HÍREK
A Rovatból

Orbán a focivébén: a honvédség repülője és két OTP-s magángép is landolt kedden Katarban

Az állami gépen azonban nem lehetett ott a kormányfő, aki az elődöntőket és a döntőt fogja megnézni Katarban.

Link másolása

Kedden délelőtt landolt Katarban, a világbajnokság helyszínén a magyar honvédség Falcon 7x típusú repülőgépe, amit az OTP két magánrepülője követett - írja a 24.hu a Flightradar adatai alapján.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a héten Katarba utazik, hogy megnézze a világbajnokság elődöntőit és a döntőt. Mindez Katar budapesti nagykövetének egy beszédéből derült ki.

A 24.hu azt írja, hogy a Flightradar szerint kedd reggel három repülő indult Katar fővárosába.

Elsőként a honvédség Falcon 7x típusú repülője landolt a dohai repülőtéren, a gép a kecskeméti repülőtérről szállt fel hajnalban.

Ezen azonban nem lehetett ott Orbán Viktor. A kormányfő ugyanis az induláskor még Budapesten tartózkodott, egy misén vett részt. A 24.hu úgy értesült, hogy az állami repülő viszi majd csütörtökön a miniszterelnököt Brüsszelbe az Európai Tanács ülésére.

A Falcont az OTP érdekeltségébe tartozó két magánrepülő követte Dohába. A bank elnöke, Csányi Sándor egyben a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetője is. A két gép hétfőn érkezett vissza Üzbegisztánból, ahol az OTP az ország ötödik legnagyobb bankját készül megvenni, erről írtak alá egy megállapodást.

Ezek mellett a lap úgy tudja, hogy

kedden dél körül a NER kedvenc magángépe, a Mészáros Lőrinc által gyakran használt Bombardier luxusgép is Katar felé indult Ferihegyről.

A lap megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán Viktor melyik géppel utazott, illetve, hogy miért repült Dohába korábban az állami repülőgép is. Egyelőre nem érkezett válasz a megkeresésükre.

A katari vébén az elődöntők december 13-án, illetve 14-én, a döntő pedig december 18-án lesz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Így néz ki Magyar Péter tüntetése a debreceni webkamerán, amit tegnap még karbantartottak
Sikerült visszakapcsolni a térfigyelőket, így látszik a Tisza Párt rendezvényére összegyűlt tömeg.

Link másolása

Visszakapcsolták a webkamerákat Debrecenben azután, hogy szombaton még karbantartásra hivatkozva nem lehetett látni a Debrecen.hu oldalon a teret, ahova Magyar Péter demonstrációt szervezett vasárnapra.

A képek tanúsága szerint az esemény kezdete után így nézett ki a Nagytemplom előtti tér:

A tüntetést Magyar Péter Facebook-oldalán élőben is lehet követni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Mozdulni sem lehet Debrecen főterén, ekkora tömeg fogadta Magyar Pétert
A képeken jól látható, hogy nemcsak a tér, hanem a környék is teljesen megtelt.

Link másolása

14 óra után megkezdődött Magyar Péter tüntetése a Debreceni főtéren, a Nagytemplom előtt. A Szeretlek Magyarország fotóin látható volt, hogy az esemény előtt gyülekezett már a tömeg, a rendezvény kezdetére pedig teljesen megtelt a tér és környéke is.

A tüntetés elején bejelentették, hogy 3 millió forintért kelt el Magyar Péter, a kormányzati influenszerek által nőinek titulált napszemüvege, amit az Igazgyöngy alapítvánnyal együtt kiválasztott rászoruló család fog megkapni.

Később verset mondott a Tisza Párt rendezvényeinek állandó fellépője, Nagy Ervin, és felszólalt Tarr Zoltán, az állásából kirúgott volt református püspök is.

A tömeg nagysága a szombaton még kikapcsolt webkamerákon is látható volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
20 perccel a kezdés előtt megijedt és lemondta a Rost Andreát kísérő zenész - jelentették be a tüntetésen
Rost Andrea így is színpadra lépett, és zenei kíséret nélkül énekelte el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. Azt kérte, a tömeg énekelje vele.

Link másolása

„Isten hozta ezt a bátor nemzetet!” – köszöntötte a tömeget Rost Andrea. Mindenkit megnyugtatott, most nem fog áriázni, mert azt szeretné, ha mindenki tudna vele énekelni, és „átérezné ezt a rezgést, ezt a gyönyörű szép dallamot.”

A műsorvezető elmondta, hogy a zenei kíséretet biztosító művész 20 perccel a kezdés előtt lemondta a fellépést, mert megijedt. „Sokan vannak így, őket támogatnunk kell” – tette hozzá.

Közkívánatra még egyszer elénekelte, ezúttal már Magyar Péterrel és barátnőjével együtt, beléjük karolva.

Rost Andrea ezután elmondta, 8 éves koráig a nagyszülei nevelték Szolnokon. Anyák napján kimentek a ház mögötti rétre, ő összeszedte az összes virágot, és elénekelte azt a dalt, amit most is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Zúgott a fütty Balog Zoltán neve hallatán Debrecen főterén, újra a lemondását követelte a tömeg
Tarr Zoltán azt mondta, nem hátrálnak, hanem szívós munkával, békességet keresve addig cselekszenek, amíg elérik, hogy a dolgok megváltozzanak, hogy a dolgok újra normálissá váljanak.

Link másolása

Debrecenben, a Magyar Péter által meghirdetett nagygyűlésen felszólalt Tarr Zoltán református lelkész, a TISZA Párt EP-képviselőjelöltje is.

Elmondta, hogy felemelő érzés számára, hogy ezen a helyen beszélhet, mert „itthon van, hazajött”.

„Jó érzés itt lenni, jó érzés veletek lenni, jó érzés látni benneteket. Nagyon sok a személyes emlékem, amit most nem fogok elmondani, de Debrecenben, a magyar reformátusság fővárosában sokunk számára a kálvinista Rómában még mindig jó reformátusnak lenni. Ma egy egészen kivételes, 15 évvel ezelőtti eseményre is gondolok, ami itt történt Debrecenben 2009-ben. Talán a jelenlévők közül sokan emlékeznek rá, itt jött létre újra a Magyar Református Egyház. Ezen a téren tartottuk azt az ünnepet, amikor újra sikerült létrehoznunk a magyar ajkú református közösségek szimbolikus egységét. Ezzel példát adtunk, hogy miként lehet békességgel, megértéssel, mások meg nem bántásával sebeket gyógyítani, és a búslakodás, az önsajnálat helyett közös elhatározással előre nézni” – emlékezett vissza.

Felidézte, hogy tizenöt éven át minden évben ünnepséget tartottak, de ez most elmarad, mert Balog Zoltán megosztotta az egyházat. A tömeg erre felzúdult: „Mondjon le”.

A volt lelkész szerint Balog Zoltán ugyan nem nézi most a közvetítést, de bizonyára vannak akik megteszik helyette és beszámolnak neki róla.

„Nem értjük, hogy hogy történhetett az meg, ami megtörtént a kegyelmi ügy kapcsán, és végképp nem értjük azt sem, hogy miért ragaszkodik ennyire az ő püspöki tisztségéhez. Valamiért nagyon ragaszkodik.

„Amikor idekészültünk Debrecenben, kaptam egy nagyon kedves üzenetet valakitől, innen a környékből, aki azt üzente nekem, hogy azok a reformátusok, akiknek nem számít, pontosabban nem az számít, hogy a gyümölcs narancs-e vagy sem, azoknak lehet egy új hazájuk. Ez szerintem egy nagyon fontos üzenet”
- mondta.

Ahhoz azonban, hogy változás legyen, még hosszú az út: a megújuláshoz pedig párbeszédre van szükség – tette hozzá.

Majd egy 35 évvel ezelőtti idézetet mondott el – Balog Zoltántól. „35 éve még keményen kiállt az állammal és az állampárttal összejátszó, politikai bűnöket fedező egyház ellen. Ma inkább lemond egy Kárpát-medencei rendezvényt és eldugja, némaságra kényszeríti a reformátusságot, csak azért, hogy ő ne legyen szem előtt. Ez nem jó” – mondta.

Mivel Balog magától nem mond le, ezért „a református közösség lépett, és két, egymástól teljesen független bírósági keresletet nyújtottak be az egyházi bírósághoz azért, hogy elmozdítsák a püspököt” – árulta el.

„Elegünk van nekünk, reformátusoknak is abból, ami zajlik. Nem hátrálunk, hanem szívós munkával békességet keresve addig cselekszünk, amíg elérjük, hogy a dolgok megváltozzanak, hogy a dolgok újra normálissá váljanak.
- mondta a volt lelkész.

Beszélt arról is, hogy őt kirúgták, mert elmondta a véleményét. És másokat is elküldtek hasonló okok miatt. „Azt gondolom, azt gondolom, hogy akik ezt megtettük, azoknak elegük van ebből a fajta megaláztatásból, elegük van az ország kizsákmányolásából, elegük van az önkényes, nemtörődöm kormányzásból. Elegünk van, így van!”

Úgy vélte: „Mindenki, akit az elmúlt években a kormányt félreállított, megfenyegetett ápolók, kirúgott tanárok, csendre intett alkalmazottak, ti, akik írtatok nekünk, és ti, akik még mindig nem hiszitek el, hogy politikai okokból ért hátratételt titeket, mi mindannyian ennek a rendszernek az áldozatai vagyunk. Igaz ugyan, hogy nem vérünk kiontásával vagy vesénk leverésével, de folyamatosan büntetnek és figyelnek mindenkit, akinek csak kicsit is eltér a véleménye” – mondta.

A kormány családapákon, családanyákon, sőt diákokon, gyerekeken áll bosszút. „Ebből a típusú családbarátságból, azt gondolom, mindannyiunknak elege van”.

Végül azzal zárta a felszólalást, hogy elmondta, van egy jó híre:

„Azt tudom mondani, barátaim, hogy lesz majd olyan magyar kormány, amelyik meg fog felelni ennek az elvárásnak, felemeli a reménytelen helyzetben lévőket és az egymással törődő, egymásra figyelő, egymást meghallgató, együttműködő nemzeti közösséget épít.

Hadd mondjam azt, álljunk ki egymásért, álljunk ki Magyarországért, és hadd zárjam azzal, amit ékes magyarsággal mondott nekünk Magyarország legsikeresebb embere, legyetek bátorak, és Én ehhez azt tenném hozzá, hogy legyetek szabadok, legyetek szabadok, mert szabadok vagytok, Isten áldjon benneteket! Köszönöm szépen!

- mondta Tarr Zoltán.

Link másolása
KÖVESS MINKET: