hirdetés

VLOGOK

A vágóhídra várakozó malacokkal találkozott a Vászonzsákoslány

Évi már egy jó ideje vegán, és szeretne tenni is azért, hogy az embereket minél jobban informálja erről az életmódról. Legújabb videójában ezért elmagyarázta, milyen formái vannak a vegán aktivizmusnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 27.

hirdetés

A Vászonzsákoslány YouTube-csatornája bizonyára már ismerősen cseng azok számára, akiket foglalkoztat a környezetvédelem és a low waste életmód. Évi ugyanis jó ideje készít videókat a témában, sőt, a vegánsággal is rengeteget foglalkozik, mióta ő maga is vegán életmódot folytat.

Legújabb videójában például a vegán aktivizmusról beszél, mivel, mint mondja, amikor vegán lett, benne is tombolt a vágy, hogy csinálhasson valamit aktívan az ügy érdekében. Úgy érezte, hogy nem elég, ha mondjuk főzős videókat készít, szeretett volna valami olyasmit csinálni, aminek nagyobb hatása lehet. Így jobban utánanézett annak, milyen formái vannak a vegán aktvizmusnak.

Évi a videóban elmondta, hogy először egy vegán rendezvényen vett részt, ahol találkozott a Vegán Aktivisták, Magyarország szervezet képviselőivel, akikhez csatlakozva aztán később részt vett egy békés tüntetésen az ország egyik legnagyobb vágóhídjánál.

Elmesélte, hogy az úton várták az állatokat szállító kamionokat, majd miután a sofőrök megengedték, felvételeket készítettek róluk és megsimogatták őket. Évi próbálta megszámolni, hány állatot zsúfolhattak be egy-egy kamionba, de sajnos nem tudta összeszámolni őket, azt viszont elmondta, hogy Magyarországon egy vágóhídon általában naponta kb. 3500-4000 malacot vágnak le.

A tüntetők ezután megosztották a helyszíni élményeiket és a készült felvételeket a közösségi médiában. Évi is így tett, a Facebook-oldalán és az Instagramon is megosztotta ezeket.

hirdetés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

‼️Sokkoló képek‼️ Hajnali 5-kor keltem, hogy ellátogathassak az ország egyik legnagyobb vágóhídjára, hogy elkísérhessük a malacokat életük utolsó kínkeserves útjára. A képeken látható, csillogó tekintetű állatok mostanra már valószínűleg útban vannak becsomagolva, elkészítve, egy szupermárket polcára. A békés tüntetést a Magyar Vegán Aktivisták szervezték, a vágóhíd elé. Mielőtt behajtottak a furgonok, megálltak egy bekötő úton, ahol odamehettünk elköszönni tőlük. Mondanom sem kell, iszonyú látvány és szagok tárultak elénk, a képek nem is igazán tudják visszaadni ezt az élményt. Elkeseredetten matekoztam hányan lehetnek a többnyire 3 emeletes furgonokban, de az 5. jármű után abbahagytam a számolást. Sajnálom, hogy ilyen szomorú posztot hoztam ma, de úgy érzem ezt látnia kell a világnak.

Antal Éva (@vaszonzsakoslany) által megosztott bejegyzés,

Évi ezután az utcai és az aktivizmusról is beszélt. Azt is elmondta, hogyan lehet ezt jól és rosszul csinálni.

VIDEÓ: Vegán lány elment megnézni egy vágóhidat - beszéljünk a vegán aktivizmusról

VEGÁN LÁNY ELMENT MEGNÉZNI EGY VÁGÓHIDAT - beszéljünk a vegán aktivizmusról

Köszönöm, hogy megnézted a videómat. Sajnos itt kommentelni nem tudsz, de ha szeretnéd megosztani másokkal a tapasztalataidat, vagy esetleg felmerült benned ...hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VLOGOK

10 borzalmas munka, ami elég jól fizet

Mennyit keres például egy golflabda búvár, a csatornatisztító vagy a kutyatáp kóstoló? De vannak ennél keményebb feladatok is.
Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2021. február 06.

hirdetés

A WatchMojo Magyarország most olyan foglalkozásokat mutat be, amik vagy nagyon veszélyesek vagy nagyon furák, mégis igen jól fizetnek.

Te lennél például kutyatáp kóstoló? És golflabda búvár? Bírnád a kis helyeket és a nyűgös autósokat, mint autópályadíj-beszedő? De komoly elszántság kell a proktológus munkához, vagy a csatornatisztításhoz is. A lista élén pedig egy igen kemény meló áll.

A videóból azt is megtudhatod, hogy a kihívást jelentő feladatokért mennyi pénzt kapnak.

VIDEÓ: Top 10 borzalmas munka, ami elég jól fizet


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VLOGOK

A világ leghírhedtebb sorozatgyilkos nagymamái, akik kegyetlen dolgokat követtek el

Megismerheted például a Hasfelmetsző Nagymamaként ismert orosz asszony és a több száz csecsemő életét kioltó dadus történetét is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 12.

hirdetés

A sorozatgyilkos szó hallatán valószínűleg nem egy idős néni ugrik be a legtöbb embernek, pedig már nem egy nagymama korú asszonyról derült már ki, hogy több ember életét is kioltotta.

A LEGJOBB [MAGYAR TOP 10] YouTube-csatorna új videójában a leghírhedtebb sorozatgyilkos nagymamák történetét mutatja be.

Köztük van az az asszony, aki nők megölésével akarta elűzni a családjára szállt átkot, a több száz csecsemő haláláért felelős dadus, és az a néni is, aki a panziója alá ásta el áldozatait, és hosszú ideig nem is derült fény tetteire.

Ha kíváncsi vagy az ő és a többi sorozatgyilkos nagymama történetére is, nézd meg a videót!

VIDEÓ: A világ leghírhedtebb sorozatgyilkos nagymamái

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VLOGOK

10 mítosz, amit megbuktattak az Állítólag...-ban

Tényleg utálják a bikák a piros színt? Lerepül-e a kalap, ha golyóval lövik keresztül? Mi lesz, ha banánhéjra lépünk?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 25.

hirdetés

Mítoszok nyomába indult az "Állítólag..." csapata. Olyan érdekességeknek jártak utána, amelyeket sokan készpénznek vesznek, mert első hallásra hihetőnek tűnnek. Most kiderül:

Bele lehet-e fulladni a futóhomokba? Ki lehet-e tényleg játszani a sebességmérőt egy CD-vel? Felrobbantható-e egy búvártartály? Hová lehet menekülni egy földrengésnél? Megtanítható-e egy öreg kutya valami új trükkre?

VIDEÓ: Top 10 mítosz, amit megbuktattak az Állítólag...-ban


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VLOGOK

Félelmetes elhagyatott városokba kalauzol a Legjobb Magyar TOP 10 YouTube-csatorna

Egy-egy hely kiürülése mögött egészen hátborzongató titkok állhatnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 21.

hirdetés

2020-ban a pandémia és a lezárások idején nem kell messzi, különleges tájakra utazni lezárt helyekért. A Legjobb Magyar TOP 10 YouTube-csatorna viszont most olyan elhagyatott tájakra kalauzol minket, amelyek kihaltsága valamilyen – olykor súlyos – titkot rejt...

Üdülőhelyek és kisvárosok ürültek ki politikai, természeti vagy emberi okokból, ezekből megismerhetjük most a 10 legérdekesebbet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: