News here

SZÍNES

Mémmé vált, ahogy a tiktokker megpróbálja megjósolni, milyen kivételezés várhat még a taxisokra

Már mémmé vált az, amilyen kesztyűs kézzel bánik és kivételezik a kormány a személyszállítókkal.

Link másolása

Régóta tartja magát az a megállapítás, hogy a kormány – talán az 1990-es, azóta is sokat emlegetetthez hasonló taxisblokádtól tartva – óvatosan bánik a taxisokkal, és a törvények megalkotásánál igyekeznek az ő kedvükre tenni.

2015-ben az Uber működését szabályozó iratokból kiderült, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter – Varga Mihály Pénzügyminiszterre hivatkozva – úgy fogalmazott: „politikailag túl veszélyes volna hagyni szabadon működni az Ubert Magyarországon, kockáztatva ezzel, hogy a taxisok sztrájkba kezdenek.”

Az idei megszorító intézkedésekből is látványosan kimaradtak a taxiszolgáltatók. A kormány néhány hete megszüntette a kedvezményes adózást lehetővé tévő kata adónemet azzal, hogy a katás adózók cégeknek nem adhatnak számlát – kivéve a taxisok.

Szombaton pedig a kormány az üzemanyag-ársapka alól vette ki a nem magánszemély autósokat, ráadásul azonnali hatállyal.

A taxisok ugyanakkor ismét megúszták: ők továbbra is 480 forintos literenkénti áron tankolhatnak.

A személyszállítók látványos kivételezésére már több mémben figyelmeztetett az internet világa. Az egyik legújabb TikTok-alkotásban egy Patrik74656 nevű felhasználó jósolta meg, hogy milyen kivételezések várhatóak még a taxisokra vonatkoztatva:

@patrik74656 Kormányinfó ❤️??? #fyp #foryoupage #foryou #nekedbe #teddkiforyouba #ápoló #nurse #pusztuljonaforyouba #taxi ♬ eredeti hang - Patrik Bogdán

(via Telex)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Gianni: „Nem jó irány, hogy a fiatalok harminc négyzetméteres lakásokban magányoskodnak a nagyvárosokban"
A magas inflációk és az árváltozások miatt szerinte el fog mozdulni a vendéglátás abba az irányba, hogy hagyományos, jó alapanyagokat kínálnak majd jó áron.

Link másolása

Gianni Annoni a Mandinernek adott interjút, amiben szóba került a vendéglátás helyzete, az identitás, a világpolitika és persze a gasztronómia is.

Gianni szerint a pandémia csak a kezdet volt, a háború és a gazdasági válság azonban hosszú távú következményeket von maga után.

„Nem vagyunk naivak: tisztában vagyunk azzal, hogy sokan nem fognak étterembe járni a nehéz gazdasági helyzet miatt”

– fogalmazott az üzletember, egyben mindenkit arra kért, hogy aki teheti, ne az étterembe járásról, hanem inkább a külföldi utazásról mondjon le és így segítse a Magyarországon működő éttermeket.

Abban továbbra is bízik, hogy a házhozszállításra megmarad az igény. A külföldi turistáknak pedig szerinte most kifejezetten előnyös a forint árfolyama. Pozitív, hogy az energetikai átállás felgyorsult és egyre többen szerelnek fel napelemeket.

De nem csak ebben lát változást. Szerinte egyre tudatosabbak a fiatalok és látják, hogy szép életet lehet élni vidéken. Olaszországban is sokan mennek vissza régi családi házakba, mert kezdik megérteni, hogy miért élt régebben több generáció egy fedél alatt.

"Az, hogy a fiatalok a nagyvárosokban harminc négyzetméteres, erkély nélküli kis lakásokban magányoskodnak, nem jó irány. Úgy tűnik, az élet ezt is megtanítja: vissza kell találni a nagycsaládos életformához, az egészséges privát szférát megtartva".

A nagypolitikára rátérve kifejtette, hogy a nyugati politikai elit már nem foglalkozik az emberek véleményével és már nem a népért vannak.

"Európa elvesztette a valóságérzékelését, és egy bábu lett a világhatalmi játszmában, ahol az Egyesült Államok érdekei érvényesülnek"

- tette hozzá.

A vendéglátással kapcsolatosan elmondta, hogy továbbra is jelentősen emelkednek az árak és várhatóan lesznek olyan alapanyagok, amiket nem tudnak a termelők eladni, ők pedig beszerezni. Ehhez át kell majd nézni az étlapot és ha egy étel árszempontból átlépi a tűrési küszöböt, akkor le fogják húzni onnan.

"Szerintem el fogunk mozdulni abba az irányba, hogy hagyományos, jó alapanyagokat kínáljuk majd jó áron."

Az éttermek bezárását nem tartja jó ötletnek, vész esetén legfeljebb azon gondolkozna el, hogy csak a leg­forgalmasabb négy napon legyenek nyitva a kisebb energiafogyasztásért.

A saját éttermeiben egyelőre nem tapasztalnak változást, decemberre folyamatosak a foglalások. Itt az ünnepek alatt a magyar és olasz hagyományokat is tartják, a két ország ételeit kombinálják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Meghalt Zámbó Jimmy édesanyja, unokája összeomlott
Anna néni 96 éves volt.

Link másolása

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, kedden kórházba vitték Zámbó Jimmy édesanyját.

A Tények beszámolója szerint, a 96 éves Anna néni a kórházban meghalt.

Az idős asszonyt nagyon megviselte fia, Zámbó Jimmy 2001-es halála. Folyamatosan betegeskedett, állapota romlott, combnyaktöréssel és sztrókkal is küzdött.

Szerdán délután érkezett a hír, hogy a 96 éves Anna néni elhunyt.

"Természetesen megrázott, nagyon szerettük a mamát..." - mondta megrendülten Zámbó Jimmy fia, Adrián.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Rasszista botrány a Buckingham-palotában: lemondott az egyik alkalmazott a megalázó kérdései miatt
Botrányba fulladt Kamilla királyné jótékonysági estje kedden. Az egyik vendéget sértő kérdésekkel zaklatta a palota egyik munkatársa.

Link másolása

Lemondott a Buckingham-palota egyik alkalmazottja, miután többször is megkérdezte kedden este egy karitatív szervezet színesbőrű elnökétől, hogy „valójában honnan származik”, írja a BBC. Kamilla királyné egy ENSZ-kampány keretein belül fogadta 300 vendége között többek például a jordán, a belga és a dán királyné mellett Volodimir Zelenszkij feleségét, és Ngozi Fulanit, a Sistah Space vezetőjét. Az est témája a nők elleni erőszak volt.

Ngozi Fulanit érkezése után többször is megkérdezte a palota egyik munkatársa, hogy Afrikából pontosan honnan érkezett. Az SH monogramú nővel folytatott teljes beszélgetést a felháborodott Fulani a Twitterre is posztolta:

SH: Honnan érkezett?

Fulani: Sistah Space.

SH: Nem, honnan jött?

Fulani: Hackney-ben van az irodánk.

SH: Nem. Afrika melyik részéről érkezett?

Fulani: Nem tudom, nem szerepel az irataimban.

SH: Nos, tudnia kell, honnan származik. Én például éltem Franciaországban. Honnan jött?

Fulani: Innen, az Egyesült Királyságból.

SH: De milyen nemzetiségű?

Fulani: Itt születtem és brit vagyok.

SH: De honnan származik, honnan jött a népe?

Fulani: A népem? Hölgyem, mi folyik itt?

A beszélgetés ezután hasonló mederben folytatódott, ami teljesen megdöbbentette Ngozi Fulanit és a társaságában lévő másik két nőt.

Az egyik szem- és fültanú szerint a kérdések „sértőek, rasszisták és barátságtalanok” voltak. Mandu Reid úgy fogalmazott, hogy szabályosan „kihallgatták” Fulanit, aki hiába magyarázta, hogy brit állampolgár és a szigetországban is született.

A Buckingham-palota közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban. Ebben biztosították a Sistah Space alapítóját, hogy „rendkívül komolyan veszik az esetet”, amit elfogadhatatlannak és sajnálatosnak neveztek. A közleményből kiderül, hogy az érintett kolléga bocsánatot kért a történtekért és azonnali hatállyal lemondott tisztségéről.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Mentő vitte kórházba Zámbó Jimmy édesanyját
Lánya elcsukló hangon nyilatkozott a történtekről.

Link másolása

Zámbó Jimmy édesanyját, a 96 éves Zámbó Anna nénit kedd este szirénázó mentő vitté a lakásából kórházba.

A Bors információi szerint Anna néni szervezetében ismét víz gyülemlett fel. Ennek hátterében valószínűleg a hosszú ideje tartó szívbetegsége állhat.

"Valóban elvitték őt a mentők, de ennél többet nem akarok mondani"

– erősítette meg a hírt Zámbó Marietta elcsukló hangon, de bővebben nem akart beszélni a történtekről.

Zámbó Jimmy édesanyjának egészségügyi állapota akkor romlott meg jelentősen, amikor 2021. májusában combnyaktörést szenvedett otthonában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: