A Csanád vezér csemegéje lett idén Csongrád-Csanád megye tortája
A Csongrád-Csanád megyei önkormányzat versenyére olyan új, kreatív alkotásokat vártak, melyekben a térség jellegzetes gyümölcsei, zöldségei és fűszerei kapnak főszerepet.
A szakmai megmérettetésre kilenc nevezés érkezett. A zsűri ezek közül választotta ki azt a négyet, amelyet a második fordulóban már a szakemberek előtt kellett elkészíteniük a versenyzőknek. Ekkor a zsűri tagjai ellenőrizték a technológiát, és a receptek pontos betartását is.
Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke az eredményhirdetésen azt mondta, a döntős édességek az ország tortája versenyen is a legjobbak közé jutottak volna. A szakember bízik benne, hogy a kreatív alkotásokkal a cukrászdák állandó kínálatában is találkozhatnak majd a vendégek.
A Gyuris László által készített díjnyertes torta alapanyagai között szerepel az utóbbi időben Ásotthalom térségében professzionális módszerekkel termesztett batáta, a szentesi meggy, a tökmag, a mogyoró és a sütőtök, valamint a megyében szintén nagy mennyiségben előállított tej.
A verseny második helyezettje a hódmezővásárhelyi Szőke cukrászda cukrásza Homoki kabakos nevű tortája, Horváth Vivien alkotása. Harmadik helyezést ért el és a legjobb innovációért járó különdíjat is megkapta Lawal-Papp Zsófia a makói Papp cukrászdából, Hagymás álom nevet viselő alkotásával.