A Rovatból

Luxuskörülmények várnak majd az új MOM Park moziban

A bőrfotel csak a legkisebb újdonság.


Felújítják a MOM Park moziját, méghozzá nem is akárhogy. A török CİNEMApink hálózat egyedi dizájnnal, bowlingpályával és tematikus filmes könyvtárral várja a vendégeket - írja az Index.

A termekben digitális Sony 4K-vetítők, illetve a hazai multiplexek közt egyedülálló Dolby Atmos 360 hangrendszer, valamint JBL-hangszórók lesznek.

Nagyobb lesz a sorok közti távolság, és óriás bőrfotelekben tespedve mozizhatunk majd. Pároknak a kisebb kanapéra hasonlító lovefotelt ajánlatos használni.

A tematikus könyvtár a mozi előcsarnokában lesz: innen annak rendje és módja szerint könyveket is kölcsönözhetünk. Emellett egy hatsávos bowlingpálya is a mozi részét képezi majd.

14518830_2186a382d2f7fdfe66b75b0653c4f5ec_x

Minderre már csak néhány hónapot kell várni. Ja, és a forgalmazó ígérete szerint továbbra is sok lesz az eredeti nyelven vetített film, amit eddig is a MOM Park sajátjaként aposztrofálhattunk.

Fotók: Selimyavuzoglu

Oszd meg a cikket!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


BUDAPEST
Karácsony Vitézyről egy kiszivárgott hangfelvételen: Lapáttal fogjuk agyonverni
Karácsony Gergely szerint folyamatosan lehallgatják, így juthattak a felvételhez annak közlői. Ennek ellenére nem tesz feljelentést, mert nincs ideje Polt Péternek írogatni.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 11.Élő adásban reagált a róla készült és nemrég kiszivárgott hangfelvételekre Karácsony Gergely a Telexen. Az újraválasztott főpolgármester nem tagadta, hogy ő hallható a felvételen, ami három különböző helyzetben készült.

Az első részben arról a Vitézy Dávidról van szó, akit csupán 324 szavazattal győzött le a vasárnapi választáson:

„Azon gondolkodom, hogy a Vitézyvel beszélek, ezt el kéne mondani neki, hogy ezt ő vállalja, akkor... akkor... lapáttal fogjuk agyonverni” – mondja Karácsony.

A második etapban az ellenzéki pártok közötti ellentétekről és szövetségekről beszél a Párbeszéd politikusa:

„Én azzal teljes mértékben egyetértek, hogy a DK-t azzal kell bizonytalanságban tartani, hogy ezt a Momentummal kötött szövetséget nyitva tartjuk, az LMP-t meg azzal kell frusztrálni, hogy ezt bezárjuk...” – mondja a városvezető.

Míg a harmadik részben a saját főpolgármesterségéről ejt szót:

„Most, ha őszinte akarok lenni, az én főpolgármesteri működésem legsikeresebb projektje, az tulajdonképpen egy: a Fidesz fegyverét adaptáltuk” – jelenti ki a Budapesti Lakógyűlés és a Nemzeti Konzultáció közötti párhuzamra utalva.

A felvétel meghallgatása után Karácsony Gergely a Telexnek így értékelte a hallottakat:

„Szerintem az, hogy ezeken a hangfelvételeken miket mondok, annak a jelentősége 10-es skálán 1-es. Aminek a 10-es skálán 10-es jelentősége van, az az, hogy Magyarország legnagyobb közvetlenül választott politikai vezetőjét folyamatosan, szisztematikusan lehallgatják.”

A főpolgármester szerint minden esetben olyanokkal beszélgetett, akik biztosan nem vették fel a köztük elhangzottakat, ettől függetlenül nem fog feljelentést tenni.

„Minek? Ki fogja kivizsgálni? Nekem arra nincs időm, hogy Polt Péternek írogassak leveleket. Nincs értelme. Azt fogják mondani, hogy nem tudják, meg majd nyilván a propaganda azt fogja hazudni, hogy ez egy belső kiszivárogtatás...”

A vasárnapi főpolgármester-választáson hajszállal vereséget szenvedő Vitézy Dávid a Facebookon reagált az ügyre.

„Karácsony Gergely mai interjújában a Telex által lejátszott hangfelvételen azt mondja, hogy lapáttal fogja szétverni a fejem ebben a kampányban. Az erre tett kísérleteit mindvégig éreztem, számtalan hazugságot terjesztett és mondott a főpolgármester rólam az elmúlt hetekben. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne emiatt, a szokásos áldozatszerepbe helyezkedett - mint mindig. Jó lenne végre túllépni ezen a kampányon Budapest érdekében és végre a városról beszélni. Ez sajnos ma sem sikerült a főpolgármesternek, ehelyett ma is újabb vádaskodásokat és hazugságokat fogalmazott meg, most már nem csak engem, de a rám szavazókat is támadta.”

Vitézy ezután arról is írt a bejegyzésben, hogy kezdeményezni fogják a szavazatok újraszámlálását csütörtökig.

„76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni.”

A poszt végén Vitézy leszögezi, hogy bármi is lesz majd a vizsgálat eredménye, a jogerős döntést el fogja fogadni, és gratulál majd Karácsonynak „persze, ha addigra hajlandó felvenni a telefont, amit két napja nem sikerül, és ha addigra épp nem egy lapáttal akarja szétverni a fejem”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

BUDAPEST
A Rovatból
Videó: Megnéztük a víz alá került Római-partot
Hiába van közel a folyó a teraszokhoz, péntek délután ennek ellenére mindenhol sokan ücsörögtek. Azért a víz az úr.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 07.Óriási árhullám vonul le a Dunán ezekben a napokban, a folyó Budapestnél szombaton tetőzhet. A magas vízállás miatt csütörtök este már lezárták az alsó rakpartokat a fővárosban.

A Duna nem kíméli a nyári szezon egyik legfelkapottabb részét sem a fővárosnak, de a Római-partot kedvelőket ez egyáltalán nem zavarja. Ottjártunkkor ugyan csak centiméterekre volt a víz az éttermek teraszaitól, de vendégekből egyáltalán nem volt hiány.

Az biztos azonban, hogy néhány napig még a videóban is látható körülményekre kell készülni azoknak, akik a Duna óbudai partszakaszán akarnak kikapcsolódni:

@szeretlekmagyarorszag.hu

♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
A Rovatból
Karácsony Gergely az újraszámlálásról: Talán nem kellett volna félrevezetni a szavazókat a szentkirályis színjátékkal
A főpolgármester szerint nem lett volna ekkora kavarodás, ha nem az utolsó pillanatban léptették volna vissza a Fidesz hivatalos jelöltjét.


Szinte azonnal reagált Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai döntésére, melynek értelmében újraszámolják a főpolgármester-jelöltekre leadott szavazatokat.

„A jogorvoslat persze mindenkinek jár, legalább tovább tisztul a kép. Vitézy Dávid az egész kampányát arra építette, hogy ő nem a Fidesz jelöltje, most mégis azoknak a szavazatában bízik, akik a szavazólapon áthúzott Szentkirályi Alexandrára és rá is szavaztak. Ezek természetesen érvényes Vitézy szavazatok, ahogy arra a Fővárosi Választási Iroda külön felhívta a szavazatszámlálók figyelmét”

– írja a poszt elején a vasárnapi választáson mindössze 324 szavazattal újrázó Karácsony.

„Talán nem kellett volna félrevezetni a szavazókat a szentkirályis színjátékkal, nem visszaléptetni a Fidesz hivatalos jelöltjét az utolsó pillanatban, és akkor nem lett volna ekkora kavarodás. Ez volt a választók igazi félrevezetése: ahogy ezt a Választási Megfigyelő Szervezetek Európai Hálózata (ENEMO) missziója is megállapította” – teszi hozzá a főpolgármester.

„Most olyan fideszes választási delegáltak nyilatkozata alapján akarja újraszámoltatni az érvénytelen szavazatokat, akik vasárnap még az aláírásukkal tanúsították, hogy azok valóban érvénytelenek. Ezek a „bizonyítékok”, amelyekről az egy óra alatt összehívott fideszes többségű választási bizottság dönt. Ugye, hogy tisztul a kép?”

– zárja gondolatait a városvezető.

Már a választás éjjelén kétségeinek adott hangot Vitézy Dávid, mivel 324 szavazattal maradt el a jelenlegi ellenzéki főpolgármestertől, Karácsony Gergelytől, miközben 24 592 érvénytelen szavazólapot találtak.

A Fidesz és az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt, szerint rengeteg jogsértés történt az önkormányzati választások során. Vitézy a Népszavának azt mondta, hogy egyértelműen újraszámlálásra van szükség, mivel „számos bizonyítékuk van arra, hogy ez elkerülhetetlen”.

Nem sokkal Karácsony Gergely után Vitézy Dávid is egy posztban fejtette ki a véleményét a NVB döntésével kapcsolatban:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Fővárosi Választási Bizottság: Karácsony Gergely a főpolgármester
Az FVB határozata ellen három napig lehet fellebbezni jogszabálysértésre hivatkozással. Ha lesz ilyen, azt már a Nemzeti Választási Bizottság bírálja el.


Megállapította a főpolgármester-választás eredményét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői ülésén, írja az MTI. Karácsony Gergelyt a választók 371 466 szavazattal választották főpolgármesterré. Az FVB - négy igen szavazattal, kettő nem szavazat ellenében hozott - határozata nem jogerős, ellene jogszabálysértésre való hivatkozással három napon belül lehet fellebbezni.

Az FVB határozatában az olvasható, hogy a testület összesítette az 1354 szavazóköri eredményt, eszerint a névjegyzékben 1 333 795 választó szerepelt, közülük a vasárnapi szavazáson 807 056-an jelentek meg.

Az urnákban 806 142 lebélyegzett szavazólap volt, érvénytelen volt közülük 24 592, érvényes 781 550.

A jelöltek közül Grundtner András (Mi Hazánk Mozgalom) 38 942 szavazatot kapott, Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP-Zöldek) 371 142-t, Karácsony Gergely (Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP) 371 466-ot.

Ez alapján az FVB megállapította, hogy Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterré.

Az FVB határozata nem jogerős, ellene - jogszabálysértésre való hivatkozással - három napon belül lehet fellebbezni, amit a Nemzeti Választási Bizottság bírál el. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok felhozhatók.


Link másolása
KÖVESS MINKET: