SZTÁRVILÁG
A Rovatból

„Százezret költöttem havonta, hogy ne dögöljek éhen” – Herczeg Zoltán a börtönben eltöltött időről beszélt

A divattervezőnek többször konfliktusa volt rabtársaival is. Mint mondja, mai napig nem tudja biztosan, mi volt a valódi oka letartóztatásának.


Interjút adott a Telexnek a börtönből nemrég kiengedett Herczeg Zoltán. A divvatervező fél évet töltött a rácsok mögött, miután 2022 októberében kábítószer-kereskedelem gyanújával letartóztatták. A divatguru letartóztatását egy hónappal ezelőtt az ügyészség kérésére megszüntették, azóta háziőrizetben él és hetente csupán két órára hagyhatja el az otthonát.

Herczeg a börtön és a házi őrizet közötti különbséget két mondattal foglalta össze: „Kint iszonyatosan gyorsan telik az idő, ott meg végtelenül lassan. A kettő között az a különbség, hogy ott nem volt mit csinálnom, a legrosszabb az egészben a tétlenség és a haszontalanság érzése volt”.

Mint elmondta, mai napig azon gondolkodik, miért kerülhetett a hatóságok célkeresztjébe: „Sokat gondolkodtam azon is, hogy mi verhette ki a biztosítékot. Ha a fű miatt tartóztattak le, akkor a fél budapesti művészvilágot, értelmiséget le lehetne tartóztatni. Nem hiszem, hogy a pólóim miatt kerültem ide, mert ha a kritika, vagy az irónia, vagy a szatíra lenne az ok, akkor megint csak a fél budapesti művészvilágot, értelmiséget be lehetne zárni”. A divatguru utóbbival az O1G és a Kurvák, kokain, kereszténydemokráczia feliratú ruháira utalt.

Végül arra jutott, hogy politikai okok lehettek a háttérben.

„Inkább arra gondolok, hogy van nekem egy klímamozgalmam, a KÉK mozgalom, amivel a háttérben egy politikai mozgalmat akartam felépíteni

(...) Úgy gondoltam, ha jól csináljuk, akkor négy-nyolc éven belül bent leszünk öt százalékkal a parlamentben, ugyanis brutálisan sokan csatlakoztak az elején, pedig én csak a telefonba – amit lehallgattak – mondtam el, hogy valójában ez egy klímamozgalom égisze alatt létrehozandó politikai mozgalom” – spekulált Herczeg.

A közismerten ellenzéki politikai beállítottságú sztár a börtönbeli életről is mesélt. Mint mondta, a Venyige utcában két „jobboldali alfahímmel” volt összezárva.

„Alfahímek mindketten, meg én is, ráadásul ragaszkodnak az elveikhez. Ezért arra különösen büszke vagyok, hogy három hónap alatt elértem az egyiküknél, hogy fogmosás közben elzárja a vizet. Mert spórolni "kék"! Pedig amikor először mondtam neki, "a kurva anyádat fogd már be a pofádat, baszd meg, dögölj meg!" – ez volt a válasz. Az elején még össze is ugrottunk párszor, mert nem szeretem, ha anyáznak. Kezet emeltünk egymásra, mert ő is kemény, meg kiderült, hogy valamennyire én is az vagyok. Nagyon nem szeretem, amikor kurvaanyáznak. Szóval egymásnak ugrottunk párszor, pattant a szikra, de nem ütöttük meg egymást, mert tudtuk, hogy az azonnali fogda, és azt senki sem akarja” – mesélte.

Beszélt külön ellátásáról is. „Külön sétás voltam, külön eü-s, külön spájz. Féltettek, vigyáztak rám, nem akartak sem médiacirkuszt, meg azt sem, hogy bántódásom essen. Én ezért is hálás voltam, és még a zárkatársaim is, mert nekik se kellett közös sétára menni a szinttel, ha nem akartak. Nagyon szigorú szabályok vannak, de van egy kis mozgástér” – fogalmazott Herczeg.

Ugyanakkor előfordult, hogy a benti társak kóstolgatták az ismert elítéltet, ám hamar leckét kapott abból, hogyan kell reagálni a hasonló helyzetekre.

„Mi van, köcsög? Celeb vagyok, ments ki innen! Mi van, b*zi?

– az első sétán ilyeneket kiabált nekem egy nagydarab disznó, közben hangosan röhögött ő is, meg az egész szint is. Nem esett jól, elfordítottam a fejemet, néztem az ipartelep felé. Amikor visszamentünk a zárkába, a zárkatársak mondták, hogy »figyelj, Zoli, láttuk, hogy reagálsz, nem lesz így jó«, aztán elmondták, mit kell csinálni. A legközelebbi esetnél odamentem a rácshoz, belenéztem a nagy marhának a szemébe, és azt mondtam: »Figyelj, haver, az a helyzet, hogy a zsaruk elvettek tőlem mindent, de talán, ha a seggemben körülnézek, még talán ki tudok húzni egy egyest, azt átdobom neked, szívd el, ha akarod.« »Jól van, tesó! Jól van! Semmi baj! Tesó vagy« – ez volt a válasz, és ezzel el volt rendezve. Aztán ezt el kellett játszanom vagy tízszer, mindenkinek, aki bekóstolt” – mesélte a divattervező.

Herczeg Zoltán mesélt a börtönben kapott ellátásról, és arról is, hogy mennyi pénzébe került egy viszonylag normális élet fenntartása:

„Én százezret költöttem havonta, hogy ne dögöljek éhen, mert a bévés reggeli és vacsora nem túl sok.

Reggel kapsz egész napra kb. fél kiló kenyeret, reggelire hozzá egy szelet parizert. Vacsorára volt húszgrammos sárgabaracklekvár, virágméz, esetleg mézhelyettesítő szirup, tízgrammos vaj, karfiolos pástétom, az ünnepnapi vacsora pedig afrikaiharcsa-pástétom. Ezeket gyűjtögettük, mert három-négy kis lekvárral tudtad kicsit ízesíteni például a száraz, hideg mákos tésztát, meg a „diós” tésztát az ebédnél. Az ellenőrzésnél viszont ezeket elveszik, mert nem szabad gyűjtögetni.”

Ha van pénzed, akkor jól élsz ott is, ha nincs pénzed, akkor ezeket eszed

– mesélte el a börtönbeli körülményeket az ismert divatguru.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Hiába árulja otthonát Reviczky Gábor, nem kell senkinek
Pedig már 30 millió forintot is engedtek a vételárból. Sokan szeretnék megnézni az ingatlant, ahol Reviczky Gábor lakik, de komoly vásárló még mindig nincs.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. július 12.Már több mint egy éve próbálja eladni Ráckevén található szeretett Duna-parti házát Reviczky Gábor, a Nemzet Művésze. A Blikk szerint hiába csökkentették az eredeti árat 30 millió forinttal, komoly érdeklődők továbbra sincsenek.

A 74 éves színész tavaly márciusban vallott először arról, hogy prosztatarákkal küzd, és később áttéteket is találtak a szervezetében. Ezután döntött úgy, hogy megválik imádott otthonától, mondván, a felesége úgyis eladta volna a halála után.

„Nem könnyű döntés volt hetvennégy évesen, de úgy gondoltuk, jobb ezt most rendezni”

– nyilatkozta akkor a Blikknek.

A hat plusz egy szobás, háromszintes, több mint kétszáz négyzetméteres házat először 159 millió forintért hirdették meg. Az érdeklődők azonban túlárazottnak tartották az ingatlant, így Reviczkyék tavasszal 30 millió forintot engedtek az árból. Ennek ellenére az otthon továbbra is eladó.

„Sokan szeretnék megnézni az ingatlant, ahol Reviczky Gábor lakik, de komoly vásárló még mindig nincs. Bár a ház szép helyen van, jó állapotú és sok extrával felszerelt, még így is sokallják az árát”

– mondta a Blikknek egy névtelen informátor.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
A Rovatból
„Szégyelljétek magatokat!” – üzente Gáti Oszkár a Nemzeti Színház társulatának
Hamletet idézett és nagyon keményen beszólt a társulatnak a színész, amiért elfogadták, hogy nincs felelőse a tavaly a színpadon történt balesetnek.


Gáti Oszkár üzent a Nemzeti Színház társulatának, miután a tavaly ősszel súlyos balesetet szenvedő színészek, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó cáfolták Vidnyánszky Attila igazgató rájuk vonatkozó állításait – írja a 24.hu. A színház többfordulós üzengetésbe bonyolódott a két színésszel, és Vidnyánszky arra is célzott, hogy a színészeknek is felelőssége volt a balesetben, amelynek máig nincs hivatalos felelőse.

A Jászai Mari-díjas színész, Gáti Oszkár az év elején már egyszer kinyilvánította véleményét az ügyben:

„Óh, Ti Hallhatatlanok, Érdemesek és Kiválóak, a Nemzet Művészei és Színészei, zsebetekben Kossuth és Jászai. /Akiknek talán még adnak a szavára?/ Milyen stallumot kell még rátok aggatni, hogy tükörbe nézve a szégyen pírja borítsa el orcátokat. Szakmánk legmegrázóbb történetéhez nincs egy szavatok sem?! Egy csak egy leány volt talpon a vidéken. /Udvaros Dorottya/

Benyelitek a legcinikusabb és legundorítóbb mondatot, mert ez nektek is szól: „tanuljátok meg a díszletet”.

Elfogadjátok nyolc arcnélküli, köztük két színésznek egybehangzó ténymegállapítását, NINCS FELELŐSE A ZUHANÁSNAK”

– írta akkor Gáti, aki most a múltkori posztjára hivatkozva írta az alábbi szöveget:

„Megnéztem, amit lehetett, televíziós interjúkat, elolvastam majd minden írást, a legújabbat is, amit egy órája tett közzé Horváth Lajos Ottó. Írtam hónapokkal ezelőtt egy dolgozatot /Egy baleset margójára – Zuhanás/, aminek a végéről hiányzott egy mondat. Akkor. De most szeretném odabiggyeszteni. Ez a Nemzeti Színház társulatának szól A-tól Z-ig”

– írta most Gáti, majd egy Polonius-idézettel folytatta a Hamletből:

„…fejtegetni azt,

Mi a fölség, mi a jobbágyi tiszt,

Nap mért nap, s éj az éj, idő idő:

Nap-, éj- s időpazarlás volna csak.

Azért, rövidség lévén lelke minden

Okos beszédnek, a szóár pedig

Csak teste rajta és kül czifraság:

Rövid leszek…

SZÉGYELLJÉTEK MAGATOKAT!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Újabb repülős késés: ezúttal Hajdú Péter akadt ki, egy fotót is megosztott
A műsorvezető tervei szerint a párjával utaztak volna el. Azt is elárulta, mi volt a cél, és mennyi időt töltöttek volna távol. Amiből most a gép késése miatt jóval kevesebb maradt.


Már szinte napi rendszerességgel kapunk hírt késő vagy törölt repülőjáratokról. A társaságok sokféle magyarázatot találnak az okokra, de a nyaralni, dolgozni vagy éppen csak kiruccani vágyókat ez nem vigasztalja.

A hírességek is sorra számolnak be arról, hogy mikor és mennyit kellett várakozniuk, amíg a gépük elindult.

Most Hajdú Péter osztott meg egy fotót, ahol párjával együtt ülnek a fedélzeten. Azt írta:

"Nincs repülés, több órás késés nélkül. Két napra terveztünk megszökni, de a maradék másfél napon megpróbálunk azért pihenni"

- írja a műsorvezető.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Soros György fia eljegyezte kilenc évvel idősebb párját – fotó
Párja korábban Hillary Clinton tanácsadója volt. Most állítólag sok viharos év után nyugodt, boldog és szerelmes.


„Ez történt... nem is lehetnénk boldogabbak, hálásabbak és szerelmesebbek...”

– írta Alex Soros az Instagram-oldalán a nagy pillanatot megörökítő kép mellé.

A 47 éves Huma Abedin, Hillary Clinton egykori tanácsadója, bizalmasa, és a 36 éves milliárdos örökös hat héttel ezelőtt, egy olasz vakáció során döntöttek úgy, hogy összekötik az életüket. Abedin kilenc évvel idősebb Sorosnál.

Egy bennfentes a Page Six magazinnak elmondta, hogy a pár boldogsága határtalan.

„A legjobban úgy tudom leírni a kapcsolatunkat, hogy könnyedén megy. Huma sok viharos év után most nyugodt, boldog és szerelmes”

– mondta Abedin egyik barátja.

A pár először az év elején posztolt közös fotót egy párizsi étteremből, ahol Valentin-napot ünnepeltek, májusban pedig együtt jelentek meg a 2024-es Met-gálán.

Huma Abedin korábban Anthony Weiner, kegyvesztett volt kongresszusi képviselővel volt házas 2010 és 2017 között.

A házasságuk alatt egy fiúgyermekük született.

Link másolása
KÖVESS MINKET: