GASZTRO

Az egész napos reggelizés fellegvára: Café Brunch Budapest

Zöld terasz, finom kávé, croissant és New York Roll.


Nem kell feltétlenül korán kelni egy kiadós reggelihez,

hiszen a Café Brunch Budapestben reggel 8-tól egészen délután 4-ig villásreggelizhetünk.

Az első éttermet 2017-ben nyitották meg, és azóta a kávézólánc jelentős népszerűségre tett szert. Mára már öt étterem működik a város különböző pontjain, így bárhol is járunk a belvárosban, biztosan találunk egy Café Brunch helyszínt a közelben.

Az éttermek listája a következő:

Cafe Brunch Budapest - Opera (1065, Hajós utca 26/b.)

2017-ben nyílt meg a Hajós és a Dessewffy utca sarkán az Operaház közelében.

Brunch Bistro Budapest - (1065, Bajcsy-Zsilinszky út 19/b.)

2019-ben nyílt meg a Bajcsy-Zsilinsky úton, kilátással a Szent István Bazilikára.

Cafe Brunch Budapest - Fővám tér (1056, Fővám tér 2-3.)

2020-ban nyílt meg a Nagyvásárcsarnok és a Szabadság-híd közelében.

Cafe Brunch Budapest - Bazilika (1051, Zrínyi utca 8-10.)

2021-ben nyílt meg a Zrínyi utcában, nagy terasszal és kilátással a Bazilikára.

Brunch Deli - pékség és szendvics (1065, Hajós utca 31.)

2022-ben nyílt meg a Cafe Brunch Budapest - az “Opera” étteremmel szemben.

Az éttermek folyamatosan törekednek az ételek tökéletesítésére, és kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokat használják.

Az étlapot átböngészve máris összefuthat a nyál a szánkban, és a következő pozitív meglepetés az lesz, amikor a képeken látott ételek egy az egyben meg is érkeznek elénk.

Mi ezúttal a Operánál jártunk, ahol egymással szemben két egységük is van, és ami egy igazi zöld oázis a belvárosban.

Nézd meg TikTok videónkat róla:

@szeretlekmagyarorszag.hu Cafe Brunch Budapest ? reggeliző és brunch étterem ?#hirdetés ? @Cafe Brunch Budapest Nyitvatartás: Hétfő – Vasárnap  8:00 – 16:00 Az éttermek listája: Cafe Brunch Budapest, Opera - 1065, Hajós utca 26/b. Brunch Bistro Budapest - 1065, Bajcsy-Zsilinszky út 19/b. Cafe Brunch Budapest, Fővám tér - 1056, Fővám tér 2-3. Cafe Brunch Budapest, Bazilika - 1051, Zrínyi utca 8-10. Brunch Deli - 1065, Hajós utca 31. #cafebrunchbudapest #szeretlekmagyarország #budapest #ajánló #magyartiktok #kóstolás #étterem #brunch #brunchtok #reggeli ♬ Ghibli-style nostalgic waltz - MaSssuguMusic

Az étlapon olyan kedvencek szerepelnek, mint az avokádós pirítós, az Eggs Benedict, az angol reggeli, a lazacos és avokádós bagel, a francia pirítós és az amerikai palacsinta.

Emellett népszerű magyar reggeli ételeket is kínálnak, például rántottát, bundáskenyeret és magyaros omlettet.

És ha ebéd környékén érkezünk akár gulyáslevest vagy egy könnyű salátát is választhatunk.

A menüben vegetáriánusok és vegánok, valamint laktóz- és gluténmentes ételeket igénylők is találhatnak kedvükre valót.

Mi első körben a rántottát kóstoltuk meg, ami óriási adag, rendkívül laktató. Meglepően stílusosan, kocka formában kerül a tányérra. Két sós péksütemény is jár mellé és némi zöldség.

De talán még ennél is izgalmasabb a grillezett bagel kecskesajttal. Itt a sajt mellé madársaláta, alma és eperlekvár is kerül. 

Érdekes csavar ez az eperlekvár a kecskesajt mellett, talán máshol nem is láttunk még ilyet, de óriási kedvencünk lett.
A Café Brunch Budapestnek saját kézműves péksége is van, amely 2022-ben nyílt meg.

A pékségben minden nap friss kenyeret és péksüteményeket készítenek, melyek a hagyományos recepteket és a legjobb hozzávalókat ötvözik. Ebből a pékségből kerülnek ki a szendvicsalapok és az édes sütemények a többi üzletbe is.

A kínálatban többek között szerepel a tökéletes croissant, és a klasszikus kakaós csiga, de időről-időre kísérleteznek újdonságokkal is.

Április óta kapható náluk New York Roll.

A New York Roll egy modern péksütemény, amely a croissant és a töltött fánk kombinációja. Lényege, hogy a klasszikus croissant tésztát különböző ízesített krémekkel töltik meg, majd az egészet fánkformára alakítják.

A Cafe Brunch Budapest Deliben három ellenállhatatlan változatban kapható: pisztácia-málnás, sózott karamell és kókuszos-csokoládé. 

És most nyáron egy igazán izgalmas, limitált íz is érkezik: a Baileys krémlikőrrel töltött New York Roll.

A New York Roll most minden kétséget kizáróan a legtrendibb péksütemény, de

a Café Brunch Budapest töltött croissantja egy olyan klasszikus, amit szintén vétek lenne kihagyni.

Málnás, csokis és pisztáciakrémes variációban kapható, és az izgalmas színes tészta mellett a brutális mennyiségű töltelék miatt is jár neki az elismerés.

Az ételek mellett az italokból is elég nagy a választék.

A Café Brunch Budapest különleges figyelmet fordít a kávék minőségére is. Együttműködnek a Budapest Kávéval, egy helyi kézműves pörkölővel, amely speciális kávékeveréket készít számukra. A 100%-os brazil Arabica kávét frissen pörkölik, és a magasan képzett baristák gondoskodnak arról, hogy minden csésze kávé tökéletes legyen.

A kávék, limonádék és gyümölcslevek mellett pedig különböző alkoholos italokat is találunk a kínálatban. Hiszen buborékos itallal abszolút ér indítani a napot, egy kézműves sör vagy koktél pedig délután már biztosan jól csúszik egy olyan oázisban, amilyen a Hajós és a Dessewffy utca sarkán lévő üzletük terasza.

A remek ízek mellett az ár - érték arány is rendben van: a magyaros rántotta 3650 forint, a kecskesajtos bagel 3950 forint, míg a croissant 1850 forintba kerül.

A teljes étlapot és további információkat ITT találtok róluk!

Szöveg és fotó: Vass Adrienn


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
Egy szelet Itália Budán: Pizza ’O Sole Mio
Egy családi vállalkozás, amely mára három helyszínen kínál autentikus nápolyi pizzát és olasz konyhát.


Budán járunk, de messze a forgalmas csomópontoktól: a Máriaremetei út környéke már egészen más világ. Itt a város lassan elcsendesedik, a házak között egyre több a kert, és a levegőben ott van valami vidéki nyugalom. Ezen a környéken főként kirándulókkal és családokkal futhat össze az ember, akik a városi nyüzsgés helyett inkább a nyugalmat és a természet közelségét keresik.

Itt, a Máriaremetei út 116. szám alatt találjuk a Pizza ’O Sole Mio legújabb egységét.

A családi vállalkozásnak mostanra a védjegye lett, hogy nem a belvárosi rengetegben hódít: két egységük a város peremén, egy pedig azon kívül működik. A gödi (Szent István utca 24.) és a XVI. kerületi (Mátyás király utca 63.) helyszínek után ez a budai, Máriaremetei pizzéria egy újabb környéket igyekszik elvarázsolni. Ez a tudatos döntés is sokat elárul a családi vállalkozás szemléletéről: nem gyorséttermet, hanem igazi találkozási pontot akartak létrehozni, ahol a vendég éppúgy otthon érzi magát, mint egy olasz kisvárosban.

A Pizza 'O Sole Mio vállalkozást Viki és Laci, valamint Viki édesanyjának párja, a milánói Luca alapította. Luca 20 éve él Magyarországon, és több mint 10 éve tevékenykedik pizzaszakácsként. Ő a receptek megalkotója, így a családi vállalkozás mindhárom egységében biztosított az autentikus olasz ízvilág.

De nem ő az egyetlen akinek rutinja van a csapatban, a tészta- és pizza részlegen mindig dolgozik hozzáértő, olasz szakács, és a magyar munkatársakra sem lehet panasz. (Saját szemünkkel láttuk a szakértő mozdulatokat, amivel a tésztát nyújtották.)

A II. kerületi egység belső tere tágas, ugyanakkor hangulatos és barátságos. Ahogy belép az ember, egy fotó-kompatibilis függőfotelekkel berendezett zöld fal fogad, és egy gyereksarok a legkisebbek örömére.

Az alsó teremben található falfestmény pedig a tipikus olasz tavernák hangulatát idézi, miközben az ablakon át a zöld kertvárosi környezet nyugalma köszön be a térbe.

Jó időben a belső udvar is rendelkezésre áll (ez valószínűleg már csak jövőre lesz aktuális). Ideális hely a frissen készült pizzák elfogyasztására, kávézásra, borozásra, de terveik között szerepel, hogy kivetítőn keresztül sportmeccseket is nézhessünk majd itt.

A Pizza 'O Sole Mio számára az alapanyagok beszerzése kulcsfontosságú.

Két hetente saját autóval utaznak Olaszországba, hogy beszerezzék a hozzávalókat.

Így biztosított, hogy a lisztek, a szószok és a feltétek is valóban olasz eredetűek legyenek, és a minőséget közvetlenül a tulajdonosok ellenőrizhessék.

Zöldségekből és a bizonyos húsokból természetesen sok esetben helyi alapanyagokat használnak. De ha kikér az ember egy vegyes tálat, amin sonka, szalámi és többféle sajt is található, majd mellé kér egy pohár sört vagy bort: az mind olasz lesz.

A menü változatos, a klasszikus olasz ételektől a szezonális különlegességekig terjed.

Az étlap állandó eleme a selymes, mégis karakteres paradicsomleves, amelyhez az évszakok váltakozásával olykor egy-egy szezonális krémleves, például sütőtökös változat is társul.

A tészták közül a Spaghetti alla Carbonara igazi mérce azok számára, akik értékelik az olasz konyha hitelességét. Az étel tojássárgájával, guancialéval, pecorinóval és frissen őrölt borssal készül — ahogy azt Rómában is tálalnák, mindenféle tejszínes kompromisszum nélkül.

A végeredmény egy krémes, telt ízű, mégis könnyed tésztaétel, amelyben a guanciale sóssága és a pecorino karaktere tökéletes egyensúlyt alkot.

A Tagliatelle alla Bolognese ezzel szemben a házias olasz ízeket idézi: a gazdag, lassan főtt bolognai ragu és a friss tagliatelle tészta klasszikus kombinációja, ami minden falatban egyszerre hozza az otthonos és autentikus élményt.

Akik a sütőben sült, sűrűbb, gazdagabb fogásokat kedvelik, azok számára a kemencében készült Lasagna vagy a Gnocchi alla Sorrentina kínál alternatívát.

A pizzák tésztája 72 órás kelesztést kap. A végeredmény rusztikus: kívül ropogós, belül lágy és buborékos, ahogy egy nápolyi pizzának lennie kell.

A Diavola a pikánsabb ízek kedvelőinek egyik kedvence: San Marzano paradicsomszósz, fior di latte és ventricina pikáns szalámi kerül a könnyű, levegős tésztára.

A Burrata pizza a klasszikus olasz kombinációk ünnepe – San Marzano paradicsomszósz, fior di latte, 16 hónapig érlelt pármai sonka, rukkola, koktélparadicsom, parmezánforgács és a krémes burrata adja a tökéletes harmóniát.

A Pera pedig a ház „gourmet” szekciójának egyik legizgalmasabb darabja: fior di latte alapra kerül kecskesajt, körte, gorgonzola, dió és sonka. Az édes, sós és diós ízek találkozása, kifejezetten izgalmas élményt nyújt.

Míg a pesti oldalon csak elvitelre van lehetőség, addig a budai egységben az elvitel és helyben fogyasztás is adott.

A házhoz szállítás 5 km-es körzetben Wolton és Foodorán keresztül érhető el.

De ha minket kérdeztek, érdemesebb inkább beülni és élvezni a családias, barátságos hangulatot, és a szuperfriss pizzákat és tésztaételeket egy finom ital és egy jó beszélgetés mellett.

Cím:

1028 Budapest, Máriaremetei út 116.

1162 Budapest, Mátyás Király u. 63.

2131 Göd, Szent István u. 24.

pizzaosolemio.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
GASZTRO
A Rovatból
Rácz Jenő álmodta meg a McDonald’s legújabb menüjét
Az újdonság október 9-től lesz elérhető a hazai Meki éttermekben, és a séf aláírásával ellátott, vörös-fekete csomagolásban érkezik.


A menü középpontjában egy egyedi burger áll, amelynek alapja egy extrán vajas, briósszerű, len- és szezámmagos zsemle. A szendvicsben szaftos marhahúspogácsa, tömbből szeletelt füstölt sajt, paradicsom, lollo rosso saláta, bacon, valamint pirított és friss hagyma kapott helyet. Az ízeket egy enyhén csípős, fekete fokhagymából készült szósz egészíti ki, amely Magyarországon még kevéssé ismert alapanyag.

A menühöz fűszeres burgonya, külön tálka fekete fokhagymás mártogatós, valamint egy 0,4 literes választható üdítő tartozik. A szendvics elérhető McMenü és McMenü Plusz ajánlatként is.

A közös munka közel három éven át tartott.

Rácz Jenő a McDonald’s termékfejlesztőivel dolgozott együtt, hogy a márka klasszikus alapanyagai – például a 100%-os marhahús – és az új elemek harmonikusan illeszkedjenek egymáshoz.

A fekete fokhagymás szószt a séf eredeti receptje alapján az Univer gyártotta le, a vajas buci pedig kifejezetten ehhez a menühöz készült.

„Amikor most lehetőséget kaptam, hogy megtervezzem ezt a menüt, azonnal tudtam: olyat szeretnék alkotni, amitől a vendég is megáll egy pillanatra, és azt érzi – na, ez valami más” – mondta Rácz Jenő.

A Limited by Rácz Jenő menü október 8-án a McDonald’s alkalmazásában, október 9-től pedig országosan, minden rendelési csatornán elérhető lesz, visszavonásig vagy a készlet erejéig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk




Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Rovatból
Újranyitott a legendás Kádár Étkezde – a régi hangulatban éledt újjá Budapest ikonikus kifőzdéje
Megőrizték a vendégtér eredeti stílusát, ráadásul még a menü is szinte azonos a régi kínálattal. Megkóstoltuk az étlap régi-új fogásait, és kellemesen csalódtunk az árakban.


Az ikonikus budapesti kifőzde a régi hangulatban éledt újjá, távol a fine dining világától. A Costes-csoport alapítója, Gerendai Károly nem egy nosztalgia-éttermet akart létrehozni, hanem magát a Kádárt hozta vissza, szinte ugyanazzal az étlappal, amellyel 2020-ban búcsúzott.

Régi ízek, változatlan szemlélet

Az étkezdét 1957-ben nyitotta meg Kádár Béla, és több mint hat évtizeden át működött megszakítás nélkül. Utolsó üzemeltetője, Orbán Sándor idején is a friss, házias ételek és a családias vendégszeretet volt rá jellemző.

Klasszikus fogásaik, mint a székelykáposzta vagy a sólet nemcsak a környékbelieket, hanem a turistákat és a taxisokat is vonzotta.

A Kádár mindig arról volt híres, hogy minőségi alapanyagból főztek, nem melegítettek maradékot, és hogy a vendég elégedettsége volt az első.

A Kádár Étkezde régen (Wikipédia)

Megújulás a hagyomány jegyében

A mostani felújítás során a konyhát és a gépészetet korszerűsíteni kellett, a szomszédos lakás megvásárlásával pedig tágasabb lett a tér.

A vendégtér eredeti stílusát megőrizték: a lambéria, a kockás abrosz, a szódás szifon és a falakon a híres törzsvendégek fotói most is ugyanazt a miliőt idézik.

A hagyományos közös asztalok is megmaradtak: aki ketten ül le egy négyfős asztalhoz, ne lepődjön meg, ha mellé telepednek. Ez mindig is a Kádár-élmény része volt.

A hiteles ízekért a régi receptkönyvek mellett a törzsvendégek emlékeire is támaszkodtak.

„A régi receptúrák sokszor hiányosak voltak, ezért a vendégek emlékei segítettek rekonstruálni az ízeket” – mondta Gerendai.

A konyhát nem egy sztárséf vezeti: az ételekért egyszerűen csak Béla úr felel, aki korábban évtizedeken át dolgozott Bíró Lajos mellett, míg a vendégtér hangulatáért és a vendégekkel való kapcsolattartásért Gábor úr, az üzletvezető felel. Ez tudatos döntés volt: hiszen a cél nem az volt, hogy egy séf újragondolja a fogásokat, hanem hogy a régi Kádár ételei és vendéglátása hitelesen elevenedjenek meg.

Így a menü szinte azonos lett a régi kínálattal, és később fokozatosan bővül majd.

Ízek és hangulatok a sajtókóstolón

Amikor belép az ember az ajtón, egy pillanatra nem érti, mi történik vele. Mintha megállt volna az idő, mintha egyszerűen visszakerültünk volna a régi Kádár Étkezdébe. A tágasabb tér azonnal feltűnik, hiszen a szomszédos lakás hozzányitásával jóval kényelmesebb lett az elrendezés, de minden más ismerős: a lambéria, a szódás szifonok, a kockás terítő (szigorúan műanyag borítással), és az étlap, ami pont úgy néz ki, mintha írógéppel készült volna.

A falakon ott sorakoznak a törzsvendégek régi fotói. Egy részük ismerős, de van, aki már a középkorúak számára is talány.

A második meglepetés az árakkal kapcsolatban ér. Olyan kifőzdés árak vannak, amik mellett az ember szívesen ül be bármikor egy ebédre. (Pedig amikor Gerendai Károly neve kerül szóba, az ember nem erre a vendéglátásra asszociál.)

A retro hangulat és az időutazás-élmény pedig még rá is tesz egy lapáttal: izgalmasabb érzés itt enni, mint egy modernre stilizált csárdában.

A választás nem volt könnyű. Sokan (én is) azokra az ételekre mentek rá, amelyeket régen is szerettek a Kádárban.

A két leves közül – maceszgombócos vagy májgombócos – nagyjából mindegy, hogy melyiket kóstolja meg az ember, az alaplé íze kifogástalan volt. A főételek sorában igazi klasszikusok vártak: paprikás csirke, székelykáposzta, töltött paprika, vagy éppen a híres sólet. Utóbbi régen csak bizonyos napokon volt kapható, most viszont minden nap rendelhető, ráadásul öt különféle változatban.

A legegyszerűbb sólet, benne főtt tojásos változat 2870 forintba kerül, de kérhetjük akár sült libacombbal is, ami már 5900 forint.

Én főfogásként a milánói sertésbordát választottam. Nekem ez az étel a jóleső nosztalgia. Nem készítem, nem keresem, de ha egy autentikusnak tűnő helyen meglátom, képtelen vagyok szabadulni tőle, és meg kell kóstolnom.

Őszinte leszek, nem emlékszem rá, hogy ez a Kádárban milyen volt, de merem ajánlani mindenkinek, aki a műfajt kedveli. Nem túl paradicsomos, de nem is túl olajos, igazi komfort kaja, ami után érdemes ledőlni egy fél órára.

A desszertekből most kettő szerepelt az étlapon: aranygaluska és mákos nudli. Mindkettő 1960 forintos áron, ami szintén teljesen baráti. Ezen kívül az italárak sem szálltak el: egy üveg szóda 800 forint, a négydecis szörp 600 forint.

Az ételek ízletesek voltak, mi több: pontosan azok a harmóniák köszöntek vissza, amelyeken sokan felnőttünk, s amelyek minden tökéletlenségükkel együtt az identitásunk részévé váltak.

És az egész hely varázsát is ez adja, hogy nincsenek nagy szavak, nincsenek túlgondolt ételek, hanem őszinte, otthonos fogások, amiket mindenki ismer.

Húsleves maceszgombóccal 1680 Ft
Milánói sertésborda 3170 Ft
Paprikás csirkecomb galuskával 2980 Ft
A nyitás első heteiben ebédidőben várják a vendégeket, de rövidesen reggelivel és vacsorával is bővül a kínálat.

A reggeli magyar klasszikusokat ígér – bundás kenyér, kolbászos tojás, főtt virsli –, estére pedig ugyanaz a házias menü lesz elérhető, mint délben. A későbbiekben elviteles és házhozszállítási lehetőségek is várhatók.

A Kádár több mint kifőzde: egy darab budapesti gasztrotörténelem, amelyhez személyes emlékek és városi legendák kötődnek. A mostani újranyitás iránt hatalmas az érdeklődés – Gerendai elmondása szerint soha nem tapasztalt ekkora várakozást étteremnyitás előtt.

Hivatalos nyitónap: szeptember 26.

Cím: 1072, Klauzál tér 9.

Nyitvatartás: ebédidőben, később reggeli és vacsora is


Link másolása
KÖVESS MINKET: