HÍREK
A Rovatból

Új tulajdonos az Újpest focicsapatánál

A Mol Nyrt. megvásárolja az Újpestet. A tranzakcióról már egy ideje suttogtak focis körökben, de így is meglepetést keltett a február 6-i bejelentés, hogy a Mol Vagyonkezelő Zrt megveszi az Újpest 1885 Futball Kft-ét.

Link másolása

A Mol mindenesetre valami miatt fantáziát látott a klubban, az egyetlen hazai NB I.-es csapatban, amely még sosem esett ki az első osztályból. Így neki van a legtöbb első osztályú meccse és csak az elmúlt tíz évben háromszor nyerte el a Magyar Kupát.

A telex.hu cikke szerint a hivatalos közlemény mellett molos forrásokra is hivatkozik.

Kinek az érdeke?

A jó Újpest, a nagy rivális jelenléte talán még a Fradi-szurkolóknak is fontos, kit lehetne igazán utálni, melyik meccsnek lenne olyan hangulata, tétje és látogatottsága, mint a zöld-lila rangadónak.

A vevő – vagy az Újpest helyzetét látva, a megmentő – tehát a Mol, az eladó Roderick Duchâtelet belga üzletember, a vételárat a felek nem szeretnék nyilvánosságra hozni.

Három magyarázat is állhat a Duchâtelet család távozási szempontjairól.

1. Nagyon rosszban voltak a klub környezetével, például a szurkolókkal.

2. Az NB legkevésbé NER-es csapataként nem érezték jól magukat a belterjes magyar klubfociban.

3. Ráadásul a Duchâtelet család valójában minden focis érdekeltségéből kiszállt az évek során.

Küszködő Újpest

Információnk szerint az Újpest átvilágítása már tavaly év végén megkezdődött, de február első napjaiban felgyorsultak az események, és az Újpest február 6-án (kedden) 17:45-kor kezdődő, DVSC elleni meccse előtt szerették volna bejelenteni a változást.

Ám a csapat most rettenetes formában van, de történjen bármi, a mai napig ezt a csapatot kíséri a Fradi mellett a legtöbb szurkoló az országban, bármerre is jár.

A Mol oldaláról

Fontos hangsúlyozni, hogy az aláírás nem jelenti azt, hogy azonnal megtörténik a tulajdonosváltás, az még legalább két, de inkább három hónap. Egyelőre a Mol tehát csak szurkol, de annak biztosan nem örülne, ha a következő idényben egy másodosztályú csapatot kellene menedzselnie.

Szóval ebben a szezonban még nem lesz annyira aktív a cég, de azért abban bízik, hogy már maga a bejelentés is dinamizál, felkavarja az állóvizet.

A Mol eddig is ott volt már a futball mezőnyben. A Mol-csoport a névadója a magyar, a cseh, a szlovák kupának, de a határon túli magyar kötődésű csapatokat, például a Sepsiszentgyörgyöt, a dunaszerdahelyi DAC-ot is szponzorálja, emellett az MLSZ-t, így a magyar válogatottat is segíti.

A vállalat nem feltétlenül gyors anyagi megtérülést vár a befektetéstől, de szerintük egy erős Újpest sokat segítene az NB I.-en, jót tenne a magyar focinak, ez pedig a Molnak is brandépítési lehetőség, a cég ugyanis azt reméli, ha transzparenciát, profi menedzsmentet visz a klub működtetésébe, annak előbb-utóbb meglesznek sporteredményei is.

„Az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A Mol számára ez lehetőséget teremt a sport népszerűsítésében, az utánpótlás tudatos építésében és a közösség formálásában. Egy erős Újpest csak tovább erősítheti a magyar focit” – mondta el Ratatics Péter, a Mol Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője, aki a Mol-Csoportot fogja képviselni az Újpest Football Clubban.

Mindenki NER

Úgy tudjuk, hogy nem valószínű, hogy a klub nevébe is bekerülne a Mol neve, ahogy az sem biztos, hogy a Mol lesz a mezszponzor. Ebben még állítólag nem született döntés.

A magyar labdarúgás legfelsőbb osztályában mindenesetre most csak 12 csapat van, szinte mindenki így, vagy úgy kapcsolódik az államhoz.

Az Újpest annyiban továbbra is kilóg, hogy a Mol esetében egy tőzsdén jegyzett cég lesz a tulajdonos, annak minden beszámolási kötelezettségével, ami mindenképpen új fejlemény

Nincs magyar modell

Magyarországon fociklubot tulajdonolni és működtetni drága dolog. Egy labdarúgócsapathoz ugyan tartoznak bevételi források, de itthon mindegyik sántít egy kicsit. Vagy azért, mert kicsi a forgalom, vagy azért, mert ahol a piacnak kellene lennie (mezek, tévé), valójában ott is az állam van.

A 2011-ben az Újpesthez érkező belga üzletember sem tudta bizonyítani, hogy lehet ez másképpen is. A Molnak a tőkeereje folytán van erre esélye, de nem lesz könnyű a dolga. Az újpesti szurkolók hagyományosan nem szoktak kijönni a tulajdonosokkal.

Abban mindenesetre biztosan mindenkinek igaza van, hogy egy jó Újpest sok szempontból nagyon fontos lenne. Elsősorban a felnőtt válogatott eredményei és népszerűsége miatt, de jót tenne felfelé ívelő magyar labdarúgásnak is.

Ma ugyanis kettészakadt a focis történet. A válogatott meccseire percek alatt kapkodják el a jegyeket, a klubcsapatokra pedig csak párezer néző kíváncsi. Ha van klub, ahol a szurkolók eltökéltsége, vagy a történelem miatt indokolt lenne a jobb háttér, az éppen az Újpest, ahol, tényleg csak javítani lehet a helyzeten.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Elment Rogán Antal szülőfalujába Magyar Péter, onnan üzent a miniszternek
Varga Judit exférje folytatta az országjárását: hétfőn elment Rogán Antal szülőfalujába is. Ezt üzente.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Varga Judit exférje folytatta az országjárását: hétfőn elment Rogán Antal szülőfalujába is.

Magyar onnan üzent Rogánnak, méghozzá ezt:

"Rogán Tóni feltaláló (a vasi Rubik Ernő) szülőfalujában Szakonyfalun? A polgi természetesen Rogán Valéria. A kertész épp végzett a háznál, Toni!"

- írta a közösségi oldalán Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Vagyonosodási vizsgálat fogja kideríteni, Rogán tényleg feltalált-e valamit, és miből épült vadászkastély Batidán
Varga Judit exférje hétfőn 18 órától tartotta nagygyűlését a szombathelyi Fő téren. Rogánról is beszélt.
Fotó: ATV - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Varga Judit exférje hétfőn 18 órától tartotta nagygyűlését a szombathelyi Fő téren.

A beszéd során sok minden szóba került (költségvetés, gazdaság, fogyasztóvédelem, az ablakon befújt, titkos kormányhatározat), de az egyik legfontosabb rész az volt, amikor Rogán Antalról beszélt Magyar.

"Vagyonosodási vizsgálat fogja kideríteni, Rogán tényleg feltalált-e valamit, és miből épült vadászkastély Batidán"

- mondta Rogán Antalról Magyar Péter, aki arról is beszélt, hogy a TISZA Párt 26 százalékon áll a legfrissebb közvéleménykutatási adatok szerint.

A politikus elmondta, hogy ha nyernek a választáson, a legelső lépése az lenne, hogy azonnal csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez, és záró toleranciát hirdetnének a korrupcióval szemben. Az országba 20 év alatt érkezett 40 milliárd forintos támogatásról is beszélt, és felidézte azt is, hogy Orbán Viktor a minap azt mondta, Brüsszelből mindig csak a baj jön.

Magyar beszélt az oktatás helyzetéről is, az egészségügyi mellett oktatási és környezetvédelmi minisztériumot is létrehoznának, és megszüntetnék a Rogán Antal vezette propaganda minisztériumot, amely 5 év alatt 1309 milliárd forintot költött mások ellehetetlenítésére, ellenségképek kialakítására.

Május 5-én Debrecenben tart nagygyűlést Magyar Péter, ott folytatja majd az országjárást a politikus.

Itt lehet visszanézni Magyar Péter hétfői nagygyűlését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megmagyarázta az iváncsai akkumulátorgyárat üzemeltető cég, hogy miért a földre ültették a dolgozókat
Az RTL Házon kívül című műsorának vasárnap esti adásából az derült ki, hogy bizarr állapotok uralkodnak Iváncsán az akkumulátorgyárban, ahol a legszigorúbb előírások párosulnak a legfurcsábbakkal.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy rendkívül szigorú biztonsági intézkedések vannak az iváncsai akkumulátorgyárban.

Az RTL Házon kívül című műsorának vasárnap esti adásából az derült ki, hogy bizarr állapotok uralkodnak Iváncsán az akkumulátorgyárban, ahol a legszigorúbb előírások párosulnak a legfurcsábbakkal.

A gyárat üzemeltető cég, a SkOn Hungary reagált a műsorban elhangzottakra, ezeket változtatás nélkül közöljük.

1. A telefon kötelező leragasztása

A még csak tesztüzemben működő gyárban különösen szigorúak a biztonsági előírások. A telefonok kameráját például le kell ragasztani, amit a biztonságiak minden alkalommal ellenőriznek is.

A cég válasza:

A biztonsági ellenőrzéseink célja nem a vállalaton belüli és kívüli kommunikáció megakadályozása, hanem a belső információs és technológiai eszközök védelme. A nagy értékű elektromos járműakkumulátor-gyártási technológia nemzeti (koreai) érték, és a vállalatunknak kötelessége megvédeni az ipari technológiát.

2. Földre ültetés

A kulturális különbségek miatt sokszor az utasításokat sem értik a magyar dolgozók. Az egyik nyilatkozó szerint pár hete jött egy olyan intézkedés, hogy műszak kezdete előtt gyülekeznünk kellett volna a folyosón, és az összes operátornak le kellett volna ülnie a földre, vagy aki nem akar leülni, az le is térdelhetett volna a földre, és úgy kellett volna végighallgatni a műszakvezetőnek a beszédét.

A cég válasza:

A koreai kultúrában a hallgatóság iránti tisztelet kifejezése az a megjegyzés, amely arra kéri a munkavállalókat, hogy üljenek le, amikor a műszak megkezdése előtt utasításokat kapnak. A hely a folyosón szűk volt, ezért nem voltak székek. Ahogy a műsorban is elhangzik, a dolgozók bejelentése után azonnal korrekciós intézkedéseket tettünk.

A térdelésre vonatkozó utasítás azonban nem része a koreai kultúrának, és feltételezhető, hogy a koreai és a magyar nyelv közötti tolmács hibája miatt értelmezték félre. Vállalatunk többek között ezen eset miatt is döntött úgy, hogy a kulturális különbségek okozta félreértések csökkentése érdekében több kulturális oktatást tartunk, valamint további tolmácsokat alkalmazunk.

3. Belső kommunikáció

A dolgozók a kulturális és nyelvi különbségek miatt nem mindig értik meg egymást vagy a vezetőséget.

A cég válasza:

Sajnáljuk, ha felesleges aggodalmat okoztunk azzal, hogy nem adtuk meg kellő időben a megfelelő információt a dolgozóinknak.

Emellett felismertük, hogy a taglétszám fokozatos növekedésével a belső kommunikációs csatornákat az eddigieknél jobban meg kell erősíteni (eddig intranetet és Facebook csoportot használtunk). Megfontoljuk és előkészítjük azokat a kommunikációs csatornákat és módszereket, amelyek hatékonyabbak és elérhetőbbek a dolgozóink számára.

- áll az SkOn Hungary válaszában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Több egri hírportált is blokkolnak a Mirkóczki Ádámot leleplező újabb hangfelvétel után
A portálok közös tulajdonsága, hogy közzétették a Mirkóczki Ádámot leleplező újabb hangfelvételt, amelyen az egri polgármester és Egyed Zsolt, a Sztárbox Média Kft. tulajdonosa, illetve a kormányközeli Rádió 1 Eger vezetője megállapodnak egy kézi vezérelt, álfüggetlen hírportálról.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. április 29.


Link másolása

Túlterheléses támadás ért 4 hírportált is - írta meg a Media1.

Kibertámadás érte az Egerinfo és az Egri Válasz nevű oldalakat és magát a Media1 honlapot is.

Az említett portálok közös tulajdonsága, hogy közzétették a Mirkóczki Ádámot leleplező újabb hangfelvételt, amelyen az egri polgármester és Egyed Zsolt, a Sztárbox Média Kft. tulajdonosa, illetve a kormányközeli Rádió 1 Eger vezetője megállapodnak egy kézi vezérelt, álfüggetlen hírportálról.

A túlterheléses támadások lényege, hogy rendkívüli adatmennyiséget zúdítanak a kiszemelt weblapokra a támadók. Ezzel elérik a kiberbűnözők, hogy már ne jusson kapacitás a valódi látogatók számára, tehát az adott weblapokat ne lehessen megnyitni. A támadások gyakran politikai célzatúak.

A Media1 az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) rendőrségi bejelentést tett.

Link másolása
KÖVESS MINKET: