News here
hirdetés

Itt a Telenor karácsonyi ajándéka: 100 GB mobilnetet lehet kapni 1000 forintért

A belföldi adatjegyet egy hétig lehet felhasználni. A szolgáltató egy nyereményjátékot is indít a karácsonyi akció kapcsán.
Címkép: Pexels/Nicole Michalou - szmo.hu
2021. december 14.


Link másolása

hirdetés

Magyarország egyik legnagyobb szolgáltatója idén karácsonykor plusz adatforgalmat ad ajándékba. Pontosabban: ha egy felhasználó befizet 1000 forintot, akkor 100 GB netet kap cserébe.

A szolgáltató így fogalmazott: a Telenor lakossági számlás és feltöltőkártyás ügyfelei 2022. január 1-jéig kedvezményes áron,

1000 forintért vásárolhatnak egy hétre szóló 100 GB-os belföldi adatjegyet a MyTelenor alkalmazásban.

Azok között pedig, akik úgy döntenek, hogy befizetnek a plusz netezésre, egy nyereményt is kisorsolnak – pontosabban hármat. Ugyanis három szerencsés ügyfél havi 100 GB Hipernetet és korlátlan belföldi beszélgetést tartalmazó Hiper L+ előfizetést nyerhet, melyre két évig nem kell havidíjat fizetni – írja a HVG.

Ebben az időszakban bárki több alkalommal is megrendelheti a 100 GB-os adatjegyet, a nyereményjáték-sorsoláson viszont csak egy hívószámmal lehet részt venni. A részleteket ide kattintva érheted el.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
TECH
Miért nem érdemes tovább tölteni az üzemanyagot az első kattanás után, ha már tele a tank?
Nem érdemes túltolni a tankolást. A néhány plusz deciliter árát szinte biztosan kidobjuk az ablakon. Hosszú távon pedig szerviz is lehet a rossz szokás vége.

Link másolása

hirdetés

Általános tévhit, hogy csak egy korai figyelmezetés, amikor tankolás közben kattan az üzemanyagtöltő pisztoly. Sokan ilyenkor még rátöltenek valamennyit a kijelző szerint egyébként csurig telt tartályba. Ahogy a LADbible cikkéből kiderült: nem elég, hogy mindezt feleslegesen teszik, de annak a néhány deciliternek az árát tulajdonképpen kidobják az ablakon.

A lapnak nyilatkozó autókölcsönző képviselője szerint ugyanis

a kattanás után az autóba töltött üzemanyag valójában már nem jut el a tartályig. A végén a kocsiba préselt extra benzin és gázolaj csak a tank pereméig jut el, ahonnan lassan a földre csorog.

Graham Conway kiemelte: akadnak olyan benzinkutak, ahol a cső egyszerűen visszaszívja a feleslegesen kitöltött üzemanyagot. Vagyis ebben az esetben tulajdonképpen az autós fizet a benzinkútnak, miután a tudtán kívül a plusz üzemanyagot is visszaadta a töltőállomásnak.

Ha mindez nem lenne elég, akkor Conway még azt is hozzátette, hogy

a mindenáron beleerőszakolt üzemanyag deciliterek komoly gondot is okozhatnak az autónak.

A többlet ugyanis könnyedén beszivároghat a gőzvisszanyerő rendszerbe, ami kezdetben csak meghibásodást okoz, végeredményben azonban ronthatja a jármű károsanyag-kibocsátását is. Mindezek javítása pedig akár már komoly összegre is rúghat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
TECH
A Rovatból
hirdetés
Ezért nem érdemes kihúzni éjszakára a wifi routert a magas energiaárak ellenére sem
Több bajt okozhat az állandó kapcsolgatás, mint amennyit egész évben meg lehet spórolni a routerek folyamatos áramtalanításával.

Link másolása

hirdetés

Hiába szökött az egekbe a villamos energia ára, nem érdemes éjszakára kihúzni a konnektorból a wifi routereket, írja a The Sun.

Éves szinten maximum néhány ezer forintot lehet megtakarítani azzal, ha nincs folyamatosan bedugva a router. Ellenben a használat idején akár jelentősen lassulhat a hálózat sebessége, ráadásul könnyebben fel is törhetik, mert az állandó kikapcsolgatás miatt létfontosságú éjszakai frissítések is elmaradhatnak.

Arról nem is beszélve, hogy az újraindulás során rendszeresen jeleket kapnak a berendezéstől a szolgáltatók, amit akár hibaként is értelmezhetnek. Figyelmeztetnek arra is, hogy

a kapcsolgatás zavart okozhat a számítástechnikai eszközön kívül minden berendezésben, ami a wifihez kapcsolódik.

A legnagyobb brit internetszolgáltatók éppen ezért azt javasolják, hogy folyamatosan legyenek bekapcsolva a routerek.

A lap kiemeli, hogy a wifi elosztók áramtalanítása helyett érdemes inkább olyan energiazabáló készülékekkel kezdeni a spórolást, mint a villanyégők, a mosógép, a mosogatógép, a tévé vagy az elektromos törölközőmelegítő. Ezekhez képest tényleg elenyésző egy router egész éves fogyasztása.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
TECH
Mutatjuk, mennyibe kerül majd az új iPhone
A legolcsóbb típusért is 450 ezer forintot kell fizetni.

Link másolása

hirdetés

Szerda este mutatta be az Apple az iPhone 14 szériát. Ahogy a 24.hu kiszúrta, az esemény után

frissült a cég weboldala is a hivatalos árakkal.

Ezek pedig a következők:

 • iPhone 14 (128 GB): 449 990 forint
 • iPhone 14 (256 GB): 509 990 forint
 • iPhone 14 (512 GB): 629 990 forint
 • iPhone 14 Plus (128 GB): 499 990 forint
 • iPhone 14 Plus (256 GB): 559 990 forint
 • iPhone 14 Plus (512 GB): 679 990 forint
 • iPhone 14 Pro (128 GB): 569 990 forint
 • iPhone 14 Pro (256 GB): 629 990 forint
 • iPhone 14 Pro (512 GB): 749 990 forint
 • iPhone 14 Pro (1 TB): 869 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (128 GB): 629 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (256 GB): 689 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (512 GB): 809 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (1 TB): 929 990 forint

  A készülékeket péntektől lesznek előrendelhetők.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • hirdetés
  TECH
  Letiltotta az Instagram a Jeffrey Dahmer hashtaget, miután ellepték a sorozatgyilkosról szóló posztok az oldalt
  A legnépszerűbb taghez tartozó bejegyzéseket már nem lehet látni, de számos, a sorozatgyilkos nevével ellátott címszavak még elérhetőek az oldalon.

  Link másolása

  hirdetés

  Nemrég debütált a Netflixen a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozat, amely egy világhírű amerikai sorozatgyilkos történetét dolgozza fel.

  Jeffrey Dahmer 17 - többségében afrikai ázsiai származású - fiút és fiatal férfit ölt meg brutális kegyetlenséggel: megerőszakolta, savval öntötte le, megfojtotta, majd feldarabolta őket, a testrészeiket pedig elfogyasztotta, vagy lefagyasztva tárolta a hűtőjében.

  A milwaukee-i kannibálként is elhíresült férfit végül azután tartóztatták le, hogy az egyik áldozata megszökött tőle és segítséget kért az utcán járőröző rendőröktől. Dahmer végül mindent bevallott, tettei miatt pedig 957 év börtöntbüntetést kapott. 1994 novemberében halt meg 34 évesen, miután egy skizofrén rabtársa agyonverte őt egy vasrúddal a konditeremben.

  A Netflix sorozata - amelyben Evan Peters játssza Dahmert - a megjelenés óta hihetetlenül népszerű, máris az év egyik legnézettebb sorozata lett a streaming-szolgáltató kínálatában.

  Ennek megfelelően az interneten is nagy érdeklődést kiváltó téma lett, rengeteg poszt születik a sorozatról és magáról Jeffrey Dahmerről is a közösségi oldalakon.

  Az Instagramon is megszaporodtak a kegyetlen sorozatgyilkos nevével elláttott hashtagek, amelyek közül a legnépszerűbbet, a #jeffreydahmer taget le is tiltotta a tartalommegosztó platform - vette észre a LADBible.

  Ha rákeresünk erre az oldalon, nem is találjuk a hashtagek között, ha viszont egy posztban még elérhető és rákattintunk, ez jelenik meg előttünk:

  hirdetés

  Azt pontosan nem lehet tudni, hogy milyen bejegyzések sértették meg a szabályokat, de mivel egy sorozatgyilkos volt a központi témájuk, elképzelhető, hogy túl erőszakosnak ítélték meg ezeket a tartalmakat. Sok hasonló, Dahmer nevét tartalmazó hashtag viszont továbbra is elérhető, például a fekete szívvel ellátott (#jeffreydahmer❤) vagy a gyilkos ikonikus szemüvegére utaló (#jeffreydahmerglasses), de már a róla készült mémeknek (#jeffreydahmermemes), sőt a rajongói klubjának (#jeffreydahmerfanclub) is van külön hashtagje.

  A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori előzetese:

  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: