ÉLET-STÍLUS

8 tuti kifogás, hogy ne kelljen bemenned dolgozni

Miket képesek kitalálni az emberek: íme néhány szokványos és szokatlan kifogás.

Link másolása

1. Hasmenés, láz, influenza, fogfájás - "Kiefett a fogam, nem tudok moft bemenni, még befélni fe nagyon." Tipikus telefonos kifogás reggel nyolckor, a főnöknek. Mivel tökéletesen ellenőrizhetetlen (főleg, ha van egy megbízható orvos ismerős a tarsolyban, aki kiír, ha megkéritek), ezért kitűnő kifogás.

Előnye az, ami a hátránya: mivel életében legalább egyszer biztos, hogy minden munkavállalóval megtörténik, a főnököd sohasem tudhatja, nem ez-e az a bizonyos alkalom.

2. Temetés - "A legkedvesebb nagymamámnak holnap lesz a temetése." Eléggé immorális, de közelebbi (fiktív) hozzátartozóink halálhírét is használhatjuk a meló elbliccelésére.

Előnye: ahogy a betegségek, ez is szinte mindenkivel megtörténik egyszer. Hátránya: egynél többször nem ajánlatos elsütni, és már napokkal előre be kell jelenteni, tehát nem használható olyan "villámindokként", mint a betegség.

Kif03_886x640

3. Közlekedési kifogások - "Nem tudtam bérletet venni, mert lejárt a bankkártyám, és nem volt nálam elég készpénz, és leszállítottak az ellenőrök." Vagy: "dugóba kerültem". Ez a kifogás hitelesen csak Budapesten alkalmazható - viszont kitalálhattok a körülményekre alkalmazható, alternatív változatokat. Például, ha bicajjal jártok dolgozni, kaphattok defektet, ha busszal, az lerobbanhat/nem jöhet/késhet.

Előnye: mint az eddigiek, ez is ellenőrizhetetlen. Hátránya: túl sokszor ezt se lehet elsütni, mert gyanússá válik. Jelentős hátránya még, hogy a munkanapot nem, csak a késést váltja ki.

4. A gyerek beteg lett - Még a legszőrösszívűbb főnök se mondhatja erre, hogy "te csak ne foglalkozz azzal, majd jobban lesz, indíts befelé azonnal!".

Előnye: többnapos lógást is lehetővé tesz. Hátránya: 1. Kell hozzá legalább egy gyerek 2. Nagyon suttyó dolog a saját gyerekünket ürügyként használva lógni 3. A főnök elgondolkodhat, hogy egy gyermektelen munkaerőre cserél ki téged.

Kif01_1024x640

5. "Várom a szerelőt" - "Szivárog a gáz." "Elment a net." "Cserélik a vízórát." Ez sem süthető el mindennap, de - hacsak ki nem száll a főnök személyesen - sosem fogja megtudni, hogy tényleg így teszel-e.

Előnye: Nem ellenőrizhető. Hátránya: általában az ilyesmit is előre szoktuk tudni, tehát nem használható azonnal - kivéve, ha pont reggel "kezdett szivárogni a gáz"...

6. A kulcsok - "Lent hagytam a kulcsom az autóban, és a feleségem bezárt a lakásba, meg kell várnom, míg hazajön". Ennek egyszerűsített változata: "becsuktam a slusszkulcsot a csomagtartóba". Vagy: "a kezemben maradt a (több ponton záródó) ajtó kilincse, most a lakatost várom".

Előnye: ellenőrizhetetlen, éppenséggel megtörténhet. Hátránya: gyanús.

7. Másnaposság - "Főni, annyira berúgtam tegnap este, mint te a céges partin, úgyhogy mindenkinek jobb, ha ma inkább itthon maradok, mielőtt én is a papírkosárba hányok." Egyszerűsített változat: "Bocs, de iszonyú másnapos vagyok".

Előnye: biztosan elhiszik, hiszen nagyon őszinte indok. Hátránya: kell egy, az átlagosnál jóval bizalmasabb viszony hozzá a főnökkel.

Kif02_960x640

8. Egyéb indokok - ezek között szinte bármi előfordulhat. Régóta gyerek-projektben lévő párnál például ez tökéletesen használható: "bocsi, de ma van épp peteérése az asszonynak, s még a holdállás is a legjobb". :) Másik példa: "Haldoklik a tengerimalacom!" "Kihívtam a mentőket egy csöveshez, kiderült, hogy bűnöző, fel kell venni az adatokat, nem engednek el a rendőrök."

Előnye: ha nincs más, kihúz a bajból. Hátránya: Mivel gyakran egy fantasy-val határos a hihetősége, lehet, hogy még nagyobb bajba kever...

(A példákat valós személyektől - dolgozóktól és főnököktől - gyűjtöttük, állításuk szerint ezek valóban elhangzottak.)

Nektek is van valami tuti kifogásotok?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Okos trükkel érte el egy utas, hogy senki ne üljön mellette a repülőn
Egy fiatal férfi a TikTok-videójában mutatta meg, hogyan lehet lefoglalni egy egész sort a turista osztályon úgy, hogy még anyagilag se bukjunk rajta nagyot.

Link másolása

Aki gyakran utazik repülőn, egészen biztosan elgondolkodott már azon, milyen jó lenne, ha teljes egészében elfoglalhatna egy sort a gépen: amellett, hogy nyugta lenne az egész utazás alatt, még kényelmesen is elférne, és nem kéne nyomorognia a sok utastárs mellett.

A TikTokon @ndainternet néven szereplő fiatal férfi nemrég mutatott egy sajátos cselt, amivel meg lehet ezt oldani - írta meg a Mirror.

Az utas a következő trükköt próbálta ki:

lefoglalta az összes helyet az egyik sorban, majd a repülőgép indulása előtt 45 perccel egy kivételével mindet visszamondta.

A pénzét 100 százalékban visszakapta, és a videójában azt is hozzátette, hogy ez a trükk az esetek 90 százalékában működik.

@ndainternet How to get a Poor Man’s First Class! ??✈️ If you’re looking to fly on an airline or travel abroad on holiday, you can’t afford a private jet or the first class on most flights, but with this hack, you can book an airline ticket and get yourself the cheap version of first class and save money! ? #airline #flight #firstclass #savemoney ♬ original sound - NDA

Azért hozzá kell tenni, hogy valószínűleg nem minden légitársaságnál lehet ezt megcsinálni, és az esetek többségében nem a befizetett pénz 100 százalékát kapná vissza az utas, de aki szeretné, tehet egy próbát a fenti trükkel.

Vagy bízhat a szerencséjében, és abban, hogy kevesen utaznak egy adott járaton.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
Megunta, hogy bérleti díjat kell fizetnie, inkább egy barlangban élt 16 évig egy amerikai férfi
Daniel Shellabarger szabadon akart élni, nem akart tovább fizetni. A szemétbe dobott ételeket, illetve a barlangja közelében termesztett zöldségeket ette.

Link másolása

Belefáradt, hogy fizetnie kell az albérletet, ezért kiköltözött a vadonba és 16 évig egy barlangban élt egy amerikai férfi - írja a LadBible.

Daniel Shellabarger 2016-ban tért vissza a civilizációba, mert gondoskodnia kellett idős szüleiről.

Azt mondta, hogy a „modern élete” alatt súlyos depresszióval küzdött, már az öngyilkosság gondolata is felmerült benne. Miután a férfi szinte belebetegedett, hogy csak kilátástalanul fizeti a bérleti díjat, igen drasztikus lépésre szánta el magát.

Úgy döntött, kiköltözik a Utah állambeli Moab közelében található egyik barlangba. Ahogy fogalmazott: szabadon akart élni, nem akart tovább fizetni.

Daniel végül 16 évig élt a barlangban, úgy hogy közben a pénzről is teljesen lemondott. És hogyan élt túl ennyi ideig? Egyszerűen azt ette, amit a szemétben talált, illetve zöldségeket termesztett a barlangja közelében. Szerinte viszonylag könnyű élelmet szerezni akkor is, ha nincs pénzed, mert az emberek rengeteg ételt kidobnak, és elmondása szerint ő soha, semmitől nem lett rosszul, amit a kukából megevett.

Azt is elárulta, hogy soha nem kapott élelmiszerjegyeket, vagy más állami támogatást. Egyedül a könyvtári számítógépeket használta, a blogja írásához.

A férfi azt a pillanatot is felidézte, amikor teljesen lemondott a pénzről, az utolsó érméit egy telefonfülkében hagyta.

„Kivettem a pénzt a zsebemből, elmentem egy telefonfülkéhez Pennsylvaniában, rátettem a tetejére, és arra gondoltam, hogy valaki majd elviszi.”

Azt mondta, hogy amikor ezt megtette az nagyon misztikus volt számára, és „egyszerűen szabadnak” érezte magát utána. Miután kiköltözött a barlangba a depressziója is elmúlt.

Végül 2016-ban tért vissza a civilizációba, mivel gondoskodnia kellett idős szüleiről. A barlangban töltött éveiről az Only Human nevű YouTube-csatornának mesélt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
„Őrült árak vannak” – Kétmillió forintért vált meg egy édesanya Disney-mesekönyveitől
„Kérem, csak az írjon, aki ismeri és tisztában van a sorozat értékével!” - írta az eladó, aki a teljes gyűjteményt egyben kínálta eladásra.

Link másolása

Egészen elképesztő összegeket lehet keresni mostanában egy-egy mesekönyvvel, ez bizonyosodott be legutóbb is, mikor is egy édesanya 2 millió forintért hirdette meg 62 kötetes Walt Disney-mesekönyveit. Ezek még a régi, klasszikus, sorszámozott példányok, némelyik konkrétan beszerezhetetlen.

„Kérem, csak az írjon, aki ismeri és tisztában van a sorozat értékével!”

- írt a hirdetésbe az eladó, aki a teljes gyűjteményt egyben kínálta eladásra.

„Néhány éve A hihetetlen család című 2004-es Disney-könyv 40 ezer forintért ment el az egyik aukciónkon. Ugyanilyen ritka és szintén ennyiért kelt el A kincses bolygó ebből a sorszámozott sorozatból. A Robinson család titkára 51 ezerért volt vevő. De nem is kell a Disney-könyvekig menni: tavaly egy Gombóc Artúr kötetet is 18 ezerért ütöttek le egy árverésünkön, korábban pedig egy 1969-es mese, a Róka Miska megjavul 38 ezer forintot ért meg valakinek, pedig alig száz oldal”

— mondta el a Vasárnapi Blikknek Chovanecz Balázs, az Antikvárium.hu tulajdonosa.

Mint elmondta, „minden, amit az emberek most a gyerekkori, régi könyveikből meg akarnak venni, drága. Őrült árak vannak, mert ezek a könyvek már nem kaphatók és minden könyv annyit ér, amit adnak érte. És vevő is mindig lesz.”

Hasonlóan értékes és majdhogynem beszerezhetetlen a magyar Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő című sorozata. Jelenleg több hirdetés is fut a Marketplace-en, ahol a 11 darabos gyűjteményt lehet megvásárolni, potom 120-140 ezer forintokért. Habár az ára jóval kedvezőbb, mint egy Disney-sorozatnak, azért ehhez is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha meg akarjuk vásárolni.

Persze a nagy kereslet beindította a neppereket is, számos gyanútlan eladó kínálja 1-2000 forintért az amúgy értékes mesekönyveket, amiből aztán jó pénzt lehet csinálni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Felismerhetetlenné plasztikáztatta magát milliókból a 25 éves nő
A bolgár Andrea Ivanova szerint azonban még van mit alakítani magán, újabb beavatkozásokat tervez.

Link másolása

Alaposan feltöltette az ajkait egy 25 éves bolgár nő, mert szerinte túl unalmas volt a szája. Andrea Ivanova megszállottan plasztikáztatja magát, eddig már 43 beavatkozáson van túl, amivel megszabadult természetes szépségétől.

A mostani hialuronsav-injekciós szájfeltöltése rekord – írja a The Sun.

A nő szeretne a Barbie-babára hasonlítani, ezért már közel hétmillió forintnyi összeget költött magára, és már szinte felismerhetetlenné vált.

Célja még, hogy övé legyen a „világ leghosszabb és leghegyesebb álla”, ezért az állába és arccsontjába is feltöltőinjekciókat kapott. De már mellnagyobbítást is csináltatott. Bevallása szerint szereti az eltúlzott dolgokat:

„Nem szeretem a hétköznapi külsőt, ellenben rajongok a hatalmas formákért és a különc szépségekért. A természetes szépség számomra unalmas, ezért úgy döntöttem, hogy radikálisan megváltoztatom a külsőmet”

– árulta el.

A külsejével még nem elégedett, ezért újabb beavatkozásokat tervez. Karácsonyra például újabb injekciókkal lepi meg magát.

Arról, hogy mit szólnak hozzá az emberek, úgy vélekedett:

„Mindig vannak pozitív és negatív reakciók... az emberek mindig megfordulnak, hogy megnézzenek, megjegyzéseket tesznek rám, suttognak egymásnak.

Vannak, akik ujjal mutogatnak rám, vitatkoznak velem a megjelenésemről, vannak, akik fütyülnek, vannak, akik nevetnek, gúnyolódnak rajtam, és persze vannak, akik odajönnek hozzám, gratulálnak, és fényképezkedni akarnak velem. Akárhová megyek, mindig vannak emberek, akik hajlandók velem fotózkodni, ami csodálatos számomra.”

Forrás: RTL.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET: