News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Gyermekkorunk popsztárjai, akik csak tátogtak

Milli Vanilliék esetét sokan ismerik, de nem csak ők „tátikáztak”. Hosszú a sor a Spice Girlstől Paula Abdulig.
Forrás: Tó-retró blog - szmo.hu
2021. november 03.


Link másolása

hirdetés
A régi, balatoni nyarak illata Pálma gumimatraccal és bambival, a SZOT üdülők strandján... Ezt mind újraélheted vagy megismerheted a Tó-retro blog írásaiból.

Tinikori lányszobám faláról nem hiányzott a jóképű Milli Vanilli duó posztere sem, a szexi hangon elsuttogott Girl You Know It's True számot pedig rongyosra hallgattam magnókazettán. Fogalmam sem volt, hogy a slágert nem is Robert Pilatus és Fab Morvan énekli, hanem egy John Davis nevű énekes. De úgy tűnik, hogy nemcsak én voltam sikeresen átejtve úgy harminc évvel ezelőtt, hanem a szakma is, hiszen a duó 1990-ben még Grammy díjat is nyert a dallal, sőt ők voltak az egyetlenek, akik az MTV Music Award-on nem élőben, hanem playback-ről tátoghattak.

Tehát a fiúk valójában semmilyen hangot nem adtak ki soha egyetlen koncerten vagy lemezfelvételen sem. Köszönhetően Frank Farian német dalszerző és producer cselszövésének, aki bizony nem átallott a csinos fiúk mögé ehhez illő jó énekeseket szerződtetni, mint például a fent említett Davis vagy Brad Howell, illetve Ray Horton.

Sőt előfordult olyan lemezfelvétel is, amikor egy tucat ember hangját keverték egybe a siker reményében.

Ebből is látható, hogy a lányszíveket megdobogtató duó inkább a színpadi összképet javította, mintsem a zenei hangzást.

Mikor ez az egész ügy kiderült, óriási botrány lett, és a Milli Vanilli csillagának leáldozott, hiába próbáltak például a dalokat eredetileg jegyző énekesek még egy bőrt lehúzni a projektről, és Real Milli Vanilli néven lemezt kiadni, a rajongóknak hiányoztak a sármos arcok. A baj egyébként a kirakat fiúkat is elérte, olyannyira, hogy ehhez kapcsolják Rob 1998-as halálát is. Azt, hogy egyszerű túladagolás vagy öngyilkosság történhetett-e, máig vitatják.

hirdetés

De térjünk vissza a producerre, Frank Farianre, akinek a karrierjét szintén megtépázta az eset. Vajon hogyan juthatott eszébe az, hogy egy énekelni nem tudó, de igencsak tetszetős popduóval vág neki a zenepiacnak? Az ötlet nem volt újszerű, hiszen ő volt az, aki a Boney M-nél hasonló svindlibe keveredett, de akkor a botrány elmaradt.

A 70-es évek egyik legsikeresebb diszkócsapatában ugyanis a frontember, Bobby Farrell hangja szintén nem tetszett a producernek, így úgy döntött, hogy inkább ő felénekli a dalokat.

A különös hangcsere végül csak akkor derült ki, amikor a Boney M feloszlott, és Bobby Farrell megpróbált önállóan, a saját hangján érvényesülni. Ha belehallgatunk Farrell később kiadott dalaiba, nem is lepődünk meg a Farian döntésén. Mindenesetre, amit a 70-es években a producer simán megtehetett a Boney M-mel, azt már a 80-as évek végén nem ismételhette meg gond nélkül a Milli Vanillivel.

De nem ő volt az egyetlen zenei mogul a XX. század végén, akinek a tevékenységét ilyesfajta botrányok tarkították. Szintén a 90-es évek egyik ikonikus sztárja volt Paula Abdul, akiről hasonló pletykák keringtek. A sztori ott kezdődött, hogy

Paula soha nem adott élő koncertet és még a New Kids On The Blockkal közös turnéját is lemondta arra hivatkozva, hogy nem tud egyszerre táncolni és énekelni, nincs meg hozzá a fizikai állóképessége.

A rosszmájúk szerint Abdul kiválóan táncolt, viszont annál rosszabbul énekelt. Ezután jött egy újabb botrány a Forever Your Girl album megjelenésével, hiszen a produkcióban közreműködő háttérénekes, Yvette Marine több millió dolláros pert indított az énekesnő és a lemezt kiadó Virgin Records ellen.

Yvette azt állította, hogy a lemezen az ő hangját és Abdul hangját olyannyira összekeverték elektronikusan, hogy az már félrevezette a közönséget. A pert egyébként Yvett Marine elvesztette, de Abdul továbbra sem szólalt meg élőben a koncerteken.

Úgy tűnik, hogy a 90-es évek a zenei csalásokról szóltak.

Ki gondolná, hogy bizony az egyik leghíresebb Spice Girls tag, Victoria Beckham is inkább csak népszerű volt, mintsem jó énekes. Pár évvel ezelőtt ő maga ismerte el, hogy a koncerteken a legtöbbször az ő mikrofonját kikapcsolták, hogy nehogy elrontsa az összhangzást.

Arról azonban nem tudni, hogy a Spice Girls albumokon az egyébként igen csekély számú szólója kinek a hangján szólalhatott meg anno. Az biztos, hogy a producerek nemigen szerették Posh Spice-t, mivel énekelni kevésbé tudott, és az egyénisége sem volt elég őrült a hírnévhez.

Ezt némiképpen tompította szerelmi élete az egyik leghíresebb angol focistával, hiszen ez is nagyon jó muníciót adott a bulvármédiának. Akkor még senki sem sejtette, hogy David Beckham feleségeként a 2020-as évekre ő lesz az egyetlen a sikeres lánycsapatból, aki még mindig megjelenik a címlapokon.

Ma már a XXI. században nem igazán lepődünk meg azon, ha egy hivatalos klipben vagy lemezen az előadó valamilyen feljavított űrbéli hangon szólal meg, hiszen számítógéppel a leghamisabb dallamból is tökéleteset lehet varázsolni. De pár évtizeddel korábban senki sem gondolta, hogy az agyonsztárolt popikonok egy része még fürdőszobai zuhanyénekesnek sem menne el....

Szerintetek megbocsátható, ha egy popsztár csak a külseje és a mozgása miatt lesz híres, de nem tud énekelni? Írjátok meg kommentben!

Ha a múlt században imádtál a Balatonnál nyaralni vagy szeretnéd tudni, hogyan nyaraltak a szüleid, neked írták a Tó-retró blogot. Ha pedig szeretnél visszaemlékezni a 70-es és 80-as évekre és vannak fotóid, amiket szívesen megosztanál, csatlakozz a Retró Insta csoporthoz!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Havi 13 milliót keres egy férfi azzal, hogy bárki, bármikor és bárhogyan felébresztheti
Igaz, hogy keveset alszik, de annál többet keres a 28 éves profi ébredő. Júniusban még több bevételre számít, mint a legutóbbi hónapban.

Link másolása

hirdetés

Havonta 28 ezer fontot, vagyis közel 13 millió forintot keres azzal egy ausztrál férfi, hogy teljesen váratlan pillanatokban bárki felébresztheti, írja a Mirror.

Jakey Boehm hálószobája felett bárki átveheti az irányítást az éjszaka tetszőleges pontján, majd egy kiválasztott dallal és fényhatások kíséretében felkeltheti az édesdeden szunyókáló férfit.

A profi ébredő még egy olyan karkötőt is beszerzett, ami aktiválás után addig rezeg, amíg fel nem kel a viselője.

Boehm ébredéseit a TikTokon már félmilliónál is többen követik. Egyik legnépszerűbb videójában egy felfújható baba, egy buborékfújó és egy gyerekdal veri ki az álmot a 28 éves férfi szeméből:

@jakeyboehm

Control my room join the live ♬ original sound - Jakey - Interactive Sleep ?

A férfi folyamatosan újabb és újabb ébresztőelemeket vásárol a hálószobába. Így aki jobb híján egy kicsit szeretné megzavarni az álmát, már kedvére válogathat a 20 hangeffekt, a buborékfújó, a lézershow és a felfújható gumibaba kombinációjából.

hirdetés
Boehm ébresztőshowja minden este hét órán keresztül tart. Elmondása szerint ilyenkor általában 10-15 másodpercenként érkezik egy újabb ébresztés.

A férfi az ötletével májusban nagyjából 13 millió forintot keresett, de számításai szerint ebben a hónapban még ennél is több üti a markát az álmatlanságért.

Bár a férfi pihenési szokásait alaposan megváltoztatta a különös karrier, az egyre gyarapodó bevételek miatt egy percig sem bánta meg, hogy profi ébredő lett. Épp ellenkezőleg: Boehm a közeljövőben további kegyetlen ébresztőholmik beszerzését tervezi.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Betiltották a kakilást egy munkahelyi vécében az emeleten dolgozók érdekében
A pisilés rendben van, de a nagydologgal azért kell az emeletre menni, hogy a kellemetlen szag ne zavarja az iroda többi dolgozóját.

Link másolása

hirdetés

A Redditen kötött ki az a cetli, amit egy munkahelyi vécé ajtajára ragasztott ki az irodavezető, írja a Daily Star.

A néhány soros, angol nyelvű üzenetben felhívják a figyelmet arra, hogy a jövőben a mellékhelyiséget csak pisilésre lehet használni. Majd azt kéri, hogy az új szabály betartásával a kollégák tartsák tiszteletben az irodában dolgozó többi embert.

Egyúttal az emeleti és melléképületben található mosdókat ajánlja azoknak, akik nem bírnák ki a munkaidő végéig a nagydologgal. A szokatlan üzenetet pedig egy vidám, kacsintó kakival nyomatékosítják.

A mindig heves redditezők most sem okoztak csalódást, és alaposan eligazították at irodai kakilást megreformáló cetliírót. Akad olyan kommentelő, aki szerint a helyzetre a szellőztetés vagy egy ventilátor megoldást jelenthet. Másvalaki szerint pedig a kollégákra kell bízni, hogy tartsák rendben maguk után az illemhelyet.

A legradikálisabb azonban az a hozzászóló volt, akinek innentől kezdve az lenne a célkitűzése, hogy minden áldott nap különlegesen büdös széklettel örvendeztesse meg a főnökét. Míg másvalaki inkább nem menne el ébredés után otthon a vécére, hanem megvárná ezzel, amíg beér a munkahelyére.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Videó: magyar energiaitalt iszik egy ukrán katona, miközben mögötte lövöldözik egy rakéta-sorozatvető
A felvétel alatt pedig az AC/DC Highway to hell című száma szól.

Link másolása

hirdetés

Érdekes videó került fel a TpyxaNews Twitter-oldalára, szúrta ki az rtl.hu.

A rövid felvételen az látható, hogy egy ukrán katona egy magyar energiaitalt kortyolgat, miközben a háttérben egy rakéta-sorozatvető orosz célpontokra lő.

Azt, hogy a videót poénnak szánták az is jelzi, hogy alatta az AC/DC zenekar Highway to hell (Országút a pokolba) című száma szól.

Ez egyrészt utal a felvételen látható energiaital márkájára, másrészt pedig valószínűleg arra a helyre, ahová az oroszokat küldik a rakéták.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„A padló csúszik!” táblát tettek az inkontinenciában szenvedő nő mellé a boltban, miután nem engedték be a mosdóba
Az angol anyát megdöbbentette, hogy az üzlet dolgozói hűvösen viselkedtek vele, és semmilyen segítséget nem nyújtottak neki. Panaszt is tett a cégnél, amely bocsánatot kért a történtek miatt.

Link másolása

hirdetés

Megalázó élményben volt része egy angol nőnek: nem engedték meg egy ruhaüzletben, hogy használja a mosdót, ezért maga alá vizelt – számolt be róla a Mirror.

Bianca Artwell Rugby városában, egy üzletközpontban található River Island boltba tért be, hogy visszavigyen egy pár gyerekcipőt, ami nem lett jó a hároméves kislányára. Ám épphogy belépett az üzletbe, érezte, hogy pisilnie kell. Ez pedig azért volt probléma számára, mert funkcionális neurológiai rendellenességben szenved, ami inkontinenciát okoz nála, vagyis nem tudja visszatartani a vizeletét. Azonnal szólt is egy dolgozónak, hogy szeretné használni a mosdót, el is mondta, hogy miért sürgős neki, de hiába. Az alkalmazott az üzleti szabályzatukra hivatkozva nem engedte be a vécébe.

A 30 éves nő ezután az üzletvezetőhöz fordult, de nála sem járt sikerrel. Azt mondták neki, hogy menjen az út túloldalán lévő kávézóba, de erre már nem volt ideje. Ahogy elindult kifelé az üzletből, maga alá vizelt. Ha ez nem lett volna még elég, a dolgozók ahelyett, hogy segítettek volna neki, kitettek mellé egy "A padló csúszik" táblát.

„A vizelettócsámban állva bocsánatot kértem a dolgozóktól a balesetem miatt. Csak bámultak rám, az éppen távozóban lévő üzletvezető pedig csak annyit mondott nekik, hogy tegyék ki a táblát. Ott álltam lefagyva a teljes rémülettől. Az egyik alkalmazott odajött, de ahelyett, hogy felajánlotta volna a segítségét, csak letette mellém a táblát és elment. Döbbentem álltam ott. Azt hittem, biztos visszajön még, de nem, folytatta a beszélgetést a kollégáival.

Az üzletvezető pedig egyszerűen elment mellettem, épp csak rám pillantott. Amikor más vásárlók is bejöttek a boltba, és elmentek mellettem, nyilvánvalóvá vált, hogy ezt a problémát nekem kell megoldani, mert a dolzoók semmilyen módon nem fognak segíteni” – mesélte a szégyenében hagyott nő.

Felhívta két barátját, akik azonnal a segítségére siettek. Egy másik boltba mentek, hogy tiszta ruhát és tisztálkodószereket vegyenek neki. Bianca azonban nem felejtette el azt a bánásmódot, amiben részesült a River Islandben, ezért panaszt nyújtott be a céghez, követelve, hogy a dolgozók viselkedjenek emberségesebben a vásárlókkal.

hirdetés
„Soha életemben nem bántak még ilyen hűvösen velem. Otthagytak egy bolt bejáratánál egy táblával, amely arra készteti az embereket, hogy megbámuljanak, mindenféle segítség nélkül.”

A történtek után az üzlet új ruhákat ajánlott neki, de Bianca ezt nem volt hajlandó elfogadni. A River Island végül bocsánatot kért a nőtől, és azt közölték, felülvizsgálják az irányelveiket és az eljárásaikat annak érdekében, hogy minden vásárló komfortosan érezhesse magát a boltjaikban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: