FELFEDEZŐ

Két úttörő srác vízszűrővel teszi ihatóvá az ihatatlanul olcsó vodkákat

Retteghetnek a méregdrága vodkagyártók.

Link másolása

Szerda délután a munkahelyeden ülve azon agyalsz, hogy de jó lenne a kemény nap után az otthon melegében (már aki megteheti, hogy fűt), vagy éppen a fűtést kompenzálva egy jó vodkát szürcsölgetni? De aztán jön a sokkoló felismerés, hogy hamarosan megkapod az első emelt összegű gázszámlát, így most talán jobb, ha nem költesz drága alkoholos italra. Szerencsére két tiktoker megoldást talált a problémára, akik állításuk szerint a legolcsóbb vodkából is minőségi nedűt varázsolnak egy olcsó trükknek köszönhetően.

Ehhez pedig nem kell más, mint egy néhány ezer forintos vízszűrő kancsó. Bár elsőre nem tűnik az évszázad ötletének, hogy a vodkát átszűrjük, félő, hogy így is a legolcsóbb vodka ízét hagyja maga után az eszközben. De egyszer élünk, ráadásul bátraké a szerencse!

Néhány égetően fontos kérdést azért már az elején tisztáznánk: nem, nem leszel kevésbé részeg, ha leszűröd az olcsó vodkát, mivel az alkohol nem fog fennakadni a szűrőn. És ugyanolyan másnapos leszel tőle, ha sokat iszol belőle.

De akkor mire lehet jó a vízszűrő segítségül hívása? A két srác szerint, mivel az olcsó vodkákban jóval több a szennyeződés a nem túl acélos lepárlási folyamatnak, illetve a kevesebb összetevőnek köszönhetően, borzalmas ízzel és szaggal szembesülhetünk ivása során.

Ha hihetünk a két úttörőnek, akkor ez már a múlté, ugyanis a vízszűrő szénszűrőjén sok ilyen szennyeződés fennakad, amitől az íze és a szaga is lényegesen jobb lesz a vodkának.

@callmebelly you brita get yourself a brita ? #lifehack #lofehacks #brita ♬ Famous piano songs for comedy and cooking programs - moshimo sound design

És a legjobb az egészben, hogy az alkoholok többsége kompatibilis a vízszűrővel, így más szeszesitalokkal is működhet a dolog. Ha esetleg kipróbáltad mindenképpen írd meg nekünk a tapasztalataidat ezzel kapcsolatban! De azért azt se felejtsd: alkoholt mindig csak mértékkel!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Megölte a hasonmását, hogy eljátssza a saját halálát – még a szülei is azt hitték, hogy az ő holtteste van a kocsiban
A német szépségblogger egy hozzá megszólalásig hasonló nőt ölt meg, hogy elrejtőzzön a családi viták elől.

Link másolása

Shahraban K a gyanú szerint megkéselt egy szépségbloggert, akit az Instagramon talált meg. Az 50 késszúrás következtében a lány azonnal meghalt.

Khadidját még 2022 augusztusában csalták lépre a németországi Ingolstadtban. A 24 éves német-iraki Shahraban maga is szépségblogger, és megpróbálta azt a látszatot kelteni, mintha ő halt volna meg a támadásban, miközben Khadidja holttestét a Mercedesében hagyta. Valószínűleg volt egy tettestársa is a gyilkosságnál, Sheqir K-nek hívják.

Állítólag még a nő szülei is azt hitték, hogy a holttest az övé, amikor felkérték őket, hogy azonosítsák. Aztán a boncolás már erős kétségeket vetett fel.

A német sajtó „doppelgänger-gyilkosságnak” nevezte a szokatlan esetet, és a bíróság előtt most már Shahraban K-t és Sheqir K-t Khadidja O meggyilkolásával vádolják.

Veronika Grieser, az ingolstadti ügyészség munkatársa a Bild című német lapnak elmondta: "Feltételezhető, hogy belső családi viták miatt akart elrejtőzni, és megrendezni saját halálát."

Shahraban akkoriban Münchenben élt, és hamis közösségimédia-profilokat hozott létre az Instagramon, hogy a rá hasonlító nőket találkozókra csábítsa. Így botlott végül a 23 éves Khadidjába, aki albán állampolgár volt, és alig 100 mérföldre lakott tőle.

Shahraban és 24 éves koszovói barátja, Sheqir az ügyészek szerint ajánlatot tettek Khadidjának szépségápolási termékekkel kapcsolatban, és megszervezték, hogy találkozzanak Ingolstadtban.

A pár itt autóba tuszkolta Khadidját, és a városon túli erdőbe hajtottak, ahol az ügyészek szerint több mint 50-szer megszúrták.

A rendőrség azóta több kést is talált a közelben, ahol Khadidja holttestét megtalálták, de még nem találták meg azt, amellyel megölték.

„A gyilkos fegyvert még mindig nem találtuk meg, de erős bizonyítékaink vannak. Az áldozat a késszúrásoktól halt meg, de az arca is súlyosan megsérült. Nagyon brutális látvány volt."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Fotókon a vasárnap esti látványos telihold
Sokan küldtetek remek képeket, ezekből válogattunk.

Link másolása

Vasárnap este telihold ragyogta be az eget. A tiszta időben sokakat megihletett a látvány. A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalunkon arra kértünk benneteket, hogy küldjetek fotókat róla.

Sok remek kép érkezett, ezekből válogattunk:

Pécs, Kiefer Béla
Mórágy, Flóris Boglárka
Sopron, Horváth Krisztina
Budapest, Nagy Gabriella
Kolozsvár, Tatár Tibor
Budapest, Németh Yoco
Vál, Nagy Ildikó
Miskolc, Hegyközi Lászlóné


Link másolása
KÖVESS MINKET: