SZTÁRVILÁG
A Rovatból

Havas Henrik Gattyán György médiafőnöke lett – mesterséges intelligencia segítségével írnának híreket

A legendás tévés egy oknyomozó újságírói csoportot is felállít majd, amellyel politikai és gazdasági korrupciós ügyeket tárnának fel.

Link másolása

A politikába két éve váratlanul becsatlakozó, és a parlamenti bejutástól alaposan elmaradó üzletember, Gattyán György csapatához csatlakozott Havas Henrik – írja a Blikk.

Havas politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával. A Frisshírek Médiacsoport elnökeként Havasnak nem kell a nulláról kezdenie az építkezést: jelenleg öt kollégájával dolgozik a szerkesztőségben, közülük ketten a tanítványai voltak.

„Mivel a Docler Holdinghoz tartozunk, én már készen kaptam azt a technológiát, amely a mesterséges intelligencia segítségével cikkeket generál. A gyakorlatban betáplált anyagokat fogalmaz újra a robot, és tucatnyi hírügynökség anyagait szűri át, ami a szakmánkban itthon meglehetősen újnak számít”

– fogalmazott a legendás tévés, aki egy igényes, egyben szórakoztató lapot szeretne létrehozni. Feladata lesz a lap és a hozzá tartozó YouTube-csatorna olvasottságának és nézettségének generálása. „Dömsödi Gábor ötlete volt, hogy csináljunk egy „mini-Heti Hetes”-szerű beszélgetős műsort, amelynek első adását egy telefonnal vettük fel egy kocsmában a nógrádi Bokor községben, ahol ő lakik. Mivel már azt is több mint húszezren nézték meg, folytattuk, és ezután kerestek meg a Frisshírektől, hogy lenne-e kedvünk a stúdiójukban, a csatornájukra készíteni a videókat” – fogalmazott a Heti Hetes egykori sztárja.

Egy oknyomozó újságírói csoport vezetőjeként pedig politikai, valamint gazdasági érintettségű korrupciógyanús ügyeket dolgoznak majd fel. Erről azt mondta:

„Célunk az oknyomozó, tényfeltáró újságírás lehetőségeinek megteremtése... Az első sikereimet én is ezen a területen értem el. Nehéz műfajról van szó, ezért is keresünk felkészült, elkötelezett újságírókat, és a munkájukhoz próbáljuk megteremteni a szakmai, technikai, anyagi feltételeket”.

Ezen projekt mögött szintén a milliárdos üzletember áll. A Blikk kérdésére, hogy 75 évesen miért vág újabb munkába, Havas Henrik azt mondta: „Az utóbbi egy évben két könyvem jelent meg, ezeket sem álmomban írtam. Nem tudom, milyen az egyszerű nyugdíjas élet, mert mindig van valami elfoglaltságom, de most van időm, s ez a feladat is érdekel.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
10.000 Ft-ért árulják az Azahriah repoharat - bánhatja, aki nem vette meg 500 Ft-ért a koncerten
Sokan próbálnak hasznot húzni az énekes elképesztő sikeréből. Néhányan például a koncerteken 500 forintért vásárolt, visszaváltható és újrahasznosítható poharakat kezdték el árulni.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. május 27.


Link másolása

Azahriah körül egyre inkább tetőzik a sztárkultusz, ami a múlt hétvégén lezajlott tripla Puskás Aréna-koncertek után sem hagyott alább.

Az esemény annyira sikeres volt, hogy sokan próbálnak hasznot húzni belőle. Néhányan például a koncerteken 500 forintért vásárolt, visszaváltható és újrahasznosítható poharakat kezdték el árulni.

A Blikk a Redditen talált olyan embert, aki 10 ezer forintért kínálja azt a poharat, amelyből az eseményen itta az italát, és amelyen Azahriah neve díszeleg. Aki kifizeti ezt az összeget, egy különleges ereklyéhez juthat, és talán kárpótolhatja magát az esetlegesen kihagyott élményért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Szilágyi Liliána modellkedik és szállodát takarít Mexikóban, közben megszűntek az apja által indított perek
Mostanra megszűnt az utolsó eljárás is, amelyet Szilágyi Liliána ellen apja indított, miután az úszónő kitálalt a sajtónak. Szilágyi Zoltán korábban két feljelentést is tett.

Link másolása

Az Európa-bajnoki ezüstérmes korábbi úszónő, Szilágyi Liliána 2021 végén bántalmazással vádolta meg egykori olimpikon, ügyvéd édesapját, aki jogi úton próbált elégtételt venni. Mostanra megszűnt az utolsó eljárás is - írja a Blikk.

Szilágyi Zoltán, az édesapa két feljelentést tett a lánya ellen becsületsértés, illetve becsületsértés és kegyeletsértés miatt. A tárgyalásokat addig felfüggesztették, ameddig a rendőrség vizsgálta Liliána kijelentéseit, de a nyomozást decemberben – elévülésre hivatkozva – befejezték, így folytatódhattak az édesapa által indított perek. Az egyik feljelentést Liliána legelső kiállása után tette Szilágyi Zoltán: ebben az ügyben már korábban született egy elsőfokú, megszüntető végzés, mivel Szilágyi Zoltán nem jelent meg az egyik tárgyaláson.

A második eljárást a 27 esztendős sportolónő Kadarkai Endrének adott interjúja miatt indította az édesapa: abban az úszónő többek között arról is beszélt, hogy Szilágyi Zoltán többször tettleg bántalmazta a nagyapját, a vízilabda-legenda Gyarmati Dezsőt, illetve, hogy az apai nagyanyja gyerekként molesztálta őt. Utóbbiról Szilágyi Liliána ügyvédje, Keviczki István erről most azt mondta a Blikknek:

„Az édesapa az április 30-i tárgyaláson ejtette a vádat, ami azt jelenti, hogy megszűnik az eljárás. Az indoklása szerint nem azért állt el a vádtól, mert elfogadja Liliána szavainak a valóságtartalmát, hanem más okból. Az ügy így mindenesetre nyugvópontra került. Mivel Liliána jelenleg Mexikóban él, így aligha erőlteti tovább a jogi lépéseket Szilágyi Zoltán.”

Arról, hogy Szilágyi Liliána új életet kezdett Mexikóban, korábban mi is írtunk:

Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Azahriah minden másodpercet kitalált, hónapokkal ezelőtt egy videóban mondta el, mi fog történni a koncertjén, és annak úgy kellett lennie
A koncertnek minden pillanata ki volt számolva. Minden ötlet az énekestől származott.

Link másolása

Azahriah múlt héten töltötte meg háromszor is a Puskás Arénát: péntek, szombat és vasárnap is rengetegen nézték meg élőben a mindössze 22 éves előadót.

A Fókusz stábja a magyar tévék közül egyedüliként követhette végig a sorrendben első, pénteki koncerten az énekest.

A riportból többek között kiderült, hogy

- A koncertnek minden pillanata ki volt számolva.

- Minden ötlet az énekestől származott.

- A két hatalmas kéz és a levegőben úszó, hatalmas búvár is az ő ötlete volt.

- Már hónapokkal a koncert előtt kitalált mindent, van erről egy videó is.

- A hatalmas színpadot 8 napon keresztül építették.

- A munkálatokat a Fradi-Paks kupadöntő után kezdték el.

Íme a Fókusz riportja.


Link másolása
KÖVESS MINKET: