Shane Tusup üzleti terveiről mesélt, saját ginmárkával próbálkozik
Milliókat bukhatott befuccsolt törökbálinti vállalkozásain Shane Tusup, írja a Blikk. Az úszóedző autómosója csak egy hónapig volt nyitva a bevásárlóközpontban, az ugyanoda tervezett hatalmas étterem pedig meg sem nyitott.
„Úgy tudom, a magas bérleti díj és az ügyfélkör nem volt összhangban. A bevásárlóközpont nemrég nyílt, még nem futott fel annyira, hogy sokan járnának ide akár kocsit is mosatni. Egyszerűen nem érte meg fenntartani, mert csak vitte a pénzt” – árulta el egy bennfentes a lapnak.
Az ugyancsak a törökbálinti bevásárlóközpontba tervezett lounge étterem megnyitóját előbb februárról júniusra halasztották, most pedig már újra kiadó a helyiség. A lap úgy tudja, hogy Tusup hónapokig fizette a bérleti díjat, sőt már a bútorokat is oda szállíttatta, ám a megnyitót hiába várták a látogatók. Azóta pedig már a bérleti szerződést is felbontották.
„Hatalmas az az üzlethelyiség, nem is értettük, miért akar ekkora éttermet nyitni, de nagyszabású tervei voltak külön kávézósarokkal és egy lounge étteremmel, mindezt több mint 300 négyzetméteren. Egy ekkora üzlethelyiségnek a bérleti díja az üzemeltetéssel együtt közel hárommillió forint havonta, ami bevétel nélkül hatalmas költség. Úgy tudom, a bevásárlóközpont üzemeltetője sem értette, miért tolódik az indulás, de egy idő után egyre valószínűbbé vált, hogy nem lesz nyitás. Végül sikerült közös megegyezésre jutniuk, és szerződést bontottak, így a helyiség újra kiadó. Sokan örülnének itt egy étteremnek, talán a következő bérlő szerencsésebb lesz” – mondta a Blikknek egy informátor.
A lap megkereste Shane Tusupot is zátonyra futott befektetésekkel kapcsolatban, de az edző pénzügyi részletek helyett inkább új terveibe avatta be az újságírókat:
„Az üzleti életben már csak úgy működnek a dolgok, hogy van, amikor az embernek át kell gondolnia, hogy az adott lehetőséggel él-e vagy sem. A törökbálinti autómosó és az étterem egy két részből álló csomag lett volna, az egyiket a másik nélkül nem volt érdemes működtetni, de ezzel semmi gond nincs, az ember ilyenkor új vizekre evez. Áprilisban megnyitottam az Agora irodaházban a második autómosómat, ami viszont felkapott lett, beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. A lounge étterem ötletét sem vetettem el, ha megtalálom a megfelelő helyet, megnyílik. Amire most nagyon büszke vagyok és hatalmas elismerés számomra, az a saját ginmárkám, amellyel aranyérmes lettem a Global Gin Masters nemzetközi versenyen London Dry kategóriában, illetve második lettem az Ultra Prémium kategóriában. Ezzel a márkával hamarosan a nemzetközi piacra is betörünk.”