News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Könyörgött, hogy vágják le a lábát, olyan durva fájdalmakkal küzd egy 10 éves brit kisfiú

A fiú szinte állandóan ordít a fájdalomtól, azt is mondta, hogy meg akar halni. Anyja szerint a betegség egy életfogytig tartó büntetés gyermeke számára.

Link másolása

hirdetés

Olyan elviselhetetlen fájdalmai vannak egy 10 éves brit fiúnak, hogy legszívesebben megszabadulna folyton sajgó lábától - számolt be róla a Daily Mail.

Dillon Wilford 2021 novemberéig egy teljesen átlagos, egészséges, boldog kisfiú volt. Egyik nap úgy ébredt fel reggel, hogy a jobb lába zsibbadt és nagyon fájt. Ez pedig nem csak egy egyszeri alkalomnak bizonyult, ugyanis három hónap elteltével, számos vizsgálat után kiderült, hogy komplex, regionális fájdalomszindrómában (CRPS) vagy másnéven Sudeck-szindrómában szenved. Ez azzal jár, hogy a beteg az egyik karjában vagy lábában krónikus fájdalmat érez, bizonyos ingerek hatására még jobban fáj, duzzanat kelethezhet az érintett helyen, a bőr pedig kipirosodhat.

Édesanyja elmondása szerint a fiú akkor is szenvedett, amikor epret evett és egy darabka ráesett a lábára, de a macskaszőrt sem tudja elviselni a lábán. A folyamatos fájdalmak miatt iskolába se tud már járni, és annyira szenved, hogy azt szeretné, ha egyszerűen levágnák a lábát.

"Ez maga a pokol számára. Egy gyereknek ez a betegség egy életfogytig tartó büntetés. Könyörgött nekem, hogy vágják le a lábát. Azt mondta, hogy meg akar halni. Rettenetes látni, hogy a zsivány kisfiam így szenved"

- mondta az anya, Melanie.

A betegségre nincs gyógymód, a hatékony kezelések pedig korlátozottak. Mivel az Egyesült Királyságban nincs olyan specifikus kezelés, amely segíthetne Dillonon, a család arra gyűjt, hogy elvihessék az Egyesült Államokba, ahol például fényterápiát és oxigénkezelést kaphatna. Egy Arkansas állambeli klinikán ápolnák 16 hétig minden egyes nap, a kezelésekhez pedig több mint 120 vérvizsgálatot is elvégeznek. A költségek finanszírozására a GoFundMe oldalon gyűjtenek adományt.

hirdetés

Az anya azért mesélte el fia történetét, mert szeretné felhívni a figyelmet erre a súlyos betegségre, és arra, hogy bár az Egyesült Királyságban nincs lehetőség kezelésekre, máshol igen. Melanie nehezményezte, hogy miután a fájdalomtól ordító kisfiát elvitte a sürgősségire, azt mondták nekik, hogy nincs semmi baja, és hiába kérte, hogy vegyék fel őt a Manchesteri Gyerekkórházba kivizsgálásra, elutasítást kapott. Az orvosok először azt hitték, hogy Dillonnak azért vannak fájdalmai, mert nem kap elég vért a lába. Morfiumot adtak neki, amire a gyerek nagyon rosszul reagált.

Az édesanya arról is beszélt, hogy a betegség nagyon rossz hatással van fia mentális egészségére, hiszen állandóan fáj a lába.

"Minden éjszaka ordít. Reggel, amikor felkelek, az első, amit hallok, az a fiam ordítása. Egyfolytában ordít"

- mondta.

Azt reméli, sikerül eljuttatnia a fiát az amerikai klinikára, ahol a speciális kezelések segíthetnek enyhíteni borzasztó tüneteit, és így normálisabb életet élhet.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Élő adásban, zokogva jelentette be a BBC műsorvezetője, hogy meghalt a kollégája
Több mint 40 évig volt a csatorna műsorvezetője Harry Gration, aki röviddel egykori műsorának pénteki adása előtt hunyt el.

Link másolása

hirdetés

Csak pillanatokig bírta könnyek nélkül Amy Garcia pénteken, amikor élő adásban jelentette be kollégája halálhírét - írja a LADbible. Harry Gration 1982 és 2020 között vezette a BBC Look North című műsorát, az utolsó években már Garciával közösen.

Garcia zokogva jelentette be, hogy a 71 éves műsorvezető váratlanul meghalt. A rövid bejelentkezésből kiderült az is, hogy a soron következő műsorban tisztelegnek majd órákkal korábban elhunyt barátjuk és kollégájuk emléke előtt, egyúttal támogatásukról biztosította a gyászoló családtagokat.

A megható, angol nyelvű felvételt itt lehet megnézni:

A műsorvezető később a Twitteren emlékezett meg barátjáról. A tweetben megköszönte a rajongók támogatását, majd hosszan méltatta a veterán műsorvezetőt, akivel élete álma volt együtt dolgozni, aki idővel a mentora, de leginkább a barátja lett. Gration 2020. október 13-án jelentette be visszavonulását, nyolc nappal később vezette utolsó műsorát a csatornán.

hirdetés

A teljes posztot itt lehet elolvasni:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Egy médium több ezer km-ről mondta el, merre keressenek egy eltűnt férfit – Meg is találták, de már holtan
A médium azt mondja, kapcsolatba tudott lépni a férfival, aki arccal lefelé feküdt a vízben. A hatóságok nem vették komolyan, a helyiek viszont pont ilyen helyzetben találták meg az elhunytat.

Link másolása

hirdetés

Megtalálták egy eltűnt férfi holtestét Angliában, miután egy médium több ezer kilométer távolságból elmondta, hol keressék – írja a Sun.

A 27 éves Alex Holland tavaly november végén tűnt el szülei családi házából az Anglia délkeleti részében fekvő Kentből. Miután a hatóságok nem jutottak közelebb a férfi megtalálásához, januárban édesanyja beszélt egy több mint 7000 km-re, Floridában élő médiummal, aki azt állította, tudja, hol van a fia.

A médiumnak állítása szerint sikerült kapcsolatba lépni a férfi szellemével, és látta, hogy arccal lefelé fekszik a vízben.

A médium térképeket is átadott a rendőrségnek, hogy pontosan merre keressék a férfit. A rokonai szerint azonban a hatóságok nem vették komolyan a nőt, aki azt is állította, hogy három ember gyilkolta meg a férfit.

A férfi holttestét végül helyiek találták meg, a Sun szerint arccal lefelé a vízben.

A halál pontos okát boncolás után sem sikerült kideríteniük, a férfi szervezetében kis mennyiségű alkoholt és kokaint találtak, de ez a szakértő szerint nem valószínű, hogy jelentős szerepet játszott a halálában.

hirdetés

Az édesanyja elmondta, hogy

fiát a vízben találták meg, de a tüdeje nem telt meg vízzel, ezért arra gyanakszik, hogy meggyilkolták.

A rendőrség szerint egyelőre nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot, de az édesanya panasza nyomán tovább nyomoznak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Videó: szexi fehérneműben akarta meglepni a férjét, kínos meglepetés érte a kocsiban
Az amerikai nő izgatottan ugrott be párja mellé az új autójukba, ám arra nem számított, hogy a hátsó ülésen is ül valaki.

Link másolása

hirdetés

Rendkívül kellemetlen pillanatokat élt át egy amerikai nő, aki szexi meglepetést szánt a férjének, de kínosan sült el - számolt be róla a Sassy.

Mackenzie Lynn Smith úgy döntött, hogy egy szexi, fekete, csipkés fehérneműben megy ki a párjához, aki a kocsiban ült a házuk előtt, és le is videózta, mire készül. Sietve lopakodott ki a garázsból, nehogy a szomszédok meglássák dögös szettjében. Amikor behuppant az autójuk anyósülésére, a kormány mögött ülő férje alaposan megdöbbent - de nem kifejezetten a felesége látványa miatt.

Amikor a nő rákérdez, hogy miért vág ilyen fejet, a hátsó ülésről megszólalt a férfi nagymamája: „Helló, édesem!”

Bár a lesokkolt feleség nem videózta le az idős hölgyet, azt hallani lehet a felvételen, hogy a néni azt mondja neki, hogy csinosan néz ki. A férj pedig ezután megmagyarázta, hogy a mamája azért ül ott, mert meg akarta nézni az új autójukat. A nő erre csak annyit tudott kinyögni meglepetten, hogy "ó, oké", majd abbahagyta a kamerázást.

Mackenzie videóját már majdnem 18 milliószor nézték meg a TikTokon, több mint 2,8 millió lájkot kapott. Sokan azt írták, hogy nagyon aranyos volt a nagymama reakciója, de el tudják képzelni, mit érezhetett az unoka és a felesége. „Istenem, én biztosan elrohantam volna, bebújtam volna a takaró alá, és elő se jöttem volna egy hétig” – írta valaki.

Többen kételkedtek abban, hogy ez a szituáció valóban megtörtént, és arra gyanakodtak, hogy megrendezett jelenetet láthatunk, de mások szerint a férj reakciója annyira őszinte, hogy ezt nem lehetett eljátszani.

Sokan azt kommentelték, hogy a férfi arckifejezése arra utal, hogy alig tudta visszatartani a sírást szégyenében.

hirdetés
@kenzielynnsmith I am so embarassed .. ? #fyp ♬ original sound - Mackenzie Lynn


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Megcsúszott a szenteltvízen és dobott egy hátast mise közben Kirill pátriárka
Twitteren terjed a videó, ami megörökítette a szerencsétlen balesetet. Az esés után nem sokkal már a főpap is csak nevetett rajta.

Link másolása

hirdetés

Az ortodox egyház feje, a Kirill pátriárka éppen egy templomot szentelt fel a fekete-tengeri Novorosszijszk városában, amikor megcsúszott a szentelvizen és elesett. Az esetről több felvétel is készült, amelyek azonnal terjedni kezdtek a közösségi médiában.

Hamar a segítségére siettek, és a szerencsétlen baleset után nem sokkal kutya baja sem volt a pátriárkának.

hirdetés
„Nem jelent semmit, hogy elestem. A padló csodálatos, annyira ragyog és sima, hogy magadat is látod benne. De ha víz fröccsen rá, akkor is, ha az szenteltvíz, a fizika törvényei lépnek életbe”

– mondta a pátriárka.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: