News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Kétévesen egyedül küldik bevásárolni a japán gyerekeket szüleik – Az új netflixes valóságshow sokakat megdöbbentett

Az Old Enough című műsorban 5 év alatti kisgyerekek teljesen egyedül használják a tömegközlekedést és végzik a felnőttek mindennapi feladatait.

Link másolása

hirdetés

A Netflix műsorkínálatában már világszerte megtekinthető az Old Enough című japán valóságshow, amely kisgyerekek életét követi nyomon. A szülők már kétéves gyerekeket is elküldenek egyedül bevásárolni vagy ebédet vitetnek velük az apuka munkahelyére. A műsort páran viccesnek találták, de többen teljesen kiakadtak és gyerekbántalmazásnak titulálták.

Az Old Enough forgatása 2013-ban ért véget, de az első felvétel 2008-ban készült, ahol a kétéves Hiroki egyedül indul bevásárolni az egy kilométerre lévő szupermarketbe.

A megdöbbentő epizódban, amelynek címe "Az első megbízatásom", a kétéves gyerek büszkén integet anyukájának, majd teljesen egyedül nekivág az útnak. A boltban ki is szolgálták, ami után hősiesen hazatér. Egy másik részben a kisgyermekek a tömegközlekedést használják, segítenek szüleik vállalkozásaiban és ügyeket intéznek, miközben a háttérben vidám zene szól.

A hároméves Koiki még azt is megmutatja, ahogy az apukájának ebédet viszi a munkahelyére, 1,2 km távolságra, szintén teljesen önállóan.

A Twitteren ezután elindult a kommentháború. Egyesek szerint nagyon ügyesek ezek a gyerekek, döbbenten nézik, milyen jól csinálják feladataikat.

„Kérlek, menjetek és nézzétek meg az Old Enough-ot a Netflixen! Annyira aranyos! Ezek a kicsik annyira felelősségteljesek”

- írta egy Twitter-felhasználó.

Míg mások lemondták a Netflix-előfizetésüket a japán valóságshow miatt.

hirdetés
„Oké, hivatalosan is vlgeztem a Netflixszel. Határozatlan időre felfüggesztem az előfizetésem, majd inkább letöltöm Kanye West következő dokumentumfilmjét.”

Voltak, akik viszont nagyon megosztottnak tűntek a témában:

„Most néztem meg az Old Enough-ot a Netflixen, és nem tudom eldönteni, hogy ez gyerekbántalmazás, vagy igazán jó szülői magatartás.”

A The Sun szerint felröppentek a hírek arról, hogy készül a sorozat brit változata, de a gyermekpszichológus, Dr. Alison McClymont nagyon ellenzi a tervet.

„Nem, nem, nem! Ez kizsákmányoló és veszélyes, még soha nem hallottam, hogy bárki is ésszerű alapnak találta volna egy kisgyerek terrorizálását egy tévéműsorhoz. Határozottan nem értek egyet ezzel az ötlettel. Komoly traumát okozhat egy gyereknek, ha túlélési üzemmódba kényszerítik.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kilógott a pénisze az olasz tízpróbázónak futás közben, a kezével próbálta menteni a helyzetet
Alberto Nonino végül utolsóként ért célba a 400 méteres futáson.

Link másolása

hirdetés

Igen kínos helyzetbe került egy olasz sportoló a kolumbiai Caliban rendezett U20-as atlétikai-világbajnokság tízpróba számában szombaton. A Daily Mail beszámolója szerint Alberto Nonino bár jól rajtolt a 400 méteres futásban, a táv közepe felé komoly problémája akadt.

Mivel a 18 éves versenyző

elfelejtett alsónadrágot húzni, ezért a nemi szerve kilógott a nadrágjából futás közben.

A közvetítés távoli képein is kivehető, ahogy Nonino a kezével próbálja megregulázni a szabadon lengedező hímtagot. Ez azonban annyira lekötötte a sportolót, hogy végül utolsóként haladt át a célvonalon, 51,57 másodperces idővel.

A fiatal sportoló később azt írta az Instagramon, hogy az eset „nyilvánvalóan baleset volt”, és most már próbál nevetni az egészen, de a verseny után szörnyen érezte magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: