Itt van Csernobil kézműves vodkája: nem radioaktív, és még finom is – tudósok főzték ki
A BBC egy londoni koktélbár mixerével meg is kóstoltatta, illetve koktélba kevertette az Atomikot, hogy kiderítsék, milyen íze van. A szakértő szerint inkább hasonlít gabonapárlatra, mint vodkára, mert
sokkal gyümölcsösebb íze van, és a rozst is lehet érezni benne.
Sam Armeye egy klasszikus vodka-Martinit készítene belőle, de pezsgőhöz is ajánlja.
Egyelőre csak egy üveg létezik belőle, de a tudóscsapat tervei szerint még idén elő tudnak állítani 500 üveggel, amelyet a Csernobilba érkező turisták vehetnek majd meg, a bevételből pedig a környék gazdaságát szeretnék támogatni, illetve a közösséget, akik még mindig szenvedik az atomkatasztrófa negatív következményeit.
Chernobyl Vodka. Not sure I’m brave enough. pic.twitter.com/lgg7MM7MRx
— Philip Serrell (@PhilipSerrell) August 8, 2019
Címkép: illusztráció (PxHere)