News here
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

Kártyás fizetés az éjszakában: teszteltük, mire megy, aki készpénz nélkül indul el bulizni

Bár hivatalosan már majdnem mindenhol kötelező biztosítani a lehetőséget, továbbra sem kell nagyítóval keresni azokat a helyeket, ahol nem fizethetünk kártyával. Utánajártunk, mi az oka ennek.

Link másolása

hirdetés

2022-ben kevés idegesítőbb dolog érheti az embert annál, mintha valahol a fizetés előtt közlik vele, hogy sajnos ők kizárólag készpénzt fogadnak el. Különösen igaz ez annak fényében, hogy a koronavírus-járvány még az eddiginél is jobban arra ösztönözte a kereskedőket, hogy az érintésmentes fizetési megoldásokat részesítsék előnyben.

Ma már alig találni olyan embert, akinek ne lapulna érintéses bankkártya a zsebében – nem is beszélve az egyéb digitális fizetési megoldásokról, mint az okostelefon vagy okosóra használata.

Ezért különösen érthetetlen, amikor az ember hiába venné elő a kártyáját, végül kénytelen a jó öreg apróhoz és papírpénzhez nyúlni. Már ha épp van nála.

A húszas, harmincas generáció jelentős része ugyanis már szinte soha nem hord magánál készpénzt, annyira megszokta, hogy gyakorlatilag mindenhol lehetőség van kártyás fizetésre.

Kivételek persze még most is akadnak. Korábbi cikkünkben azt néztük meg, milyen lehetőségeink vannak Budapest belső kerületeiben a napközben igénybe vehető szolgáltatásoknál, például egy barber shopban, pékségben, vagy könyvtárban.

Ezúttal pedig nyakunkba vettük az éjszakát: több kocsmát és szórakozóhelyet is felkerestünk, hogy kiderüljön, le lehet-e hozni manapság egy szombat esti bulit készpénz használata nélkül.

hirdetés
A főnök nem hajlandó bevezetni

Első állomásunk egy népszerű cseh söröző a Nyugati pályaudvartól nem messze. Este 7 óra körül érünk oda, de gyakorlatilag teljesen tömve van, be se férünk. Igaz, nem vesztünk semmit, mivel kérdésünkre, lehet-e kártyával fizetni, a pultos lány sajnálkozva széttárja a karját.

Utána elmagyarázza, hogy a magas tranzakciós díjak miatt a hely tulajdonosa eddig mereven elzárkózott attól, hogy terminált szerezzen be. Elmondása szerint vendégeik nagy része visszatérő, ezért már jó előre készülnek készpénzzel, mielőtt beülnek hozzájuk.

Ugyanakkor van egy alternatív megoldás is, amit többek között OTP-s ügyfelek is igénybe vehetnek: ez az úgynevezett QR-kódos fizetés, aminek lényege, hogy a bank mobilapplikációjának segítségével ott helyben el lehet utalni a fogyasztás összegét, tehát voltaképpen ugyanott vagyunk, mintha kártyával fizettünk volna. És ennek a kereskedő oldalán bizonyos esetekben nincs költsége.

A semminél végül is jobb, de egyelőre közel sem mindenkinek elérhető. Ráadásul kérdés az is, hogy vásárlói / fogyasztói szemszögből mennyire rugalmas és kényelmes megoldás.

Van terminál, mégse használható

Következő állomásunk egy népszerű kerthelyiség a VI. kerület szívében, amelynek fedett része is van, így télen is nyitva tartanak.

Fizetni viszont ugyanúgy csak készpénzzel lehet, sőt, itt még a QR-kódos megoldás sem opció. Mentségükre szóljon, hogy nekik legalább van termináljuk, korábban egy ideig működött is, viszont már jó ideje nem tudják használni.

A pultosok elmondása szerint a térerővel van valamilyen gond, egyszerűen nem kap megfelelő jelet a gép, így hiába próbálkoznak, elutasít minden tranzakciót. Mindenkit próbálnak azzal hitegetni, hogy már keresik a megoldást a problémára, de emlékeink szerint már két éve is ugyanez volt a helyzet.

Folytatjuk túránkat a Bulinegyed felé, azon belül is az egyik fiatalok által kedvelt kocsmába a Kazinczy utca szomszédságában, melynek pincéjében időnként koncerteket is tartanak. Ahogy sorban állunk, fültanúi vagyunk a pultos egy véletlen elszólásának: „Készpénz? Ja, vagyis nálunk csak készpénzzel fizethetsz, szóval igen, az...”

Amikor ránk kerül a sor és megkérdezzük, nem tervezik-e terminál beszerzését, annál is inkább, mivel elvileg már kötelező, szűkszavúan annyit felel, hogy ő csak egy alkalmazott, ezzel kapcsolatban nem tud információt adni. Egyben felhívja a figyelmünket, hogy az utca túloldalán található egy bankautomata, ahol készpénzt vehetünk fel, ha nincs nálunk.

Ez is egy opció voltaképpen, de nem az igazi, hiszen a törvényben biztosított havi kétszeri lehetőségen felül a pénzfelvétel is tranzakciós díjjal jár. Na meg ki akar külön sétát tenni a pulttól, mikor már a sörét szürcsölné legszívesebben?

A nagy többség halad a korral

Bár eddig csupa olyan helyet említettünk, ahol beletört a bicskánk a kártyás fizetésbe, szerencsére manapság már inkább ezek tekinthetők a kivételnek, mint a szabálynak. Pozitív csalódás jóval többször ért bennünket.

Egyik törzshelyünkön, a Gozsdu Udvar közvetlen közelében található pincehelyiségben például hosszú évek óta lehet kártyával is fizetni. Kedvenc pultosunk elmondása szerint korábban náluk is gondot okozott, hogy nem mindig volt jel, de miután jelezték a problémát a szolgáltatónak, kicserélték a terminált egy korszerűbb változatra, azóta pedig mindig megbízhatóan üzemel.

Szükség is van rá, mivel összességében ma már a vendégek akár 60-70 százaléka is inkább a kártyás fizetést választja. A külföldiek esetében ez az arány még elsöprőbb: meghaladja a 90 százalékot.

A budai oldalra átkelve meglátogattunk egy olyan helyet is, ahol egészen tavaly nyárig nem lehetett kártyával fizetni, akkor azonban úgy döntöttek, engednek a nyomásnak.

Egyik pultosuk ezt azzal indokolta, hogy mivel kötelezővé tették, nem akarták, hogy büntetést szabjanak ki rájuk, emellett elég sokan hiányolták már korábban is ezt a lehetőséget.

Azóta náluk is nagyjából a vendégek 70 százaléka kártyázik, amiből jól látszik, hogy tényleg valós igény volt rá. Nem csoda, hiszen kényelmes és praktikus, de emellett azt sem hallgatja el, hogy számukra azért van hátránya is: bevezetésével párhuzamosan nagyon visszaesett a jatt mennyisége, mivel sokan nem is gondolnak rá, hogy így is lehet adni.

„Hasznos a kártyás fizetés, ez kétségtelen, viszont muszáj lenne tudatosítani az emberekben, hogy attól még nyugodtan adhatnak borravalót. Különben a vége az lesz, hogy mi, dolgozók sokkal rosszabbul járunk” – fogalmazott fejét csóválva a hely pultosa.

„A 2021. január 1-jével életbe lépett jogszabályváltozás hatására, miszerint az online pénztárgépeket üzemeltető kereskedőknek és szolgáltatóknak biztosítaniuk kell a vásárlók számára valamilyen elektronikus fizetési lehetőségét, tavaly ugrásszerűen megnőtt a kártyaelfogadóhelyek száma, de tapasztalataink szerint nemcsak a törvényi előírások miatt érdemes minél szélesebb körben biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét. A koronavírus járvány hatására a vásárlási és fizetési szokásaink is átalakultak és egyre nagyobb a fogyasztók igénye arra, hogy bárhol fizethessenek elektronikus megoldással, ami a legtöbb esetben a pénztárcájukban lapuló bankkártya vagy a mindig kéznél lévő okostelefon vagy okosóra. Azoknak, akik még keresik a megfelelő módszert a készpénzmentes fizetés biztosítására, az OTP Csoport több, az adott vállalkozás egyedi igényeire szabott megoldást kínál” – fogalmazott Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment terület vezetője.

A 30 millió forint feletti éves árbevétellel rendelkező és cafeteria kártyát is elfogadó vállalkozásoknak az OTP Csoport a POS-terminál igénylését, míg az alacsonyabb forgalmú cégek számára a SimpleBusiness mobilalkalmazás használatát javasolja.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak.

Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a közleményben szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Az ideális útitárs: segít a bajban, kényeztet, szórakoztat és elfér a zsebedben is
A bankkártyákat a kényelmes fizetés miatt használjuk. Ám a piacon található olyan prémium betéti kártya, amely díjmentes szolgáltatásai révén szinte nélkülözhetetlen útitárs lehet. Ráadásul segítségével csökkenthetők az utazással járó költségek is.

Link másolása

hirdetés

Egy külföldi út előkészítése ma már jóval több előkészületet és figyelmet igényel, mint néhány éve, de ha járványszempontból megfelelő külföldi célpontot választasz, ingyenes átfoglalást biztosító repülőjegyet veszel, és ingyenesen lemondható szállást foglalsz, bátran tervezhetsz. Főként, ha mindezt GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyával a zsebedben teszed, amelynek használata számos előnnyel, díjmentes prémium szolgáltatással jár, amivel rengeteg élményben lehet részed.

50 millió forintig térítő biztosítás az egész világra

A biztosítás baleset vagy betegség esetén 50 millió forintig téríti az orvosi segítségnyújtást, így Platinum kártyások a világ minden pontján, többek között a magas kórházi költségeiről ismert Egyesült Államokban is teljes biztonságban vannak.

További egyedi vonása, hogy több – más utasbiztosításból extrémnek tartott, ezért kizárt – nyári sporttevékenységnél is fedezi az esetleges balesetet, például a népszerű vízisportok, mint vadvízi evezés, vízisí, szörf, wakeboard, siklóernyőzés vagy éppen 40 méteres mélységet nem meghaladó könnyűbúvárkodás esetén is, amennyiben hobbi szinten űzött és nem versenysportról van szó.

Gyorsított ellenőrzés és kényeztető időtöltés reptéri VIP várókban

Mikor végre eljön az utazás napja, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre kiérve a GRÁNIT Platinum kártya felmutatásával egy útitársaddal és 18 év alatti gyermekeiddel díjmentesen használhatod a Budapest Airport Fast Track Lane szolgáltatást, kikerülve az ellenőrzés előtti hosszadalmas sorban állást.

Az így nyert időt a járat indulása előtt nyugodt körülmények között, finom italokat és ételeket élvezve töltheted el a Mastercard Airport Lounge-ban, amelyet a kártya felmutatásával korlátlanul díjmentesen látogathatsz, és ide is beviheted magaddal egy vendéged és 18 év alatti gyermekeidet.

A bécsi reptéren is bármikor beléphetsz a Platinum kártya felmutatásával két prémium váróba: a SKY Lounge-ba, és a Vienna Lounge-ba. Világszerte további, több mint 1300 repülőtéri lounge is vár, amelyeket a GRÁNIT Platinum bankkártyához járó Priority Pass kedvezménykártya felmutatásával 24 euróért tudsz igénybe venni.

hirdetés
További szuper kedvezmények

Platinum kártyásként nem szükséges az utazás előtt bankba vagy pénzváltóhoz szaladgálnod, a GRÁNIT Platinum kártyával havonta kétszer díjmentesen és limit nélkül – pontosabban a bankkártyára beállított készpénzfelvételi limit erejéig – vehetsz fel készpénzt bármely külföldi ATM-ből kedvező árfolyamon. Itthon pedig havonta négy alkalommal élhetsz a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével.

A prémium kártyához emellett többféle – belföldön (is) igénybe vehető – kedvezmény tartozik. Az igényes szórakozás eszköze lehet a korlátlanul és díjmentesen használható Pressreader applikáció, amellyel 7000 nemzetközi és magyar online magazin és újság olvasgatható.

Nők számára további előnyt jelent, hogy 15 százalékos kedvezménnyel vehető igénybe a nemzetközi hírű Maternity Szülészeti- és Nőgyógyászati Magánklinika számos szűrővizsgálati csomagja.

Fotók: Gránit Bank, Mastercard

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Rosszul sült el a fenékplasztika: elfertőződött a heg, kórházba került az OnlyFans-modell

Link másolása

hirdetés

Mary Magdalene ismerős lehet az OnlyFans-felhasználóknak és az Instagramozóknak, ugyanis igen jellegzetes a külseje – ezt pedig annak köszönheti, hogy eddig körülbelül 150,000 dollárt költött plasztikai beavatkozásokra. A nő valódi plasztikafüggő: a mellei mellett a száját és a teste többi részét is megcsináltatta, de a botokolástól sem riad vissza.

Most pedig tovább dolgozott a fenekén is, ám nem az edzőteremben izzadt többet, inkább feltöltette azt.

A kezelés viszont nem éppen úgy sült el, ahogyan várta: a műtét után a heg elfertőződött, ő pedig teljesen kétségbe esett. Olyannyira nem tudta, hogy mit csináljon, hogy a követőitől kért segítséget – akik érthető módon elsősorban azt tanácsolták, hogy forduljon orvoshoz.

A 24.hu szemléje szerint egy videóban is beszámolt a betegségéről, elmondta, hogy épp Los Angelesben van, és mivel kanadai állampolgár, rengeteg pénzbe kerülne egy kórházi kezelés. Végül mégis úgy döntött, hogy befekszik a kórházba, természetesen erről is beszámolva a közösségi oldalain.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
7+1 tipp, amivel biztonságban tudhatod lakásodat a nyaralás alatt
Egyszerű és praktikus ötleteket mutatunk, hogy nyugodtabban pihenhess.

Link másolása

hirdetés

Napokra, hetekre magára hagyott otthonod könnyen válhat betörők célpontjává. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogy a pihenés tényleg a gondtalanság jegyében telhessen. Persze, semmi nem garantálja a tökéletes biztonságot, de sokkal nyugodtabb leszel, ha tudod, hogy mindent megtettél az otthonod védelme érdekében.

1. Kérj meg valakit, hogy néha nézzen rá a lakásra!

Egy családi ház és egy lakás esetében is az a legfontosabb, hogy ne látszódjon, hogy üresen áll. Végig kell gondolni, mi minden jelezheti az idegeneknek, hogy nem vagy otthon, és el kell tüntetni ezeket a jeleket. Meg kell kérni egy megbízható szomszédot vagy egy barátot, hogy időnként pl. ürítse ki a postaládát vagy a családi házban húzza ki az üres kukákat, amikor viszik a szemetet. Időnként járja körbe a lakást, és ha éppen nem várható vihar akkor mozgassa a redőnyt.

2. Ne keltsen olyan benyomást a kert, mintha senki sem használná!

A kertet/erkélyt tedd rendbe, mert a hetekig ugyanott hagyott gyerekjáték vagy slag is azt mutatja, hogy már egy jó ideje nem jártak arra. De ez nem csak a betörés miatt fontos, hanem vihar esetén se túl szerencsés, ha a tárgyak szanaszét repülnek a kertben, vagy netán a szomszédnál kötnek ki.

Ha tudsz, szerezz be egy időzítőt, ami fel-le kapcsolja a villanyt a lakásban a mozgás látszatát keltve, akár éjszaka is. A mozgásérzékelő felszerelése is elbátortalaníthatja a betörőket, mert nemcsak azt mutatja, hogy a lakók figyelnek a biztonságra, de a szomszédok figyelmét is felkeltheti.

3. Mindig zárd be az ajtókat, ablakokat!

Zárd be az összes ablakot, erkély- illetve teraszajtót, de rendesen! Ha az ajtókhoz van kulcs, ne légy rest használni. A barátot, családtagot, aki a nyaralásotok alatt jár hozzátok szellőztetni, szintén kérd meg rá, hogy figyeljen oda ezekre! Ha biztosra akarsz menni, nyaralásod ideje alatt akár plusz zárakkal, lakatokkal is felszerelheted ezeket.

hirdetés
4. Ne jelentkezz be azonnal, ha éppen nem vagy otthon!

Tudjuk, erről már biztosan hallottál, de hidd el, bármennyire is egyértelmű ez az íratlan szabály, sokan fittyet hánynak rá. Ha lehet a nyaralás alatt, ne használd a közösségi oldalt naplóként, melyben minden nap, akár többször is, képekkel dokumentálod az eseményeket. Aki erre szakosodott, egyből kiszúrja, hogy lakásod szabad préda. Sőt, a helymegjelölést is érdemes kikapcsolnod, hogy szemfüleseknek még véletlenül se legyen gyanús, hol is vagy most. Oszd meg az élményeket később, otthonról, vagy ha tudod, hogy a ház nincs őrizetlenül! A közösségi média ugyanis kiváló információforrás a bűnözőknek.

5. Ne hagyj szem előtt semmit!

Különösen csábítók lehetnek a besurranó tolvajoknak az udvaron, erkélyen vagy ablakban hagyott tárgyak. Ezek megszerzéséhez még különösebb praktikára sincs szükségük, elég kivárni a megfelelő pillanatot. Még könnyebb dolguk van, ha esetleg még sűrű sövény is takarja az udvar utcafront felőli részét, hiszen ekkor amiatt sem kell izgulni, hogy a járókelőknek feltűnik, hogy idegen jár a portán.

Azokat a szerszámokat különös gonddal zárd el, amelyek segítségével könnyebben bejuthatnak a házba! Ilyen lehet a létra, de akár egy elől hagyott fúró vagy kalapács is.

6. Hívd segítségül a technikát!

Manapság már rengeteg okosotthon eszköz érhető el, amivel növelheted lakásod biztonságát. Az egyszerűen üzembe helyezhető okos kamerákkal a telefonod segítségével távolról is megnézheted, mi történik éppen otthon. Sőt, bizonyos alkalmazásokkal a távoli felügyelet is könnyen megoldható, mint például az otthoni lámpák felkapcsolása akár a világ másik feléről.

A kevésbé elterjedt, ám annál trükkösebb eszközök közé tartozik a különféle színes fényekben pompázó tv-szimulátor, ami azt az illúziót kelti, mintha valaki épp tv-t nézne az otthonodban. De létezik kutyaugatást utánzó eszköz is, amelyet a bejárati ajtó mögé rejthetsz. Ekkor ugyanis a betörő nem lehet biztos benne, hogy valóban egy harapós kutya várja-e az ajtód mögött.

7. Áramtalanítsd a készülékeidet!

Ne csak kapcsold ki, hanem áramtalanítsd is a lakásban használt készülékeidet! Pusztán a kikapcsoló gombot megnyomni ugyanis gyakran nem elegendő. A televízió vagy a számítógép gyakran készenléti módban simán tovább működik, míg a kábel csatlakoztatva van. Ugyanez érvényes a külön hálózati tápegységgel rendelkező hordozható számítógépre, rádiós ébresztőre, állólámpára vagy akkumulátor töltőre is. Mielőtt elutazol, érdemes körbejárni a lakásban, és a kábeleket kihúzni, vagy az elosztót kikapcsolni. A wifi router is örömmel veszi a pihenőt, kivéve, ha a lakás okos otthon részegységeit a szabadság alatt távolról is vezérelni szeretnéd.

+1. Köss lakásbiztosítást!

A lakásbiztosítás több tucat kár esetén nyújt anyagi segítséget, a szélsőséges időjárás okozta károktól kezdve az idegen tárgyak vagy járművek okozta sérülésekig. Az épület és a háztartási ingóságokon túl a szabadban tárolt eszközök, kerti bútorok és gyerekjátékok is biztosíthatók.

Ha már megtörtént a baj, a lakásbiztosítás anyagi biztonságot nyújt, de a legjobb, ha teszünk a megelőzésért is, hogy a lehető legkisebb kár keletkezzen, ha valami vagy valaki veszélyeztetné az otthonunkat. A fenti tippjeink ebben nyújtanak segítséget!

Köss Allianz lakásbiztosítást online, és az élmények közben sem kell az otthonod miatt aggódnod!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Az ideális útitárs: segít a bajban, kényeztet, szórakoztat és elfér a zsebedben is
A bankkártyákat a kényelmes fizetés miatt használjuk. Ám a piacon található olyan prémium betéti kártya, amely díjmentes szolgáltatásai révén szinte nélkülözhetetlen útitárs lehet. Ráadásul segítségével csökkenthetők az utazással járó költségek is.

Link másolása

hirdetés

Egy külföldi út előkészítése ma már jóval több előkészületet és figyelmet igényel, mint néhány éve, de ha járványszempontból megfelelő külföldi célpontot választasz, ingyenes átfoglalást biztosító repülőjegyet veszel, és ingyenesen lemondható szállást foglalsz, bátran tervezhetsz. Főként, ha mindezt GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyával a zsebedben teszed, amelynek használata számos előnnyel, díjmentes prémium szolgáltatással jár, amivel rengeteg élményben lehet részed.

50 millió forintig térítő biztosítás az egész világra

A biztosítás baleset vagy betegség esetén 50 millió forintig téríti az orvosi segítségnyújtást, így Platinum kártyások a világ minden pontján, többek között a magas kórházi költségeiről ismert Egyesült Államokban is teljes biztonságban vannak.

További egyedi vonása, hogy több – más utasbiztosításból extrémnek tartott, ezért kizárt – nyári sporttevékenységnél is fedezi az esetleges balesetet, például a népszerű vízisportok, mint vadvízi evezés, vízisí, szörf, wakeboard, siklóernyőzés vagy éppen 40 méteres mélységet nem meghaladó könnyűbúvárkodás esetén is, amennyiben hobbi szinten űzött és nem versenysportról van szó.

Gyorsított ellenőrzés és kényeztető időtöltés reptéri VIP várókban

Mikor végre eljön az utazás napja, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre kiérve a GRÁNIT Platinum kártya felmutatásával egy útitársaddal és 18 év alatti gyermekeiddel díjmentesen használhatod a Budapest Airport Fast Track Lane szolgáltatást, kikerülve az ellenőrzés előtti hosszadalmas sorban állást.

Az így nyert időt a járat indulása előtt nyugodt körülmények között, finom italokat és ételeket élvezve töltheted el a Mastercard Airport Lounge-ban, amelyet a kártya felmutatásával korlátlanul díjmentesen látogathatsz, és ide is beviheted magaddal egy vendéged és 18 év alatti gyermekeidet.

A bécsi reptéren is bármikor beléphetsz a Platinum kártya felmutatásával két prémium váróba: a SKY Lounge-ba, és a Vienna Lounge-ba. Világszerte további, több mint 1300 repülőtéri lounge is vár, amelyeket a GRÁNIT Platinum bankkártyához járó Priority Pass kedvezménykártya felmutatásával 24 euróért tudsz igénybe venni.

hirdetés
További szuper kedvezmények

Platinum kártyásként nem szükséges az utazás előtt bankba vagy pénzváltóhoz szaladgálnod, a GRÁNIT Platinum kártyával havonta kétszer díjmentesen és limit nélkül – pontosabban a bankkártyára beállított készpénzfelvételi limit erejéig – vehetsz fel készpénzt bármely külföldi ATM-ből kedvező árfolyamon. Itthon pedig havonta négy alkalommal élhetsz a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével.

A prémium kártyához emellett többféle – belföldön (is) igénybe vehető – kedvezmény tartozik. Az igényes szórakozás eszköze lehet a korlátlanul és díjmentesen használható Pressreader applikáció, amellyel 7000 nemzetközi és magyar online magazin és újság olvasgatható.

Nők számára további előnyt jelent, hogy 15 százalékos kedvezménnyel vehető igénybe a nemzetközi hírű Maternity Szülészeti- és Nőgyógyászati Magánklinika számos szűrővizsgálati csomagja.

Fotók: Gránit Bank, Mastercard

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: