News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Egy anyuka mindkét gyerekének ugyanazt a nevet akarja adni, de fél, hogy megutálják érte

A nő elég vegyes hozzászólásokat kapott az ötletre.

Link másolása

hirdetés

Érdekes bejegyzés születetett egy anyukáknak szóló blogon. Egy várandós anyuka második fiát ugyanarra a névre kereszteli, mint az elsőt - de nagyon aggódik, hogy mindketten utálni fogják - írja a Mirror.

Az anyuka szorosan kötődik a névhez. Újszülött fiának első keresztnévként az idősebb fiú második keresztnevét szeretné adni. A Mumsnet blogon megkérdezte más szülők véleményét a dilemmájáról. Voltak, akik szerint ez így teljesen rendben van.

„Beszélgettem egy barátnőmmel, aki szerint ez rendben van, mivel a harmadik neveket nem nagyon használják.”

„Érdekelne ez bárkit is, és szerinted magukat a fiúkat is zavarná, ha idősebbek lennének?”

Egyes felhasználók szerint ez csak lustaság, míg mások egyetértettek azzal, hogy van értelme.

Az egyik Mumsnet felhasználó írta:

hirdetés
„Kate Middleton Louis fiánál ezt tette. Én személy szerint megpróbálnék minden gyereknek saját nevet találni, de nem hiszem, hogy ez egy hatalmas probléma.”

Voltak azonban olyan szülők, akik teljesen ellenezték az ötletet.

„Mintha nem lett volna idejük egy új név kitalálására, ezért csak az 1. fiú egyik befutó nevét újrahasznosították”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
„Reggel még nem tudtuk, hogy akkor látjuk utoljára élve a lányunkat” – megszólalt egy édesapa, aki elvesztette a lányát a texasi lövöldözésben
A seriff azt reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb áldozat lesz, hanem most végre történik valami a laza fegyvertartási szabályokkal.

Link másolása

hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy 18 éves fiatal megölt 19 gyereket és 2 tanárt egy texasi iskolában. Az egyik meggyilkolt lány apja, Felix Rubio seriff most megszólalt – írja a Metro.

"Reggel, amikor elvittük az iskolába, mondtuk neki hogy szeretjük és hogy délután jövünk érte. Nem tudtuk, hogy ez egy végleges búcsú lesz"

– mondta Rubio. Lexi, a lányuk kitűnő tanuló volt, a halála előtt nem sokkal készítettek is egy közös családi képet, amin a kislány a jeles bizonyítványát tartotta.

A férfi nagyon reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb szám lesz, hanem most tényleg történik valami az USA fegyvertartási szabályait illetően. Seriffként is úgy gondolja, hogy elég volt az erőszakból és a fegyverekből.

A lap azt is megemlítette, hogy Amerikában ez volt idén a 212-ik ilyen jellegű lövöldözés, és még az év felénél sem járunk.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
FELFEDEZŐ
Egy lehúzott vécé miatt késett hat órát a Ryanair egyik járata
Dublinból Amszterdamba indultak volna, de az utazást elmosta a szennyvíz.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. május 26.


Link másolása

hirdetés

Gondok adódtak a Ryanair egyik, Dublinból Amszterdamba tartó járatán, mert egy utas lehúzott egy olyan WC-t, aminek csöve el volt repedve – adja hírül a DublinLive-ra hivatkozva a Blikk.

Egy utas elmondása szerint hat órás késést és káoszt okozott az öblítés, sokan emiatt lemaradtak a Dublinból Nápolyba tartó különjáratukról.

Az FR3104-es járatnak 15:30-kor kellett volna indulnia a dublini repülőtérről az amszterdami Schiphol repülőtérre, de a várt egy óra és tíz perces út hamarosan hatórásba torkollott, és az utasok helyi idő szerint csak 23 óra után érkeztek meg Hollandiába.

Egy utas beszámolója szerint

„amikor az aszfalton ragadtunk, és nem engedtek fel a fedélzetre, kezdett kicsit gyanús lenni a dolog. Végül az utasok 15:45 körül szálltak fel, és a repülőgép a pilóta figyelmeztető üzenete előtt kezdett kigurulni. A kapitány végül jelezte, hogy a mellékhelyiségek nem működnek a fedélzeten”.

Körülbelül 20 percig ültek a gépen, miközben a pilóta folyamatosan közölte az információkat: kívülről próbálták megjavítani a csövet, majd végül leszállították az utasokat.

hirdetés

Az új járatnak 18:20-kor kellett volna felszállnia, ami végül 19:20-ra csúszott, mert állítólag nem érkezett meg cseregép – írja a lap.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„dsadsadasd” – írta a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a Facebookon, poénkodva reagálták le
Azt írták, spontán kísérlet volt a furcsa bejegyzés, amely ugyan csak 9 percig volt elérhető, de sokan látták.

Link másolása

hirdetés

Furcsa bejegyzés jelent meg szerda este a Nemzeti Kibervédelmi Intézet Facebook-oldalán.

Posztjukban csak ennyi állt: dsadsadasd.

Vélhetően csak véletlenül került ki egy ilyen bejegyzés, nem sokkal később törölték is. Addigra azonban már sokan látták, így végül egy reakcióposztot is közzétettek, amiben igyekeztek viccesen lereagálni a bakit.

"9 perc - 41 reakció - 15 hozzászólás: köszönjük, hogy részt vettetek a spontán kísérletünkben. Az FB technikai hibájából generálódott posztunknak köszönhetően meggyőződhettünk róla, hogy figyeltek ránk. Köszönjük a segítő szándékú jelzéseket, külön hálásak vagyunk a figyelmetekért. Maradjon ez így az érdemi posztok esetén is!"

- írták.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Ezen a szigeten a lakosság 10 százaléka csak fekete-fehérben lát
Több száz évvel ezelőtt mindössze húszan maradtak életben a szigeten egy tájfun miatt. A belterjesség miatt igen elterjedté vált náluk a ritka betegség.
Címkép: Google Maps - szmo.hu
2022. május 26.


Link másolása

hirdetés

A színtévesztés egy viszonylag ritka betegség. Az európai emberek leszármazottainál a vörös-zöld színtévesztés csak 8 százalékban fordul elő férfiaknál, és 0,5 százalékban nőknél – írja az IFL Science.

Viszont Pigneapon a lakosság 10 százaléka egy sokkal ritkább betegségben szenved, mégpedig a teljes színvakságban. Ők feketén, fehéren és szürkén látják a világot.

Ennek az oka, hogy teljesen hiányoznak a színérzékelőik. A betegséget egyébként gyakran kíséri fényérzékenység és tompa látás is. A teljes színvakság egyébként 30 ezerből csak egy embert érint világszerte, míg a szigeten 10-ből 1-et, tehát a lakosság 10 százalékát.

Ez oda vezethető vissza, hogy egy 1775-ös tájfun miatt mindössze húsz ember maradt életben a szigeten, köztük a király is, aki hordozta a teljes színvakságot okozó gént. Mivel kevesen maradtak, belterjessé váltak, a király pedig több utódot is nemzett, akiknél előjött a betegség. Ennek a mai napig látszik a hatása a sziget lakosságán, így fordulhat elő, hogy náluk sokkal nagyobb arányban van jelen a teljes színvakság.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: