hirdetés

SPORT

Elsírta magát a Liverpool kapusa, miután a 95. percben győztes gólt fejelt

Alisson a csapat 129 éves történetének az első kapusa, aki tétmeccsen gólt szerzett.
hirdetés

A csapat kapusának fejesgóljával 2-1-re verte a Liverpool a West Bromwich Albiont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 36. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Alisson a 95. percben egy szögletnél jött fel fejelni, ekkor született a gól, így a Liverpool továbbra is küzdhet a Bajnokok Ligája-indulásért.

VIDEÓ: Alisson gólja

A meccs után a 28 éves kapus annyira meghatódott, hogy elsírta magát.

"Túl érzelmes vagyok, és nehéz hónapok állnak a családom mögött, de a foci az életem"

- nyilatkozta a mérkőzés után Alisson, akinek az édesapja februárban hunyt el. A nem mindennapi gólt is neki ajánlotta.

hirdetés
"Remélem, hogy apám itt volt, hogy megnézze. Biztos vagyok benne, hogy Istennel az oldalán ünnepel"

- fogalmazott a Liverpool kapusa.

Alisson a csapat 129 éves történetének az első kapusa, aki tétmeccsen gólt szerzett.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SPORT

Kifütyülték a magyar szurkolók a letérdelő ír focistákat, Írország döbbenetes rasszizmusról beszél

A szövetségi kapitány és az ír csapat afrikai származású játékosai is csalódottak a lelátón történtek miatt.
hirdetés

Az Európa-bajnokság előtti utolsó meccsét játszotta kedd este a magyar válogatott: gól nélküli döntetlent értünk ez az Ír Köztársaság csapatával.

A meccs előtt az ír játékosok térdre ereszkedtek a rasszizmus elleni harc jegyében. A tavaly meggyilkolt George Floyd halála után kialakult szokást több sporteseményen átvették és azóta is sokan élnek vele. Arról már korábban is írtunk, hogy a magyar válogatott nem fogja követni ezt a szokást, a Magyar Labdarúgó szövetség közleményében közölte, hogy ugyan egyetértenek azzal, hogy a kirekesztés minden formáját ki kell zárni a pályákról, ugyanakkor - az UEFA szabályzata szerint - tartózkodnak minden politikai megnyilvánulástól a pályákon.

Mint kiderült, a térdelés helyett a himnuszok alatt a nemzeti tizenegy focistái az UEFA Respect feliratú felvarrásra mutatnak a mezükön.

A Trollfoci Facebook-oldal (azóta már eltávolított) kedd esti élő videós bejelentkezéséből kiderült: a magyar drukkerek kifütyülték és fújolták az ír válogatottat, amikor a játékosok térdre ereszkedtek.

Az ír játékosok és a szövetségi kapitány a meccs után arról beszélt, hogy a magyar szurkolók reakciója megdöbbentette és elkeserítette őket.

hirdetés
Ez káros lehet Magyarországnak, már csak az Európa-bajnokság miatt is. [...] Nem vet jó fényt az országra és a magyar szurkolókra

- mondta el a The Irish Times-nak Stephen Kenny.

A csapat afrikai származású tagjairól a kapitány elmondta: „Nagyon képzettek. Írország becsületére válnak, nagy szerepük lesz az ír válogatott jövőjében, mi pedig rendkívül büszkék vagyunk rájuk.”

Adam Idah, az ír csapat nigériai származású játékosa azt mondta, egy jó ügy miatt térdelnek le a meccsek előtt, és szomorú volt megélni, hogy a magyar szurkolók kifütyülték őket.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SPORT

Marhaságokat írt a Sun a magyar himnuszról az Eb kapcsán

Még egy kicsit viccelődtek is a magyarok focitudásán. Azt mondjuk nem nehéz...
hirdetés

A magyar himnusz teljes fordítását leközölte a The Sun. A brit bulvárlap nemcsak a magyarokat pécézte ki, az Európa-bajnokságon induló valamennyi csapat himnuszának külön cikket szánt. A magyarról annyit ír, hogy 1989 óta az ország himnusza, és kétszer olyan hosszú, mint az angol. Khm...

A teljes nyolcversszakos változatot és annak fordítását is leközölték, ami ugye marhaság, mert a nemzeti himnusz csak az első versszakot takarja.

A britek egy kicsit csipkelődnek is a magyarokon: azt írják, hogy ami a foci terén hiányzik, azt kipótolják a himnuszukban.

A cikkben a magyar csapatot is ismertetik néhány felirattal: Gulácsit, Orbánt és Sallait nevezik a csapat sztárjátékosainak, a kulcsjátékosnak pedig azt a Szoboszlai Dominikot tartják, aki sérülés miatt kihagyja az Eb-t.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Videó: sztár lett a futóversenyt kamerázó srác, akit senki nem ért utol a mezőnyből

Egy kínai egyetem 100 méteres futóversenyét rendezték meg, ahol a pálya szélén egy diák hatalmas tempót diktálva vette videóra a többieket.
hirdetés

Hatalmas sikere lett egy diáknak, aki kezében egy kamerával futotta le a versenyzőket. A kínai Datong Egyetem 100 méteres futóversenyét rendezték meg, ahol a srác a pálya szélén vette fel a többiek futását.

Nagyon igyekezett, a bal kezében cipelt több kilós felszerelés ellenére is hatalmas tempót nyomott, miközben néha hátrapillantva ellenőrizte a többieket.

A verseny vége után hatalmas siker lett - no nem a futóverseny eredménye miatt, hanem a kamerás diák teljesítményét díjazták sokan.

VIDEÓ: A futóversenyről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT

Bencsik János: Ha pontot szerzünk az Eb-n, adjon a kormány szabadnapot másnapra mindenkinek

A volt jobbikos parlamenti képviselő nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz az ügyben.
hirdetés

"Azt hiszem, egyetérthetünk abban, ha ebben a halálcsoportban a magyar válogatott akár egyetlen alkalommal is pontot tudna szerezni, akkor hatalmas népünnepély lenne, és megismétlődnének a 2016-os események" – mondta Orbán Viktornak címzett videójában Bencsik János volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő, a Polgári Válasz elnöke – szúrta ki az Azonnali.

A péntek este kezdődő, részben hazai rendezésű Európa Bajnokságon Franciaország, Németország és a címvédő Portugália ellen fogunk megmérkőzni a csoportban.

Bencsik szerint, ha akár csak egy pontot is sikerül szerezni, valószínűleg valami hasonló történne, mint a magyar válogatott 2016-os Eb-meccsei után, amikor elözönlötték az ünneplő emberek az utcákat.

A képviselő szerint ebben az esetben "az is biztosra vehető, hogy nagyon sokan nem fognak munkába menni másnap, vagy hogy ha mennek, érdemi munkát meglehetősen keveset tudnak majd végezni."

Ezért nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz, hogy ha a magyar válogatott pontot szerez a csoportkörben, a kormány rendeljen el az adott meccset követő nap szabadnapot.

A magyarok három meccset játszanak a csoportkörben, ebből kettő esik hétköznapra: szabadnap lehetne a június 15-i magyar-portugál meccs utáni szerda, valamint a június 23-i magyar-német mérkőzés utáni csütörtök.

hirdetés

Bencsik szerint érdemes megfontolni a javaslatát, mert pontszerzés esetén egy olyan közös ünneplés venné kezdetét, ami politikai állástól függetlenül összekötné a magyarokat.

Videó: Bencsik javaslata


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: