SPORT

Hivatalos: Lewis Hamilton a Ferrarihoz szerződik, de tett egy ígéretet a Mercedesnek

A pilóta elárulta, hogy a váltás élete egyik legnehezebb döntése volt, azt is megmondta, miért.


Lewis Hamilton az idény végén távozik a Mercedestől, és a jövő évtől a Ferrari Forma 1-es csapatánál versenyez.

"Csodálatos tizenegy év ez a csapattal, büszke vagyok mindarra, amit közösen elértünk. A Mercedes 13 éves korom óta az életem része, a hely, ahol felnőttem, így arról határozni, hogy elhagyom, a legnehezebb döntések közé tartozik, amelyeket valaha meg kellett hoznom. Ugyanakkor ez a megfelelő idő, hogy megtegyem ezt a lépést és izgatottan várom az új kihívásokat"

- idézte a Mercedes honlapja csütörtökön a hétszeres világbajnok brit pilótát, aki megígérte: mindent megtesz, hogy utolsó közös évükben igazán emlékezetes teljesítményt nyújtson.

A Ferrari ugyancsak csütörtökön számolt be weboldalán egymondatos közleményében, hogy Hamiltont 2025-től többéves szerződés köti az istállóhoz.

A Mercedes tavaly augusztusban hosszabbította meg a 39 éves Hamilton és a másik pilóta, a szintén brit George Russell szerződését 2025-ig.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
A Rovatból
Orbán Viktor mindössze két szóval reagált a magyar válogatott vereségére
A miniszterelnök a helyszínen, Kölnben tekintette meg a magyar válogatott első csoportmérkőzését az idei foci Eb-n. A meccs után két szót írt ki a közösségi oldalán.


A miniszterelnök a helyszínen, Kölnben tekintette meg a magyar válogatott első csoportmérkőzését az idei foci Eb-n.

Mint arról már írtunk, a magyar csapat kikapott 3:1-re Svájctól a szombati mérkőzésen.

Orbán Viktor a vereség után két szót írt ki a Facebook-oldalára.

A képhez még annyit tett hozzá Orbán, hogy

„Most már győzni kell!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
Videó: Rendőrök vittek el egy magyar szurkolót Kölnben
A szurkolót kivezették a rendőrök a stadion felé vonuló csoportból. A drukker pirotechnikai eszközt használt.


Az egyik magyar szurkolót elvitték a rendőrök Kölnben a Svájc-Magyarország mérkőzés előtt, mert a drukker pirotechnikai eszközt kezdett el használni a stadion felé tartó vonulás során.

Az esetről videó is készült.

Itt lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
A Rovatból
Szoboszlai Dominik: Innen szép a győzelem!
Szerinte a második félidő jó volt. Nem voltak megijedve, használták egymást, segítettek a másiknak, passzoltak ötöt egymás után. Ezt kellett volna csinálniuk az első félidőben is


A magyar válogatott 3:1-re kikapott Svájc ellen az Európa-bajnokság A-csoportjának első fordulójában. A lefújást követően a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik értékelte a mérkőzést az M4 Sportnak.

"Fogalmam sincs, mi volt a különbség, ha tudnám, válaszolnék, teljesen más csapat voltunk az első félidőben, mint a másodikban. Ebből a meccsből is tanulunk, van még két találkozó hátra, nem szabad búslakodni. Innen szép a győzelem.

Nem mehetsz bele úgy egy meccsbe, hogy azt hiszed, ajándékba fogod kapni a három pontot. Semmit nem adnak ingyen ezen a szinten, ezért meg kell dolgozni. Az, hogy idáig elértünk, nem véletlen, ezért megdolgoztunk, ugyanúgy kell innentől folytatni. Nem lesz olyan, hogy azt mondja majd a német vagy a skót válogatott, hogy nincs kedvünk, jussatok tovább ti."

- mondta a tévécsatornának Szoboszlai.

"Elég sok dolgunk van még, rajta vagyunk. A második félidő jó volt, nem voltunk megijedve, használtuk egymást, segítettünk a másiknak, passzoltunk ötöt egymás után, ezt kellett volna csinálnunk az első félidőben is"

– zárta gondolatait a Liverpool középpályása.

(via csakfoci.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
A Rovatból
Keserű lett a svájci csoki - a helyzet nem jó, de egyáltalán nem reménytelen
A négy pont – pláne a hat – simán továbbjutást ér. A németekkel mostanában rendre jó meccset játszunk, skótokat pedig le fogjuk győzni, mert jobbak vagyunk.


A magyar válogatott kikapott Svájctól a labdarúgó Európa-bajnokság nyitányán. A 3–1-es vereség nem csoda kategória, az ellenkezője lett volna az, hiszen Szoboszlaiék a világranglistán 19. helyezett csapattal találkoztak (a magyar a 26.), de ennél is fontosabb adat hangzott el a közvetítésben Hajdu B. István szájából.

A svájci Manuel Akanji a Manchester City játékosaként megnyerte az angol bajnokságot (a világ egyik legerősebb pontvadászatát), miközben Nagy Ádám megúszta a kiesést az olasz második ligából a Spezia játékosaként. Ez sokkal nagyobb különbség, mint amit a FIFA rangsora mutat.

Akár ez is magyarázat lehetne arra, ami az első félidőben történt, vagyis arra, hogy a svájci gárda lefutballozta a magyar együttest. Bár rég volt ilyen jó csapatunk az nem fér bele, hogy Orbán Willi, Lang Ádám és Kerkez Milos egyszerre gyengélkedjen.

A védelem két oszlopa és a balszélső nem nagyon tudta merre van az előre, azt pedig kifejezetten rossz volt nézni, ahogy az első svájci gól előtt Kwadwo Duah faképnél hagyta a Orbánt és Langot. Ahogy azt is, amikor Kerkez elpasszolta a tizenhatos előtt a labdát, de az is csak a rémálmainkban jöjjön elő, amikor Orbán a harmadik kapott gól előtt az égbe fejelte a labdát, ami végül Breel Embolo elé került, aki nem is rontotta el a ziccert.

Persze nem az említett három játékoson múlt kizárólag ez a zakó. Az első félidőben a magyar válogatottban nem volt igazán értékelhető teljesítmény. Talán csak Gulácsi Pétert lehet dicsérni, hiszen a kapusnak több bravúrja is akadt – ez is sokat elmond a védekezésről.

Aztán jött a második félidő és Varga Barnabás gólja, ami visszahozta a reményt. Ezt követően sokkal jobb volt a magyar csapat, a svájci meg kifejezetten antipatikus, hiszen a játékosai, némi túlzással, percenként színleltek sérülést, hogy húzzák az időt.

Aztán a remény, az utolsó pillanatban elszállt, pont nélkül maradt a csapat.

„Én vagyok a felelős, én választom ki, hogy kiket küldök pályára” – mondta a meccs után Marco Rossi szövetségi kapitány. Szép dolog ez, de nem kell. Kétségtelen, hogy az olasz születésű szakember manapság hazánk legnépszerűbb ember, ilyen formán neki mindent (is) megbocsát a szurkoló, nem kell felmenteni a hibázókat.

Mert ez is benne van a fociban. Lehet az embernek rossz napja, lehet ideges, lehet zavart – előfordulhat mindenkivel.

A helyzet nem jó, de egyáltalán nem reménytelen.

Szerdán a németekkel, jövő vasárnap pedig a skótokkal találkozik a magyar csapat. A négy pont – pláne a hat – simán továbbjutást ér. A németekkel mostanában rendre jó meccset játszunk, az utolsó három találkozóból egyet megnyertünk, kettő döntetlen lett. A skótokat pedig le fogjuk győzni, mert jobbak vagyunk. Ráadásul három éve 3–0-s vereséggel kezdtünk és akkor is majdnem meglett a továbbjutás.

A svájci csokiból most keserű jutott, de a csapatunk semmivel sem rosszabb, mint amelyik miatt futball-lázban ég az egész ország. Erre lehet alapozni az optimizmust.

Meg arra, amit Szoboszlai Dominik mondott a meccs lefújása után: „Ilyen szinten semmit nem adnak ingyen, ezért meg kell dolgozni. Az, hogy idáig elértünk, nem véletlen, megdolgoztunk érte, ugyanúgy kell innentől kezdve folytatnunk, mert nem lesz olyan, hogy azt mondja majd a német vagy a skót válogatott, hogy nincs kedvünk, jussatok tovább ti. Elég sok dolgunk van még, rajta vagyunk.”

És a csapatkapitány még azt is hozzátette, hogy innen szép a győzelem. Az se baj, ha ronda lesz, csak legyen.


Link másolása
KÖVESS MINKET: