SZTÁRVILÁG
A Rovatból

Eljárás indul a Sztárbox ellen, miután Fluor Tomi azt kiabálta: „mindent megbaszunk”

A médiahatóság szerint „az erőszakos tartalom propagálása, reflexió nélküli bemutatása veszélyeket hordozhat a gyermekkorú nézőkre”. A Reggeli egyik adása miatt is eljárás indult.

Link másolása

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eljárást indít az RTL médiaszolgáltatója ellen, két műsor miatt is: az egyik a Sztárbox, a másik az RTL Reggeli.

Az egyik eljárás azért indul, mert a Sztárbox november 5-i műsorában élő adásában Fluor Tomi szurkolás közben azt ordította a kamerába, hogy: „Mindent megbaszunk!”.

Az NMHH szerint a műsorban „ismert médiaszereplők és celebek vívnak egymással ökölvívó mérkőzéseket”, nem pedig sportolók, így az „nem minősül sportműsornak”, márpedig „az erőszakos tartalom propagálása, reflexió nélküli bemutatása veszélyeket hordozhat a gyermekkorú nézőkre”.

A hatóság szerint „megalapozottan feltételezhető, hogy az erőszakos jelenetek bemutatása, valamint a műsorszám időnként obszcén, trágár nyelvezete miatt a műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődését negatívan befolyásolhatta”. A most induló eljárásában azt vizsgálják majd, hogy megfelelő volt-e a Sztárbox korhatár-besorolása.

A másik eljárás az RTL Reggeli című műsor október 25-i adása miatt indul, ebben az adásban Fekete Pákóval beszélgettek a műsorvezetők a közelmúltban megszerzett magyar állampolgárságáról.

Az NMHH közleménye szerint „az interjú alanya a gúnyolódó műsorvezetői kérdésekre válaszolva elmondta, hogy azért volt fontos számára az állampolgárság megszerzése, mert régóta él Magyarországon, valamint szereti a magyar kultúrát és szokásokat”.

Problémásnak találták, hogy a műsorvezetők ezután elkezdték tesztelni Fekete Pákó tudását, és az Alkotmányos alapismeretek című könyvből tettek fel neki kérdéseket, amivel „megalázó helyzetbe” hozták.

Úgy látják ugyanis, hogy Fekete Pákót „a műsorvezetők olyan helyzetbe hozták, amit láthatóan nem tudott megfelelően kezelni”, így a Médiatanács „az emberi méltóság vélelmezett megsértése miatt eljárást indított” a csatorna szolgáltatója ellen.

(via 444.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Egy beszívott hallgató telefonált be Balázsék műsorába, több mint hatmillió forintra bírságolta a rádiót a médiahatóság
Amszterdamból jelentkezett be egy hallgató, aki elmondása szerint épp egy spanglit szívott. Az NMHH szerint pozitív viselkedésformaként mutatták be a kábítószer-fogyasztást.

Link másolása

Pozitív módon jelenítette meg a kábítószer-használatot a Rádió1 Balázsék című műsorának tavaly október 26-án sugárzott adása, emiatt a médiaszolgáltató ismét bírságot kapott.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtöki közleménye szerint a kifogásolt műsorszámban egy Amszterdamból betelefonáló hallgatóval beszélgettek élő adásban, aki arról számolt be, hogy éppen füves cigarettát szív.

A műsorvezetők érdeklődéssel hallgatták a beszámolót, majd kérdezgetni kezdték az egyébként fuvarozóként dolgozó férfit, hogy még több információt szerezzenek az állapotáról, és megdicsérték a szerkesztőasszisztenst, amiért egy ilyen szórakoztató betelefonálót, ahogy mondták, egy „igazi gyöngyszemet” kapcsolt adásba.

„Egy bátor ember, aki a sonkás-sajtos toast helyett csütörtök reggel valami mást választott”

- kommentálták a hallottakat a műsorvezetők a hatóság közleménye szerint.

Az NMHH Médiatanácsa a kiskorúak védelme szempontjából kifejezetten aggályosnak találta, hogy a műsorszámban pozitív viselkedésformaként mutatták be a kábítószer-fogyasztást, ellenpontozás vagy kritika nélkül.

Ráadásul szerintük nem ez volt az egyetlen kifogásolható szegmense a Balázsék aznapi adásának. Ugyanebben a műsorban - a délelőtti idősávban - azon élcelődtek, hogy Kambodzsában egy ittas turista egy majommal fajtalankodott, amiről a férfi társai videófelvételt is készítettek. E hír részletes feldolgozása az NMHH szerint ugyancsak káros hatással lehetett a kiskorúak személyiségfejlődésére.

A műsort III. korhatári kategóriába sorolta a Rádió1, az abban bemutatott témák azonban a hatóság szerint nem voltak a 12-16 éves korosztálynak valók, a műsorvezetők a hallottak feldolgozását nem könnyítették meg, nem segítették a védendő korosztályt a helyes értelmezésben. Ezért a műsorszámot a 16 éven aluliak számára nem ajánlott, azaz IV. korhatári kategóriába kellett volna sorolni, és csak 21 óra után lehetett volna közzétenni.

A Médiatanács a klasszifikációs rendelkezések megsértése miatt 6 150 000 forint bírsággal sújtotta a Rádió1-et,

valamint a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte. Emellett a jogsértés ismételtsége miatt 150 000 forint bírságot rótt ki a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjére.

via MTI


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Érkezhet az újabb baba Kulcsár Edina és G.w.M családjába
Az Origo szerint a volt szépségkirálynő már a harmadik hónapban jár, és egy kisfiút várnak.
Fotó: TV2 - szmo.hu
2024. február 29.


Link másolása

Kulcsár Edina nemrég egy bébidinnyével pózolt a közösségi oldalán, ezek után a rajongók elkezdtek találgatni, hogy talán bővül az egykori szépségkirálynő és az ismert rapper családja.

Az Origo pedig nemrég arról írt, hogy a szépségkirálynő már a harmadik hónapban jár, és kisfiút hord a szíve alatt. Mindezt a Vargáék című fizetős privát valóságshow egyik jelenetére alapozták.

Kulcsár Edina és Varga és Márk, azaz G.w.M első gyermeke, kis Amara 2023. májusában jött világra, alig egy évvel azután, hogy a páros bejelentette, együtt vannak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Most már biztos: újra gyereket vár Kulcsár Edina – G.w.M már üzent is leendő fiának
Nagyon várják az új jövevényt, akit már most kicsi hercegnek neveznek.

Link másolása

Délután még feltételes módban írtunk róla, estére biztossá vált:

újabb gyerekáldás érkezik Kulcsár Edina, G.w.M (Varga Márk) és kislányuk családjába.

A második gyerek érkezését a pár az Instagramon jelentette be. A rapper már üzent is leendő fiának: „Édes kicsi szerelmetes fiam! Nagyon várunk Anyával, mindentől jobban! Köszönöm az istennek ezt a hatalmas áldást, amit ismét kaptunk. Nagyon nagy vágyam volt, igazából már »csak« erre vágytam, semmi másra. RÁD KICSI HERCEGEMMM! Várunk nagyon kincsem! ❤️‍??? KULCS KÉSZÜLJ!!! Tudod, hogy egy is kemény belőlem, de most már kettő lesz!” – írta Edinával közös képük mellé.

A bejegyzést EZEN A LINKEN lehet megtekinteni.

A zenész és a szépségkirálynő első közös gyereke, Amara tavaly májusban született. Korábbi kapcsolataikból mindkettőjöknek két-két gyereke van.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Krúbi: „Ha a kormány most úgy döntene, kicsinál, jobb eszközei is lennének rá három Mandiner-cikknél”
Szerinte ő a hatalom szemében nem tényező, így is van egy sokmilliós, idősebb, elszegényedettebb bázisa a Fidesznek, amelyik kizárólag az állami médiából tájékozódik. Hozzájuk soha nem fog eljutni.
H. M. - Fotó: RTL - szmo.hu
2024. február 29.


Link másolása

A Forbes legújabb számának címlapján nem más látható, mint Krúbi, azaz a 29 éves rapper, Horváth Krisztián.

A polgárpukkasztásról és a botrányairól is hírhedt előadó a nagyszabású koncertekről is beszélt.

Elmondása szerint egy ilyen előadásra több hónapig készül a show, a stáb gyakran az utolsó elkölthető forintot is visszaforgatja a látványba, nem teszik zsebre.

„Ha minden évben van két gigantikus dátum, ami előtted lebeg, azzal meg kell tanulni bánni”

- mondta Krúbi a lapnak.

A cikk érinti az új generációt is, amely már magabiztosan, szinte profi vállalkozóként építgeti a bizniszt, az énmárkát (ide tartozik többek között Dzsúdló, Azahriah, Beton.Hofi, Pogány Induló vagy a Carson Coma). Fittyet hánynak a régi iskolára, mindenki maga próbálja diktálni a narratívát, nekik a klasszikus mainstream platformokra (tévé, rádió, óriásplakátok, bulvár) semmi szükség.

Az interjú lényegesebb része, hogy Fidesznek rendszeresen beszólogató, a kormánypártot koncertjein kifigurázó Krúbi mit gondol a hatalomról.

Krúbi szerint ő a hatalom szemében nem tényező, a kormánypárti ukázt is elenyészőnek gondolja, amúgy meg csak a dolgát csinálja.

„Enélkül is megvan a sokmilliós, jóval idősebb, elszegényedettebb bázisuk, amelyik kizárólag az állami médiából tájékozódik, hozzájuk meg soha sehogy nem jutok el. Ha a kormány most úgy döntene, kicsinál, jobb eszközei is lennének rá három Mandiner-cikknél”

- mondta a rapper a Forbes magazinnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET: