News here
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Törölték egy új-zélandi könyvfesztivál Harry Potter-szekcióját J.K. Rowling korábbi transzfób megjegyzései miatt

Nem kívánatos személynek tartják az írónőt korábbi kijelentései miatt, ezért a varázslóvilágot sem látják szívesen a fesztiválon.

Link másolása

hirdetés

Törölték egy új-zélandi könyvfeszttivál teljes Harry Potter-szekcióját azért, hogy így tiltakozzanak az írónő, J.K.Rowling transzfób megnyilvánulásai ellen - írja a Daily Mail.

A Wairarapa fesztiválon szerepelt volna többek közt egy gyerekeknek szóló kvíz is a varázslóvilágról, ám a rendezvény igazgatója, Peter Biggs úgy döntött, hogy nem tartják meg, mivel Rowling korábbi kijelentései a transzfób közösségek ellen nem összeegyeztethetőek a könyvfesztivál értékrendjével.

"J.K. Rowling Nagy-Britannia egyik legbefolyásosabb és legtiszteletreméltóbb kortárs írója. Éppen ezért döntött úgy a Wairarapa könyvfesztivál, hogy törli a Potter-kvízt, mert hátborzongató, amit Rowling a csak nőknek szóló helyiségekről mondott. Ha pedig annak az íróját is nem kívánatos személynek lehet nyilvánítani, aki James Bond óta a legfontosabb brit exportcikket megalkotta, akkor bárkit"

- mondta el a döntésről Toby Young, a brit Free Speech Union (FSU) szervezet alapítója, amely épp most nyitja majd meg első irodáját Új-Zélandon is.

A Harry Potter-könyvek szülőanyja lassan évek óta vívja a csatáját az ellen, hogy néhány tweetje és posztja miatt végleg rásüssék a kitagadott jelzőt. Az írónő tavaly kavart nagy port, amikor egy megosztott cikkhez azt írta, hogy azok az emberek, akik menstruálnak, azok nők. Az ügy hatalmas botrányba torkollott, amit tovább hergelt az, hogy az írónő higgadtan próbált magyarázkodni, és hosszabb posztokban magyarázta meg, mit gondol a biológiai nemről. De azzal sem segített magán, hogy egy hosszú cikket írt a már említett csak nőknek szóló helyiségekről - úgy véli ugyanis, hogy szexuális zaklatás túlélőjeként nem érzi sem biztonságosnak, sem helyesnek, hogy a női vécékbe az "új transz aktivizmus miatt" már bárki bemehet.

Korábban azért vádolták transzfóbiával, mert megvédett egy olyan kutatót, akit transzfób megjegyzései miatt rúgtak ki. Az LMBTQ-közösség és több sztár - köztük épp a Harry Potter-filmekkel befutó Daniel Radcliffe is - szólalt fel az írónő ellen, akinek azóta is megtépázott a hírneve. Tavaly az új könyvén dolgozó kiadó munkatársai akartak felmondani az ügy miatt, ám a kiadó nem engedte nekik. És míg nagyon sokan szólítanak fel az írónő könyveinek bojkottjára, addig mások arra mutatnak rá, hogyan kebelez be bárkit a cancel culture.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Tragédia: Anne Heche-t agyhalottnak nyilvánították, lekapcsolják a gépekről
A színésznő múlt hétvégén szenvedett súlyos autóbalesetet, szerveit családja átültetésre ajánlja fel.

Link másolása

hirdetés

Korábban a Szeretlek Magyarország is megírta, hogy egy házfalnak hajtott autójával Anne Heche színésznő. A kocsi később kigyulladt, a sztár pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután csak félórás küzdelem után tudták kiszabadítani.

Az 53 éves Heche családja csütörtökön közölte a tragikus hírt:

a színésznőnél beállt az agyhalál, lekapcsolják az őt életben tartó gépekről

– írta meg a Daily Mail.

Korábbi rendelkezése alapján a sztár szerveit átültetésre ajánlják fel. A család megköszönte a jókívánságokat, és külön a West Hills kórház Grossman Burn Center dolgozóinak áldozatos munkáját, amivel Anne életét próbálták megmenteni.

hirdetés

„Anne-nek hatalmas szíve volt, nagylelkűsége mindenkit megérintett, akivel találkozott. Rendkívüli tehetségénél is többnek tekintette a kedvesség és az öröm terjesztését. Mindig emlékszünk majd bátor őszinteségére, és nagyon hiányzik majd mindnyájunknak a ragyogása” – írta közleményében a család.

A rendőrségi jelentések szerint Anne Heche autójának roncsában egy vodkásüveget találtak, ám a nő nem volt részeg a baleset pillanatában. Azonban a vizsgálatok szerint vezetés előtt nagyobb mennyiségű kokaint fogyasztott.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
Puskás Peti a Szigetről videózott: „7000 forintot láttok itt éppen összekoccanni”
Az énekes először bulizott együtt a fesztiválon feleségével, Dallos Bogival, vlogban örökítette meg az estéjüket.

Link másolása

hirdetés

Sok más hazai hírességhez hasonlóan a Puskás-Dallos házaspár is kilátogatott a Szigetre, amely két év kihagyás után tért vissza. Azért is volt különleges alkalom ez a két énekes számára, mert most először buliztak együtt a fesztiválon.

"Első fizetésemet 20 évvel ezelőtt Sziget-bérletre költöttem, most pedig már a feleségemmel fesztiváloztunk egy nagyot!"

- írta Puskás Peti az Instagram-oldalán, ahol meg is osztott egy minivlogot arról, hogyan telt az estéjük.

Mint elmesélte, busszal, villamossal és taxival mentek az Óbudai-szigetre, ahol aztán a többi fesztiválozóval együtt táncoltak az egyik előadó koncertje közben. A következő felvételen pedig már azt látjuk, ahogy a pár repohárral koccint.

"Az se vette el a boldogságomat, a kedvemet az egésztől, hogy 7000 forintot láttok itt éppen összekoccanni"

- kommentálta Puskás Peti.

A videóban megmutatta, merre jártak még, például felültek az óriáskerékre és a VIP-részlegben pihentek.

hirdetés

A megemelkedett árakról már Kárpáti Rebeka is beszámolt a Sziget első napján: ő két adag sültkrumplit vett 7000 ezer forintért.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Meghalt Anne Heche, miután súlyos autóbalesetet szenvedett
A színésznőnél beállt az agyhalál, ezért lekapcsolták az őt életben tartó gépekről.

Link másolása

hirdetés

Pénteken meghalt Anne Heche színésznő, miután agyhalottnak nyilvánították súlyos autóbalesetét követően - írja a Guardian. Heche halálát egy barátnője, Nancy Davis jelentette be a Twitteren.

Mint megírtuk, az 53 éves híresség múlt héten először egy garázsba rohant bele autójával, majd később egy ház falának ütközött nagy sebességgel, tüzet és jelentős károkat okozva. A kocsi később kigyulladt, Heche pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután csak félórás küzdelem után tudták kiszabadítani. Agysérülése mellett súlyosan megégett, és a tüdeje is jelentősen károsodott.

Családja csütörtökön azt közölte, a színésznőnél beállt az agyhalál, így lekapcsolják az őt életben tartó gépekről. Korábbi rendelkezése alapján a sztár szerveit átültetésre ajánlják fel.

A rendőrségi jelentések szerint Anne Heche autójának roncsában egy vodkásüveget találtak, ám a nő nem volt részeg a baleset pillanatában. Azonban a vizsgálatok szerint vezetés előtt nagyobb mennyiségű kokaint fogyasztott. A részletes toxikológiai jelentés várhatóan egy hét múlva készül el.

Anne Heche számos filmben szerepelt az 1990-es években, köztük a Hat nap, hét éjszaka vagy a Fedőneve: Donnie Brasco című alkotásban.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Sáfrány Emese az új barátjával közös fotókat posztolt
Győrben kirándultak.

Link másolása

hirdetés

Április elején jelentette be Sáfrány Emese és Hornyák Ádám, hogy külön utakon folytatják. A légtornász a szakítás után újra randizni kezdett, július elején pedig azt is elismerte, hogy

a TNT zenekar dobosával, Intivel kibontakozóban van a kapcsolatuk.

Úgy tűnik a pár azóta tovább bontogatta a kapcsolatukat, ugyanis a minap Győrben jártak együtt és ahogy a 24.hu kiszúrta: Emese több közös fotót is posztol Indivel.

A képeket a celeb Instagram-oldalán lehet megnézni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: