BUDAPEST

Elegáns rendezvények tökéletes helyszíne vár a Városliget szomszédságában

Megnéztük a D50 Hotel és Rendezvényközpont megújult tereit.


Áll a Városliget közelében, a Damjanich utca 50. szám alatt egy gyönyörű épület. A D50 Hotel és Rendezvényközpont ma elegáns rendezvények tökéletes helyszíne. Nem is gondolnád, hogy egykor milyen borzalmas állapotok uralkodtak itt. 1944-ben ugyanis bomba érte a ház udvarát, félig összedöntve az ott lévő kis kápolnát.

Akkor lemondtak az újjáépítésről, a kétezres években azonban Esztergom-Budapesti Főegyházmegye visszakapta az erősen leromlott állapotú épületet, és 2016-ban megkezdődhettek a felújítási munkák. A lakóépületből kulturális központot alakítottak ki, a vendégek elszállásolására alkalmas helyiségekkel, irodákkal, parkolókkal, kiegészítő terekkel, ami alkalmassá teszi különféle egyházi vagy világi kulturális események megtartására.

A D50 igazi különlegesség a belvárosi rendezvényhelyszínek piacán.

A Városliget közelsége pedig vonzó célponttá teszi a szállóvendégek számára is: a Hősök tere, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Néprajzi Múzeum, a Fővárosi Nagycirkusz, a Széchenyi Gyógyfürdő és a Puskás Aréna is csak egy ugrásnyira van. Aki valamilyen sporteseményre vagy zenei rendezvényre érkezik Budapestre, annak is remek választás.

Amikor beléptem az épületbe, rögtön feltűnt a D50 letisztult, magas belmagasságú belső tere. A felújítás során az épület megőrizte klasszikus eleganciáját. Az épületséta során aztán arról is megbizonyosodhattunk, hogy a D50 kiváló helyszín konferenciák, gálavacsorák, könyvbemutatók, meetingek, és kisebb-nagyobb üzleti vagy családi rendezvények megtartására is.

Az épületbejárás a D50 új büszkeségéből, a reggeliző helyiségből indult, ahol minket is megvendégeltek egy különleges brunchcsal. Ezt a remek helyszínt nem csak a hotel vendégei élvezhetik, hanem kisebb rendezvényeknek is egy újabb helyszíne lehet a maga 70 négyzetméterével.

A reggelit követően lementünk a D50 alulájába, ahonnan hatalmas ajtókkal nyílik a 200 négyzetméteres Esztergom terem.

Az Esztergom terem kényelmesen 180 fő befogadására alkalmas. Egyből megakadt a szemem hatalmas függönyein, amik elhúzhatók. Az itt tartott események így szinte úsznak a természetes fényben, ha a megrendelők azt igénylik. A terem különlegessége, hogy akár 18 négyzetméteres színpadot is fel tudnak állítani, és teljes konferenciatechnikát tudnak biztosítani, monitorokkal, projektorokkal, beépített hangfalakkal, fényekkel.

Átsétáltunk a teremmel szomszédos bárba, ami a lobbival együtt kiszolgálja az Esztergom terem cateringjét. A kávészünetek kifinomult helyszíne ez a hosszúkás modern berendezésű helyiség. Az első gondolatom az volt, hogy egy konferencia szünetében én is szívesen frissülnék fel itt egy cappuccinóval vagy gyümölcslével.

A -1 szinten megcsodáltuk az 170 négyzetméter alapterületű Pest-Buda termet is. Ebben a helyszínben az az extra, hogy egy mobil fallal, két kisebb teremre osztható szinte tökéletes hangszigeteléssel. Természetesen itt is biztosítanak konferencia technikát.

Megnéztük a második emeleti 60 négyzetméteres Óbuda termet is, aminek egyik falát egy hangsúlyos vörös festmény díszíti. Alig tudtam levenni róla a szemem, annyira magával ragadó ez a dekoráció. Ez a terem 60 fő befogadására alkalmas és leginkább képzésekre, workshopokra szokták használni. Nagy előnye, a természetes fény. Itt mobilhangosítást és led tv-ket tudnak biztosítani.

Még folynak a munkálatok, de várhatóan novembertől egy új multifunkciós, 300 férőhelyes konferenciateremmel is bővül a D50.

Az épületbejárás egyik legizgalmasabb része az volt, amikor megnéztük a kialakítás alatt álló területet. Az már most látszik, hogy hatalmas lesz.

Az épület alapterülete több mint 1300 négyzetméter. Itt lesz az előcsarnok, a hozzá flexibilisen csatlakozó 320 négyzetméteres konferenciateremmel, amely szintén osztható lesz mobilfalak segítségével. Különlegessége, hogy a falak mellett közlekedőfolyosó szolgálja majd a vendégek kényelmét.

Az épületbejárás során lehetőségünk volt bekukkantani a négycsillagos hotel szobáiba is. A hotelszobák az épület két szárnyában helyezkednek el. A hat superior, hat prémium és a huszonnégy standard szobában egyidejűleg 72 vendég tud megszállni, de természetesen vannak pótágyazható szobák.

A D50 belső udvarában 40 autó számára van saját felszíni és mélygarázsos parkolóhely és 5 perc sétatávolságon belül további 400 hely áll rendelkezésre.

A létesítményt Marik Gergely üzemelteti, aki a Szent Máté Ingatlanüzemeltetési Központ vezetője. A rendezvénytereket az Eventrend csoporthoz tartozó Gála Eseményszervező értékesíti, a sales vezetését a Gála Senior rendezvényszervezője, Koller Gábor látja el és az állandó és magas minőséget pedig a Gála Eseményszervező termelőkonyhájának vezetője garantálja.

A D50 Hotel és Rendezvényközpont egy igazi különlegesség a belvárosi rendezvényhelyszínek között. Tökéletes választás, ha elegáns rendezvények számára keresel helyszínt a Városliget szomszédságában.

Orosz Emese cikke, Fotók: Nagy Boglárka

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


BUDAPEST
A Rovatból
Videó: Megnéztük a víz alá került Római-partot
Hiába van közel a folyó a teraszokhoz, péntek délután ennek ellenére mindenhol sokan ücsörögtek. Azért a víz az úr.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 07.Óriási árhullám vonul le a Dunán ezekben a napokban, a folyó Budapestnél szombaton tetőzhet. A magas vízállás miatt csütörtök este már lezárták az alsó rakpartokat a fővárosban.

A Duna nem kíméli a nyári szezon egyik legfelkapottabb részét sem a fővárosnak, de a Római-partot kedvelőket ez egyáltalán nem zavarja. Ottjártunkkor ugyan csak centiméterekre volt a víz az éttermek teraszaitól, de vendégekből egyáltalán nem volt hiány.

Az biztos azonban, hogy néhány napig még a videóban is látható körülményekre kell készülni azoknak, akik a Duna óbudai partszakaszán akarnak kikapcsolódni:

@szeretlekmagyarorszag.hu

♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

BUDAPEST
Elkészült a gyalogátkelő az Astoriánál 40 millió forintból
A fővárosi önkormányzat a zebralétesítést a közösségi költségvetésből, bruttó 40 millió forintból finanszírozta.


Elkészült a gyalogátkelő a fővárosban az Astoriánál, már akadálymentesen, kényelmesen, gyorsabban lehet átkelni a Rákóczi úton, és a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedőknek sem kell kerülőt tenniük - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.

A beruházás részeként a Rákóczi úton a Múzeum körút és a Károly körút járdái között jelzőlámpás gyalogátkelőt építettek ki süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolattal, a Rákóczi út tengelyében új középszigettel.

A beruházás miatt a Blaha Lujza tér felé haladó buszok megállóját előrébb helyezték.

A fővárosi önkormányzat a zebralétesítést a közösségi költségvetésből, bruttó 40 millió forintból finanszírozta.

(via MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Ágyúzni fognak a budai Várban – figyelmeztet a Honvédelmi Minisztérium
Egy ünnepélyes zászlófelvonás miatt lőnek majd reggel. Megnövekedett hanghatásra kell számítani a minisztérium szerint.


Kedd reggel dörögni fognak az ágyúk a Budai Várnegyed Esztergomi rondelláján – derül ki a Honvédelmi Minisztérium közleményéből. A lakosság türelmét és megértését kérik, mivel

reggel 10 órakor hagyományőrzők ágyúlövései kísérik majd, ahogyan ünnepélyesen felvonnak egy zászlót.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Árad a Duna: hétvégére lezárhatják a budapesti rakpartokat is
Péntektől lehet magasabb a vízállás Budapesten, mint az alsó rakpart szintje. Jövő hétre az előrejelzés alapján már elvonul az ár.
FM - szmo.hu
2024. június 04.Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) előrejelzése alapján hamarosan árvíz miatt kellhet lezárni a budapesti alsó rakpartot. A vízállás-előrejelző oldalukon ugyanis azt írják:

Pénteken, szombaton és vasárnap is magasabb lehet a vízállás, mint a rakpart szintje.

Az alsó rakpartot 645 centiméteres vízállásnál éri el a Duna. Az OVF úgy becsüli, pénteken 655, szombaton 670, vasárnap pedig 646 centis lehet a vízállás.

Legutóbb tavaly decemberben volt ilyen magasan a Duna Budapestnél, akkor a Parlament lépcsőjét nyaldosta a víz. Fotós kollégánk akkor bejárta a rakpartot és a Római Partot:


Link másolása
KÖVESS MINKET: