VIDEÓK

Mindenki imádná, ha így tanítanák a történelmet

A 3D-s, animációs film segítségével te is ott lehetsz Petőfivel a Nemzeti Múzeum előtt, vagy István megkoronázásánál.

Link másolása

A film elkészítésének gondolata, amiben testközelből ismerheted meg a Budai vár fénykorát vagy éppen részese lehetsz a Mohácsi csatának, még 2012-ben pattant ki egyetemisták fejéből, az elkészült film a Greenzero Kft. nevéhez köthető. Magyarországon két helyen szerveznek vetítéseket, megmutatjuk nektek az előzetesét:

A Budapesti Műszaki Egyetemen és a Vajdasági Szabadkai Főiskolán tanuló diákok először a Budai Vár történetét dolgozták fel, a Mátyás halála utáni életet elképzelve. A tényeket és saját fantáziájukat használták fel a polarizációs 3D videó elkészítéséhez.

Idén lett kész a teljes magyar történelem 1100 évét feldolgozó kisfilm, amelyet Budapesten a Mátyás templom mellett, a Szent Mihály kápolnában, illetve az Egri Várban lehet megnézni. Nem csak magyar nézőkre számítanak az alkotók, idegennyelveken is elérhető a film, így turistáknak is remek program lehet.

Az ötletgazdák nem állnának meg a kisfilmnél:

egész estés mozit szeretnék készíteni,

hiszen véleményük szerint a magyar történelem rendkívül izgalmas, ha látványosan van bemutatva.

Ha tetszik a kisfilm, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

VIDEÓK
Holdbéli táj - ennyi maradt a Vekeri-tóból
A Tisza vizével próbálják megmenteni a tavat. Sok Vekeri-tó lesz még - mondja a szakember.

Link másolása

Idén nyárra megint teljesen kiszáradt a Debrecen mellett található Vekeri-tó. Az egykori kedvelt üdülőhelyként szolgáló vízfelület az Erdőspusztai tórendeszer egyik utolsó túlélője volt. Az idei súlyos aszály azonban minden vizet kivitt a tóból, amit már csak egy jelentős beruházással lehet megmenteni.

A jövőben ráadásul

nagyon sok hasonló tragédia játszódhat majd le a szemünk előtt Magyarországon.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
Videó: különleges felvétel a teljes augusztus 27-i tűzijátékról
Aki lemaradt róla, most szokatlan perspektívából nézheti meg az egész show-t.

Link másolása

Szombaton, a bizonytalan időjárási viszonyok miatt egy hét késéssel pótolták be az augusztus 20-i ünnepségek fő attrakcióját, a látványos tűzijátékot és fényshow-t.

Kollégánk különleges helyről, a szokásostól eltérő perspektívából rögzítette a nagyszabású eseményt, így azt most az is meg tudja tekinteni, aki valamilyen okból lemaradt róla.

Az elhalasztott augusztus 20-i tűzijáték teljes hosszában


Link másolása
KÖVESS MINKET: