News here
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Törölték egy új-zélandi könyvfesztivál Harry Potter-szekcióját J.K. Rowling korábbi transzfób megjegyzései miatt

Nem kívánatos személynek tartják az írónőt korábbi kijelentései miatt, ezért a varázslóvilágot sem látják szívesen a fesztiválon.

Link másolása

hirdetés

Törölték egy új-zélandi könyvfeszttivál teljes Harry Potter-szekcióját azért, hogy így tiltakozzanak az írónő, J.K.Rowling transzfób megnyilvánulásai ellen - írja a Daily Mail.

A Wairarapa fesztiválon szerepelt volna többek közt egy gyerekeknek szóló kvíz is a varázslóvilágról, ám a rendezvény igazgatója, Peter Biggs úgy döntött, hogy nem tartják meg, mivel Rowling korábbi kijelentései a transzfób közösségek ellen nem összeegyeztethetőek a könyvfesztivál értékrendjével.

"J.K. Rowling Nagy-Britannia egyik legbefolyásosabb és legtiszteletreméltóbb kortárs írója. Éppen ezért döntött úgy a Wairarapa könyvfesztivál, hogy törli a Potter-kvízt, mert hátborzongató, amit Rowling a csak nőknek szóló helyiségekről mondott. Ha pedig annak az íróját is nem kívánatos személynek lehet nyilvánítani, aki James Bond óta a legfontosabb brit exportcikket megalkotta, akkor bárkit"

- mondta el a döntésről Toby Young, a brit Free Speech Union (FSU) szervezet alapítója, amely épp most nyitja majd meg első irodáját Új-Zélandon is.

A Harry Potter-könyvek szülőanyja lassan évek óta vívja a csatáját az ellen, hogy néhány tweetje és posztja miatt végleg rásüssék a kitagadott jelzőt. Az írónő tavaly kavart nagy port, amikor egy megosztott cikkhez azt írta, hogy azok az emberek, akik menstruálnak, azok nők. Az ügy hatalmas botrányba torkollott, amit tovább hergelt az, hogy az írónő higgadtan próbált magyarázkodni, és hosszabb posztokban magyarázta meg, mit gondol a biológiai nemről. De azzal sem segített magán, hogy egy hosszú cikket írt a már említett csak nőknek szóló helyiségekről - úgy véli ugyanis, hogy szexuális zaklatás túlélőjeként nem érzi sem biztonságosnak, sem helyesnek, hogy a női vécékbe az "új transz aktivizmus miatt" már bárki bemehet.

Korábban azért vádolták transzfóbiával, mert megvédett egy olyan kutatót, akit transzfób megjegyzései miatt rúgtak ki. Az LMBTQ-közösség és több sztár - köztük épp a Harry Potter-filmekkel befutó Daniel Radcliffe is - szólalt fel az írónő ellen, akinek azóta is megtépázott a hírneve. Tavaly az új könyvén dolgozó kiadó munkatársai akartak felmondani az ügy miatt, ám a kiadó nem engedte nekik. És míg nagyon sokan szólítanak fel az írónő könyveinek bojkottjára, addig mások arra mutatnak rá, hogyan kebelez be bárkit a cancel culture.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Félrenyelt és meghalt Varnus Xavér öccse
Az orgonaművész azonnal hazautazott Kanadából.

Link másolása

hirdetés

Váratlanul meghalt Varnus Xavér testvére, Ádám – írja a Blikk a Best Magazin alapján.

A 45 éves férfi nem volt beteg, egy félrenyelt falat okozta a halálát. Varnus Xavér Kanadában volt, amikor értesítették a tragédiáról, azonnal repülőre ült és Budapestre utazott az édesanyjához.

„Az önfeledt öröm, amikor 14 évesen először vehettem karjaimba a kórházban, és a veszteség érzése, amikor el kell most búcsúznom a testétől.

Régi hagyományunk, hogy Kanadába való hazautazásom előtti napon anyával és Ádámmal, valamint a fiaival mindig elzarándokolunk a Fiumei úti temetőbe a családi sírbolthoz. Őseink maradványainál búcsúzunk el ilyenkor egymástól. Így volt ez idén márciusban is, nem gondolhattuk akkor, hogy ezen az ikonikus helyen találkozunk így, hármasban utoljára."

– mondta a Bestnek az orgonaművész.

Ádámot október végén helyezik majd végső nyugalomra a Fiumei úti temetőben, a családi sírkertben.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
Nem akarták beengedni Sebestyén Balázst az RTL Klub VIP-részlegébe a Szigeten
De belógott, amikor nem figyelt a biztonsági őr.

Link másolása

hirdetés

Szerda esti szigetes élményeiről beszélt Sebestyén Balázs a Rádio1 reggeli műsorában csütörtökön.

A beszámolójából nem csak az derült ki, hogy a műsorvezető sokáig összekeverte Dua Lipát Nicki Minajjal, hanem arra a is rácsodálkozott, hogy a fesztiválon a VIP részen belül is van egy VIP rész.

Balázs azt mondta, hogy mikor bementek mosdóba a VIP-részlegbe, látta, hogy az RTL Klubnak is van egy külön VIP-részlege. A műsorvezető ekkor azt gondolta, hogy a párjával felmennek ide és innen fogják megnézni a Dua Lipa koncertjét.

Csakhogy,

amikor be akartak menni, a biztonsági őr megállította őket, és megkérdezte, hogy hova mennek?

„Gondoltam magamban, nem ismer meg, de reménykedtem, hogy végül beugrik neki az az ezeregyszáz Balázs Show, és a tömérdek egyéb műsor, amit a csatornánál csináltam” - mondta Balázs, aki fel is integetett közben az ismerőseinek, aki visszaintegettek neki, majd buliztak tovább.

hirdetés

A helyzetet végül úgy oldotta meg, hogy

amikor az őr elfordult, akkor egyszerűen felszaladtak mellette a lépcsőn.

Mivel a biztonsági ember nem ment utána, így végül az RTL Klub VIP-részében nézték meg a koncertet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Sáfrány Emese az új barátjával közös fotókat posztolt
Győrben kirándultak.

Link másolása

hirdetés

Április elején jelentette be Sáfrány Emese és Hornyák Ádám, hogy külön utakon folytatják. A légtornász a szakítás után újra randizni kezdett, július elején pedig azt is elismerte, hogy

a TNT zenekar dobosával, Intivel kibontakozóban van a kapcsolatuk.

Úgy tűnik a pár azóta tovább bontogatta a kapcsolatukat, ugyanis a minap Győrben jártak együtt és ahogy a 24.hu kiszúrta: Emese több közös fotót is posztol Indivel.

A képeket a celeb Instagram-oldalán lehet megnézni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Tragédia: Anne Heche-t agyhalottnak nyilvánították, lekapcsolják a gépekről
A színésznő múlt hétvégén szenvedett súlyos autóbalesetet, szerveit családja átültetésre ajánlja fel.

Link másolása

hirdetés

Korábban a Szeretlek Magyarország is megírta, hogy egy házfalnak hajtott autójával Anne Heche színésznő. A kocsi később kigyulladt, a sztár pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután csak félórás küzdelem után tudták kiszabadítani.

Az 53 éves Heche családja csütörtökön közölte a tragikus hírt:

a színésznőnél beállt az agyhalál, lekapcsolják az őt életben tartó gépekről

– írta meg a Daily Mail.

Korábbi rendelkezése alapján a sztár szerveit átültetésre ajánlják fel. A család megköszönte a jókívánságokat, és külön a West Hills kórház Grossman Burn Center dolgozóinak áldozatos munkáját, amivel Anne életét próbálták megmenteni.

hirdetés

„Anne-nek hatalmas szíve volt, nagylelkűsége mindenkit megérintett, akivel találkozott. Rendkívüli tehetségénél is többnek tekintette a kedvesség és az öröm terjesztését. Mindig emlékszünk majd bátor őszinteségére, és nagyon hiányzik majd mindnyájunknak a ragyogása” – írta közleményében a család.

A rendőrségi jelentések szerint Anne Heche autójának roncsában egy vodkásüveget találtak, ám a nő nem volt részeg a baleset pillanatában. Azonban a vizsgálatok szerint vezetés előtt nagyobb mennyiségű kokaint fogyasztott.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: