News here

SZÍNES

Tippek mosáshoz, hogy a ruháid még sokáig szépek maradjanak

Bár a mosógépeknek köszönhetően ma már jóval egyszerűbb dolgunk van a mosással, pár egyszerű tipp azonban segít, hogy ruháink sokáig megőrizzék szépségüket.

Link másolása

A mi korosztályunk már nagyon szerencsés, hiszen a mosás ideális esetben egy könnyű folyamat: kiválogatod a szennyes ruhát, beteszed a mosógépbe, majd a program lejárta után jöhet a teregetés. Sőt, sok háztartásban már szárítógép oldja meg ezt a feladatot is. Egy-egy különlegesen kényes ruhadarab vagy nagyon makacs folt kivételével számunkra már szinte ismeretlen fogalom a kézi mosás. Azonban így is van pár egyszerű dolog, amire ha odafigyelsz, ruháid jobban megőrzik minőségüket és színüket. Ha a lenti ötleteinken kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

Körültekintően válassz programot

A legtöbb mosógépen már nemcsak az anyagot és a hőfokot tudod állítani, de különféle programok segítenek, hogy biztosan a célnak megfelelő hőfokon, fordulatszámon moshasd a ruháidat. A programokat mindig a szennyezettségnek vagy a textíliának megfelelően tudod kiválasztani. Hiszen míg a gyapjút maximum 40 fokon ajánlott mosni, hogy ne menjen össze, addig például a törülközőket, ágyneműt érdemes minél magasabb hőfokon mosni, mert sok baktérium csak 60 Celsius fok felett pusztul el.

A mosógépet is mosni kell

Nemcsak a ruhákra fér rá a tisztítás, de bizony időnként magát a mosógépet sem árt kitakarítani. Ilyenkor elég, ha üresen lefuttatsz egy tisztítóprogramot fertőtlenítőszerrel. Bár vannak direkt erre a célra kifejlesztett termékek, ha szeretnéd olcsón és egyszerűen megoldani a fertőtlenítést, használhatsz szájvizet is. Ebben az esetben egy fél pohárnyit tegyél a mosószer adagolójába, mely elpusztítja a gombát, a káros baktériumokat és a penészt is.

Teszteld az új ruhákat

Kevés idegesítőbb dolog van, mint amikor mosás után jössz rá, hogy az újonnan vásárolt piros nyári ruhádnak hála az összes fehér póló, fehérnemű halvány rózsaszín árnyalatot kapott... Bár manapság már nem feltétlen kell színenként válogatni a mosást, - hanem inkább az anyagok szerinti válogatást javasolják - a feltűnőbb színű új szerzeményeket érdemes mosás előtt tesztelni. Elég, ha beáztatod egy lavór meleg vízbe, így hamar kiderül, engedi-e a színét, és ha nem, akkor zöld utat kapott a ruha, hogy a többivel együtt moshasd.

Azok a fránya zoknik

A zoknik szinte mindig keresik a párjukat, mintha egy másik galaxisba kerülnének mosáskor, hogy aztán hetekkel később ismét felbukkanjanak. Természetesen a másik felük nélkül... Ha nálad is gyakran maradnak pár nélkül a zoknik, akkor érdemes beszerezni pár mosható zsákot és abba gyűjteni, majd dobni őket a mosógépbe, így könnyebb lesz teregetéskor párosítani őket.

Mosóhálót a kényesebb daraboknak

Nemcsak a zoknikat érdemes külön zsákban mosni, hanem a kényesebb darabokat sem árt, ha külön mosóhálóba teszed, hogy ne kezdje ki őket a mosás. Például a finom melltartó, fehérnemű könnyen beleakadhat a dobba, a fémszál megsérülhet és felsértheti a többi ruhát, vagy akár a gépben is kárt tehet. Ezért ajánlott beszerezni pár mosóhálót, hogy ebből biztosan ne legyen gondod később.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Pataky Attila a benzinárakról: Az volt a cél, hogy azt a kormányt szidják sokan, ami jelenleg is mindent megtesz azért, hogy létezni tudjunk
A zenész azért reméli, hogy a szeretet ünnepén békét találnak az emberek.

Link másolása

Kedden este jelentette be a kormány, hogy megszüntetik a benzinársapkát, miután országszerte kiszáradtak a benzinkutak. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor azt mondta:

"Bekövetkezett, amitől tartottunk, a hétfőn életbelépett uniós olajszankció mindenki számára érzékelhető zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában".

Valamilyen oknál fogva a Bors úgy érezte, hogy témában meg kell szólaltatnia Pataky Attilát is, aki szerint „semmi sem véletlen”, így az időzítés sem.

„Minden okkal történik, meggyőződésem, hogy nem véletlenül pont karácsony előttre időzítették a Magyarországra szánt csomagot” - mondta a zenész, aki szerint a napokban érzékelhető üzemanyaghiány is ennek a következményeképpen lépett fel. Pataky azt is hozzátette: sokan nem hitték volna, hogy az életünkben ezt még egyszer meg kell élnünk.

„Nem hiszek a véletlenekben. Az volt a cél, hogy idegesek legyenek az emberek, lehangoltak és rosszkedvűek legyünk, hogy azt a kormányt szidják sokan, ami jelenleg is mindent megtesz azért, hogy létezni tudjunk ebben a nagy zűrzavarban is. Nem mindenki néz szét a világban, hogy mi ennek a problémának a forrása”

- fejtette ki az énekes, aki azért reméli, hogy a szeretet ünnepén békét találnak az emberek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
„Nem tudom, mennyire zárta le a házasságát” - mondta a Nagy Ő győztese Árpa Attiláról
Timi azonban nem is akarja magát a színész volt feleségéhez hasonlítani.

Link másolása

Hétfő este véget ért a Nagy Ő újabb évada és kiderült, hogy Árpa Attila Timit választotta. A lány később azt mondta, talán az lehetett a titka, hogy nem akarta mindenáron meghódítani Attilát, hagyta a dolgokat a természetesen medrükben folyni.

Timi a Hot magazinnak már arról is beszélt, hogyan képzeli a közös jövőjét a színész-producerrel, aki szerinte még mindig nem tudta lezárni magában előző házasságát Tomán Szabinával.

„Szabinát nem ismerem, de nem is igazán érdekel. Elvileg ő már a múlt, viszont azon nagyon meglepődtem, amikor Attila előrukkolt a műsorban egy olyan dallal, amit Szabinának írt. Nem tudom, mennyire zárta le a házasságát magában. Lehet, még ott van benne valami nagyon mélyen”

- mondta Timi a magazinnak a 24.hu szemléje szerint.

A lánynak azonban erről Attila nem beszélt, és ő sem hasonlítgatja magát a férfi volt nejéhez.

„Persze miért is tenném, látszólag semmi hasonlóság nincs közöttünk. Az idő pedig úgyis eldönti, hogy mennyire illünk össze Attilával” - mondta Timi.

.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
„A mi csodánk” – Rúzsa Magdi friss képet osztott meg hármasikreiről
A gyerekek februárban születtek, az idei lesz az első karácsonyuk.

Link másolása

Új képet osztott meg gyermekeiről Rúzsa Magdi az Instagramon. A hármasikrek, Lujza, Keve és Zalán idén februárban születtek, az idei lesz az első karácsonyuk.

"Soha életemben még nem láttam ilyen szépet. A valóságos csoda volt minden színével. A mi csodánk"

- írta az énekesnő a fotóhoz, amin a három baba egy kandalló előtt ülve várja a Télapót.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Csaknem húsz év házasság után elválik a férjétől Toni Collette
A színésznő és Dave Galafassi már csak a közös gyerekek miatt is családként képzeli el a jövőt, igaz, kicsit más formában.

Link másolása

Nem sokkal azután jelentette be a válást Toni Collette, hogy a férje és egy másik nő csókolózásáról jelent meg fotó az interneten, írja a Page Six. Az 50 éves színésznő szerdán újra aktiválta Instagram-fiókját, és itt közölte egy posztban, hogy közel húsz év házasság után külön utakon folytatják a nála hat évvel fiatalabb Dave Galafassivel.

A közösen aláírt bejegyzéshez egy képet csatoltak, melyen a béke és szeretet szavak olvashatók. A nyilatkozatban kifejtik, hogy közös döntést hoztak, de

a válás ellenére továbbra is tiszteletben tartják egymást és törődnek a másikkal.

Hozzáteszik: a jövőben is családként működnek tovább, már csak a közös gyerekek miatt is, igaz, más formában.

A pár 2003-ban házasodott össze. Két gyerekük közül a lány most 14, a kisfiú 11 éves. Az utóbbi években az Egyesült Államok mellett rengeteg időt töltött a család Ausztráliában is, ahonnan mindketten származnak.

A színésznő a közös nyilatkozat előtt röviddel egy rejtélyes Instagram Storyval jelentkezett, melyben az újrakezdésről írt.

Nem sokkal ezután jelentek meg fotók az interneten férjéről, aki egy szőke nővel csókolózik a sydney-i tengerparton. A nőt később a bulvársajtó a 41 éves Shannon Eganként azonosította, aki csontkovácsként dolgozik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: