GASZTRO
A Rovatból

Megvan a lista, hol fagyizhatsz majd féláron május 8-án!

Mindjárt itt a Fagyi napja, amikor országszerte rengeteg helyen akciósan mérik a hűsítő finomságot.


Közeledik a fagyirajongók piros betűs ünnepe, a Magyar Kézműves Fagyi napja. Idén is sok fagylaltozó és cukrászda várja tárt kapukkal május 8-án azokat, akik szívesen ennének néhány gombóccal fél áron a hűs finomságból.

Tavaly közel 500 helyen lehetett fél áron fagyizni, amivel az adatok alapján jó sokan éltek is, ugyanis 120 ezer fagylaltimádó nyalta a kedvezményes gombócokat.

fagyi1
A jelenlegi lista:

Adrienn Cukrászda 8156 Kisláng Szent István 63/c 100 Ft / gombóc

Adrienn Cukrászda 8134 Mátyásdomb Fő utca 17 100 Ft / gombóc

Ági Fagyizó 8800 Nagykanizsa Bajcsy Zs. E. 82 féláras fagylalt

ALSÓ Kávézó-Söröző és Fagylaltozó 7275 IGAL Szent István utca 32. 100 Ft / gombóc

Amarena 1094 Budapest Tompa 16 féláras fagylalt

Angelic Cafe & Cakes (volt Süti Bár) 1172 Budapest Ferihegyi út 27 féláras fagylalt

Angyali Cukormentes Cukrászda 2330 Dunaharaszti Fő út 70 féláras fagylalt

Árkád Cukrászda 3100 Salgótarján Rákóczi út 17. 100 Ft / gombóc

Árkád Cukrászda és Kávézó 3100 Salgótarján Fő tér 9. 100 Ft / gombóc

ART Cukrászda 1077 Budapest Wesselényi 30. 100 Ft / gombóc

ART Cukrászda 1067 Budapest Teréz körút 5. 100 Ft / gombóc

Auchan Szeged Snack Pont. 6723 Szeged Zápor út 4 Egyedi gombóc ár

Bafia Ilona Cukrászda 2230 Gyömrő Szent István 40 100 Ft / gombóc

Bagaméri Fagylaltozó 8230 Balatonfüred Kisfaludy utca 2 Egyedi gombóc ár

Bahama Kézműves Fagyizó 4244 Újfehértó Gárdonyi Géza utca 13 100 Ft / gombóc

Belvárosi Fagyizó 4440 Tiszavasvári Kossuth u. 17.szám 100 Ft / gombóc

BOCSKAI CUKRÁSZDA 1113 BUDAPEST BOCSKAI ÚT 31. 100 Ft / gombóc, ISKOLAI OSZTÁLYNAK AJÁNDÉK FAGYI

Bogica cukrászda 3335 Bükkszék Fürdő 29. féláras fagylalt

BOOM Gelato 1082 Budapest Baross utca (Szabó Ervin sétatér) 3. féláras fagylalt

Boróka Fagyizó 1034 Budapest Szentendrei út 13. 100 Ft / gombóc

Boróka Fagyizó 1146 Budapest Stefánia út – Thököly út sarok Stefánia út – Thököly út sarok 100 Ft / gombóc

BOSZORKÁNY CUKRÁSZDA 1188 Budapest Nemes 35. 100 Ft / gombóc

Café Orchidea/Jagyutt Cukrászat 2660 Balassagyarmat Rákóczi út 48. féláras fagylalt, 100 Ft / gombóc

CafeFlorian 1203 Budapest Kossuth Lajos utca 31/a fszt.4 féláras fagylalt

Carpigiani fagyizó 2837 Vértesszőlős Valusek út 63/A féláras fagylalt

Cuki fagyizó 8623 Balatonföldvár Kőröshegyi út 5. Fagyi tölcsérben féláron

Cukorfalat Cukrászda és Kávézó 2310 Szigetszentmiklós Tököli út 60 100 Ft / gombóc

Czibolya Cukrászda 6500 Baja Kossuth Lajos 15 féláras fagylalt

Cziniel cukrászda és kávéház 1031 Budapest Nánási út 55 féláras fagylalt

CSAKAFAGYI fagylaltozó 2051 Biatorbágy Ritsman utca (Ybl Miklós sétány és Rosenbach utca sarka) 52 Egyedi gombóc ár

Csavaros Fagyizo 7630 Pécs Bajcsy-Zsilinszky u 2/1 Centrum áruház Ft200

Csavaros Fagyizó 7632 Pécs Krisztina tér 10 Egyedi gombóc ár, 150

Cserfalvi Cukrászda 1039 Budapest Mátyás király út 18 100 Ft / gombóc

Cserfalvi Cukrászda és Pékség 1037 Budapest Bécsi út 270 100 Ft / gombóc

Csokimáz Cukrászda 4553 Apagy Kossuth 137/a féláras fagylalt

CsoKiss Manufaktúra 2400 Dunaújváros Szórád Márton u (régi skálával szemben) 22 féláras fagylalt

Dalma fagyizó 9700 Szombathely Pázmány Péter krt, a Posta mellett 1-es pavilon 100 Ft / gombóc

Desszert-Szalon 2370 Dabas Szent István út 60. féláras fagylalt

Dinasztia Cukrászda 8600 Siófok Kálmán Imre sétány 2/C féláras fagylalt

Diósgyőri Kisgergely Cukrászda 3534 Miskolc Nagy Lajos király 9 féláras fagylalt

Dolce Inervallo 1064 Budapest Sziv utca 26 Egyedi gombóc ár

Dolce Vita Cukrászda és Kávézó 8000 Székesfehérvár Balatoni 93 100 Ft / gombóc

Don Bosco Cukrászda 1032 Budapest Bécsi út 177 féláras fagylalt, 100 Ft / gombóc

Don Bosco Cukrászda II. 1117 Budapest Budaörsi út 117 féláras fagylalt, 100 Ft / gombóc

Dömötöri Cukrászda 9400 Sopron Széchenyi tér 13. Egyedi gombóc ár

Dr. Gelato 1111 Budapest Bartók Béla út. 56 féláras fagylalt

Dr. Gelato Pestimre 1188 Budapest Nemes utca (Nemes utca – Kisfaludy utca sarok) 47 100 Ft / gombóc

Édes Sziget 9025 Győr Híd u. 1. féláras fagylalt

Édes-Gyömbér Cukrászda 1046 Budapest Galopp 2 féláras fagylalt

EL GUSTO CAFE & BISTRO 9400 SOPRON VÁRKERÜLET 79. Egyedi gombóc ár

Erzsike Fagyizó 8237 Tihany Pisky sétány 7 féláras fagylalt

Fagyigyár 1203 Budapest Ady Endre u. 60. féláras fagylalt

Fagyizó 2220 Vecsés Anna 13 féláras fagylalt

Fagyizó Mini Cuki Gádor 1222 Budapest Gádor u 128 100 Ft / gombóc

FagyiZó-Na Cukrászda 1108 Budapest Sibrik Miklós-Mádi utca sarok nincs házszám Egyedi gombóc ár, 2 gombóc után harmadik ingyen van!

Fagylaltozó 1223 Budapest Tűzliliom u 41 100 Ft / gombóc

Fagylaltozó Mini-Cuki 1222 Budapest Jókai 4-febr. 100 Ft / gombóc

Fahéj Cukrászda és Pékség 1098 Budapest Lobogó utca 8 Egyedi gombóc ár

Fahéj Cukrászda és Pékség 1027 Budapest Margit krt. 40. Egyedi gombóc ár

Fahéj Cukrászda és Pékség 1123 Budapest Alkotás u. 9. Egyedi gombóc ár

Faller Cukrászda 1164 Budapest Tabódy Ida tér 2 féláras fagylalt

Fitlife Cukormentes Cukrászda 1077 Budapest Király utca 85 féláras fagylalt

Flóri Fagyizó 2510 Dorog Ella köz 1439/11/A hrsz 100 Ft / gombóc

Füzes Cukrászda 1141 Budapest Egressy út 135/b 135/b Egyedi gombóc ár

G&D Kézműves Cukrászda 3100 Salgótarján Sport út 11 féláras fagylalt

G&D Kézműves Cukrászda 3300 Eger Szálloda út Park Hotel 2 féláras fagylalt

Gabi Fagyizó 1039 Budapest Csobánka tér 1. féláras fagylalt

Gábriel Cukrászda 2220 Vecsés Róder Imre u 10 Egyedi gombóc ár

GARA CUKRÁSZDA 4026 DEBRECEN KÁLVIN TÉR 6 100 Ft / gombóc

GARA CURÁSZDA 4025 DEBRECEN PIAC ÚT 15-nov. 100 Ft / gombóc

Gelato Mio Fagylaltozó 3950 Sárospatak Rákóczi út 19. féláras fagylalt

Gelato Mio Fagylaltozó 4440 Tiszavasvári Kossuth út 13. féláras fagylalt

Gelato Mio Fagylatozó 3980 Sátoraljaújhely Rákóczi út 3 féláras fagylalt

Geleta Cukrászda 8638 Balatonlelle Rákóczi út 269. féláras fagylalt

Gombóc Fagyizó 8060 Mór Dózsa György 17 féláras fagylalt

gombóc fagyizó 8253 Révfülöp Füredi utca 26 féláras fagylalt

Gondola Bt 1115 Budapest Bartók Béla út 69-71 féláras fagylalt

GYGO Fagyizó 8800 Nagykanizsa Nagy Lajos u. 1. féláras fagylalt

Gyöngy Cukrászda 6900 Makó Csanád vezér tér 29. féláras fagylalt

Gyöngy cukrászda 3525 Miskolc Ady Endre u. 14/A féláras fagylalt

Gyöngyvirág Fagyizó és Látványpékség 8981 Gellénháza Széchenyi utca 1/A. 100 Ft / gombóc

Halász Cukrászda 3900 Szerencs Zrínyi 4-márc. féláras fagylalt

Hangulat Cukrászda 2746 Jászkarajenő Fő 31 100 Ft / gombóc

Harmos Fagyizó 3300 Eger Ady Endre-Hadnagy utca sarok 1 féláras fagylalt

Hársfa Fagyizó 9167 Bősárkány Petőfi Sándor 79 100 Ft / gombóc

Hatos Rétes 6720 Szeged Klauzál tér 7 féláras fagylalt

Hazai Kézműves finomságok 1094 Budapest Tompa u. 26. féláras fagylalt

Heszperidák Kertje 1164 Budapest Felsőmalom 3/a féláras fagylalt

Heszperidák Kiskertje 1161 Budapest Rákosi út 98 féláras fagylalt

Hét Gombóc Fagylaltozó 2170 Aszód Pesti út 1 féláras fagylalt

Hisztéria Cremeria 1061 Budapest Jókai tér 4.

Hisztéria Cukrászda 2251 Tápiószecső Pesti út 5.

Hisztéria cukrászda – kávézó 2230 Gyömrő Szent István út 28.

Hisztéria Kávézó 1062 Budapest Váci út 1-3. Westend

Hoffer Cukrászda 9400 Sopron Várkerület 86 féláras fagylalt

Hópehely Cukrászda és Fagyilabor 1194 Budapest Ady E. u. 97-99. féláras fagylalt

HÓPIHE (mobil fagyis autó) 6000 Kecskemét környéke Kecskemét 1 féláras fagylalt

HÓPIHE Fagyizó&Falatozó 6000 Kecskemét Batthyány 29 Egyedi gombóc ár

Ildikó Cukrászda 5540 Szarvas Szabadság u. 24 100 Ft / gombóc

Jakó Cukrászda 2400 Dunaújváros Lobogó út 1 100 Ft / gombóc

Jakó Cukrászda 2400 Dunaújváros Vasmű út 5

Jordanics Cukrászda 8360 Keszthely Pethő 7 féláras fagylalt

Juhász cukrászda 5630 Békés Széchenyi tér 2-ápr. 100 Ft / gombóc

K-Ati-ca Fagyizó 1172 Budapest Naplás út 55. féláras fagylalt

Karkó Fagyizó 2890 Tata Építők parkja 4012/15 100 Ft / gombóc

Kati cukràszda 1191 Budapest Üllői út 277/5 féláras fagylalt

Katica Cukrászda 2030 Érd Sóskúti út 19 féláras fagylalt

KatiMami Pékség 2030 Érd Riminyáki út 64. féláras fagylalt

kávéház 3060 pásztó fő utca fő utca 49 féláras fagylalt

KEREKERDŐ CUKRÁSZDA ÉS KÁVÉZÓ 1147 Budapest Öv 177/a féláras fagylalt

Keresztúri Fagyizó 1141 Budapest Pesti út 140 100 Ft / gombóc

Kert Fagyizó 9086 Töltéstava Petőfi Sándor 66 féláras fagylalt

Kèt gombóc fagyizó 1224 Budapest Dózsa György út 62 100 Ft / gombóc

Kis Itália Cukrászda 1139 Budapest Váci út 87 féláras fagylalt

Korona Cukrászda 9300 Csorna Erzsébet Királyné 1 100 Ft / gombóc

KORONA FAGYIZÓ 4700 MÁTÉSZALKA HŐSÖK TERE 7 féláras fagylalt

Korzó Fagyizó 5000 Szolnok Széchenyi körút 127. A Széchenyi lktp piac mögötti sétálóutcán a zöld ház előtt 100 Ft / gombóc, Egyedi gombóc ár

Korzó Fagylaltozó 9700 Szombathely Bejczy István u. 1-3. Sportbolt mellett 100 Ft / gombóc

KOVÁCS CUKRÁSZDA 3900 SZERENCS RÁKÓCZI ÚT 25 Egyedi gombóc ár, 120 Ft

Krém Cukrászda 8000 Székesfehérvár Szabadságharcos u. 40 féláras fagylalt

Kugler Cukrászda 9300 Csorna Laky Döme 8 féláras fagylalt

La Mimosa Tortaszalon 1137 Budapest Radnóti Miklós utca 43 féláras fagylalt

Ladányi Cukrászda 5520 Szeghalom Tildy 3. féláras fagylalt

Ladányi Cukrászda 5510 Dévaványa Árpád 2. féláras fagylalt

Ladányi Cukrászda 5530 Vésztő Kossuth 60. féláras fagylalt

LÉDA CUKRÁSZDA 8624 BALATONSZÁRSZÓ FŐ 2 féláras fagylalt

Ledina Cukrászda és Étterem 7626 Pécs Vadász utca 6/b féláras fagylalt, 100 Ft / gombóc

Lefi Cukrászda 1102 Budapest Állomás 16. féláras fagylalt, 100 Ft / gombóc

Lido Gelato 1116 Budapest Fehérvári út 116 féláras fagylalt

Lili fagyizó 1188 Budapest Királyhágó út 118 féláras fagylalt

Lilla Fagyizó 4471 Gávavencsellő Petőfi út 1 100 Ft / gombóc

Lord Mignon Cukrászda 1212 Budapest Kossuth Lajos utca 48-50. féláras fagylalt

Mackó Cukrászda és Snack Veszprém 8200 Veszprém Megyeház tér 2 Egyedi gombóc ár, 150 Ft

Mackó Fagyizó 8105 Pétfürdő Liszt F. u 9 GÉPI CSAVAROS LÁGY FAGYI 200FT – ADAG

Mádi Fagyizó 4242 Hajdúhadház Béke utca 39. 100 Ft / gombóc

Mádi Fagyizó 4243 Téglás Kossuth utca. 47. 100 Ft / gombóc

Málna Cukrászda 1015. Budapest, Batthyány u. 15. féláras fagylalt

MAMO GELATO 1092 BUDAPEST Raday utca 24/b féláras fagylalt

Marcipán Cukrászda Kft 5000 Szolnok József Attila út 126 Egyedi gombóc ár

Marcipán Fagyizó 3104 Salgótarján Gorkíj lakótelep nincs házszám 100 Ft / gombóc

Marcsi fagyizó 8800 Nagykanizsa Erzsébet tér 2. féláras fagylalt

Margaréta fagyizó 8636 Balatonszemes Kisfaludy utca 1 féláras fagylalt

Margaretta cukrászda 2000 Szentendre Görög u. 4 féláras fagylalt

Margarita cukrászda és koktélbár 7013 cece szabadság tér 8 féláras fagylalt

MARTON Cukrászda 6800 HÓDMEZŐVÁSÁRHELY Kistópart utca 3.sz. féláras fagylalt

Megyesi Cukrászda 1157 Budapest Legénybíró 4. 100 Ft / gombóc

Mézesmadzag Cukrászda 7100 Szekszárd Béri Balogh Ádám utca 42 féláras fagylalt

Mini Fagyizó 2765 Farmos Szelei u. 22. féláras fagylalt

Móczár cukrászda Újpest 1042 Budapest József Attila u. 32-34/A féláras fagylalt

Móka-Mokka Fagyizó 1135 Budapest Lehel utca 60. féláras fagylalt

Mokasz Cuki 1091 Budapest Ecseri úti metrópavilonsor 5. pavilon 5. Pavilon féláras fagylalt

Mokka Cukrászda 4400 Nyíregyháza Szarvas utca 39. 100 Ft / gombóc, csak tölcséres fogyasztásra vonatkozik

MR.GELATO SPIRÁL FAGYIZÒ 5000 SZOLNOK SZÉCHENYI KRT 123 féláras fagylalt

Muskátli Cukrászda 6400 Kiskunhalas Kossuth L . 47/a féláras fagylalt

Nándori cukrászda 1092 Budapest Ráday 53. féláras fagylalt

Nasi Cuki 4220 Hajdúböszörmény Hadházi utca 35/A féláras fagylalt

Nasi Fagyizó 1222 Budapest Háros utca 148 Egyedi gombóc ár, Szeretnénk 20 rászoruló családot vendégül látni egy családi fagyizásra.

Nasi Oázis 3950 Sárospatak RÁkóczi 31 féláras fagylalt

Nemes Cukrászda 8000 Kápolnásnyék Fő u. 35. féláras fagylalt

Neptun Presszó 8900 Zalaegerszeg Köztársaság útja 63-67 féláras fagylalt

Nikoletta cukràszda 2051 Biatorbàgy Alkotmány 6 féláras fagylalt

nyamnyam sütibolt és kávézó 1145 Budapest Szugló u. 61-63. 2+1 akció

Orchidea Cukrászda/Jagyutt Cukrászat 2660 Balassagyarmat Bajcsy-Zs. u. 12. féláras fagylalt, 100 Ft / gombóc

Ostrom Fagyi-Bár 3300 Eger Bástya utca 46 féláras fagylalt

Osváth Cukrászda 2049 Diósd Balatoni út 3 féláras fagylalt

Öreg Malom Étterem 3412 Bogács Dózsa György 12 100 Ft / gombóc

Palermo Cukrászda 2371 Dabas Szent János út 205. féláras fagylalt

Papp Cukrászda 6900 Makó Kálvin utca 12-aug. 100 Ft / gombóc

Páratlan Cukrászda 2310 Szigetszentmiklós Határ u. Tököli u. találkozása hrsz 3314/2 féláras fagylalt

Pelikán Cukrászda 1147 Budapest Telepes utca 35/b féláras fagylalt

Petra Fagyizó 3170 Szécsény Rákóczi út 93 féláras fagylalt

Picur Cukrászda 1188 Budapest Vasút 48. 100 Ft / gombóc

Pingvin Cukrászda 8647 Balatonmáriafürdő Vilma 12 Egyedi gombóc ár

Pingvin Cukrászda 2600 Vác Naszály út 2 féláras fagylalt

Pingvin Fagyizó 5900 Orosháza Kazinczy köz 1 100 Ft / gombóc

Pingvin Fagyizó 9400 Sopron IV. László király utca 6 Egyedi gombóc ár

Pink Frog fagylaltozò és cukrászda 1222 Budapest Árpád utca 11. 100 Ft / gombóc

Poszpicasso fagylaltozó és cukrászda 7200 Dombóvár Péczely László 31 féláras fagylalt, 100 Ft / gombóc

Pöttyös Fagyizó 5650 Mezőberény Kossuth tér 2. féláras fagylalt

Prim Cukrászda 7100 Szekszárd Kölcsey ltp. 21. féláras fagylalt

Prim Cukrászda 7100 Szekszárd Flórián u. 5. féláras fagylalt

Rákóczi Fagyizó 3600 Ózd Vasköz 1. féláras fagylalt

Retró Fagyigyár 8360 Keszthely Jegenye u 6 100 Ft / gombóc

RIVIERA Fagyizó 5100 Jászberény Bercsényi u. 12.sz. 100 Ft / gombóc

Romantika cukrászda 2300 Ráckeve Árpád tér 9 féláras fagylalt

Rózsavölgyi cukrászda 9500 Celldömölk Dr. Géfin Lajos tér 7 féláras fagylalt

Sárai Cukrászda 1132 Budapest Visegrádi utca 51/c 100 Ft / gombóc

Sarokház Cukrászda 7200 Dombóvár Szt, István tér 1 100 Ft / gombóc

sellő bár és fagyizó 8200 veszprém kossuth lajos utca 21 Egyedi gombóc ár

Sorrento Cukrászda 1046 Budapest Járműtelep utca 5 100 Ft / gombóc

Sport cukrászda 1054 Budapest Bank 5 féláras fagylalt

STÉG Fagyizó 8220 Balatonalmádi Véghely Dezső 5. 150 Ft / gombóc

Stop cukrászda 2800 Tatabánya Jázmin 7 féláras fagylalt

Stresszoldó fagyizó 3700 Kazincbarcika Egressy út 2/B Egyedi gombóc ár

Suga Vendéglő Kézműves Fagylaltozó 4244 Újfehértó Bartók Béla utca 2 Egyedi gombóc ár

Sugar! Design Cukrászda 1061 Budapest Paulay Ede 48 féláras fagylalt

SUMMER Fagyizó & Kávézó 8621 Zamárdi Rózsa utca 73 féláras fagylalt

Sweet Kézműves Fagylaltozó 4320 Nagykálló Árpád ut 12-okt. Egyedi gombóc ár

Szamovàr Teázó 2360 Gyál Rákóczi 4 Egyedi gombóc ár

Szilva Fagyizó és Cukrászda 2233 Ecser Rákóczi u. 4. Egyedi gombóc ár

SzilVanilla Cukrászda 2000 Szentendre Attila utca 1 féláras fagylalt

Szin-es Cukrászda 6600 Szentes Bocskai utca 8. 110 Ft/ gombóc

Szurgent kézműves fagylaltozó és cukrászda 1119 Budapest Etele út 30 féláras fagylalt, 100 Ft / gombóc

Tu-Ri Cukrászda 1032 Budapest Szőlő 70 féláras fagylalt

Tücsi-süti cukrászda 2045 Törökbálint Baross Gábor 1. 100 Ft / gombóc

Tünde Fagyizò 6044 Kecskemèt-Hetènyegyhàza Kossuth Lagos 108 100 Ft / gombóc

Valentino Cukrázda 2310 Szigetszentmiklós Bajcsy-zsilinkszy üzletsor Bajcsy-zsilinkszy üzletsor 5 féláras fagylalt

Vegvari Cukrászdák 1173 Budapest Pesti út 40 100 Ft / gombóc

Végvári Cukrászdák 1174 Budapest Baross utca 49 100 Ft / gombóc

Végvári Cukrászdák 1173 Budapest Ferihegyi út 64 100 Ft / gombóc

Végvári Cukrászdák 1174 Budapest Kvasz András 36 100 Ft / gombóc

Viktoria Cukraszda Kavezo 1138 Budapest Vaci ut 134 C 100 Ft / gombóc

Wind cuki 1108 Budapest Újhegyi sétány 14 féláras fagylalt

Zalahalápi Fagyizó és Kávézó 8308 Zalahaláp Petőfi tér 148/2 Hrsz. 100 Ft / gombóc

ZEBRA FAGYIZÓ 2483 Gárdony Szabadság út 40-44 100 Ft / gombóc, 100 Ft / 4 dkg

A helyszínek listája még nem végleges, továbbra is jelentkezhetnek még újabb és újabb cukrászdák és fagyizók. A folyamatosan bővülő listát itt találod.

rose

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
Egy szelet Itália Budán: Pizza ’O Sole Mio
Egy családi vállalkozás, amely mára három helyszínen kínál autentikus nápolyi pizzát és olasz konyhát.


Budán járunk, de messze a forgalmas csomópontoktól: a Máriaremetei út környéke már egészen más világ. Itt a város lassan elcsendesedik, a házak között egyre több a kert, és a levegőben ott van valami vidéki nyugalom. Ezen a környéken főként kirándulókkal és családokkal futhat össze az ember, akik a városi nyüzsgés helyett inkább a nyugalmat és a természet közelségét keresik.

Itt, a Máriaremetei út 116. szám alatt találjuk a Pizza ’O Sole Mio legújabb egységét.

A családi vállalkozásnak mostanra a védjegye lett, hogy nem a belvárosi rengetegben hódít: két egységük a város peremén, egy pedig azon kívül működik. A gödi (Szent István utca 24.) és a XVI. kerületi (Mátyás király utca 63.) helyszínek után ez a budai, Máriaremetei pizzéria egy újabb környéket igyekszik elvarázsolni. Ez a tudatos döntés is sokat elárul a családi vállalkozás szemléletéről: nem gyorséttermet, hanem igazi találkozási pontot akartak létrehozni, ahol a vendég éppúgy otthon érzi magát, mint egy olasz kisvárosban.

A Pizza 'O Sole Mio vállalkozást Viki és Laci, valamint Viki édesanyjának párja, a milánói Luca alapította. Luca 20 éve él Magyarországon, és több mint 10 éve tevékenykedik pizzaszakácsként. Ő a receptek megalkotója, így a családi vállalkozás mindhárom egységében biztosított az autentikus olasz ízvilág.

De nem ő az egyetlen akinek rutinja van a csapatban, a tészta- és pizza részlegen mindig dolgozik hozzáértő, olasz szakács, és a magyar munkatársakra sem lehet panasz. (Saját szemünkkel láttuk a szakértő mozdulatokat, amivel a tésztát nyújtották.)

A II. kerületi egység belső tere tágas, ugyanakkor hangulatos és barátságos. Ahogy belép az ember, egy fotó-kompatibilis függőfotelekkel berendezett zöld fal fogad, és egy gyereksarok a legkisebbek örömére.

Az alsó teremben található falfestmény pedig a tipikus olasz tavernák hangulatát idézi, miközben az ablakon át a zöld kertvárosi környezet nyugalma köszön be a térbe.

Jó időben a belső udvar is rendelkezésre áll (ez valószínűleg már csak jövőre lesz aktuális). Ideális hely a frissen készült pizzák elfogyasztására, kávézásra, borozásra, de terveik között szerepel, hogy kivetítőn keresztül sportmeccseket is nézhessünk majd itt.

A Pizza 'O Sole Mio számára az alapanyagok beszerzése kulcsfontosságú.

Két hetente saját autóval utaznak Olaszországba, hogy beszerezzék a hozzávalókat.

Így biztosított, hogy a lisztek, a szószok és a feltétek is valóban olasz eredetűek legyenek, és a minőséget közvetlenül a tulajdonosok ellenőrizhessék.

Zöldségekből és a bizonyos húsokból természetesen sok esetben helyi alapanyagokat használnak. De ha kikér az ember egy vegyes tálat, amin sonka, szalámi és többféle sajt is található, majd mellé kér egy pohár sört vagy bort: az mind olasz lesz.

A menü változatos, a klasszikus olasz ételektől a szezonális különlegességekig terjed.

Az étlap állandó eleme a selymes, mégis karakteres paradicsomleves, amelyhez az évszakok váltakozásával olykor egy-egy szezonális krémleves, például sütőtökös változat is társul.

A tészták közül a Spaghetti alla Carbonara igazi mérce azok számára, akik értékelik az olasz konyha hitelességét. Az étel tojássárgájával, guancialéval, pecorinóval és frissen őrölt borssal készül — ahogy azt Rómában is tálalnák, mindenféle tejszínes kompromisszum nélkül.

A végeredmény egy krémes, telt ízű, mégis könnyed tésztaétel, amelyben a guanciale sóssága és a pecorino karaktere tökéletes egyensúlyt alkot.

A Tagliatelle alla Bolognese ezzel szemben a házias olasz ízeket idézi: a gazdag, lassan főtt bolognai ragu és a friss tagliatelle tészta klasszikus kombinációja, ami minden falatban egyszerre hozza az otthonos és autentikus élményt.

Akik a sütőben sült, sűrűbb, gazdagabb fogásokat kedvelik, azok számára a kemencében készült Lasagna vagy a Gnocchi alla Sorrentina kínál alternatívát.

A pizzák tésztája 72 órás kelesztést kap. A végeredmény rusztikus: kívül ropogós, belül lágy és buborékos, ahogy egy nápolyi pizzának lennie kell.

A Diavola a pikánsabb ízek kedvelőinek egyik kedvence: San Marzano paradicsomszósz, fior di latte és ventricina pikáns szalámi kerül a könnyű, levegős tésztára.

A Burrata pizza a klasszikus olasz kombinációk ünnepe – San Marzano paradicsomszósz, fior di latte, 16 hónapig érlelt pármai sonka, rukkola, koktélparadicsom, parmezánforgács és a krémes burrata adja a tökéletes harmóniát.

A Pera pedig a ház „gourmet” szekciójának egyik legizgalmasabb darabja: fior di latte alapra kerül kecskesajt, körte, gorgonzola, dió és sonka. Az édes, sós és diós ízek találkozása, kifejezetten izgalmas élményt nyújt.

Míg a pesti oldalon csak elvitelre van lehetőség, addig a budai egységben az elvitel és helyben fogyasztás is adott.

A házhoz szállítás 5 km-es körzetben Wolton és Foodorán keresztül érhető el.

De ha minket kérdeztek, érdemesebb inkább beülni és élvezni a családias, barátságos hangulatot, és a szuperfriss pizzákat és tésztaételeket egy finom ital és egy jó beszélgetés mellett.

Cím:

1028 Budapest, Máriaremetei út 116.

1162 Budapest, Mátyás Király u. 63.

2131 Göd, Szent István u. 24.

pizzaosolemio.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
GASZTRO
A Rovatból
Karamellizált fehércsokoládéval bevont kekszes-karamellás édesség lett az év szaloncukra
A versenyben a győzteseket idén 24 gyártó 165 édessége közül választotta ki a zsűri.


A soltvadkerti Szent Korona cukrászda által készített

karamellizált fehércsokoládéval bevont, Lotus kekszes karamellás szaloncukor nyerte az idei Év Szaloncukra versenyt.

A második helyen a Keszthelyi Sütibolt roppanó ostyás sós karamellás szaloncukra végzett, a harmadik pedig a Gyulai Kézműves Cukrászda DJC Stílusgyakorlat édessége lett, amelyet a Magyarország Tortája idei győztes süteménye alapján készítettek a tortaverseny győztesei - közölték a verseny szervezői az MTI-vel.

A versenyben a győzteseket idén 24 gyártó 165 édessége közül választotta ki a zsűri, amelyben Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia szakmai vezetője, Erdélyi Balázs a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, Abrudán Zsolt, a New York Kávéház séfje, Mihály Lajos szakácsmester és cukrász, Szentandrás-Szabó Emese mestercukrász, valamint Pásztor Éva mestercukrász, szakoktató vett részt.

Idén újdonság volt a mentes kategória, amelyben a cukor-, glutén- és tejfehérje-érzékeny közönség számára gyártott szaloncukrok szállhattak versenybe.

A szakmai kategória győztese a balatongyöröki Promenád Kávéház Narancs Esszencia névre keresztelt, konfitált narancszselés, étcsokoládés, narancskrémes szaloncukra,

a második az orosházi Hóvirág Cukrászda füstös whiskeys mogyorós édessége, a harmadik a Hisztéria Cukrászda étcsokoládés meggyes szaloncukra lett.

A legjobb zselés szaloncukor a Keszthelyi Sütibolt Régi idők zselés szaloncukra lett,

második helyen végzett a Sulyán Cukrászda valódi meggy zselés desszertje, míg a harmadik a székesfehérvári Damniczki Cukrászda Unikumos szilvás zselés édessége lett.

A hozzáadott cukrot nem tartalmazó szaloncukrok kategóriájában a Diabette narancsos-marcipános alkotása lett a legjobb, a gluténmentes kategóriában a Hisztéria Cukrászda feketeribizli zselés szaloncukra győzött, míg a tejfehérje mentes kategóriában a Stühmer meggyes marcipános édességét díjazták.

A gyerekek kedvence kategóriában az első helyezett a kiskunlacházi Demeter Chocolate Dubai csokoládés szaloncukra lett, második helyen a pápai Ricsi Cukrászda málnás vattacukros kreálmánya végzett, harmadik pedig a Sulyán Cukrászda igazi áfonya zselés desszertje lett.

Az Év új ízének a kaposvári Jogos Desszert csokoládé- és desszertműhely Tökmagos Berriolette pürés fehércsokoládés szaloncukrát választották.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
A Rovatból
Adventi vásári árak: paprikás krumpli, lecsókolbász, székelykáposzta, húsos ragu és kolbászos lecsó olcsón, minden más drágán
Ha egy pultnál találsz egy szuper, fixáras fogást, ami még ízlik is, akkor jó eséllyel két hét múlva is ugyanazt az ételt találod majd ott. A standok ugyanis a vásár időtartama alatt nem váltogatják az 1600 forintos menüt.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2025. november 15.



Pénteken nyitott Budapest két legnagyobb karácsonyi vására, a 15. Advent Bazilika és a Vörösmarty Classic Xmas.

A nyitónapon mi is körbenéztünk, leellenőriztük a beígért árakat, és megnéztük, hogyan vizsgáznak az újítások.

Óriási kínálat és változatos árak

A vásárok legfontosabb ígérete idén is a fixáras, 1600 forintos étel volt, melyet minden nagykonyhának kötelezően kínálnia kell. A jó hír az, hogy a standok tartják az ígéretet, és tényleg elérhető ez a tétel.

A Bazilikánál például találkozhatunk paprikás krumplival, lecsókolbásszal (kenyérrel és mustárral), valamint székelykáposztával is ennyiért. A Vörösmarty téren pedig pirított lecsókolbász hagymás burgonyával, sajttal töltött rántott palacsinta hasábbal, zöldséges húsos ragu és kolbászos lecsó is szerepel a 1600 forintos listán.

Ha egy pultnál találsz egy szuper, fixáras fogást, ami még ízlik is, akkor jó eséllyel két hét múlva is ugyanazt az ételt találod majd ott. A standok ugyanis a vásár időtartama alatt nem váltogatják az 1600 forintos menüt, hanem a szervezők elmondása szerint egy kiválasztott ételt visznek végig a zárásig.

A 1600 forintos menük mellett továbbra is érvényes a forralt bor (1500 Ft), a sima lángos (2400 Ft) és a sajtos-tejfölös lángos (3200 Ft) maximalizált ára.

Azonban nem kell meglepődni, ha egy fűszeres, extra összetevőkkel turbózott forralt bort 2300 forintért találunk kiírva, hiszen 1500 forintra csak az alap verziókat szabályozták.

Ugyanez igaz a lángosra is: egy dubaji lángos 4900 forintba, egy a lazacos lángos pedig 7250 forintba kerül a Bazilika előtt.

Fixáras menü ide vagy oda, a látogatói visszajelzések alapján továbbra is erős kritika éri a vásárokat az árak miatt. Nehéz megmondani, hogy pontosan mi számít soknak vagy elfogadhatónak, de tény, hogy több étel ára már valóban a prémium kategóriát idézi.

Aki például marhaoldalast vagy lazacot választana, annak 7500 forinttal kell számolnia, ami kétségtelenül húzós ár, még a karácsonyi vásárok kontextusában is.

Persze ezek mellett rengeteg más étel és ital is található kinn. Hoztunk még pár példát ezekre is.

Főételek és sós fogások

Találkoztunk többek között marhapörkölttel kovászos kenyérrel 6760 forintért, bajor csülökkel vagy csülökkel Pékné módra 6240 forintért, székelykáposztával kacsazsíron sült lilakáposztával 6200 forintért, illetve brassói apró pecsenyével 5720 forintért.

A street foodos vonalon a pulled pork szendvics 5100 Ft, a smash burger 4900 Ft, a fish and chips és a kalamári + tintahal és chips is 5990 Ft, míg a gulyásleves cipóban 4880 Ft.

A legolcsóbbak között szerepel a tócsni 2750 forintért, de egy kiadós csirkepörkölt már 5700 forint, a pacalpörkölt pedig 6800 forint.

Édességek és forró italok

A vásárokban édességfronton továbbra is a kürtőskalács dominál: a klasszikus 2800 Ft, a töltött változat 4500 Ft, míg más helyszíneken egy extrább kalács ára 4400 Ft is lehet. Egy fél kilós bejgli ára 6700 Ft, egy rétes 1900 Ft, a sült gesztenye pedig 2800 Ft / 10 dkg áron fut.

A forró csoki 1700 Ft, a rummal készített változat 2900 Ft, a puncs rummal 2850 Ft, míg a gyerekpuncs 1600 Ft. Más pultoknál a forró tea 990 Ft /3 dl, a pálinka + puncs pedig 3300 Ft.

További árakat képválogatásunkban is találtok:

A kényelmi újítás érkezik, csak késik

Bár az ígéret szerint bevezetésre kerül a helyszíni QR-kódos, online ételrendelés, ez a rendszer a nyitás napján még nem volt elérhető. A szervezőktől kapott információk szerint a kiépítés folyamatban van, és remélhetőleg a jövő hét folyamán elindul. De csak a Bazilikánál és főleg a nagyobb pultoknál.

Az idei vásárban továbbra is főként bankkártyával lehet fizetni, de egyes kézművesek a készpénzt is elfogadják.

Akinek nincsen bankkártyája, az a vásárban ki tud váltani egy HelloPay-kártyát. A kártyán maradt összeg pedig a vásárban vissza is váltható.

Szintén újdonság, hogy idén az Advent Bazilika és a Vörösmarty Classic Xmas egységes, közös márkanevű tálat, étkészletet és szalvétát használ. A kiadott poharak sajnos nem visszaválthatóak, de legalább nem is műanyagból készülnek.

A hétvégi tematika

A tematikus kínálat már az első hétvégén elindul, méghozzá a Márton-napi hagyományok jegyében: az első tematikus gasztrohétvégén a libaételeké a főszerep. A Bazilikánál és a Vörösmartyn is érdemes megkóstolni az ünnep klasszikus ízeit, melyek között 2000 - 2500 Ft közötti különleges fogások is várják majd a szolidabb árakra vadászókat.

A Városháza park karácsonyi vására

Míg az Advent Bazilika és a Vörösmarty Classic Xmas egy céghez tartozik, addig Budapest saját karácsonyi vására külön működik a Városháza parkban.

Ez a vásár is pénteken nyitott meg, és jelenleg itt található a belváros egyetlen jégpályája, ami valószínűleg idén is sokakat vonz majd.

Természetesen itt is vannak árusok, és bár rájuk nem érvényesek a másik két vásár egységes szabályai, nagy árkülönbségeket nem tapasztaltunk. A kereskedők látják, hogy hol milyen árszint alakult ki, és láthatóan igazodnak az általános trendekhez.

Itt 2500 forintért láttunk sima lángost, a sajtos-tejfölös pedig szintén 3500 forint volt, ugyanúgy, mint a másik két vásárban. Több helyen is 1500 forintért árulták a forralt bort, tehát úgy tűnik, ehhez az árhoz is sokan tartják magukat akkor is, ha nem kötelező.

A legolcsóbb ital 2 dl forró tea volt 600 forintért. Ugyanakkor megjelentek drágább tételek is, például a prémium vad sült kolbász kenyérrel és mustárral 6700 forintért. Az egyik nagy kürtőskalácsosnál pedig a klasszikus kürtős kalács 3900 forintba került, míg a nutellás verzió 7000 forintba, ami már kifejezetten magas árnak számít.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
A Rovatból
Kellemes nosztalgiázásnak indul, aztán a végén vakítóan vörös fényben ül mindenki a földön egy közös asztal mellett – ilyen egy vacsora a megújult ONYX-ban
Egy vacsora, ami erősen hat az érzelmeidre, és ami némi nyitottsággal életed egyik legizgalmasabb utazása lehet. A megújult ONYX-ban jártunk.


Biztosan állíthatom, hogy nincs még egy olyan cikk, amin ennyit gondolkodtam volna. Nagyjából fél éve kezdtem neki, és még most sem érzem azt, hogy tökéletesen megfelelőek a szavaim.

Ráadásul a fél év alatt nem találkoztam olyan szakmabelivel, akivel ha szóba került ez az új koncepció, ne lehetett volna hosszan beszélgetni, fejtegetni az élményeket, vitatkozni. Ez már önmagában rengeteget elmond a helyről és a menüről is.

Amikor egy két Michelin-csillagos étterem porig rombolja önmagát (ez nem egy szófordulat: 2020-ban az utolsó vacsorán kalapáccsal estek neki a vendégek a falaknak), majd hosszú éveken át készül a visszatérésre, és az új tér köszönőviszonyban sincs a régi étterem hangulatával... akkor arról hosszan lehet beszélni!

Az ONYX ÆTHER élmény

Koncepció: Egy 11 fogásos időutazás az 1700-as évektől egészen a távoli 3000-es évekig.

Vezetés: A hagyományos séf-központú modell helyett egy Alkotói Közösség irányítja. A konyhai munka élén egy négytagú séf divízió áll.

Elismerés: A Gault&Millau étteremkalauz három szakácssapkával díjazta mind az ONYX Éttermet (ÆTHER), mind az ONYX Műhelyt. Az ONYX márka része a Michelin Green Star Community közösségének, elismerve a fenntarthatósági törekvéseket.

Design: Az élményt egy immerzív tér támogatja, amelyben egy soft monolith nevű textil szobor, valamint fény- és hangtechnika vezeti a vendégeket. Belsőépítészetét a neves Dezeen Awards 2025 a Restaurant Interior kategóriában a legjobb projektek szűkített listájára jelölte.

Nehéz pontosan megfogalmazni, hogy mit is gondolok az ONYX-ról és az Æther menüről. (A könnyebbség kedvéért mostantól, ha az étterem nevét használom, konkrétan mindig erre a menüre gondolok majd.)

Nehéz megfelelő szavakkal kifejezni, hogy milyen érzéseket kelt, hogy mi ez az egész, hiszen az étterem és annak Alkotói Közössége is folyamatosan finomhangol, keresve a legmegfelelőbb formát az üzenet átadására.

Tavasszal jártam náluk először. Akkor már készen volt a koncepció, de még érezhető volt, hogy van mit csiszolni az egészen. És most lelövöm a poént: amikor október végén újra visszatértem, azt tapasztaltam, hogy pontosan azok az elemek változtak meg, amik az első látogatásomkor zavartak. És itt távolról sem az ételekről van szó.

Az, amit az ONYX megálmodott, nem csupán nagy falat, hanem óriási.

Vannak ugyan éttermek a világon, amelyek brutálisan komplex, hosszú órákon át tartó vacsorával várnak, de olyan, mint amit ők csinálnak, feltehetően sehol sem létezik. Magyarországon pedig még csak hasonló élményt sem találni.

A koncepció alapja egy időutazás. Az ember belép a fogadótérbe, ahol minden nagyon steril. De nem orvosi szoba módra, hanem inkább egy meghatározhatatlan időben játszódó tér letisztultságával. Lágy fények, az egyik ajtón átszűrődik a világosság. Az lesz a menetirány.

A vacsora első fele a múltban játszódik, egy kellemesen meleg árnyalatokkal teli térben.
Fontos megérteni, hogy az ONYX valójában két külön koncepciót működtet. Ez a tér, ahol most járunk, sokak számára ismerős lehet, hiszen az ONYX Műhely már 2021-ben megnyitotta a kapuit az ONYX Metamorfózis részeként. A Műhely célja a kezdetektől a folyamatos kísérletezés volt: bár itt is többfogásos (4, 5 vagy 6 lépéses) a menü, a vendég dönt a tempóról és a választott fogásokról, így ez a hely szolgál a fine dining belépőjeként, és a jövőbeli ötletek laboratóriumaként is. Ezzel szemben az ONYX ÆTHER a rögzített, 11 fogásos kulináris előadás platformja.

Az ONYX Műhelyből ismert helyszínen, egy hatalmas asztalnál foglalunk helyet. Itt vázolják fel nekünk a teljes koncepciót, és kezdődik a mi kis időutazásunk, a múltbéli megállókkal.

Bár mindenki egy asztalnál ül, ezen a ponton még mindenki magával vagy a partnerével van elfoglalva. Próbálja megfejteni az első információmorzsák alapján, hogy mi is fog történni a vacsora alatt.

Itt kerül bemutatásra a személyzet is. Szerintem fontos azt is kiemelni, hogy az ONYX-ban nem „egy” séf van. Ha csak a séfek számát néznénk, mondhatnánk, hogy négyen vannak, de valójában ez sem lényeges. Az ONYX csapatként működik.

És erre még nekem is az volt az első reakcióm, hogy: „Úristen, miért? Miért nehezítik meg ennyire a saját dolgukat?" Bizonyos szempontból nagyon jól hangzik, hogy több mint harminc ember dolgozik együtt azon, hogy egy komplex élményt kapjunk, de iszonyatosan nehéz lehet ezt kézben tartani.

De térjünk át a menüre. Bár kétszer is jártam náluk, mindkétszer a húsmentes verziót választottam, mert nekem az ízek az első alkalommal is remekül működtek. A húsmentes sorban is hihetetlenül sokféle íz, forma és textúra jelenik meg. Semmi hiányérzete nincs az embernek.

És természetesen a tálalás is rendkívül izgalmas: van, hogy egy Herendi bonbonierben, van, hogy egy homokórára emlékeztető kehelyben érkezik az étel.

Ha nem történne semmi extra a vacsora közben, már csak ezek a részletek is elvinnék a hátukon az élményt. Annyira jól segítik az ízek kibontakozását, annyira rá tudsz hangolódni minden falatra. Egyszerűen jó nézni, jó kézbe venni, jó megélni ezeket az apró, vizuális gesztusokat is.

És ha már elárultam, hogy kétszer is a húsmentes verziót választottam, akkor bevallom azt is: mindkétszer az alkoholmentes italpárosítást kértem. Az ONYX az a hely, ahol az italpárosítás is igazi élmény. Nem egyszerűen alkoholmentesített borokkal oldják meg ezt a kérdést, hanem önálló ízkombinációkat, elképesztő dzsúszokat és fermentált leveket hoznak létre. Egyetlen poharat sem tudtam úgy elengedni, hogy ne ittam volna meg teljesen.

De nem akarok minden egyes fogásról vagy italról külön beszélni, mert számomra sokkal fontosabb most az egész élmény fejtegetése.

A vacsora ezen részén, talán a harmadik fogás környékén vettem észre, hogy már nem érzem furcsán magam a felkonfok alatt. Itt ugyanis nemcsak magát az ételt mutatják be, hanem mesélik a történetet.

A vacsora alatt egyfajta sci-fi irodalmi világban utazunk: megismerjük a különböző korokat, amikből ihletődtek az ételek, és az egész este alatt egy konkrét hangulatot építenek fel.

Amikor először jártam itt, néhány mondatot kicsit nyomasztónak éreztem, volt bennük valami túl komoly, kicsit teátrális hang. A második vacsorán viszont már nem éreztem ezt, és később ki is derült, hogy sokat csiszoltak a szövegeken. A sztori ugyanúgy átjön, de nincsenek benne azok az erőteljes kérdések, amiktől az ember kényelmetlenül érezhette magát. Az egész sokkal természetesebb lett.

Közben remek zenék szólnak, amin szintén sokat hangoltak. A zenei aláfestés pontosan azt a finom egyensúlyt adja meg, ami segít belemerülni az élménybe, de nem tereli el a figyelmet az ételről.

És itt megjegyzem: mind a menüt, mind az irodalmi szöveget egy tableten lehet követni. Ez nagyon hasznos, mert az első alkalommal nekem kicsit sok volt az információ. Rengeteg szöveg, rengeteg részlet. Könnyű volt elveszni benne. Most már úgy érzem, ezt lazábban kell kezelni: nem kell minden sort, minden oldalt megfejteni. Inkább a jelenben kell lenni, és arra figyelni, ami és ahogyan elhangzik a vacsora közben.

Múlt és jövő határán: a helyszínváltás

A múltat megidéző vacsorarész végén aztán egy kis fordulat jön: megbontják a rendet. Megismerkedünk a 2000. Globalizáció fogással, a házi kovászos kenyérrel és csodálatos barna vajjal, amit az előkészítő pultnál állva, kézzel tördelve falatozunk. Annyira egyszerű dolog ez, mégis az egyik kedvenc részem az egész estében.

Fellazul a társaság, közelebb kerülünk egymáshoz, és ez a pillanat oldja fel azt a fine diningos manírt, amire innentől már tényleg nincs szükség.

Aztán átsétálunk a másik terembe, és ezen a ponton láthatja meg az ember először az új ONYX-ot.

Ide nincsenek jó szavak. Különleges, egyedi, furcsa, lenyűgöző? Talán mind egyszerre.

Szerintem ez az a rész, amit a legnehezebb mesélni, és a legkönnyebb megélni. Itt egy picit mindenki a tér hatása alá kerül.

De itt jön két olyan pont is, ami miatt azt gondolom, hogy ez az élmény nem való mindenkinek. (De annak, aki nyitott rá, annak nagyon is hatásos lesz, és itt kapja meg igazán azt, amire várt.)

Az egyik az, hogy az emberiség jövője, amit itt bemutatnak, nem könnyed, nem egy idilli kép. Nem arról szól, hogy burjánzó dzsungelekben élünk, harmóniában a természettel. A történet más irányt vesz, és ez tud nyomasztóan hatni, főleg akkor, ha valaki nem nyitott a játékra.

Az ONYX belsőépítészete az URBA és EJTECH munkája. A tér központi eleme a hat motorral animált, nagyméretű textil szobor, a már fentebb is említett soft monolith. Ez a kinetikus alkotás dinamikusan változtatja a tér atmoszféráját, és a hanggal-fénnyel szinkronizálva vezeti a vendégeket a jövőbe. A falak nyers, megőrzött állapota pedig szándékosan tisztelgés a helyszín történelmi múltja előtt, ezzel is erősítve az időutazás érzetét.

Ezen a ponton jön az átmeneti fogás: a 2020. Great Reset gin tonic sorbet-ja mákkal és citrommal. Ez a frissítő, kesernyés fogás szimbolikusan a múlt és a jövő között áll, és zseniális, hogy pont erre az évre tették be ezt a szájöblítő fogást.

Ettől a ponttól kezdve már nem a személyzet meséli a történetet, hanem a hangszórókon keresztül szólnak hozzánk. Ez kifejezetten illik ahhoz a gondolathoz, hogy innentől kezdve a jövőben kalandozunk, olyan korokban, amiket az ONYX csak elképzel.

Érkezik a 2052. Szingularitás névre hallgató zab tempeh. Hihetetlenül izgalmas textúrákkal és ízekkel, a körítés pedig a 3D-nyomtatott tányér, futurisztikus borospoharak, fények és hangok.

Aztán elérkezik az a pont is, hogy „egyenruhába” bújunk, és leülünk egy közös asztalhoz, ahol lehetőségünk nyílik megosztani az élményt egymással.

Ez az a pillanat, ami szerintem nagyon meg tudja osztani az embereket. Biztos vagyok benne, hogy van, aki egy fine dining vacsorán nem arra vágyik, hogy idegenekkel üljön egy asztalhoz. De ez a hozzáállás a folyamat közben is meg tud változni. Bennem legalábbis megváltozott.

Ahogy halad előre az este, valahogy nyitottabbá válsz. És egyszer csak ott van benned a vágy, hogy megkérdezd valakitől, aki ugyanazt a vacsorát élte végig, hogy: "Neked milyen volt?"

Most, hogy kétszer is jártam az ONYX-ban, egyértelműen az összehasonlítás volt a gondolataim középpontjában.

Az ONYX egyik legnagyobb erőssége az, ahogyan halad előre az úton. Már évekkel ezelőtt, az ONYX Műhely idején is lefektették azt az alapelvet, hogy a fejlődés kísérletezéssel jár. Folyamatosan tesztelnek, finomítanak, amíg eljutnak oda, amit önazonosnak éreznek.

Ami nagyon erősen átjött, hogy az ONYX hisz a saját koncepciójában.

Amikor jöttek az első nehézségek, ők nem hátráltak meg. Nem vetették el a koncepciót, csak puhították, finomhangoltak rajta. Megőrizték az eredeti üzenetet, és megtalálták hozzá a legjobb formát. És ez óriási dolog.

A vacsora egy nagyon komplex élmény. Olyan, ami mindenképpen hat rád érzelmileg is. Nem való mindenkinek, nem mindenki fogja ugyanúgy érteni vagy befogadni, de aki nyitott rá, annak egészen különleges tapasztalás lesz.

2025-ben az elmagányosodás felé tartunk. Mindenki erősen meghúzza a saját határait, és ennek következtében csak egyre távolabb kerülünk egymástól. Ennek a folyamatnak pedig rengeteg veszélye van.

Az ONYX üzenete szerintem az, hogy jöhetnek csapások, változhatunk és változhat a környezetünk is, és lehet, hogy egyre kevesebb alapanyag áll majd rendelkezésünkre, de a közösség erejében mindig ott lesz a lehetőség. Ha egyszer újra kell tanulnunk, hogy hogyan maradjunk életben, akkor végül megint csak egymásra számíthatunk majd.

Ha van hely, ahol tényleg igaz az a sokat használt mondat, hogy „ez nem egy vacsora, hanem egy élmény”, akkor az az ONYX.

Árak, foglalás és további információk: onyxrestaurant.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk