SPORT
A Rovatból

Meghalt Dobor Dezső

A legendás sportújságíró, sporttörténész 70 éves volt.


Hetvenéves korában elhunyt Dobor Dezső sportújságíró, sporttörténész. Haláláról a család tájékoztatta szerdán az MTI-t.

Dobor Dezső 1972-ben kezdett dolgozni a Magyar Televíziónál, és évtizedeken át volt a Telesport munkatársa.

Összesen kilenc olimpiáról közvetített, illetve tudósított.

Több évtizeden keresztül látott el sajtófőnöki feladatokat hazai sporteseményeken, alelnöke volt a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) birkózó bizottságának, valamint a Magyar Sportújságírók Szövetségének, kétszer beválasztották az AIPS elnökségébe.

Jelentős riport- és dokumentumfilmeket készített, illetve könyveket írt olimpiákról, magyar olimpiai bajnokokról, a magyar kosárlabdázásról, meghatározó magyar és külföldi sportolókról, edzőkről, futballcsapatokról.

Munkássága elismeréseként többek között megkapta a Magyar Népköztársasági sportérdemérem arany fokozatát, MOB-médiadíjat vehetett át, az Ezüstgerely-pályázaton többször volt díjazott.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
Csodával magyarázzák, hogy 43 gólt lőtt a szezon utolsó meccsén a Kerekegyháza, az MLSZ azért vizsgálatot indít
Az edző szerint az ő ígérete miatt adtak bele mindent a játékosai a meccsbe. De szerinte nem volt lehetetlen kérés, hogy rúgjanak 50 gólt.


Meglepő eredmény született: 43 gólt lőtt ellenfelének a szezon utolsó meccsén a kerekegyházi ifjúsági focicsapat. Éppen ennyire volt szükségük ahhoz, hogy ők lehessenek az idei területi bajnokok - írta meg a Telex.

Az így második helyre került kunszentmikósiak nem értik, hogy a 80 perces játékidő alatt hogyan lehet ennyi gólt rúgni.

A kerekegyháziak szerint azonban csoda történt a pályán.

Erdős Bálint edző elmondta: "Bejött a saját játékvezetőnk, hogy felhívta a kollégája és érdeklődött a mérkőzés eredményéről. Ez ugye 1-0 volt, majd utána mondta a kollégája, hogy náluk pedig 43-1 lett a végeredmény".

Elmondása szerint: mivel a 14 évesek rövidített pályán fociznak, csak 80 perc játékidő alatt nem sok idő van gólok szerzésére, ráadásul 44-re.

Király Viktor, kerekegyházi edző szerint viszont csoda történt. Úgy vélte, hogy a játékosai mindent beleadtak, mert előzőleg azt ígérte nekik, hogy ha 50 gólt rúgnak, akkor ő lefutja a maratont. És mivel előzőleg megnézte az ellenfél játékát, nem tartotta lehetetlen feladatnak.

Több kunszentmiklósi szülő is háborgott, és a játékvezető személyét is kifogásolták.

A bajnokcsapat alelnöke szerint múlt szombaton a Pálmonostora kapusa különösen rossz formában lehetett.

A meccsen egyébként az eredményjelző is kiakadt, 19 gól után nem mutatott többet.

A szokatlan mérkőzés ellen a miklósiak óvást jelentettek be, de ezt elutasították, mert ilyet csak a két egymással játszó csapat kérhet. Az MLSZ az RTL Híradónak azt írta, hogy vizsgálatot indítottak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SPORT
A Rovatból
42 góllal kellett nyerni a Kerekegyháza U14-es csapatának a bajnoki címhez – 43:1-re nyertek
A csapatnak 42 góllal kellett volna legyőznie a Pálmonostor csapatát ahhoz, hogy megelőzze a Kunszentmiklóst és bajnok legyen. Ez meg is történt.


A Bács-Kiskun U14-es bajnokság Északi csoportjának zárófordulójában a Kerekegyháza csapata 42 góllal kellett volna legyőzze a Pálmonostor csapatát ahhoz, hogy megelőzze a Kunszentmiklóst és bajnok legyen. És mi történt? A Kerekegyháza 43-1-re nyert. Mintha csoda történt volna.

A baon.hu szerint a vasárnapi mérkőzés eredménye több mint meglepő. A Kerekegyháza egyik vezetője név nélkül nyilatkozott, és elmondta, hogy az 1600 lelkes falu csapata nem tudja felvenni a versenyt a nagyobb, 6-8-10 ezer fős települések csapataival. Szerinte a hatalmas különbség oka, hogy többen is visszajátszottak az U16-os csapatból, amit a szabályok megengednek.

Az U14-es csapat edzője, Király Viktor egy posztban emlékezett meg a győzelemről, és ő maga is azt írta:

„Ha valaki nekem mesélné, valószínű hitetlenkedve fogadnám”

– írta az edző.

Ezután hosszan magyarázta, miként kaptak ki korábban, szerinte bírói közreműködéssel a Kunszentmiklóstól, pedig a döntetlent megérdemelték volna. És ha az a meccs döntetlen, akkor nem lettek volna ilyen lehetetlen helyzetben, ha bajnokságot akarnának nyerni.

Ráadásul úgy, hogy az ifjúsági mérkőzések nem 90, hanem csak 80 percesek. Ezek szerint ha egy középkezdésre 20 másodpercet számolunk, akkor 15 perc elmegy csak a kezdésekre, és marad 65 perc a góloknak.

Ez azt jelenti, hogy majdnem percenként kellett betalálniuk, ami még ezen a szinten is ritkaság.

A 444 cikke emlékeztet rá, hogy a csoport idei gólrekordja eddig 27-0 volt, amit éppen a Kunszentmiklós ért el a Pálmonostora ellen. Azonban z a 43-1 minden képzeletet felülmúl. Lehet, hogy a Kerekegyháza csapata valami csodát vitt véghez, vagy csak nagyon jó napot fogtak ki, mindenesetre az biztos, hogy erről az eredményről még sokáig fognak beszélni.

(via 444.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
Drámai videó: már a bronzérmét ünnepelte a spanyol sportoló, amikor az utolsó métereken megelőzték
Laura Garcia-Caró már biztosra vette a harmadik helyet a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon 20 kilométeres gyaloglásban. Aztán érkezett Ludmilla Oljanovszka.


Drámai jelenetek zajlottak a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon a nők 20 kilométeres gyaloglóversenyén.

Az első helyet az olaszok olimpiai bajnoka, Antonella Palmisano szerezte meg, magabiztosan vezetve az egész táv alatt. A dobogó második helyére is egy olasz hölgy állhatott fel, Valentina Trapletti.

A harmadik helyért azonban drámai csata bontakozott ki.

A spanyol Laura Garcia-Caró bronzérme már szinte biztosnak tűnt, a versenyző az utolsó métereken egy zászlóval a nyakában már bele is kezdett. Ekkor azonban az ukrán Ludmilla Oljanovszka őrült hajrába kezdett és megelőzte a spanyol versenyzőt.

Az esetről készült videón látható is, Garcia-Caró döbbent arckifejezése, ahogy konstatálja, hogy az utolsó métereken lecsúszott a bronzéremről.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SPORT
A Rovatból
A világ második legjobb idejét úszta 200 pillangón Milák Kristóf
Magyar győzelem 200 méter pillangón. Az olimpián a franciák legjobbja, Leon Marchand lesz majd Milák Kristóf ellenfele, és várhatóan 1:52 alatti időre lesz szüksége a győztesnek.
Fotó: MTI - szmo.hu
2024. június 01.Milák Kristóf a világ idei második legjobb idejével nyert 200 méter pillangón a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat harmadik, monte-carlói záróállomásán.

A szám olimpia bajnoka és világcsúcstartója 1:53.94 perces eredménnyel csapott a célba, a világbajnoki címvédő japán Honda Tomorut utasította maga mögé. Az ázsiai úszó nevéhez fűződik 2024 legjobb ideje, amit a dohai vb döntőjében ért el 1:53.88-cal februárban.

Az olimpián a franciák legjobbja, Leon Marchand lesz majd Milák Kristóf ellenfele, és várhatóan 1:52 alatti időre lesz szüksége a győztesnek.

Erre 2024-ben a világon jelenleg ők ketten képesek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk