UTAZZ
A Rovatból

„Mondták, hogy óvatosan sátrazzunk, mert egy jaguár szokott itt ólálkodni” – A kuna indiánok földjén kajakozott Villám Géza

Eredetileg Panamából egészen Kolumbiáig szeretett volna eljutni négy társával, végül módosítaniuk kellett a terven, de egyáltalán nem bánják. Két hétig függőágyakban aludtak az érintetlen természetben, és testközelből láthatták a kuna indián törzs életét is.


Az egykori rádiós, manapság főként a Budapest-Bamako rali alapítójaként ismert Szabó Gál András – művésznevén Villám Géza – korábban is szerepelt már nálunk szenvedélye, a kajakozás kapcsán: akkor Grönland érintetlen tájaira jutott el, most pedig újabb különleges túrát szervezett Közép-Amerika partjai mentén. Bár az eredeti célt végül nem érték el, így is rengeteg maradandó élményben volt részük, erről mesélt hazaérkezésük után.

– Az utóbbi közel 20 évben leginkább raliszervezőként hallattál magadról. Hogy lett ebből kajakos expedíció?

– 2016 óta óta kajakozom rendszeresen, az egész akkor kezdődött, miután Los Angelesbe költöztünk. Egyszer csak elkezdett fájni a térdem, ezért elhatároztam, hogy az addigi gyalogtúrák helyett valami olyan sportágra váltok, ami a karjaimmal végezhető. Mivel a tengerparton volt a házunk, adta magát a kajak, annál is inkább, mert már a húszas éveim elején is gyakoroltam. Úgy voltam vele, hogy ha egyszer a házam előtt be tudom rakni a kajakot a vízbe, el kéne menni valahova jó messzire, legalább Mexikóba. Így is történt, az első túrámon Los Angelestől Tijuanáig jutottam el 10 nap alatt, és olyan iszonyatosan szép helyeket láttam, amelyek nagy részét autóval lehetetlen lett volna megközelíteni. Utána annyira rákaptam, hogy jártam Görögországban, Albániában, Grönlandon, a Külső-Hebridákon és a Coloradó folyón is.

– Ezeknek az egyenes folytatása volt a mostani túra?

– A kuna indiánokról először 3 éve hallottam, és azóta álmodoztam róla, milyen jó lenne szervezni egy túrát a lakóhelyükre. Ők egy kis szigetvilágban élnek Panama és Kolumbia között egy félig autonóm területen, tehát a panamai hatóságok nem is igazán járkálnak be hozzájuk.

Nagyon megmozgatta a fantáziámat, hogy saját környezetében láthatok egy népet, akik nemet mondtak a tömegturizmusra, direkt nem adják el a földjeiket szálloda cégeknek. Pedig akár egy második Maldív-szigetekké is válhattak volna, de nem akarták ezt. Maga volt a tökéletes úti cél számomra: természetközeli, nehezen megközelíthető, testközelből érezni egy nép energiáit.

Elkezdtem utánaolvasni annak, hogyan lehet eljutni ide, és kiderült, hogy szerencsére egyáltalán nem lehetetlen küldetés végigevezni ezen a területen. Kitaláltam, hogy legyen Kolumbia a cél, mivel a régióban van a világ egyik legkülönlegesebb, érintetlen dzsungele, a Darien-dzsungel. Ez választja el Közép- és Dél-Amerikát, a mai napig nem építettek semmilyen autóutat, szóval szárazföldön szinte lehetetlen átvágni rajta: az első társaságnak, akinek sikerült, több mint fél évig tartott az út, napi 200 méternél ritkán tettek meg többet és gyakrabban járatták a láncfűrész motorját, mint az autóét.

– Mekkora felkészülést igényelt az út akár fizikailag, akár a vízumok, engedélyek beszerzése terén?

– Két évig tartott a felkészülés. Nem volt mindegy az időpont, hiszen az időjárás igencsak kemény tud lenni ezen a vidéken. Tavaly állapodtunk meg abban, hogy április első felében megyünk, mert a szélhelyzet az előrejelzések alapján ekkor a legideálisabb. A logisztika szintén nagy kihívásnak bizonyult: egész Közép-Amerikában nem találtunk olyan kajakot, ami elég stabil, strapabíró, és elfér benne két hétnyi felszerelés. Emiatt végül a német Prijon kajak gyárból rendeltünk 5 speciális, tengeri kajakot Panamába.

– Hogy alakult ki a csapat?

– Csatlakozott hozzám régi barátom, Leitner Gábor, akivel több közös túránk is volt már korábban, illetve Gaál Péter, Kóczán András és Ősze Szilvia tartottak még velem, akikkel szintén eveztem már korábban.

Ismeretleneket direkt nem hívtam, mert egy korábbi túrát meghirdettem a Facebookon, jelentkeztek is 13-an, de közülük 9-en az első nap után feladták, mondván, ez nekik túl kemény. Akikkel most mentem, bennük biztos voltam, hogy bírni fogják.

– Szponzoraitok voltak, vagy saját magatok finanszíroztátok a költségeket?

– Nem voltak, teljesen önköltséges volt a túra. De valójában nincs szó óriási összegről, egyedül az 5 kajak volt nagyobb tétel, szóval ezekkel még biztosan kezdünk majd valamit, ha már kifizettük őket. Egyébként pedig lakatlan szigeteken laktunk, kókuszpálmák közé kifeszített függőágyakban aludtunk, szóval az út során alig kellett pénzt költenünk.

– Hol kezdődtek a bonyodalmak, amelyeknek az lett a vége, hogy félbe kellett szakítani a túrát a célállomás előtt?

– A kiindulási pontunk egy Santa Isabel nevű falu volt, és már itt adódott egy olyan akadály, hogy a kuna indiánok nem engedték, hogy az ő kikötőjükben rakjuk vízre a hajókat. Elmondták, hogy ez csak a Kuna Kongresszus külön engedélyével lehetséges, én írtam is nekik, de érdemi választ nem kaptam. Ezután elhatároztuk, hogy nagyjából 30 kilométerrel arrébb, már a határaikon kívül csináljuk meg a vízre bocsátást.

Az indulás előtti éjjel odajött hozzánk valaki a faluból, hogy csak óvatosan aludjunk itt sátorban, mert egy jaguár szokott ólálkodni ezen a vidéken. Eddig ugyan még nem támadott meg senkit, de nem is nagyon szoktak sátrazni errefelé.

Végül megúsztuk a jaguárt, de érthetően már emiatt is volt bennünk egy jó adag feszültség. Másnap aztán nagyon megerősödött a szél, szóval elég nehezen tudtuk elhagyni a partszakaszt. Szilvi beborult a vízbe, és egy hullám hozzávágta a korallszirthez, ami ugyan csak kisebb zúzódásokat okozott neki, de lelkileg is megviselte. Péter szintén beborult ugyanezen a hullámzónán, és azt mondták, hogy addig nem folytatják az utat, amíg nem fordul jobbra az időjárás. Mi viszont Gáborral ekkor már kilométerekkel arrébb jártunk, szóval egy másik partszakaszon vártuk be őket.

Ezzel elvesztettünk majdnem egy teljes napot, másnap pedig újabb fél napot. Emiatt elég lassan érkeztünk meg a kuna szigetvilágba, ahol a rossz idő miatt három teljes napig vesztegeltünk. Ez az expedíció miatt nem volt jó, hiszen egyre csökkent az esélyünk a célba érésre, másrészt viszont ennyivel több ideig tudtuk tanulmányozni az indián törzset. Szóval végső soron Panama-Kolumbia expedícióból kuna expedícióvá alakultunk.

– Milyen benyomásokat szereztetek róluk, illetve egyáltalán, hogyan tudtatok kommunikálni?

– Az első nap, amikor a szigeten vesztegeltünk, áteveztünk egy nagyjából 200 méterre lévő másik szigetre, és ott megismerkedtünk a helyi kocsma tulajdonosával, aki beszélt valamennyire angolul (de egyébként én alapszinten spanyolul is tudok, azt pedig szinte mindenki értette). Mondtuk neki, hogy itt ragadtunk, hátha van egy hajója, amivel át tud vinni bennünket egy lakott szigetre. Azt felelte, hogy nem probléma, de nagyon korán kell indulnunk, mert aztán még rosszabbak lesznek a körülmények a tengeren.

Másnap hajnali 5-kor be is pakoltuk a kajakokat a motoros kishajójába, és átvitt bennünket egy nagyjából 1500 fős településre egy másik szigeten. Ez itt már népesnek számít, de a házak ugyanúgy pálmatetősek. Bemutatta a családját és spontán idegenvezetést is tartott arról, hogyan élnek a helyiek.

Végül az éjszakát is nála töltöttük a konyhában, két gerenda közé kifeszített függőágyakban. Persze a konyhát úgy kell elképzelni, hogy van egy darab tűzrakóhely egy vasállvánnyal, amin főznek, és nagyjából ennyi. Ennél közelebbi bepillantást aligha nyerhettünk volna a kunák életébe. A Földgömb magazin valamelyik következő számában egy részletes anyagot is közlünk majd erről.

– A beharangozó sajtóközleményben azt írtátok, drog- és embercsempész bandák területén is keresztül fogtok haladni. Volt ebből bármi probléma?

– Semmilyen probléma nem volt, olyan mélyen eleve nem is terveztünk behatolni a dzsungelbe. Az időjárás mindenkit elszakított kicsit egymástól, szóval ilyen viharos időben a drogcsempészek se voltak túl aktívak.

– Végül mikor adtátok fel az eredeti tervet?

– Nem mondanám, hogy feladtuk, inkább úgy fogalmaznék, hogy újraterveztük és megváltoztattuk az eredeti irányt. Nagyjából 6 nappal járhattunk Kolumbia előtt, de már csak 4 napunk volt hátra, szóval úgy voltunk vele, hogy ezt az időt inkább felhasználjuk arra, hogy minél jobban megismerhessük a kuna szigetvilág eldugott szegleteit. Nagyon különleges és tanulságos volt: ezeknek az embereknek van 365 szigetük, tehát az év minden napjára jut egy, de ebből alig 50 lakott.

Ezen kívül olyan szigetek is akadnak, amelyeken alig 1-2 család él. Ha megérkezel egy ilyen helyre, nyilván nagyon örülnek neked, hiszen végre történik náluk valami.

Elkérnek pár dollárt azért, hogy kiköthess, illetve hideg sört is szívesen adnak el neked. Nagyon sok időt töltöttünk ilyen alig lakott helyeken, aztán ott voltak a teljesen lakatlan szigetek is, ahol azt csináltuk, amit csak szerettünk volna: felállítottuk a függőágyakat, főzőcskéztünk, megpróbáltuk leinteni az arra haladó helyi vitorlásokat, hátha van eladó friss haluk. Lényegében kókusz-, rizs és haldiétán éltünk ebben a két hétben.

– Akkor nem vagytok csalódottak, amiért így alakult?

– Az egyik oldalon egyáltalán nem, hiszen sokkal több érdekes élménnyel gazdagodtunk. Másrészt viszont az expedíció egyes fiú tagjaiban megvan az a vágy, hogy mégiscsak el kellene érni a kolumbiai célt, szóval én már tervezem, hogy valamikor belátható időn belül visszamegyek és megpróbálom újra. Hiányérzet tehát van bennem, kudarc viszont nincs.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


UTAZZ
A Rovatból
5000 Ft lesz a belépő az üveghídra, ami az első fotókon nem is tűnik annyira üvegnek
Az üveghídra 5000 forint lesz a belépő, ám a zártkörű átadóünnepségen csak a kiválasztottak vehetnek részt, a legtöbb helyi lakos csak másnap próbálhatja ki a 4,098 milliárd forintos támogatásból megvalósult építményt.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. május 27.A Zempléni Kalandpark Facebook-posztja szerint 2024. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján, ünnepélyes keretek között átadásra kerül a Nemzeti Összetartozás Hídja.

Az üveghídra 5000 forint lesz a belépő, ám a zártkörű átadóünnepségen csak a kiválasztottak vehetnek részt, a legtöbb helyi lakos csak másnap próbálhatja ki a 4,098 milliárd forintos támogatásból megvalósult építményt.

A posztból kiderül továbbá, hogy a sátoraljaújhelyi és sárospataki lakosok az átadás másnapján ingyenesen kipróbálhatják a hidat lakcímkártya felmutatásával, míg mindenki más csak június 6-ától léphet rá 5000 forintért a majdnem rekorder függőhídra.

A híd ugyanis 80 méter magas és 700 méter hosszú, amivel eredetileg világrekordot állított volna 2021-ben, az építkezés megkezdésekor. Azóta azonban a csehek két év alatt, 3 milliárd forintból felépítették a Sky Bridge 721-et, egy 120 centi széles, 721 méter hosszú függőhidat, amelyen egyszerre ötszáz ember is áthaladhat, ezzel megelőzve minket minden szempontból.

A helyi polgármester korábban arról beszélt, hogy évente nagyjából félmillió vendégre számítanak, ám a beruházásnak sok helyi lakos egyáltalán nem örül - írta korábban a Népszava.

A Szárhegy, Májuskút, Szőlő és más, a tervezett híd alatt lévő utcák közel harminc lakója perközösséget is alakított, mondván, hogy a hatóságok az engedélyezésnél nem vették figyelembe, hogy a híd házakkal teli völgy fölé épül, ráadásul a terület egy része a Natura 2000-es természetvédelmi programmal védett. A közigazgatási bíróság viszont elutasította a lakók keresetét, azzal érvelve, hogy a többségi települési érdek felülírja az ő kisebbségi álláspontjukat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

UTAZZ
A Rovatból
Itt egy videó, amin látszik az új üveghíd legparább része Sátoraljaújhelyen
5000 forintért bárki átsétálhat majd a semmi felett. Június negyedikétől lesz elérhető a híd mindenki számára.


Herczeg-Kis Bálint influenszer az Instagramon tett közzé egy videót, amelyben bejárja a Nemzeti Összetartozás Hídját, megmutatva a legfélelmetesebb szakaszt is, ahol üvegpadlón át nézhetünk 80 méter mélységbe a lábunk alatt.

A híd hivatalosan június 4-én lesz elérhető mindenki számára, 5000 forint ellenében bárki átsétálhat a semmi felett.

A hidat 4 milliárd 98 millió forint támogatásból építették a Zempléni Kalandpark területén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


UTAZZ
A Rovatból
Nem csak a Balatonnál lehet nyaralni! Mutatjuk a legjobb belföldi szálláshelyeket országszerte
Összegyűjtöttünk hét szuper szálláshelyet Magyarországon, ahol garantáltan felejthetetlen élmények várnak.


Hova utazol idén nyáron? Felfedeznél egy újabb helyet az országban, vagy van bevált úti cél, ahova bármikor szívesen visszatérsz? Ha az idei nyaralás még a tervezési fázsban van és tanácstalan vagy, hogy hova utazzatok, ez a lista segíteni fog. Mutatjuk is, melyik az a hét szuper szálláshely Magyarországon, ahol garantáltan felejthetetlen élmények várnak, akár a családdal, akár a barátokkal tervezel kiruccanást.

Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház, Tata

Ha olyan helyre mennétek, ahol a gasztroélményt összeköthetitek egy kirándulással, akkor mindenképp tudjuk ajánlani Tatát és a Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényházat.

Ez a hely sok minden egyben: elsősorban étterem, de közben rendezvényközpont is, szállást is kivehetünk itt, és nem mellékesen építészeti szempontból is jelentős, ugyanis gyönyörűen felújított malmok adnak otthon az ínycsiklandó fogásokat kínáló bisztrónak és rendezvényháznak.

Álomszerű, ahogy a mai látványos eredményt hozó terveket sikerült összhangba hozni a műemlékvédelmi megkötésekkel. Az egykori vízimalmok maradványai alig négy és fél év alatt, 2021 júliusára olyan egyedi komplexummá alakultak át, amely ugyan ténylegesen tartalmaz több évszázados elemeket, összhatása mégis abszolút korszerű.

A Malom és Kacsa klasszikus bisztrókonyhát visz, és az étlapot olyan ügyesen állították össze, hogy mindenki találhat rajta több számára kedves fogást is, legyen húsimádó, vagy éppen a spektrum ellentétes oldalán elhelyezkedő vegán. Neves chéf-ük garantálja a kulináris élményeket – legyen szó svédasztalos, tálszervizes vagy tányérszervizes tálalási módról. Kellőképpen bő a választék, a zöldségek saját termesztésűek, a szószok, szörpök ott, helyben készülnek.

A hely egyébként nemcsak étterem, hanem rendezvénytér is. Három különböző méretű rendezvénytermet kínálnak, két tóra néző nagyméretű terasz mellett amelyek lehetőséget adnak kisebb családi összejövetelektől kezdve nagyobb esküvőkig és konferenciákig. Emellett van lehetőség szállásfoglalásra is, két luxusapartman áll rendelkezésre, berendezésekkel jól felszerelten és lenyűgöző kilátással a tatai Öreg-tó, a vár valamint az Eszterházy-kastély panorámájával.

Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház

2890 Tata, Tópart u. 19.

Open Hotel, Szentes

Szentes egyik legszebb részén, a város szívében, a Kurca folyó partján található a huszonnégy szobás, négycsillagos Open Hotel, amelynek különlegessége, hogy

minden szobának saját erkélye van gyönyörű, folyópartra néző panorámával.

Az Örvény soron, a Kurca folyó mellett 2500 négyzetméter alapterületen várja a családokat, a sportolni, feltöltődni vágyókat, a wellnesst kedvelőket, valamint az üzleti útra érkezőket is.

Zöldövezetben épült hotel wellness szolgáltatásai között kültéri medence, napozóterasz és hatszemélyes szauna található.

A családokra, babákra is nagy hangsúlyt fektetnek, így egy külön babamedence is kialakításra került.

Éttermükben nagyon figyelnek a bő, minőségi választékra, az ételérzékenységre, a szentesi és nemzetközi ízek jelenlétére, széles italválasztékukra, hiszen a belföldi látogatók mellett rengeteg külföldi vendégük is van. Számos helyi termelő kézműves termékei is megtalálhatók a kínálatukban, legyenek ezek, sajtok, lekvárok, zöldségek, gyümölcsök, pálinkák.

A helyrajzi adottságoknak köszönhetően a szálloda csodás panorámával rendelkezik, és a kedvező helyszínválasztásból adódó turisztikai adottságok számos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a Szentesre érkezőknek. A nyüzsgő, lendületes város egész évben hagyományos, kulturális és rendhagyó eseményeknek, nagy rendezvényeknek és sportfesztiváloknak ad otthont.

Tipp: A Szentesi Üdülőközpont fürdőjének bejárata mindössze 400 méterre található az Open Hoteltől, ami a Kurcán átívelő kishídon könnyen megközelíthető. Az Üdülőközpontban pár éve egy minden igényt kielégítő fedett élmény és wellness komplexum épült.

Open Hotel

6600 Szentes, Örvény sor 1.

Castellum Hotel Hollókő****

A Cserhát vidéke hihetetlen látnivalókat rejteget, ahova egyszer mindenkinek el kell jutnia. Ha tervezel a környéken egy kirándulást vagy egy kis pihenést, a Castellum Hotel Hollókő**** minden igényedet kielégítő szolgáltatásaival áll rendelkezésedre. Aki itt megszáll, az nyugodtan élvezheti a szálloda modern, kényeztető szolgáltatásait, például az élménymedencével, szaunával és jacuzzival felszerelt wellnes-részleget. A hatféle szobatípus között mindenki megtalálja a saját preferenciájához illőt, legyen az családi lakosztály, akadálymentesített vagy antiallergén szoba.

Céges rendezvények, üzleti, vagy családi étkezések helyszíneként is tökéletes választás a hotel étterme, melynek nevét „A nagy palóc”, Mikszáth Kálmán ihlette. Bár az étlap a palócföldi ízeken alapszik az ételeket a mai kornak megfelelő köntösben, kicsit megújítva tálalják. A séf szakmai tudását és elhivatottságát tükrözi à la carte étlap minden egyes fogása, a svédasztalos reggelik és vacsorák kínálata is. A cukrászmester pedig az elragadó desszertkülönlegességekért felel.

Kihasználva a környék adottságait, egy túrázással töltött nap után a szálloda szakértő sommelier-je vezetésével minőségi bor- és pálinkakóstolóban is részesülhettek, ahol a helyi nedűk ízeit és aromáit fedezhetitek fel.

Castellum Hotel Hollókő****

3176 Hollókő, Sport utca 14.

Aqua-Spa**** Konferencia és Wellness Hotel Cserkeszőlő

Az Aqua-Spa**** Konferencia és Wellness Hotel a Tiszazugi kistérség egyik legismertebb településén Cserkeszőlőben, a Gyógy- és Strandfürdőtől mintegy 200 m-re található. A négycsillagos konferencia és wellness szállodát méltán nevezhetjük a nyugalom szigetének, távol a városok zajától, magas szintű szolgáltatásaival kellemes kikapcsolódást biztosít mind az egyéni vendégek, mind pedig a szervezetten érkező üzleti utazók, csoportos turisták számára.

A szállodában 17 pótágyazható kétágyas szoba (ebből 2 superior kategóriájú) kapott helyet és területén további 16 vendégház került elhelyezésre valamint 18 db apartman. Saját wellness részlegük, saját strandjuk miatt a szálloda területéről ki se kell mennetek a teljes wellness részleg használatát tartalmazza már az ár.

Aqua Spa****Konferencia és Wellness Hotel

5465 Cserkeszőlő, Thermál út 1.

Hotel Gerardus**** Szeged

Az újonnan épült Hotel Gerardus**** 2023 augusztusában nyitotta meg kapuit Szegeden, a Szent Gellért Fórum területén, így megalkotva a Dél-Alföld legnagyobb és legkomplexebb sport- és rendezvényközpontját. Kifinomult dizájnja, 50 szobája, köztük 2 lakosztálya és kiváló séfük XXI. századi koncepcióval olyan központot alkot, ahol minden vendég számára egyedi élményt biztosítanak.

A szálloda saját wellness központtal rendelkezik. Felár ellenében különböző masszázsok is igénybevehetők. Továbbá gőzkamra, finn és infraszauna, relax szoba és napozóterasz áll a vendégek rendelkezésére.

A hotel kiváló, saját éttermében van lehetőség vacsorázni is, ahol a speciális étrendűek is megtalálhatják a számukra megfelelő falatokat.

Hotel Gerardus****

6728 Szeged, Dorozsmai út 2-4.

Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel**** Kecskemét

A Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel**** Kecskemét nyugati részén, Kadafalva területén, a városközponttól 7 km-re található. Az M5-ös autópálya lehajtótól 2 percre, nyugodt, csendes, erdő melletti, 2 hektáros területen van lehetőség a sokrétű kikapcsolódásra.

Az épületben 86 geotermikus energiával működő fal- és padlófűtéssel-hűtéssel ellátott, erkélyes, esztétikus kialakítású kétágyas szoba, illetve jakuzzival felszerelt lakosztály nyújt kényelmes pihenést egész évben. Szobáik telefonnal, mini bárral, LCD televízióval, wireless internet hozzáféréssel vannak felszerelve. Vendégeik számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak.

A teljes ellazulást és kikapcsolódást a wellness részlegük biztosítja, ahol jakuzzi, feszített víztükrű medence, Kneipp-taposó, melegített pad, finn- és infraszauna, gőzkabin , sókamra, infraszolárium élménytusoló valamint külön térítés ellenében különféle masszázsok segítik elő.

Emellett a szabadban is több kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. Szállodájukban 2 teniszpálya, 2 pályás bowling várja a sportolni vágyókat. Ezen kívül számos beltéri szórakozási lehetőséggel, és ingyenes WI-FI hálózattal várnak. Télen-nyáron üzemelő kemencés grillteraszuk ideális helyszínt biztosít különböző rendezvények számára akár 400 –főig.

Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel**** Kecskemét

6000 Kecskemét, Harmónia u. 23.

Hotel Lycium**** Debrecen

A Hotel Lycium**** Debrecen belvárosában található, közvetlenül a főtér és a Nagytemplom szomszédságában. Valódi városközponti szálloda, kiváló megközelítési lehetőséggel. Közvetlen átjárási lehetőséggel és szolgáltatások széleskörű palettájával, magas szintű technikai felszereltséggel nyújt konferencia- és eseményhelyszínt az épületegyüttesben található Kölcsey Konferenciaközpont.

A szállodában 87 kétágyas, légkondicionált, igényesen berendezett szoba és 4 apartman áll a vendégek rendelkezésére, összesen 190 férőhelyet kínálva. A szobákban zuhanyzós fürdőszoba, LCD televízió, vezetékes és vezeték nélküli internet- csatlakozási lehetőség, szobai széf, minibár, telefon, beépített hajszárító és szobánként egyedileg szabályozható klímaberendezés biztosítja a vendégek kényelmét.

A szálloda felső szintjén kialakított közel 400 m2- es wellness-részleg test és lélek megújulását szolgálja: úszómedence, merülőmedence, jacuzzik, hagyományos és aromaterápiás szaunák, infraszauna, szolárium, és modern fitneszgépek várnak.

A szálloda mintegy 200 fő befogadására alkalmas Átrium Étterme rendezvényhelyszínnek is kiválóan megfelel. Éttermük büféreggelivel, a’la carte kínálattal, kávészünet variációkkal, a legkülönfélébb igényeknek megfelelő 3-4-5 fogásos menüs és büféasztalos főétkezéssel várja vendégeit. Az épületegyüttesben működő családias hangulatú Kölcsey Art Kávézó és a szálloda drinkbárja kellemes időtöltést biztosít.

Hotel Lycium**** Debrecen

4026 Debrecen, Hunyadi János u. 1-3.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


UTAZZ
A Rovatból
Panoráma, nyugalom, romantikus környezet – a szállás, amire minden pár vágyik
Ez várja a vendégeket Zalakaros egyetlen felnőttbarát szálláshelyén, ahol lehetetlen rosszul érezni magunkat.


A város nyüzsgéséből kiszakadva igazán jól tud esni egy kis vidéki kikapcsolódás. De hova menjen az ember, ahol garantált nyugalom és pihenés várja, mindenféle zavaró tényezőtől mentesen? A 2021-ben nyílt Love & Dream Élményvilla pont egy ilyen hely Zala megyében. Most azt is eláruljuk, miben nyújt mást, mint a többi szálláshely.

Jacuzzi és szauna a lakosztályban

A háromféle lakosztály különböző felszereltségű, de mindegyikre jellemző a letisztult, romantikus és meghitt hangulat. Mindegyik lakosztály pezsgőfürdős káddal felszerelt, de olyat is találunk, amelyben infraszauna és egy hatalmas körágy is található. Mindez annak az intim, romantikus élménynek kedvez, amit minden hétköznapokból menekülő idelátogató megérdemel.

Felnőttbarát

Ez a szó csupán annyit takar, hogy 16 évesnél idősebb vendégeket várnak, valamint, hogy a lakosztályok is kétszemélyesek. A medencében senki nem fröcsköl, az udvaron sem hallani reggel a gyerekek hangját – és ezt pont így álmodták meg, hogy minden vendég egy igazán üdítő pár napot tölthessen el itt.

Éjjel-nappal használható medence

A villa kertjében egy csodás feszített víztükrű medencében lehet kikapcsolni, amit bármely napszakban igénybe lehet venni, ugyanúgy, ahogy a kültéri jacuzzit is. A medence tavasztól őszig, a jacuzzi pedig egész évben üzemel.

Festői panoráma a Zalai dombságra

Nemcsak az előbb említett medencéből és a körülötte lévő napozóteraszról, de a szobák többségéből is csodálatos kilátás nyílik Zalakarosra és környezetére. Itt szóba sem jöhet a hotelek, szállodák zsúfoltsága: a nyugodt, csendes időtöltésre vágyók kellemesen elidőzhetnek a kilátásban gyönyörködve.

A Love & Dream Élményvilla minden lakosztálya konyhával is felszerelt, de aki nem szeretne főzni, az a közelben lévő Hunguest Hotel Freyában tud svédasztalos reggelit és vacsorát igényelni. Továbbá számos kiváló étterem is található a környéken, ahonnan akár rendelni is lehet.

Ha pedig kiélveztük a Villa nyújtotta élményeket, irány a Zalakarosi Fürdő, és a közeli kirándulóhelyek: a Zalakarosi Parkerdő és kilátó, a Kis-Balaton vagy a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum.

További részletek a Love & Dream Élményvilláról: https://ldvilla.hu/

Link másolása
KÖVESS MINKET: