SZTÁRVILÁG
A Rovatból

Videó: így énekelt Vitray Tamás új felesége az operettgálán 24 éve

A 91 éves műsorvezető párja operaénekenősként végzett a Zeneakadémián. Hivatását már nem űzi, de azért egy régebbi felvételen megcsillan a tehetsége.

Link másolása

Nemrég újra megnősült Vitray Tamás, a 91 éves műsorvezető titokban állt az oltár elé szerelmével.

Azóta az is kiderült, hogy az operaénekesnő végzettségű Ivens Éva és Vitray kapcsolata munkával kezdődött, majd szomszédok lettek.

„Amikor Tamás ideköltözött, 2019-ben, én már itt laktam, és itt találkoztunk, bár ismertük egymást több mint 35 éve.

Találkoztunk fogadásokon, előadásokon... távolról követtük egymást. Rajta nőttem fel, mint mindenki ebben az országban” - mondta Éva a megismerkedésükről.

A hölgy a Zeneakadémián végzett, és opera-énekesnőként ismerhette meg az ország. Hivatását már nem űzi, a Story azonban kiszúrt egy korábbi videót a YouTube-on.

A felvétel a 2000-es újévi operettgálán készült, ahol Éva Odette szerepében állt színpadra.

via Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Meghalt O. J. Simpson
A volt amerikaifutballista és filmsztár felesége és annak új párja meggyilkolásának gyanúja miatt lett ismert, amiért azonban sosem ítélték el. Más ügyben azonban börtönbe került. 76 éves volt.

Link másolása

76 éves korában meghalt O. J. Simpson. Az egykori amerikaifutballista és színész rákkal küzdött halálhírét a családja jelentett be a Twitteren.

„Április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson belehalt a rák elleni küzdelembe”

– szól a közlemény.

O.J. Simpson egyike volt a hetvenes évek legjobb running back-jeinek, vagyis futójátékosainak az amerikaifutball világában. 11 szezont játszott a Buffalo Bills csapatánál.

Később számos filmben és reklámfilmben is szerepelt. Legismertebb filmjei a Pokoli torony című katasztrófafilm és a Csupasz pisztoly vígjáttrilógia.

Világszerte azonban arról lett ismert, hogy 1994-ben meghalt feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak új párját Ron Goldmant minden jel szerint Simpson gyilkolta meg, ám a médiatörténelem egyik legismertebb perében az esküdtszék mégis ártatlannak találta. Az esetről szól az American Crime Story című filmsorozat első évada.

Miután felmentették, Simpsont polgári jogi felelősségre vonták a gyilkosságokért, és később kénytelen volt 33,5 millió dolláros kártérítést fizetni a Brown és a Goldman családoknak.

2008. december 5-én a Las Vegas-i bíróság 33 év szabadságvesztésre ítélte, miután fegyverrel tört be egy kereskedőhöz. Simpsont 2017. október 1-jén szabadon engedték ki a börtönből.

Élete utolsó szakaszában O. J. Simpson prosztatarákkal küzdött, kemoterápiás kezelést is kapott. A hírek szerint családja körében hunyt el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
JK Rowling nem bocsát meg a Harry Potter főszereplőinek, amiért kiállnak a transznemű emberek jogaiért
A világ egyik legsikeresebb írója szerint a két színész ezzel a nők nagy nehezen megszerzett jogait tiporja sárba. Arról is beszélt, hogy szerinte a sztárok a kiskorúak nemváltását támogatják.

Link másolása

JK Rowling kijelentette: nem bocsát meg a Harry Potter főszereplőinek, Daniel Radcliffe-nek és Emma Watsonnak. Szerinte ugyanis a két színész véleménynyilvánítása megbocsáthatatlan, ahogy az is, hogy

„egy olyan mozgalomhoz csatlakoztak, amelynek célja a nők nehezen megszerzett jogainak csorbítása”.

A multimilliomos szerző a Daily Mail által szemlézett nyilatkozatában odáig ment, hogy a Harry Pottert és Hermione Granger karakterét megformázó színészeket a kiskorúak nemváltásáért szurkolóknak nevezte, mert azok a transzközösségek jogai mellett állnak ki.

Az Egyesült Királyságban megjelent Cass-jelentés a maga többszáz oldalával a magukat transzneműnek valló fiatalok egészségügyi felülvizsgálati anyagait és ellátásait tartalmazza, beleértve a nemváltáshoz szükséges hormonális kezeléseket is.

A Dr. Hilary Cass vezető gyermekorvos által írt áttekintésből kiderül, hogy a tinédzserek Nagy-Britanniában úgy változtattak nemet sok esetben, hogy még alig voltak bizonyítékok a folyamat sikerességére és a lehetséges szövődményekre. A pubertásgátlók és hormonok gyermekeknek adott hatásairól kevés a kutatás, ezért veszélyes, a gyógyszerek adagolása pedig toxikus lehet a fiatalkorúakra nézve – állítja a jelentés.

A híresen transzfób és nőjogi aktivista JK Rowling ennek kapcsán ismét megszólalt a témában.

Szerinte maga a jelentés vízválasztó volt és azoknak, akik támogatták valaha is a gyerekek nemi hovatartozásának választhatóságát, bocsánatot kell kérniük a „műtétek miatt traumatizált személyektől és a kiszolgáltatott helyzetű nőktől.”

Szerinte a hírességek, akik támogatják a transzmozgalmakat, amelyeknek célja a nők nehezen megszerzett jogainak csorbítása, illetve akik a kiskorúak nemátalakítását támogatják, azoknak tartoznak bocsánatkéréssel, akik megbánták a nemátalakítást, és emiatt lettek traumatizáltak. Illetve azoknak a nőknek is járna szerinte a bocsánatkérés, akiknek egy koedukált mellékhelyiségben kell transzneműekkel együtt lenniük.

via Sassy

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
A Blikk letesztelte Tóth Vera férjének betámadott palkonyai kisboltját
Az üzlet nemrég a politika célpontja is lett: a Momentum szerint az énekes párja jogtalanul vett fel támogatást. Válaszul az énekesnő feljelentette a pártot.

Link másolása

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a Momentum két politikusa azzal vádolta meg Tóth Verát, hogy férjével szabálytalanul kaptak 39 millió forintos támogatást a Magyar Falu Program keretében. Az énekeső cserébe feljelentette a pártot, mert szerinte valótlanságot állítanak.

A Momentum fő állítása az volt, hogy az énekesnő férjének boltja nem felel meg a támogatás egyik alapkövetelményének, mert ott nincsenek napi fogyasztási cikkek, alapvető élelmiszerek, helyette gourmet-termékeket árusítanak.

A Blikk most utánajárt, hogy mit és mennyiért lehet kapni a baranyai kisboltban. A lap szerint ami elsőre szembetűnik, az az üzlet csendes, barátságos hangulata, ahol egy szimpatikus eladó várja a betérőket. A kínálatról azt írják: a jó minőségű magyar borok és a valóban különleges lekvárok, termelői mézek mellett a polcokon megtalálhatja, aki akarja a lisztet, cukrot, kenyeret, friss zöldséget és gyümölcsöt is. A hűtőben felvágottak sorakoztak, hűtött jegeskávé és energiaital is fellelhető volt a kisboltban.

Az árak meglehetősen barátiak: egy energiaialhoz már 200 forint körül hozzá lehet jutni, a felvágottak ötszáz-hétszáz forint között voltak, a félkilós méz éppen súrolta a kétezer forintot, és az olyan gourmet-termékért is, mint az édesköményes körtelekvár, mindössze 2500 forintot kértek.

A lap találkozott olyan helyivel is, aki hallott a házaspár és a Momentum közötti konfliktusról.

„Veráék nagyon tisztelettudóan viselkednek a helyiekkel, és úgy hallottam, a turistáknak is jó tapasztalataik vannak. A kisboltban korrekt árak vannak, nagyon kedvesek, és alapvető termékek is vannak, nem is értettük ezt a badarságot. A nőverem nem messze lakik, ő gyakrabban tér be a boltba, és sosem volt panasza”

– árulta el egy, a neve elhallgatását kérő idős, helyi asszony.

A Blikk elérte Pauli Zoltánt, aki elmondta a véleményét a kialakult helyzetről: „Palkonya egy gasztrofalu, nem kell minden kisboltnak ugyanolyannak lennie. Van bennem egyfajta küldetéstudat, szeretném a helyi termelőket népszerűsíteni, miközben a helyieket is kiszolgálom. Fenn fogom tartani a boltot, mert komolyan gondoltam a nyitást, ez lett a lelke a portámnak”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Instagramon ismerkedett meg egymással Nemazalány és VV Barna – eleinte nem is vette komolyan a kapcsolatot lány
A távolság sem tette egyszerűvé a kapcsolatukat, ugyanis Barni épp Balin tartózkodott. Ennek ellenére voltak közös programjaik.

Link másolása

„Ha valaki mellett van Barna, akkor tényleg teljesen más, mint amikor szingli” – mondta ki a nagy igazságot az RTL kamerái előtt Halastyák Fanni, azaz Nemazalány. A VV Barnaként ismertté vált Fenyesi Barna másfél hónapot töltött Balin, amikor meglátta Fanni Instagram-sztoriját, majd gondolt egyet, és ráírt a lányra.

Fanni ugyanakkor elmesélte, hogy eleinte nem vette komolyan a valóságshow-sztár közeledését, idővel mégis komollyá vált kapcsolatuk.

Elmondása szerint a telefonbeszélgetéseik alatt robbant fel a szikra.

Meséltek arról is, hogy eleinte a távolság ellenére együtt csináltak sok dolgot: előfordult például, hogy együtt, egy időben, de egymástól több ezer kilométerre néztek egy filmet.

De a videóban szó esett még a kapcsolatuk dinamikájáról és az első csókjukról is.

Nemazalány és VV Barna a kapcsolatukról

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk