Pintér Tenya exe szerint ők még együtt voltak, amikor a színész összejött mostani párjával

Elég kínos kérdést feszeget Rubos Friderika.


Pintér Tenya szerelmi ügyei megfejthetetlenek, mindenesetre most éppen Ilyés Jeniferrel van együtt. A színész exe, Rubos Friderika viszont közösségi oldalán egy érdekes kérdést vetett fel egy tévéinterjú után - szúrta ki az nlcafe.hu.

Pintér A legbátrabb páros után szakított Rubos Friderikával (vagy a lány vele), akivel egyébként megnyerték a versenyt. Tenya többször is elmondta, hogy a Jimmy Musical alatt már érezte, hogy több ez, mint barátság közte és Ilyés Jenifer között, ám ezzel kapcsolatban egy kérdés felvetődött Fridiben, mivel az új barátnővel egy olyan időpontban jöttek össze, amikor még bőven vele volt a színész.

Közösségi oldalán ezt írta:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
7 budapesti panorámás étterem, ahol a finom falatok mellé mesés kilátást is kapsz
Fedezd fel Budapest legszebb panorámás éttermeit, ahol a kulináris élményeket lenyűgöző kilátás koronázza meg.


Budapest egyszerre kínál gasztronómiai élményeket és látványos városképet – a kettő pedig a panorámás éttermekben találkozik a legszebb formájában. Akár a Duna hullámairól, akár egy történelmi épület tetejéről, akár a Gellért-hegy oldalából nézünk a városra, minden évszakban más arcát mutatja, és az élményt egy finom vacsora vagy egy pohár bor csak tovább fokozza.

Ebben a válogatásban hét olyan budapesti éttermet mutatunk be, ahol az ízek mellett a kilátás is csodás. A Spoon The Boat a Duna vizén ringatózva kínál romantikus vacsorát és különleges hétvégi programokat. A Városliget Café & Restaurant a Vajdahunyad várára és a Városligeti-tóra nyit panorámát minden évszakban. A Séf Asztala a Parlamentre néző teraszával és magyaros comfort food fogásaival várja a vendégeket. A 360 Bár a Párisi Nagy Áruház tetejéről ad teljes körpanorámát, mediterrán hangulattal és látványos fogásokkal. A Búsuló Juhász a Gellért-hegyről mutatja meg a város egyik legszebb panorámáját, klasszikus vendéglátással. A Halászbástya Étterem világörökségi környezetben kínál magyar hagyományokra épülő konyhát. Végül az Esetleg Bisztró a Duna-parti bisztróhangulatot és a Szabadság híd látványát hozza közel.

Spoon The Boat

Ha vízparti élményre vágysz a belváros szívében, kevés különlegesebb helyet találsz, mint a Spoon The Boat, amely közvetlenül a Dunán ringatózik a Vigadó térnél.

Innen pazar kilátás nyílik a Lánchídra és a Budai Várra – a látvány önmagában is felejthetetlen, de a kellemes dunai szellő, a frissen készült fogások, a hűsítő koktélok és a gyümölcsös fagyikelyhek csak tovább fokozzák az élményt.

A belső tér elegáns, modern, mégis barátságos. A nagy üvegfelületeknek köszönhetően szinte minden asztalt a kilátás ural, a nyári hónapokban pedig a külső fedélzet a legkedveltebb hely.  A Spoon fedélzetén minden érzékünket kényeztetik: tökéletes választás egy hétköznapi ebédre, egy romantikus vacsorára vagy egy különleges hétvégi programra. Utóbbiakból pedig nincs hiány – hétvégén a családi ebédmenühöz vagy a Rum Adventure rumkóstoló programhoz exkluzív dunai városnéző hajózás is társul, amelyre közvetlenül a Spoon saját pontonjáról szállhatsz fel. A kínálat a nemzetközi és magyar konyha fogásait ötvözi modern tálalással. Könnyed előételek, szezonális főételek és látványos desszertek alkotják az étlapot.

Munka után is érdemes célba venni a hajót, hiszen szerdától péntekig elindul a Day&Night hangulat: a délutáni chill zenéket este felpörgő lounge-ritmusok váltják. A Spoon The Boat több mint egy vízen ringatózó étterem – igazi nyári élmény, ahol a Duna hullámain, Budapest szívében vacsorázhatsz. A hely mottója pedig könnyen valósággá válik: "Szerelembe ejtünk Budapesttel."

Városliget Café & Restaurant

A Városliget Café a Műjégpálya épületében található, ahonnan az étterem minden ablakából

tökéletes kilátás nyílik a Városligeti-tóra és a Vajdahunyad várára.

A Hősök tere, a Műcsarnok és a Néprajzi Múzeum szomszédságában megbújó étterem igazi városi menedék: madárcsicsergés, finom ételek és hűsítő italok várnak, miközben pillanatok alatt úgy érzed, mintha nyaralni érkeztél volna. Akár egy frissítőre, akár könnyed ebédre vagy vacsorára ülsz le, a nyugodt, zöld környezet rögtön kiszakít a városi nyüzsgésből.

A belső tér elegáns, tágas és világos, a nagy ablakok keretként foglalják magukba a tó és a vár látványát. A Tavirózsa terem különösen kedvelt fotópont, ahol a vendégek szívesen készítenek képeket magukról és a háttérben magasodó várkastélyról. A hangulat nyugodt, családbarát, ugyanakkor a természet közelsége és az intimebb asztalok miatt romantikus vacsorákhoz is ideális.

A konyha sokoldalú, a nyári étlap friss és kreatív fogásokkal vár. Könnyed saláták, szezonális levesek, tartalmas főételek és házi desszertek közül válogathatsz, a kávékínálat pedig kifejezetten figyelemre méltó. A forró napokon a házi limonádék adják a legjobb frissítést, esténként pedig szerdától vasárnapig élő gitárzene kíséri az étkezéseket. A Városliget Café & Restaurant egyszerre nyugodt, elegáns és barátságos – egy olyan hely, ahová mindig jó érzés visszatérni.

Séf Asztala

Budapest szívében, a Parlament közvetlen szomszédságában, a Duna-part fölött találod a Séf Asztalát – egy helyet, ahol az étkezés mellé a város egyik legszebb panorámája jár.

A Kossuth téri teraszról szinte karnyújtásnyira magasodik a Parlament impozáns épülete, miközben a tér eklektikus házai és a budai oldal panorámája csak tovább emelik a látvány különleges hangulatát.

A Séf Asztala egyszerre deli, kávézó és pékség, de leginkább egy gasztronómiai menedék, ahol a jól ismert magyar fogások új, letisztult formában, mégis elérhető módon kerülnek eléd. A koncepció mögött Wolf András séf áll, aki évtizedek óta dolgozik azon, hogy a magyar konyha hagyományos ízei – a szaftos gulyás, a házi nudli vagy akár egy jó rántott hús – ne csupán nosztalgiából éljenek, hanem a modern városi étkezés részei legyenek. Az étlap könnyed, magyaros, mégis nemzetközi szemléletű: friss péksütemények, kovászos szendvicsek, minőségi saláták és meleg fogások sorakoznak rajta. A reggeli kínálatban tojásételek, Shakshuka, a krémes Egg Benedict, a ropogós lángos és az édes New York roll is helyet kapott.

A teraszon ülve olyan, mintha Budapest képeslapja elevenedne meg előtted – ez az élmény pedig egy bőséges, magyaros comfort food fogás vagy egy finom olasz kávé mellett válik teljessé. A Séf Asztala nemcsak a turisták célpontja: a környék irodáiból érkező dolgozók, a helyiek és a visszajáró vendégek is felfedezték maguknak. Legyen szó egy kiadós ebédről, egy nyugodt délutáni kávéról vagy akár az augusztus 20-i tűzijáték előtti vacsoráról, igazi pihenőhely a város közepén, ahol az étel, a panoráma és a hangulat egyaránt maradandó élményt kínál.

360 Bár

A 360 Bar a történelmi Párisi Nagy Áruház tetején, az Andrássy út legmagasabb pontján vár, ahonnan tényleg teljes körpanoráma nyílik a városra.

Innen egyszerre pillanthatod meg a Parlamentet, a Bazilikát, a Citadellát, a Hősök terét és Budapest számtalan ikonikus épületét.

Nappal kristálytisztán kirajzolódnak a részletek, este pedig a kivilágított város fényei ragyognak körbe. Nyáron a csillagos égbolt alatt, open air hangulatban, nyitott bárpulttal és mediterrán nyaralásokat idéző, meghitt fényekkel várják a vendégeket.

A tetőterasz atmoszférája fiatalos és pezsgő: égősorok, buja növényzet, színes textilek és élő DJ-szettek gondoskodnak arról, hogy mindig történjen valami. A közönség vegyes – helyiek és turisták egyaránt felbukkannak –, sokan pedig kifejezetten a naplemente miatt érkeznek, így ha ezt az élményt szeretnéd elcsípni, érdemes előre asztalt foglalni. A magasból érkező friss szellő a legforróbb nyári napokon is üdítő, így a terasz még a hőségben is kellemes.

Ha megéheznél a panoráma és a nyári hangulat mellé, a bár klasszikus fogásokkal is készül: választhatsz szaftos burgert, bőrén sült lazacot vagy megosztásra szánt két fős mediterrán fogásokat is – bőven van miből falatozni, akár egy könnyed vacsorára is. A házi készítésű buciával és fűszeres mango chutney-val készült Rooftop Special Burger kihagyhatatlan, de a kétfős Tomahawk Steak vagy a Brazil Rib-Eye (amely egy fűvel táplált brazil marha rib-eye-ból készül) chimichurri szósszal is komoly rajongótáborral bír. A széles borkínálat és a signature koktélok tökéletesen illenek a látványhoz, így a 360 Bar nemcsak a szemnek, hanem az ízlelőbimbóknak is igazi élmény.

Búsuló Juhász Étterem

A Gellért-hegy tetején, a város fölé magasodva találod a Búsuló Juhászt, amely 1937 óta része Budapest éttermi életének.

Innen a főváros teljes panorámája tárul eléd: a Dunán átívelő hidak, a Parlament, a pesti belváros és a budai hegyek mind egyszerre láthatók.

A kilátás évszaktól függetlenül magával ragadó, télen a hófedte város, nyáron pedig a zöld lombok és a fényben fürdő utcák adják a látvány alapját.

Az étterem belső tere klasszikus, elegáns, a múlt értékeit megőrizve, de a modern igényekhez igazítva. Fekete-fehérbe öltözött pincérek és bárzongora teremti meg az ünnepélyes hangulatot. A vendégkör változatos: családok, turisták és üzletemberek egyaránt megfordulnak itt. A nagy ablakok minden asztalt a panoráma felé fordítanak, így a látvány mindig része az étkezésnek.

A konyha a polgári magyar gasztronómiára épít, hangsúlyos borkínálattal. A fogások között megtalálhatók a klasszikus húsételek, friss halak és szezonális zöldségköretek, mind igényesen tálalva. Az étterem rendszeresen ad otthont különleges eseményeknek – leánykéréseknek, esküvőknek, ünnepi vacsoráknak –, ami nem véletlen, hiszen a helyszín eleganciája és a kilátás párosítása ritka értéket képvisel.

Halászbástya Étterem

A Halászbástya Étterem a Budai Vár szívében,

világörökségi helyszínen található, közvetlen kilátással a Parlamentre és a Dunára.

A panoráma a város egyik legismertebb képeslapmotívuma: a folyó fölött ívelő hidak, a pesti belváros sziluettje és a Gellért-hegy látképe egyszerre jelenik meg a vendég előtt. Különösen naplementekor varázslatos, amikor a fények lassan átváltanak az esti ragyogásba.

A belső tér a történelmi környezethez méltóan elegáns és impozáns, modern kiegészítőkkel. A nagy ablakok és a terasz minden évszakban élvezhetővé teszik a kilátást. Az étterem nem véletlenül kedvelt helyszín eljegyzésekhez, esküvőkhöz és születésnapi vacsorákhoz, hiszen egyszerre sugároz romantikát és exkluzivitást.

Szabó Barna konyhafőnök vezetésével a menü a magyar hagyományokból merít, de modern köntösben. A szezonalitás fontos szerepet kap, az ételekhez felhasznált alapanyagok frissen, gondos válogatással érkeznek. A Halászbástya Étterem minden szempontból teljes élményt kínál: az elhelyezkedés, az építészeti környezet, a gasztronómia és a kiszolgálás együttese emeli a város legkülönlegesebb éttermei közé.

Esetleg Bisztró

A Bálnában, közvetlenül a Duna-parton található Esetleg Bisztró egyszerre nyújt városi pezsgést és vízparti nyugalmat.

A nagy teraszról tökéletes rálátás nyílik a Szabadság hídra és a Műegyetem épületére, ami különösen naplementekor látványos.

A folyó közelsége miatt a nyári esték itt hűvösebbek, a téli időszakban pedig a belső térből, hatalmas ablakokon keresztül élvezheted a panorámát.

A belső kialakítás a loft stílust és a francia vidéki hangulatot ötvözi: fa felületek, kék árnyalatok és otthonos részletek teszik barátságossá a teret. Az étterem akusztikus koncertekkel, élő zenével és tematikus estekkel is várja a vendégeket, így nemcsak gasztronómiai, hanem kulturális élményt is nyújt. A vendégkör változatos, a lazább hangulat miatt baráti összejövetelekre és hétvégi családi ebédekre egyaránt ideális.

A bisztrókonyha szezonális, friss alapanyagokra épül, amelyeket a közeli Vásárcsarnokból szereznek be. Az étlap rövid, de minden fogás igényesen elkészített, a levesektől az előételeken át a főételekig és desszertekig. A bor- és fröccskínálat nyáron kifejezetten kedvelt, a téli időszakban pedig a forró italok és a tartalmasabb ételek dominálnak. Az Esetleg Bisztró egyszerre adja a Duna-parti panoráma nyugalmát és a városi élet pezsgését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
PROGRAMOK
A Rovatból
Borokkal, élő zenével és gasztroélményekkel búcsúzik a nyár: jön a Budapest Borfesztivál
A Budavári Palota teraszai idén is megtelnek különleges borokkal, ínycsiklandó fogásokkal, élőzenével és felejthetetlen hangulattal. A fesztivál díszvendége három kontinensről érkezik: Ausztrália, Új-Zéland és Dél-Afrika mutatja be izgalmas borkultúráját.


Ahogy lassan véget ér a nyár, és beköszönt a szeptember, Budapest egyik legkülönlegesebb eseménye, a 34. Budapest Borfesztivál hívja a városlakókat és a távolabbról érkező vendégeket a Budavári Palotába. A fesztivál szeptember 11. és 14. között várja a látogatókat, akik a történelem és a kultúra díszletei között élvezhetik a legjobb magyar és nemzetközi borokat, miközben a gasztronómia, a zene és a jó társaság ünnepévé válik a négy nap.

A rendezvény különlegessége, hogy egyszerre nyújt élményt a bor iránt szenvedélyesen érdeklődőknek, a kulináris kalandokat keresőknek, a kultúrafogyasztóknak és mindazoknak, akik egyszerűen csak szeretnének egy estét a Palota teraszain tölteni a város fényeit csodálva.

Három világ ízei egyetlen pohárban

Az idei fesztivál különleges vendége a Tri-Nations Alliance (WineAge) borutazása, amely három kontinensen átívelő borkultúrát hoz a látogatók elé. Ausztrália, Dél-Afrika és Új-Zéland egyszerre mutatkozik be a Budavári Palota teraszán, és a három ország borain keresztül a látogatók valódi ízutazáson vehetnek részt.

Dél-Afrika a Chenin blanc és a Pinotage hazájaként a Kleine Zalze birtok huszonnégy tételével mutatja meg, hogyan férhet meg egymás mellett a hagyomány és a modernitás. Ausztrália napérlelte Shiraz-ai mellett a Fourth Wave Wines öt borászata nyújt ízelítőt a kontinens gazdag terroir-jából, a Barossa-völgytől egészen Margaret Riverig. Új-Zéland a friss Sauvignon blanc-ok és elegáns Pinot noir-ok mellett fenntartható szemléletmódjával is lenyűgözi a közönséget, hiszen olyan neves pincészetek mutatkoznak be, mint a Nautilus Estate, a Babich Wines, a Tohu vagy a Kono Wines. A három ország három standja végtelen borélményt ígér mindazoknak, akik szeretik az egzotikus ízeket és a világ felfedezését egy pohár boron keresztül.

Gasztronómiai kalandozás a világ körül

A Budapest Borfesztivál mindig is több volt, mint a borok ünnepe: a gasztronómiai sokszínűség legalább annyira fontos része a rendezvénynek, mint a pincészetek bemutatkozása. Idén a Chef Market Gourmet Terasz három kiemelkedő étterem standjánál találkozhatunk a világ ízeivel. Az olasz konyha rajongói a Pomo d’Oro kínálatában, az ázsiai különlegességek kedvelői a Yama standjánál, míg a libanoni ízek szerelmesei a Byblos fogásaiban találhatják meg kedvencüket. A nemzetközi gasztronómia bőségét tovább gazdagítja a BOCCA Gourmet Stories fűszer- és pékáru kínálata, valamint a SZEGA Market sajt- és sonkatáljai. A Balkán jellegzetes fogásait a Csevapivo hozza el, míg a Dr. Ignácz Kolbász Manufaktúra prémium, adalékmentes csabai kolbásszal készül a látogatóknak. A különleges sajtok kedvelői a DŽIUGAS® standjánál találhatnak rá kedvenceikre, a Raclette by Lili olvasztott francia sajtja pedig igazi kulináris élményt nyújt. A Smokey Monkies BBQ texasi stílusban füstölt húsai mellett a Nemo Truck tengeri fogásokkal, fish & chips-szel, királyrákkal és calamarival teszi még gazdagabbá az ízpalettát. Az édesszájúakat a Bolka Desszert Butik prémium macaronjai és bonbonjai, valamint a Vitéz Kürtős frissen sült kürtőskalácsa várja, de a street food rajongói sem maradnak választék nélkül, hiszen a Pizza Me ropogós tésztájú pizzái és a Cut & Barrel bisztró kínálata is elérhető lesz. A gasztronómiai élményeket a Dallmayr kávéi és a HERZ New York Coffee Roasters különleges pörkölései koronázzák meg.

Zenével átitatott fesztiválhangulat

A bor és az étel mellé természetesen a zene is hozzátartozik a Borfesztivál teljes élményéhez.

Az idei programban a könnyed jazz, a fülledt blues, a lágy pop dallamok és a folk vagy country hangzások egyaránt helyet kapnak.

A JUCIHUNOR DUO koncertjén Németh Juci és G. Szabó Hunor személyes történeteikkel és újrahangolt slágereikkel varázsolják el a közönséget, míg a Jumping Matt & His Combo a blues, swing, boogie-woogie és funky sodró lendületével érkezik. A szombat esti hangulatot a Dynamite Dudes teszi felejthetetlenné, akik rockabilly és blues slágerekkel, valamint akrobatikus nagybőgős produkcióval koronázzák meg a fesztivál egyik legizgalmasabb koncertjét.

Exkluzív élmények és felejthetetlen pillanatok

A Savoyai teraszon idén is megnyílik a Mitiszol? Party VIP tér, amely nappal kényelmes ejtőzésre, este pedig pezsgő hangulatú bulira csábít. A kiegészítő VIP jegy egész napos belépést, valamint Culinaris borkóstoló kuponokat kínál. A délutánokat óránként érkező gourmet kóstolófalatok teszik teljessé, az esték hangulatáról pedig DJ-k gondoskodnak.

A fesztivál zárónapján, vasárnap a Főőrség épületében megrendezett Sunday Brunch koronázza meg az eseményt, ahol háromórás fine dining élmény, különleges pezsgőkóstoló és élőzene teszi feledhetetlenné a délutánt. A brunch során többek között beluga kaviáros egg benedict, sáfrányos garnéla és Budapest módra készült császármorzsa is terítékre kerül, a csúcspontot pedig egy kilenc literes Drappier Carte d’Or Champagne bontása jelenti.

Tudás és élmény kéz a kézben

A Borfesztivál mindig is nagy hangsúlyt fektetett a szakmaiságra. Az idei programban a Kvaterka beszélgetéseken neves borászok ülnek össze, hogy saját boraik mellett életük történeteit is megosszák a közönséggel. A Pop up borkóstolók baráti hangulatban kínálnak lehetőséget a találkozásra tizenöt kiváló borásszal, akik nemcsak boraikat hozzák el, hanem izgalmas történeteiket is. A VinAgora Interaktív Bortér játékos kvíz segítségével bővíti a látogatók tudását, miközben kiderül, ki mennyire ismeri a bor világát. A Magyar Bor Akadémia standján az Év Bortermelőivel is találkozhatunk, akik személyesen mesélnek munkájukról és kínálják boraikat.

A SPAR BOR világa és kedvezményes belépők

A fesztivál főtámogatója, a SPAR Magyarország idén megújult borstratégiával érkezik, és olyan borokat kínál, amelyek kizárólag a SPAR és INTERSPAR áruházakban érhetők el. A Florence borcsalád üde fehér- és rozéborai, a Grand Nobilia Egri Bikavér Superior vagy a Bohém pezsgők mellett a kínálatban szerepel a Zelna Füred Olaszrizling, a Chateau Dereszla Classic Brut és a Grand Tokaj késői szüretelésű bora is.

A SPAR külön kedvezményt is biztosít: augusztus 28. és szeptember 10. között minden 15 000 forint feletti vásárlás után féláron váltható belépőjegy a helyszíni pénztárban.

VinAgora Felfedezettek: különleges borok a fesztivál szívében

A Budapest Borfesztivál egyik legizgalmasabb helyszíne minden évben a VinAgora Nemzetközi Borversenyhez kapcsolódik, amely Magyarország legelismertebb borversenyeként méltán viseli a „Közép-Európa bor iránytűje” mottót. A Budai Vár Hunyadi udvarának központi részén található VinAgora Felfedezettek standnál igazi kincsekre bukkanhatnak a látogatók: olyan tételekre, amelyek értékét a szigorú szakmai bírálati rendszer garantálja.

Ez a különleges helyszín lehetőséget biztosít azoknak a pincészeteknek a bemutatkozásra, amelyek bár nem rendelkeznek önálló standdal a fesztiválon, boraik mégis kiemelkedő eredményeket értek el a versenyen.

Idén három, a nagyközönség számára talán még kevésbé ismert, de annál izgalmasabb borászat mutatkozik be itt. A zalai Dóka Éva Pincészet tradicionális és karakteres borai, az Etyek–Budai borvidékről érkező ANONYM Pince friss, ásványos fehérborai, valamint a badacsonyi Sike Balázs – SkizoBor kreatív, lendületes tételei mind olyan élményt ígérnek, amelyet érdemes felfedezni. A VinAgora Felfedezettek standján egyetlen helyen élhetjük át három borvidék sokszínűségét, ami különleges kalandot kínál minden borbarátnak.

Jótékonysági borárverés

A Budapest Borfesztivál immár 25 éve támogatja a rászorulókat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen.

Az idei jótékonysági borárverés bevételével a gárdonyi Tóparti Szakambulancia hidroterápiás részlegének felújítását segítik, ahol mozgássérült és speciális igényű kisgyermekek fejlesztése zajlik.

A hidroterápia sok esetben az egyetlen önfeledt mozgásélményt nyújtja a gyermekeknek, így a felújítás a legkisebbek jövőjét alapozza meg.

Jegyek, nyitvatartás és hasznos tudnivalók

A fesztiválra a belépőjegyek csütörtökön 8.900, pénteken és szombaton 9.900, vasárnap pedig 6.900 forintért kaphatók, a jegyár pedig magában foglal egy kristály kóstolópoharat, egy pohártartó szütyőt és egy kóstolót a VinAgora Nemzetközi Borverseny díjnyertes tételeiből.

A kapuk csütörtökön 14 és 24, pénteken és szombaton 14 és 1 óra, vasárnap pedig 14 és 22 óra között állnak nyitva, míg a Sunday Brunch külön idősávban, 11 és 14 óra között várja a vendégeket.

Írd be a naptáradba!

Nincs más hátra, mint nagy piros betűkkel beírni a naptárba: szeptember 11–14., Budavári Palota – Budapest Borfesztivál.

Négy nap, ahol minden kortyban élmény, minden cseppben elegancia vár.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk




Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk




Link másolása
KÖVESS MINKET: