SZTÁRVILÁG
A Rovatból

Váratlanul törölte magát az Instagramról Whisperton, az egyik legsikeresebb hazai influenszer

Az influenszer döntése bizonyára összefügg azzal, hogy öt másik véleményvezérrel együtt eljárást indított ellene a Gazdasági Versenyhivatal.


Váratlanul törölte magát az Instagramról Whisperton, az egyik legsikeresebb és legtöbb követővel rendelkező hazai influenszer – írja a Blikk. A döntés valószínűsíthetően összefügg a napokban napvilágot látott hírrel, miszerint öt másik véleményvezérrel együtt eljárást indított ellene a Gazdasági Versenyhivatal, most viszont úgy tűnik, hogy politikai szerepvállalása verhette ki a biztosítékot a rajongói táborában.

Whispertont a TikTokon több mint 1 millióan, a YouTube-on több százezren követik a celebritást, azonban a 245 ezer fős Instagram-oldalát már nem lehet elérni.

A fiatalok körében évek óta jól ismert a neve, azonban személye igencsak megosztó. A digitális tartalomgyártó alig egy hónapja egy 24 perces videót tett közzé, amiben részletesen kifejtette véleményét a 2okos akkori akciójáról, amikor KDS és Ice – Kelemen Dávid és Tálas Máté – élő adásban közvetítették, ahogy „emberrablás” áldozatai lettek, de pár nappal később bejelentették, hogy az egészet marketingfogásnak szánták megjelenő merch termékeik reklámozásaként. Whisperton szerint „elrettentő kultikus imádat” a két streamer körüli felhajtás.

A hét elején még arról szóltak a hírek, hogy

több magyar véleményvezérrel és több vállalattal szemben indított eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mivel nem jelezték egyértelműen a nyilvánosság előtt közzétett tartalmaikban, hogy azok valójában reklámok. A népszerű hazai influenszereket követő fogyasztók alapvető érdeke, hogy egyértelműen értesülhessenek az egyes tartalmak reklámjellegéről. A GVH pedig évek óta figyelmeztet ennek jelentőségére

- számolt be erről korábban az Index.

A GVH szerint a magyar influenszerek vagy egyáltalán nem vagy csak hiányosan jelzik a követőiknek, amikor éppen reklámoznak valamit. A hivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást ellenük, a hirdető cégekkel, valamint a közreműködő reklámügynökséggel szemben.

A Blikk szerint viszont a Whisperton közösségi médiából való rejtélyes eltűnése mögött úgy tűnik, nem ez áll.

A hozzászólások alapján valamilyen kormányzatközeli rendezvényen vállalt szereplése miatt kaphatott túl sok negatív kommentet az influenszer.

„Reggel még fent volt minden… vajon ez az influesemény miatt rázúduló utálat miatt lehet?”

– kérdezi az egyik hozzászóló. Azonban volt, aki inkább letiltotta a fiatal tartalomgyártót a politikai szerepvállalása miatt.

Ugyanakkor vannak, akik úgy hiszik, hogy a tartalomgyártó az eltűnésével próbálja felhívni magára a figyelmet.

„Ez már bevett dolog a celebeknél. Törölnek mindent pár hétre, eltűnnek, gerjesztik a feszültséget, majd egyszer csak minden visszaáll a régibe. Lehet, hogy csak valami nagy dobásra készül”

– írja egy követő.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Pásztor Anna elszólása után robbant a bomba: a 60 éves Bochkor Gábornak jóval fiatalabb barátnője van
A rádiós egy hónappal ezelőtti születésnapi buliján, a Kongresszusi Központban mutatta be boldogan választottját. És nemcsak a barátai, hanem a legfontosabb személy, Nóra, Bochkor lánya is ott volt az eseményen.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. június 24.Már nem szingli a 60 éves műsorvezető! A híres énekesnő egy rádiós műsorban kotyogta ki, hogy Bochkor Gábor új barátnője már találkozott is a lányával, Nórával. A sztori igazán pikáns, hiszen amióta a Retro Rádió műsorvezetője szakított Várkonyi Andreával, nem szívesen beszél a magánéletéről. Most azonban a Blikk megírta ezt a friss információt, amit Anna nem tudott magában tartani.

A dolog úgy derült ki, hogy Pásztor Anna Bochkor Gábor és Lovász László műsorában viccelődött arról, hogy a műsorvezető tartozik neki. És ebben a humoros szituációban elszólta magát, hogy találkozott már Bochkor új kedvesével. „De mivel tiszteletben tartom a párkapcsolatod, hiszen volt is alkalmam találkozni a kedves hölggyel, ezért gondoltam, nem rontanék bele, és legyen édes hármas” – poénkodott Anna.

A Blikk szerint a rádiós egy hónappal ezelőtti születésnapi buliján, a Kongresszusi Központban mutatta be boldogan választottját. És nemcsak a barátai, hanem a legfontosabb személy, Nóra, Bochkor lánya is ott volt az eseményen.

„Látszott rajta, hogy boldog, és nemcsak azért, mert a születésnapját ünnepelték, hanem mert ott volt mellette a lánya és a barátnője is, aki egyébként láthatóan fiatalabb nála, de persze, ez nem meglepő”

– árulta el egy bennfentes, aki szintén részt vett a bulin.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Kiderült, hogy miért halt meg tragikus hirtelenséggel az Operettszínház énekese, Vadász Zsolt
A szervezetét megtámadó fertőzés következtében hamar lélegeztetőgépre került, és sajnos a szervei feladták a küzdelmet. A család és a barátok mélyen gyászolnak.


Megrendítő hírt kaptak pénteken a magyar operett rajongói: elhunyt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház népszerű énekese és színésze. A szomorú hír kapcsán a Blikk megdöbbentő részletekkel szolgált. Kiderült, hogy egy húsevő baktérium okozta fertőzés néhány nap alatt végzett vele.

A család és a barátok értetlenül állnak a tragédia előtt.

"Még mindenki keresi a szavakat. Egyszerűen senki sem érti, mindez hogyan történhetett meg. Két hete még színpadon volt, nem sokkal később pedig már rosszul lett otthonában"

– mondta egy közeli ismerős. A mentők azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy egy húsevő baktérium fertőzte meg. Az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, de Vadász Zsolt állapota gyorsan romlott.

A szervezetét megtámadó fertőzés következtében hamar lélegeztetőgépre került, és sajnos a szervei feladták a küzdelmet.

"Döbbenet, hogy szinte egy pillanat alatt itt hagyott minket"

– mondta könnyeivel küszködve a közeli ismerős. A család és a barátok mélyen gyászolnak, különösen Vadász Zsolt 95 éves nagymamája, édesanyja és özvegye, Lukács Anita, akiért most szerettei vigyáznak éjjel-nappal.

A magyar operett világa pótolhatatlan veszteséget szenvedett Vadász Zsolt halálával.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Szandi visszautalta a pénzt az alapítványnak és közös fotót is csinált a rászoruló családdal
Mivel Szandi és férje úgy ítélték meg, hogy a koncerten kevesen vannak, ezért nem léptek fel, csak a gázsit vették fel, amiről később többször jelezték, hogy visszautalnák. Ez végül megtörtént.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 24.Visszautalta a pénzt Szandi annak az alapítványnak, amely Madaron szervezett le egy koncertet az énekesnővel.

Korábban írtunk róla, hogy a madari jótékonysági koncertnek a szervezői annak ellenére kifizették Szandi 600 ezer forintos gázsiját, hogy az énekesnő végül a kevés eladott jegy miatt nem lépett fel.

Mivel Szandi és férje úgy ítélték meg, hogy a koncerten kevesen vannak, ezért nem léptek fel, csak a gázsit vették fel, amiről később többször jelezték, hogy visszautalnák, ha megkapnák az adatokat arról, hogy hova.

Végül pénteken visszautalták a pénzt.

"Megnyugodott a lelkem, pénteken visszautaltuk a pénzt a jótékonysági Alapítvány számlájára! A férfi aki a múlt heti madari rendezvényre kiközvetített engem, az Alapítvány vezetője, Daniela kérésére sem adta meg Neki a telefonszámunkat, így előzetesen semmit sem tudtunk arról, hogy a rendezvény egy mélyszegénységben élő család megsegítéséről szól.

Az interneten való hosszas keresgélés után pénteken sikerült felvennünk telefonon a kapcsolatot Danielával. Mostanra kiderült, hogy mind a ketten félre voltunk informálva. Ma egy felvidéki fellépésre menet Danielával, ezzel a csodálatos, segítőkész emberrel meglátogattuk a rászoruló családot."

- írta Szandi a közösségi oldalán.

"Rendkívül kedves emberek akik nagyon rossz körülmények között élnek és komoly segítségre szorulnak. Nagyon fáj a szívem, hogy csak utólag tudtuk meg, hogy kiknek a megsegítéséről szól ez a rendezvény. Ott a helyszínen hoztunk egy rossz döntést amit azóta is bánunk. Nagyon sajnálom, hogy így történt és elnézést kérünk azoktól akiket ezzel megbántottunk. Remélem, lesz még mód kárpótolni őket, mert mi nem ilyen emberek vagyunk, számunkra mindig is fontos volt a rászorulók megsegítése."

- áll a bejegyzésben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Sebestyén Balázs Geszti Péternek: Én nem mentem volna délutáni fapaddal
A műsorvezető sem ért oda Stuttgartba a sorsdöntő Eb-csoportmeccsre. Hiába ment volna vonattal, azzal is lekéste volna a mérkőzést.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. június 25.Geszti Péter a Balázsékban is beszámolt arról, milyen volt azon a repülőgépen utazni, ami csak többórás késéssel indult el a magyar-skót Eb-meccs helyszínére. A Eurowings járatának eredetileg 16:15-kor kellett volna indulnia Budapestről, de végül csak 3 órával később hagyták el Ferihegyet.

„A légitársaság is elcseszett mindent... nem csak azt szúrták el, 3 órát késett a gép, de a budapesti becsekkolást is elszúrták. Fölkerült 6 olyan csomag, amiknek máshol kellett volna lenni. Megőrültek az emberek, abszolút megértem őket. 150 ember volt, aki szurkolóként ült fel a gépre, 200 ezer forintos jegyekkel. Van, aki csomót dolgozik ezért a pénzért” – mesélte Sebestyén Balázséknak a 24.hu szemléje szerint.

Geszti saját bevallása szerint nem akart beleállni az ügybe, nem akart felszólalni, hogy a többi utast nyugtatgassa.

„Én nyilvános terekben nem szeretek szerepelni, kivéve a koncertjeimet. Nem szeretek fontoskodni. A szurkolók nagy része normálisan viselkedett, de volt 2-3 srác, akik mögöttem ültek, akik durván be voltak piálva. Olyan agresszivitás szabadult el, olyan rasszista beszólások, amik vállalhatatlanok voltak.”

Sebestyén Balázs megjegyezte:

„Könnyű okoskodni, én nem mentem volna délutánival. Vagy egy nappal előtte, vagy a reggelivel. Életveszély fapaddal délután.”

Ekkor kiderült, hogy Geszti eredetileg vonattal akart utazni, mert az kevésbé környezetszennyező, és egyébként is szeret vonatozni.

„Egy másik csapat, aki vonattal ment, a vonaton ülő magyarok is elkéstek, 50 ember. Lekésték a csatlakozást, nem az önhibájukból. Sajnos ilyen a rohadt utazás Európában, főleg nyáron. Naiv voltam, belefutottam ebbe” – mondta a rádióműsornak a showman.

Link másolása
KÖVESS MINKET: