BUDAPEST
A Rovatból

Csikágó Budapest közepén: na de miért hívják így a Keleti pályaudvar környékét?

Jártatok már Csikágóban? Nem? Hihetetlen, de igaz: mostantól akár egy vonaljegy áráért elutazhattok a híres városba! Hogy hogyan? Mindjárt kiderül!

Link másolása

“Budapest abc” rovatunkban hétről hétre betűnként árulunk el egy-két izgalmas dolgot Budapestről.

Aki szeretne útra kelni Csikágóba, nem kell mást tennie, mint a Keleti pályaudvar környékére tévedni, hiszen itt bolyongva Budapest egy különleges szegletét fedezheti fel, aminek a létezéséről még a helyiek közül is csak kevesen tudnak.

A Thököly utat átszelve ugyanis Csikágóba juthatunk – így magyarosan, cs-vel és k-val. Ez a különös nevű negyed az 1880-as években meglepően rohamos tempóban épült ki, s bár látszólag nagyon hasonlít a pesti városszövet más részeire, benne sétálva mégis úgy érezhetjük, egy másik városba tévedtünk…

De honnan is ered ez a szokatlan képzettársítás, miért éppen Csikágó lett az újonnan megépült városrész ragadványneve?csikágó

A névadást részben az említett gyors és sűrű beépítés indokolta. A kortársak szerint ugyanis a mai Thököly út, a Dózsa György út, a Damjanich utca és Rottenbiller utca által határolt városrészt legalább olyan gyorsan építették fel, mint tengerentúli nagytestvérét.

A kevésbé optimista feltételezés szerint viszont a két helyszín közös vonása a közbiztonság szinte teljes hiánya volt: Csikágó amint kiépült, rögtön a nagyvárosi nyomor és bűnözés szinonimájává vált.

Miképp lehetséges az, hogy egy újonnan létesült negyed ilyen hamar, ennyire rossz hírnévre tett szert? A 19. század utolsó évtizedeiben rengeteget változott Budapest. Ezekben az években vált igazi metropolisszá, gyors ütemben növekedett a népessége, folyamatosak voltak az építkezések. A kortársak szemében pedig Csikágó volt az a városrész, ahol ennek a rohamos urbanizációnak minden negatívuma testet öltött. Az utak mellett 3-5 emeletes bérháztömbök tornyosultak, melyekben korábban nem tapasztalt lakósűrűség alakult ki. Az utcaszegélyekről hiányoztak a fák, nem voltak sem parkok, sem sétálásra alkalmas terek – semmi, ami oldotta volna a szűkösséget és a szürkeséget.

A legrosszabb híre az azóta elbontott Százháznak volt. Ez a bérháztömb külön szigetet alkotott Csikágó peremén, amit a köztudatban a jasszok, azaz a külvárosi csavargók gyülekezőhelyeként tartottak számon.

Kovács Lydia korabeli tudósítása szerint a környék remek búvóhelyként szolgált: a rendőrség elől menekülő jasszok amint eltűntek valamelyik kapu mögött, üldözői máris bottal üthették a nyomukat. A Százház egyforma, egyemeletes épületei ugyanis a pincétől a padlásig összeköttetésben álltak egymással. Aki ismerte a rejtett utakat, az itt könnyedén el tudott tűnni a hatóságok elől.százház_BUDAPEST FŐVÁROS LEVÉLTÁRA_KlöszGyörgy

Fotó: Fortepan / Budapest Főváros Levéltára - Klösz György

Csikágó amennyire szegényesnek és szürkének számított, legalább annyira rejtélyes városrész is volt. A házak homlokzata egymást érő gangos udvarokat rejtett, a föld alatt húzódó pincerendszer pedig sajátos úthálózatot alkotott. Külön világot jelentett a városon belül. Ez a kívülállósság természetesen sokakat kíváncsivá tett, az írók, újságírók számára pedig gazdag forrásanyagot jelentett. A századforduló legismertebb bűnügyi szerzőpárosa, Tábori Kornél és Székely Vladimir számos riportja ötletét merítette innen – részben az ő írásaik nyomán erősödött a városrész rossz megítélése. Móricz Zsigmond Jobb mint otthon című regényében szintén Csikágó példáján szemléltette a nagyváros hátrányait.

Ismerd meg Budapest láthatatlan arcát

Ha érdekelnek még ehhez hasonló történetek, hogy miként nézett ki Budapest egykor és hogyan alakult ki a mai városkép, szeretnéd tudni milyen történeteket mesélnek el egyes épületek és hol találsz rejtett kincseket, akkor az ImagineBudapest sétáit neked találták ki. Több tucat séta közül válogathatsz, a barangolások közben pedig feltárul előtted Budapest ismeretlen arca. A sétákról bővebben itt olvashatsz.

Bár Csikágóban komoly társadalmi problémák merültek fel, a környék még sem volt olyan egyhangúan komor és sötét, mint ahogy azt az említett írások sugallták. Az kétségtelen, hogy a pincében baromfit tartó kofaasszonyok, lakásaikban dolgozó kisiparosok, vidékről frissen érkezett cselédlányok és inaslegények által benépesített városrész különös atmoszférával rendelkezett. Ezt a hangulatot örökítette meg Békés Pál novelláiban. Az író szülőháza az István utcában található.százház_utca_simon_gyula

Fotó: Fortepan / Simon Gyula

Marginális helyzete ellenére Csikágó Budapest életében is fontos szerepet töltött be. A Rottenbiller utcai Központi Tejcsarnokból indultak útra reggelente azok a fehér-kék sávos szekerek, amelyek a biztosították a főváros tejellátását. Ugyanebben az utcában állt Walla József gyára, ahol a budapesti lépcsőházakat díszítő, szebbnél-szebb cementlapok készültek. Róth Miksa Nefelejcs utcai műhelyében születtek a város számos középületét, bérpalotáját díszítő színes ablaküvegek. Itt kapott helyet az Állatorvostudományi Egyetem és több jótékonysági intézmény is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


BUDAPEST
A Rovatból
14 ezret fizetett egy lángosért a karácsonyi vásárban egy turista, teljesen kiakadt
Egy Budapestre utazó amerikai turista a Facebook-oldalán akadt ki, hogy mégis miért kellett ennyit fizetnie. Később frissítette a posztját, és leírta, hogy azért került ennyibe ez az étel, mert összesen három főétel volt rajta.

Link másolása

Idén is megrendezik a szokásos karácsonyi vásárt a Vörösmarty téren, ahol elképesztő árak vannak. Eddig ugye az volt az általános nézet, hogy ezek a vásárok már évek óta nem a magyar közönségnek vannak kitalálva, és inkább a fővárosba látogató turistáknak, de ez az elmélet is megdőlni látszik: már a turisták is kiakadnak a brutális árakon.

Egy Budapestre utazó amerikai turista, Ken Pedersen most konkrétan beszámolt arról a Facebook-oldalán, hogy mennyire túl vannak árazva ezek az ételek. A posztja szerint egy káposztás-kolbászos lángosért konkrétan 40 dollárt, azaz nagyjából 14 ezer forintot fizetett.

A felháborodott bejegyzésben feltette ő is a kérdést, hogy biztos, hogy ez korrekt így?

Az igaz, hogy ez egy különleges lángos volt, amin töltött káposzta, tejföl és hurka is szerepelt feltétként, de ezt az árat már ő is soknak találta.

A turista később frissítette is a posztját, és leírta, hogy azért került ennyibe ez az étel, mert összesen három főétel volt, melyek árát összeadva valóban kijön a 14 ezer forint.

Egyébként azt is hozzátette, hogy a lángos nagyon finom volt, de egy embernek azért túl sok.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

BUDAPEST
A Rovatból
Leesett a hó, elesett a budapesti tömegközlekedés – mutatjuk a részleteket
Elég nagy problémákat okozott a havazás: 17 busz terelve vagy csak szakaszosan közlekedik.

Link másolása

Az intenzív havazás miatt 17 busz terelve vagy szakaszosan közlekedik a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtök reggel a BKK Info Facebook-oldalon.

Jelentős változások a budapesti tömegközlekedésben, csütörtök délelőtt elég sok buszt kellett terelni vagy a járatát megváltoztatni.

A tájékoztatás szerint a 16-os autóbusz a Deák Ferenc tér és a Clark Ádám tér között nem közlekedik.

A 40-es, a 40B, a 88-as, a 88A, a 140-es, a 140A, a 188-as és a 240-es autóbusz terelve az autópályán közlekedik, a Sasadi út és a Károly király utca között nem közlekedik a havazás miatt.

A havazás miatt az 58-as, a 141-es, a 158-as és a 250-es autóbusz nem közlekedik a Mára Terézia utca és a Pannónia utca között.

A 27-es, a 60A és a 60B autóbusz nem közlekedik, az 53-as autóbusz a Márton Áron tér és a Sasadi út között nem jár

- tudatta a BKK.

(via MTI)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
A Rovatból
Alig lehet használni a leválasztott budapesti kerékpársávokat, oda tolják a hókotrók a havat
Össze-vissza kacsázott a hatalmas hóban egy budapesti kerékpáros. Kisebb csoda, hogy végül nem esett el.

Link másolása

Kis híján óriásit esett a hatalmas hóban egy egy bringás az Üllői úton. A hókotrók ugyanis a pollerekkel leválasztott kerékpársávba tolják a havat, amit még nem takarítottak le, így a biciklisek alig tudják használni a nekik kijelölt sávot.

„A téli időszakban a havat a kotrógép a karókkal elválasztott biciklisávra tolja - mert úgy van megszerkesztve, az a kotrólapát logikája, hogy az út széle felé tolja le az úttestről” – írja a videóhoz posztjában Kőrösi Koppány.

A fejlesztéspolitikai szakértő hozzáteszi:

„Ezt a karózást alkalmazzák a mintaként vett nyugati nagyvárosokban is - erről tett fel videót Karácsony Gergely is -, de ott egyrészt célgépekkel - kisméretű járdatisztítókkal - megoldják a kerékpársáv tisztítását, másrészt csak a lámpáknál, kereszteződéseknél használják ezeket a karókat, és csak nagyon kivételesen. Ott, ahol nem tudnak különálló biciklisávot építeni.”

A biciklis csúszkálást itt lehet megnézni:

Az FKF ugyancsak a Facebookon posztolva közölte, hogy milyen sorrendben haladnak a havas fővárosi utak takarításával:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Kiderült hogyan mérnek majd az új budapesti traffipaxok
Hogy az új traffipaxok pontosan hol lesznek majd, azt továbbra sem tudni, mert a helyszínekről az érintett szervek (Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, ORFK, BRFK, Budapest Közút) folyamatosan egyeztetnek.

Link másolása

Augusztus óta nem történt jelentős előrelépés a fővárosi traffipaxok kihelyezésében, mostanáig csupán pilot jelleggel két kamerát üzemeltek be a korábban megrongált Váci úti sebességmérők közvetlen közelében .

Ez derült ki Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalnak a válaszából, amit a 24.hu-nak küldtek.

Budapest nemrég elfogadott közlekedésbiztonsági stratégiájában szerepel, hogy ha törik, ha szakad, sebességmérő kamerák telepítésével fellépnek az eszelős gyorshajtók ellen.

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya korábban azt írta a 24.hu-nak, hogy első lépésként a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága közbeszerzési értékhatár alatt 45 sebességmérésre alkalmas, fix telepítésű kamerát vett bérbe, amelyek felszerelésének helyszínét a technikai adottságok és a közlekedésbiztonsági veszélyek figyelembevételével lehet kijelölni.

Az újabb válaszból kiderült, hogy nem 45 helyszínre, hanem „45 forgalmi sávban való sebességmérést lehetővé tevő kamerára” szerződtek le.

Hogy az új traffipaxok hol lesznek majd, azt továbbra sem tudni, mert a helyszínekről az érintett szervek (Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, ORFK, BRFK, Budapest Közút) folyamatosan egyeztetnek.

Link másolása
KÖVESS MINKET: