News here
hirdetés

Nehéz kitalálni, hogy ki van Sebestyén Balázs fotóján

Balázs visszakapta a trollkodást.

Link másolása

hirdetés

Sebestyén Balázs a Facebook-oldalára posztolt egy 16 évvel ezelőtti fotót, amin egy híres előadó szerepel tinédzserként.

"Na ki ő?? 2002 Megálló Viva tv! Jézus de régen volt és hogy imádtam" – írta Sebestyén a zenetévé régi képernyőfotója mellé.

Rájöttél már, hogy ki van a képen? Igen, Fluor Tomi pózol szőkített hajú tinédzserként:

De mivel a karma nem igazságtalan, a minap egy Facebook-csoportban megjelent egy hasonló találós kérdés az alábbi képpel.

Na, ki lehet az a kis durcás tinédzser a fotón?

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Bevásárlás okosan – te hogyan csinálod?
Az emelkedő élelmiszerárak miatt érdemes okosan, tudatosan, az akciók nyújtotta lehetőségeket kihasználva vásárolnunk, hogy a kiadásainkat észszerű keretek között tartsuk. A cikkünkben található kérdőívünkben arra vagyunk kíváncsiak, te hogyan boldogulsz ezzel a helyzettel?

Link másolása

hirdetés

Tavaly óta rendületlenül drágulnak a boltokban az élelmiszerek, a gazdaság egészére számított inflációt jóval meghaladó élelmiszerinfláció mostanra már minden vásárló ingerküszöbét elérte. Számos nehézség vezetett idáig, például a klímaváltozás, a koronavírus-járvány, a benzinár emelkedése és a szomszéd országban zajló háború is, amely tovább fokozta a helyzetet. Sajnos valószínűleg arra kell készülnünk, hogy a kialakult helyzet hosszabb ideig elhúzódik, és hatását az energia piaci árai mellett az élelmiszerek áraiban tapasztaljuk meg leginkább.

Mivel erre kell hosszú távra berendezkednünk, érdemes figyelnünk a kiadásainkra. Amire talán a legtöbbet költjük, ahol a legügyesebben spórolhatunk is, az az élelmiszer.

Érdemes okosan, tudatosan, az akciók és kedvezményprogramok nyújtotta lehetőségeket kihasználva vásárolni, hogy az élelmiszerre szánt kiadásainkat észszerű keretek között tartsuk.

Cikkünk végén található kérdőívünkben ezért is vagyunk kíváncsiak arra, hogy vajon te mennyire figyelsz oda a bevásárlásra. Élelmiszer-vásárlás során meg szoktad nézni, hogy mi mennyibe kerül? Keresed kifejezetten az akciós termékeket?

Segíts válaszaiddal, töltsd ki alábbi kérdőívünket, cikket készítünk a témában!

Create your own user feedback survey

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
OTTHON ÉS KERT
Kerti házak és tárolók, kocsibeállók – Praktikák a rendezett kertért
Ezek az eszközök nagyon hasznosak a kerttulajdonosok számára. Nem árt azonban szem előtt tartani néhány praktikus szempontot.

Link másolása

hirdetés

Akár tágas kerttel, akár üres telekkel rendelkezünk, nagyszerű szolgálatot tehetnek számunkra a kerti faházak, tárolók és kocsibeállók. A kereskedelmi kínálatban könnyedén megtaláljuk az igényeinknek megfelelőt, ám érdemes megfontolni, milyen célra szeretnénk vásárolni, illetve milyen elvárásokat támasztunk vele szemben.

A faházak ideális megoldást nyújtanak kerti szerszámok, valamint egyéb szabadidős eszközök tárolására. Egy- és kétszárnyú ajtóval ellátott kerti házakat is találunk a kínálatban. Az utóbbiak jó szolgálatot tesznek, nemcsak nagyobb méretű bútorok tárolása esetén, hanem a hangulatos nyári estéken is. Az igényes megjelenésű házikók a kertünk legszebb díszei lesznek.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kerti faházaknak stabil, tömör alapot kell biztosítanunk. A kis önsúlynak köszönhetően a sávalapok és az alapkövek is tökéletes megoldást szolgáltatnak. Ne feledkezzünk meg a szintezésről sem, amely a faépítmény vetemedését képes megelőzni.

A faházak felülete rendszerint kezeletlen, ezért óvni kell ezeket az időjárás viszontagságaival szemben. Az összerakás után a faházak festésével érdemes néhány hetet várni, mert a faanyagok a természetes száradás következtében mozoghatnak, az illesztések pedig elmozdulhatnak. Lazúrok használatával védhetjük a felületüket, a színezett változatú lazúrok pigmentációja már önmagában UV-védelemmel látja el a fát, minél sötétebb a lazúr színe, annál erősebb védelmet biztosít az UV-sugárzással szemben.

Tartsuk szem előtt a tetőfedés fontosságát is. A megfelelő fedés a hosszú élettartam feltétele, ajánlott minőségi tetőfedő réteg választása. Nagyszerű megoldást képesek szolgáltatni az ásványi anyaggal bevont vízszigetelő lemezek és a bitumenes tetőzsindelyek, amelyek akár évekkel hosszabbítják meg a kerti ház várható élettartamát.

hirdetés

Bemutatkoznak a kerti tárolók

A kertünk és udvarunk rendezettségének záloga a megfelelő tárolókapacitás; a kerti gépeket és eszközöket biztonságba kell helyeznünk, illetve védenünk kell az időjárás viszontagságaival szemben. E célra tökéletes szolgálatot tesznek a különböző kerti tárolók.

 

Méret, anyaghasználat és funkcionalitás tekintetében is széles a lista. A klasszikusnak mondható fából készült tárolók mellett műanyagból és fémből készített változatokkal is találkozunk. Mindegyik anyaghasználat rendelkezik jellemző tulajdonságokkal. A fatárolók szépek és igényesek, de rendszeres ápolást igényelnek az állapotmegóvás érdekében. Számos terméket a gyártás során rovar- és gombaölőszerekkel kezelnek, ráadásul az időjárás viszontagságaival szemben is védelemmel vértezik fel őket, így ezek állapotóvása némileg egyszerűbb. A műanyag tárolás legfőbb előnye a kedvezőbb ár, illetve a gondozásmentesség. Túlzás nélkül mondható, ezeket csupán fel kell állítani, még a tisztításuk sem jelenthet problémát. A fémből készített tárolók bizonyos feltételek teljesülése esetén alkalmasak lehetnek értékesebb felszerelések tárolására is, hiszen megerősített falakkal rendelkeznek.

Kocsibeállók

A nyitott garázsként is emlegetett szerkezetek nagyszerű választást jelentenek, hiszen gyakorlatilag nem foglalnak helyet, csupán néhány oszloppal és egy tetőszerkezettel rendelkeznek. Ráadásul a felépítésük sokkal alacsonyabb ráfordítással elvégezhető, mint az épített garázsok esetében. Fordítsunk gondot a tartóoszlopok megfelelő alapozására is! Noha funkcionalitás tekintetében a két típus nem hasonlítható össze, megfelelő alternatív megoldásként gondolhatunk rájuk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
PROGRAMOK
A Rovatból
hirdetés
Pünkösdkor megnyitják a nyári szezont Siófokon!
Színes, érdekes, egész napos családi programokkal várnak a város Fő terére 2022. június 3. és 6. között.

Link másolása

hirdetés

A Pünkösdi Fesztivál ideje alatt koncertek lesznek kicsiknek és nagyoknak, emellett pedig fergeteges műsorok színesítik a fesztiválprogramot. A gyermekek számára játszóház, táncház és táncelőadások, játékos foglalkozások és gyerekkoncertek garantálják a szórakozást. A zenei felhozatalt ismert, sikeres együttesek biztosítják: The Freakend, The Biebers, a Karthago együttes és Hevesi Tamás és barátai alapozzák meg számotokra az esték hangulatát.

Péntek délután megismerhetitek és megkóstolhatjátok Kálmán Imre, a világhírű operettszerző kedvenc szendvicskrémjeit, melyeket Madarász Ildikó, a Vidék Háziasszonya készít el, de megnézhetitek Csiszár Elek festőművész emlékkiállítását és Csiszár Zsolt szoborkiállítását, mely egészen a fesztivál végéig megtekinthető a Kálmán Imre Művelődési Központban. Az este folyamán az Emlékplakettesek egymás között műsor keretében Peller Károly, Csere László Jászai Mari-díjas művésszel beszélget. Az estét a The Freakend zenekar koncertje zárja.

Szombaton megnyitják a siófoki nyári szezont és átadják a Nyár Fővárosának Kulcsát. A délután folyamán helyi táncegyesületek táncműsor bemutatói színesítik a rendezvényt, a gyerekeket délutántól Meszes Tímea drámapedagógus játékos, mesés foglalkozása és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje várja, de ott lesz többek között a Club54, mely a Mamma Mia Show műsorával varázsol szuper hangulatot. Szombaton este elhozzák nektek a The Biebers együttest, hogy garantált legyen a jó hangulat.

Vasárnap is bővelkedik programokban. Délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar koncertje várja a kicsiket és a nagyobbakat, valamint a Siófoki Nyugdíjas Egyesület előadásában Balatoni dalok szólnak, és helyi táncműsorok és mesés foglalkozás indítja el a programsorozatot. Délután Siófok város olimpikon úszója, Németh Nándor mesél nektek vizes élményeiről. A nap további részeiben táncelőadás, Buborék együttes gyermekkoncertje és Ungár Anikó bűvész showja kápráztat el benneteket. A nap zárásaként a Karthago együttes koncertjét élvezhetitek.

A fesztivál hétfői napján a Kobold zenekar gyerekkoncertje, játékos, mesés foglakozás és a Lóca együttes zenés gyermekműsora és táncház várja a gyerekeket és a családokat. Délelőtt a Senior Asszonyok adják elő programjukat és gondoskodnak a jó hangulatról, a Pünkösdi Fesztivál zárásaként, hétfőn este Hevesi Tamás és barátai garantálják a zenei koncertélményt.

hirdetés

VIDEÓ: Pünkösdi Fesztivál 2022 Siófok

További részletek a Siófok Guide Facebook oldalán.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: