyakorlatilag azt esznek és isznak, amit akarnak.

A Blikk most a valóságshow főgyártásvezetőjétől, Parajdi Szabolcstól megtudta, miből mennyit juttattak be eddig a műsor készítői a villalakóknak (az első beköltözők november 20-án foglalták el a villát):

• 85 kg csirkemell

• 206 kg kenyér

• 78 kg sajt

• 1000 db energiaital

• 2000 palack ásványvíz

• 320 mirelit pizza

• 550 csomag felvágott


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
20 éven keresztül mindennap lefotózta magát egy férfi, íme az eredmény
Már akkor szelfizett, amikor még azt se tudtuk, mi az a szelfi.

Link másolása

Bár egyre többen készítenek összevágott videót abból, hogy naponta lefotózzák magukat, Noah Kalina már azelőtt elkezdte ezt, hogy egyáltalán kitalálták volna a szelfi szót.

A férfi 2000. január 11-én kezdte magát fotózni, 2006-ban pedig közzé is tette az első hat év termését, amelyben több száz fotót vágott össze egy majdnem hatperces videóban.

Ott azonban nem állt meg, és most láthatjuk az újabb eredményt - írja a Petapixel:

a 20 év alatt készített több mint 7000 összevágott képen azért már látványosan öregszik a férfi.

A projektnek még mindig nincs vége, Noah ugyanis nem áll le a szelfizéssel, tovább folytatja a már most tekintélyes hosszúságú szelfiprojektjét.

Aki pedig esetleg arra lenne kíváncsi, hogyan mutatnak egymás mellett a képek kicsiben, annak Kalina Instagram-oldala nyújt segítséget:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
„Halálomig kísérteni fognak azok a videók” – a világ egyik legismertebb expornósa már mindent megbánt
Mia Khalifa szerint meg kellene óvni a nőket a felnőtt filmek „mérgező” közegétől, ezért azt javasolja a lányoknak, hogy ne vágjanak bele a pornózásba.

Link másolása

Bár Mia Khalifa nem tudhat a háta mögött hosszú pornós karriert, úgy érzi éppen eleget tanult tőle ahhoz, hogy azt tanácsolja a nőknek: ne vágjanak bele a pornózásba - idézi a Daily Star.

A libanoni származású expornószínésznő összesen három hónapig űzte az ipart még 2014-ben, ezalatt 11 felnőtt filmben szerepelt, ám azóta is a legkeresettebb név az egyik legnagyobb pornóoldalon, a Pornhubon.

A most 29 éves sztár azóta visszavonult a szexfilmektől, jelenleg inkább influenszerként dolgozik, és sportműsorokat készít.

Khalifa egyszer a TikTok-csatornáján adott hangot a pornóiparral kapcsolatos rossz élményeinek:

élete legrosszabb és legmérgezőbb időszakának nevezte azt a három hónapot, amíg pornózott.

A videóra persze rengeteg komment érkezett, és több lány humorizált azzal, hogy ők is belevágnának a pornózásba. Egyikük például azt írta, hogy a Pornhub 20 ezer dollárt fizetne egy pornófilmért, amiben nem is kéne megmutatnia az arcát. "Ne csináld...nem éri meg" - kommentelte hozzá az expornós.

Khalifa óva int mindenkit ettől, még akkor is, ha könnyű pénzszerzésnek tűnik. Ráadásul ezek a hatalmas összegek a legtöbbször nem reálisak.

Elmondása szerint karrierje alatt a 11 filmmel összesen 12 ezer dollárt keresett (3,8 millió forint), és hiába ő az egyik legnézettebb pornószínésznő még mindig, nem kapott azóta sem több pénzt, hiába nézik rengetegen a filmjeit.

Khalifa akkor 21 éves volt, és úgy érezte, hogy bele van kényszerítve a pornózásba, és ezzel szerinte nincs egyedül. Rengeteg olyan fiatal lány van, akik a könnyű pénzszerzés lehetősége miatt vág bele, ám mindenkinek azt tanácsolja, hogy ne tegye. A videók ugyanis örökké fent maradnak - hiába próbálja immár hat éve eltávolíttatni őket a világhálóról. Egyik pornófilmje miatt - amelyben hidzsábban szerepelt - még az Iszlám Állam is halálosan megfenyegette őt.

"Az a 11 videó kísérteni fog a halálom napjáig, és nem akarom, hogy más lányok is keresztülmenjenek ezen, mert senkinek sem szabadna"

- írta a követőinek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Élete első lottószelvényével 12 milliárd forintos nyereményt zsebelt be egy 18 éves lány Kanadában
A fiatal nő nem akarja elkölteni a 48 millió kanadai dollárt, más tervei vannak. Most tanul, de tervei szerint orvos lesz majd.

Link másolása

Különösen szerencsés volt a 18 éves Juliette Lamour, aki élete első lottószelvényével azonnal annyit nyert, hogy ő lett a legfiatalabb kanadai lottónyertes az országban.

A fiatal nő 48 millió kanadai dollárral (kb. 12 milliárd forint) lett gazdagabb. Bevallása szerint nem költi el, hanem félreteszi. Most tanul, de tervei szerint orvos lesz majd.

„Még mindig nem hiszem el, hogy a legelső lottószelvényemmel megütöttem a jackpotot!”

- árulta el. Hozzátette:

el is felejtette a szelvényt egészen addig, amíg nem hallotta meg, hogy valaki az ő városából nyert. A munkahelyén tudta meg, hogy ő a szerencsés nyertes. A főnöke felajánlotta neki, hogy előbb elmehet, de anyja ragaszkodott hozzá, hogy dolgozza végig a műszakot - írja a BBC alapján a Telex.


Link másolása
KÖVESS MINKET: