Forradalmi újítás jön: a kóla és a kakaó sem árthat majd az Apple új billentyűzeteinek
Forradalmi újításra készül az Apple. Olyan szabadalmat nyújtott be az Egyesült Államok szabadalmi hivatalához, amelynek célja, hogy megvédje a rendkívül kifinomult és érzékeny billentyűzeteket a szennyeződésektől – írja a The Verge.
A főleg MacBook Air és Pro notebookokra vonatkozó fejlesztés megakadályozhatja, hogy a rájuk kerülő szilárd és folyékony szennyeződések (mint például a kakaó, kóla, más cukros üdítők) ne tegyenek kárt a mechanikában, elektronikában.
A március 8-án közzétett szabadalom alapvetően kétféle módszert ír le a szennyeződések távoltartására: az egyik légmentesen zárja a műanyag billentyű alatti teret, a másik egy membrán segítségével minden leütésre levegőt pumpálna a billentyű köré, kifúvatva ezzel az odakerült szennyeződést.
A dokumentációból kiderül, hogy a fejlesztés nem új: az Apple 2016. szeptember 8-án nyújtotta be a szabadalmat, amit most tettek közzé. Ez alapján elképzelhető, hogy annyira nem sietnek az ötlet kifejlesztésével, pedig minden bizonnyal sokan várják már, hogy ne egy véletlen baleset miatt kelljen rengeteg pénzt kifizetni a leöntött, leevett MacBookokért.
Forrás: Index, fotó: Pixabay