BUDAPEST

Elegáns rendezvények tökéletes helyszíne vár a Városliget szomszédságában

Megnéztük a D50 Hotel és Rendezvényközpont megújult tereit.

Link másolása

Áll a Városliget közelében, a Damjanich utca 50. szám alatt egy gyönyörű épület. A D50 Hotel és Rendezvényközpont ma elegáns rendezvények tökéletes helyszíne. Nem is gondolnád, hogy egykor milyen borzalmas állapotok uralkodtak itt. 1944-ben ugyanis bomba érte a ház udvarát, félig összedöntve az ott lévő kis kápolnát.

Akkor lemondtak az újjáépítésről, a kétezres években azonban Esztergom-Budapesti Főegyházmegye visszakapta az erősen leromlott állapotú épületet, és 2016-ban megkezdődhettek a felújítási munkák. A lakóépületből kulturális központot alakítottak ki, a vendégek elszállásolására alkalmas helyiségekkel, irodákkal, parkolókkal, kiegészítő terekkel, ami alkalmassá teszi különféle egyházi vagy világi kulturális események megtartására.

A D50 igazi különlegesség a belvárosi rendezvényhelyszínek piacán.

A Városliget közelsége pedig vonzó célponttá teszi a szállóvendégek számára is: a Hősök tere, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Néprajzi Múzeum, a Fővárosi Nagycirkusz, a Széchenyi Gyógyfürdő és a Puskás Aréna is csak egy ugrásnyira van. Aki valamilyen sporteseményre vagy zenei rendezvényre érkezik Budapestre, annak is remek választás.

Amikor beléptem az épületbe, rögtön feltűnt a D50 letisztult, magas belmagasságú belső tere. A felújítás során az épület megőrizte klasszikus eleganciáját. Az épületséta során aztán arról is megbizonyosodhattunk, hogy a D50 kiváló helyszín konferenciák, gálavacsorák, könyvbemutatók, meetingek, és kisebb-nagyobb üzleti vagy családi rendezvények megtartására is.

Az épületbejárás a D50 új büszkeségéből, a reggeliző helyiségből indult, ahol minket is megvendégeltek egy különleges brunchcsal. Ezt a remek helyszínt nem csak a hotel vendégei élvezhetik, hanem kisebb rendezvényeknek is egy újabb helyszíne lehet a maga 70 négyzetméterével.

A reggelit követően lementünk a D50 alulájába, ahonnan hatalmas ajtókkal nyílik a 200 négyzetméteres Esztergom terem.

Az Esztergom terem kényelmesen 180 fő befogadására alkalmas. Egyből megakadt a szemem hatalmas függönyein, amik elhúzhatók. Az itt tartott események így szinte úsznak a természetes fényben, ha a megrendelők azt igénylik. A terem különlegessége, hogy akár 18 négyzetméteres színpadot is fel tudnak állítani, és teljes konferenciatechnikát tudnak biztosítani, monitorokkal, projektorokkal, beépített hangfalakkal, fényekkel.

Átsétáltunk a teremmel szomszédos bárba, ami a lobbival együtt kiszolgálja az Esztergom terem cateringjét. A kávészünetek kifinomult helyszíne ez a hosszúkás modern berendezésű helyiség. Az első gondolatom az volt, hogy egy konferencia szünetében én is szívesen frissülnék fel itt egy cappuccinóval vagy gyümölcslével.

A -1 szinten megcsodáltuk az 170 négyzetméter alapterületű Pest-Buda termet is. Ebben a helyszínben az az extra, hogy egy mobil fallal, két kisebb teremre osztható szinte tökéletes hangszigeteléssel. Természetesen itt is biztosítanak konferencia technikát.

Megnéztük a második emeleti 60 négyzetméteres Óbuda termet is, aminek egyik falát egy hangsúlyos vörös festmény díszíti. Alig tudtam levenni róla a szemem, annyira magával ragadó ez a dekoráció. Ez a terem 60 fő befogadására alkalmas és leginkább képzésekre, workshopokra szokták használni. Nagy előnye, a természetes fény. Itt mobilhangosítást és led tv-ket tudnak biztosítani.

Még folynak a munkálatok, de várhatóan novembertől egy új multifunkciós, 300 férőhelyes konferenciateremmel is bővül a D50.

Az épületbejárás egyik legizgalmasabb része az volt, amikor megnéztük a kialakítás alatt álló területet. Az már most látszik, hogy hatalmas lesz.

Az épület alapterülete több mint 1300 négyzetméter. Itt lesz az előcsarnok, a hozzá flexibilisen csatlakozó 320 négyzetméteres konferenciateremmel, amely szintén osztható lesz mobilfalak segítségével. Különlegessége, hogy a falak mellett közlekedőfolyosó szolgálja majd a vendégek kényelmét.

Az épületbejárás során lehetőségünk volt bekukkantani a négycsillagos hotel szobáiba is. A hotelszobák az épület két szárnyában helyezkednek el. A hat superior, hat prémium és a huszonnégy standard szobában egyidejűleg 72 vendég tud megszállni, de természetesen vannak pótágyazható szobák.

A D50 belső udvarában 40 autó számára van saját felszíni és mélygarázsos parkolóhely és 5 perc sétatávolságon belül további 400 hely áll rendelkezésre.

A létesítményt Marik Gergely üzemelteti, aki a Szent Máté Ingatlanüzemeltetési Központ vezetője. A rendezvénytereket az Eventrend csoporthoz tartozó Gála Eseményszervező értékesíti, a sales vezetését a Gála Senior rendezvényszervezője, Koller Gábor látja el és az állandó és magas minőséget pedig a Gála Eseményszervező termelőkonyhájának vezetője garantálja.

A D50 Hotel és Rendezvényközpont egy igazi különlegesség a belvárosi rendezvényhelyszínek között. Tökéletes választás, ha elegáns rendezvények számára keresel helyszínt a Városliget szomszédságában.

Orosz Emese cikke, Fotók: Nagy Boglárka

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


BUDAPEST
A Rovatból
Megbénítja majd Budapestet a kínai elnök látogatása – mutatjuk a lezárásokat
Hszi Csin-ping és delegációjának érkezése kettévágja a fővárost. Szerdától péntekig tart majd a közlekedési káosz, hét kerületet is érintenek a korlátozások.

Link másolása

Lényegében megbénítja majd Budapestet Hszi Csin-ping és állítólag több száz fős delegációjának érkezése szerdán – derül ki a rendőrség lezárásokról szóló közleményéből. A police.hu azt írja, delegáció érkezése miatt május 8., szerdától május 10., péntekig kell majd korlátozásokra készülni a I., a IX., a XI., a XV., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben.

A korlátozásokról egy térképet is közzétett a rendőrség:

Lezárások

Szakaszos és időszakos lezárások lesznek szerdán 19:30-tól 21:00-ig az I., a IX., a XI., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben, az alábbi útvonalon:

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – M4 – M0 – M5 autópálya bevezető – Gyáli út (M5 bevezető) – Könyves Kálmán körút – Rákóczi híd – Pázmány Péter sétány – Műegyetem felső rakpart – Szent Gellért tér – Szent Gellért felső rakpart – Krisztina körút – Attila út – Dózsa György tér – Palota út – Dísz tér – Tárnok utca – Szentháromság tér – Hess András tér.

Szakaszos és időszakos lezárások lesznek pénteken 11:30-tól 14:00-ig az I. és a IX. kerületben, az alábbi útvonalon:

Hess András tér – Szentháromság tér – Tárnok utca – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Attila út – Krisztina körút – Szent Gellért felső rakpart – Szent Gellért tér – Műegyetem felső rakpart –Pázmány Péter sétány – Dombóvári út.

Szakaszos és időszakos lezárások lesznek szintén pénteken 16:20-tól 17:00-ig az I., a IX., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben, az alábbi útvonalon:

Hess András tér – Szentháromság tér – Tárnok utca – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Attila út – Krisztina körút – Szent Gellért felső rakpart – Szent Gellért tér – Műegyetem felső rakpart – Pázmány Péter sétány – Rákóczi híd – Könyves Kálmán körút – Gyáli út (M5 bevezető) – M5 autópálya bevezető – M0 – M4 – Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

Tilos megállni

Még korábban hívta fel a rendőrség a figyelmet arra, hogy szerdán tilos lesz megállni a VI. kerületi Andrássy út páros oldali szervízútján az Izabella utca és a Vörösmarty utca között.

Tilos megállni csütörtökön 6:00-tól 17:00-ig a XV. kerület, Neptun utca mindkét oldalán a Drégelyvár utca és a Neptun utca 57. szám között. Egy korábbi rendőrségi közleményből az is kiderül, hogy csütörtökön 10:00 és 16:00 között az V. kerületi Apáczai Csere János utcában, a hotel mellett is tilos lesz a megállás.

Tilos megállni pénteken 10:00-tól 20:00-ig az I., a IX., a XI., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben:

• Nagykőrösi út főpályán (M5 bevezető),

• Nagykőrösi út mindkét oldalán az autópiac középső bejárata és a Garázs utca között,

• Nagykőrösi út MOL kút főpálya felőli oldalán,

• Határ úton a Nagykőrösi úti felüljáró alatt,

• Gyáli út főpályán (M5 bevezető),

• Fék utca mindkét oldalán a Gyáli úti felüljáró alatt,

• Könyves Kálmán körút mindkét oldalán a Gyáli út és a Rákóczi híd között,

• Laczkovich utca mindkét oldalán a Rákóczi híd alatt,

• Dombóvári út mindkét oldalán a Budafoki út és a Pázmány Péter sétány között,

• Pázmány Péter sétány mindkét oldalán,

• Műegyetem felső rakpart teljes területén,

• Műegyetem rakparti felhajtó mindkét oldalán a Bertalan Lajos utcánál,

• Szent Gellért téren,

• Szent Gellért felső rakpart mindkét oldalán,

• Krisztina körút mindkét oldalán a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között,

• Attila úton a Dózsa György tér mellett,

• Dózsa György tér teljes területén.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
BUDAPEST
A Rovatból
Elkészült a gyalogátkelő az Astoriánál 40 millió forintból
A fővárosi önkormányzat a zebralétesítést a közösségi költségvetésből, bruttó 40 millió forintból finanszírozta.

Link másolása

Elkészült a gyalogátkelő a fővárosban az Astoriánál, már akadálymentesen, kényelmesen, gyorsabban lehet átkelni a Rákóczi úton, és a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedőknek sem kell kerülőt tenniük - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.

A beruházás részeként a Rákóczi úton a Múzeum körút és a Károly körút járdái között jelzőlámpás gyalogátkelőt építettek ki süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolattal, a Rákóczi út tengelyében új középszigettel.

A beruházás miatt a Blaha Lujza tér felé haladó buszok megállóját előrébb helyezték.

A fővárosi önkormányzat a zebralétesítést a közösségi költségvetésből, bruttó 40 millió forintból finanszírozta.

(via MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Ágyúzni fognak a budai Várban – figyelmeztet a Honvédelmi Minisztérium
Egy ünnepélyes zászlófelvonás miatt lőnek majd reggel. Megnövekedett hanghatásra kell számítani a minisztérium szerint.

Link másolása

Kedd reggel dörögni fognak az ágyúk a Budai Várnegyed Esztergomi rondelláján – derül ki a Honvédelmi Minisztérium közleményéből. A lakosság türelmét és megértését kérik, mivel

reggel 10 órakor hagyományőrzők ágyúlövései kísérik majd, ahogyan ünnepélyesen felvonnak egy zászlót.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
A Rovatból
Így telt a május elseje a Városligetben - fotók!
Miközben a DK a Párbeszéddel és az MSZP-vel közösen majálisozott, a Városligetbe egyébként is sokan látogattak ki. Remek idő volt.

Link másolása

Idén is sokan látogattak el a Városligetbe, hogy megünnepeljék május elsejét: a munka ünnepén kiváló idő volt, és számos program várta a látogatókat.

A DK a Párbeszéddel és az MSZP-vel közösen majálisozott, Magyar Péter pedig Sümegen folytatta országjárását.

Fotóink a Városligetből.


Link másolása
KÖVESS MINKET: